Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki krwii magnez sod potas tsh badania od neurologa wszystko w normie, a morfologia z rozmazem i toxo co gin mnie kierowal tez wszystko w normie... Wiec uff...
Madera mialam kosz duzy minus za - nie widze dziecka! Musialam wstawac ze swojego lozka by zaglądać. Teraz mysle o lozeczku dostawce bo chce widziec dziecko
Patrze na te wasze info z polowkowych i juz nie moge sie i ja doczekac swoich. Duze juz kluseczki porosly. Wszystkim gratuluje. Super wiesci!hamadriada lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
U mnie mąż właśnie zmówil kinderkraft jedno z nich, takie jak chicco next to me, super sprawa dla mne, nie. Nie chce, żeby młody się przyzwyczaił do naszego łóżka, bo będzie ciasno (znasz doświadczenia znajomych i rodziny, którzy postawili na taka bliskość), poza tym mamy jeszcze kota, i we 4 się nie zmieścimy
A takie łóżeczko pozwala na to, żeby maluszek był n tym samym poziomie, jakby razem a jednak u siebie, i bezpiecznie dla niego, te na pewno. Nie ma co się obawiać, ze kot coś zrobi, albo, ze ktoś zaśnie na maluszku.
I dodatkowa opcja, ze łóżeczko małe i można wszędzie zabrać i jest na kółkach - może jeździć po mieszkaniu
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
No a mój syn nie chciał w takim spać. Nie tolerował łóżeczka z materiałowymi bokami. Zrobiliśmy mu ze zwykłego łóżeczka drewnianego dostawkę (ściągneliśmy 1 bok i było lepiej, ale mnie się nie wygodnie go tam odkładało (tak leżąc, wolałam jednak wstać na nogi i go położyć) więc skończyło się na zwykłym łóżeczku obok naszego
A później spał z nami, bo mi się nie chciało co 5 minut wstawać 🙈😂 -
My jesteśmy po wizycie
Nasze maleństwo jest dalej chłopcem i ma ok. 300g ☺️ Szyjką długaśna na 4,2 cm 😀 Hemoglobina za to spadła do 10,9 ale to jeszcze bez tragedii i mam się ratować ascoferem
Chyba wybraliśmy imię 😄 Prawdopodobnie będzie Franciszek. Miał być Staś, ale odpadło że względu na formę Staszek.
Co do łóżeczka przystawki, to nie miałam. Za to miałam zwykłe łóżeczko że zdejmowanym bokiem i taką deseczką zabezpieczającą. Było dostawione do naszego łóżka i dla mnie sprawdziło się idealnieNie było tylko małe i mobilne, ale ceny zdecydowały 😀
Maxi, aganieszkam, Kasik, Miodunka, Meggi89, hamadriada, Ewe90, AnitaK, magda sz, juudi, Limonka, martaszymi, taka_mama, olka_sz, michaga82, Meggs, Ewk@, Muki85, Malgonia, pawojoszka, Mali84, nickky, anna23 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 08:43
Miodunka, Meggi89, Madera2000, hamadriada, pola89, Ewe90, aganieszkam, Maxi, AnitaK, magda sz, juudi, Limonka, martaszymi, mmalibu, olka_sz, michaga82, Meggs, kamciaelcia, Ewk@, Muki85, Malgonia, pawojoszka, Mali84, Norwegian_forest, nickky, anna23 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z Warszawy może nie wiecie ale jest coś takiego jak wyprawka małego Warszawiaka i do wyboru jest albo kosz Mojżesza albo pudło z ciuchami i kosmetykami dla dziecka
wpisze w gogolu to zobaczycie zdjęcia. Do kosza pewnie będzie trzeba kupić stojak ale to już grosze.
Gratuluję dobrych wieści, połówkowe to chyba najfajniejsze badanie w ciążyMeggi89, Maxi, Malgonia, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
-
Maxi dobrze że inne badania w normie, zrób ten cukier ale pomysl z ta dieta żeby troszkę więcej węgli mimo wszystko, ja na raz mało zjem bo po prostu nie zmieszcze.
Ale jem często
Padam na twarz dziś miałam tour po sklepach budowlanych z tesciowa, po smykach, pozniej pakowanie, znów wypad do sklepów po brakujące rzeczy i znów pakowanie, jutro lecimy, nie mogę się doczekać zmiany otoczenia żeby w końcu odsapnac -
Gratulacje dziewczyny, swietnie wiesci wizytowe
Maxi, pomysl o uzupelnieniu weglowodanow zlozonych np. dodatkowe danie z kromka zytnia. Moga byc mniejsze porcje, tylko regularnie i zeby bylo troche wiecej weglowodanow. W przypadku moich ketonow bylo podobnie.
Norwegian, masz zwolnienie zeby nie nadwyrezac sie za bardzo?
Magda_sz, super wypoczynkuCoreczka 11.2019 -
Dziękuję Dziewczyny, wszystkie rady są dla mnie cenne. Zadbam o uzupelnieniu diety w węglowodany i mam nadzieję ze bedzie ok.
Magda Sz ja czytalam wiele artykulow pod haslem przyrost wagi tydzien po tygodniu. Sa tez artykuly gdzie ogólnie jest napisane ile waży lozysko, dzieck i ect... Z mojej dedukcji to chyba bezpieczna waga to 12 - 15 kg jaką mozemy zgubic szybko po porodzie.
Magda udanegon wypoczynku.
A i juz tez przylukalam wyprawkę mlodego warszawiaka. Takie prezenty mnie juz cieszą.fajny pomysl moglby byc realizowany na Polskę a nie tylko na jedno miasto.
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
maxi
ale ty musisz jesc więcej
i to więcej dotyczy weglowodanów
jednorazowe ketony to pikus, ale nawet nie wiesz jak czesto i jak duzo je masz
bo ketony krążą we krwi, w moczu to tylko wydalanie
a ponoc ketony szkodzą dziecku
ogólnie moga powodowac kwasice ketonową itd itp
i sa kojarzone z cukrzyca bo cukrzyca to jakiś limit węglowodanów (tylko weglowodany podnoszą cukier) a organizm ich w pierwszej kolejności potrzebuje
więc nawet gdybyć zaczęła ciążę z waga >100kg i spadła 40kg, można tak jeść by ketonow nie było a organizm wpadł na dobre obroty metaboliczne
bo ja z tych co wage maja wysoką, co w ciąży waga spada, co mam cukrzyce ciążową i ketony w moczu badam codziennie rano obowiązkowo, czasem za dnia
i jak moje spadki wagi były dopuszczalne (poprzednią ciążę zaczełam na poziomie 96/92 a do szpitala na cc przyszłam z waga chyba 74)tak ketony...oj za każdy ślad dostawałam wykład co jesc więcej
nie napisałam tego by straszyć, ale ukierunkowac, bo czytając neta znajdziesz wiele info, niekoniecznie wartościowych, można cos wyolbrzymic i tez przeoczyć
incydent ketonów to nic takiego szczerze, ale to sygnał, by spojrzec na swoja diete
witaminki to nie wszyatkoMaxi, Malamia lubią tę wiadomość
-
Ja w końcu z moim łożyskiem na przedniej ścianie czuję ruchy 🥰 3 sierpnia wyjeżdżamy w Bieszczady więc czeka nas wyprawa życia 😁 14 sierpnia połówkowe dopiero... No i zapadła decyzja - będzie Staś 🥰
kamciaelcia, Muki85, Malgonia, pola89, magda sz, Meggs, Meggi89, Miodunka, hamadriada, Maxi, taka_mama, pawojoszka, Mali84, Limonka, Ewe90, anna23 lubią tę wiadomość
-
Ja zaczynałam z wagą 68/69 obecnie 75. Wiem że najwięcej przybiera się w 3 trym a jeszcze przedemna połowa drugiego. Mam nadzieję że będzie 16 max. Ruszam się sporo ale i tak waga rosnie, wina jedzenia bo jem sporo pieczywa, codziennie drożdżowki, czekoladki i mam za swoje. Teraz się boję all inclusive bo zawsze to mnie zabijalo na wyjazdach.
-
Ja właśnie się martwię o wagę. BMI sprzed ciąży 22, waga: 64kg. Schudłam w 1 trymestrze do 60kg i teraz ważę 62kg. Mam nadzieję, że nadrobię w drugiej połowie ciąży, bo niby powinnam przytyć 11kg
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Ja znalazlam jakas tabelke i wydaje sie ze mam dobry przyrost (nie znam swojej wagi z poczatku ciazy), no ale od kiedy sie waze przybylo mi 3 kilo. Gdyby tak jeszcze te najblizsze dwa miesiace bylo po kilogramie to chyba bedzie niezle. A potem niech sie dzieje wola nieba
-
Kamciaelcia dziękuję kazda rada cenna, a są podobno paski do mierzenia ketonow wyczytalam, warto kupic i kontrolowac, czy sobie moze najpierw zrobie ta glukoze i pojde do dr...
23. 07 dostalam decyzje o przyznaniu 500 plus i wczoraj juz przyszlo. Idealnie na urlop dla dziecka bedzie.
Mąż byl u moich rodzicow i pokazywal mi przez video rozmowe wozek ktory zakupilam przez olx. To koła ma jakby nie jezdzil, biale srodeczki i bieznik na kolach z cypelkami na kolach swiadczace o nie zuzyciu kół. Spacerowka jest zafoliowana i stelaż czesciowo tez wiec nie robil foty i nie rozkladal wozka, pokazal mi gondole piekna czysta i niezuzyta. Jak ktos sie zastanawia czy kupic uzywke czy nowy, zacznijcie przegladac oferty, upolujcie sobie model i przegladajcie oferty, czesto wysylaja ludzie kurierem. A czesto jak ktos kupi gondole ze spacerowka to nie uzywa nawet roku i sprzedaje. Bo prawda jest takie ze ten zestaw jest gabarytowy i pozniej juz lepiej kupic sobie piekna i wygodna spaceroweczke.19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi uważaj z tą dieta we wszystkim trzeba umiaru ,oczywiście ważne jest umieć mówić nie, ale anoreksja to choroba gdzie ludzie mówili nie zbyt często też często się zaczynało od dobrych chęci żeby zrzucić parę kilo, dla zdrowia . Ketony to znak że strony organizmu że coś jest nie tak i ta dieta nie jest zdrowa . Może jakiś dietetyk by się przydał żeby ci to pomoc zbilansować .
Gratulacje udanego polowania ja mam model ,który mi się podoba ale używek takich nie widzialam bo ja chcę wyżej na dużych kołach ,taki mi się sprawdza najlepiej wszystkie te obrotowe kółeczka z przodu mnie tylko wnerwiajaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 10:19
-
Ja też takiego zdania że lepiej kupić lepsza spacerówkę lekka, czołgu z gondola i spacerówka korzystałam łacznie 7 mc, przez ten czas to żadna eksploatacja. Oczywiście na zimę gondola to podstawa ale później jednak jak dziecko swoje waży i wózek a ktoś mieszka w bloku bez windy to jest masakra. Jak córka miała 7 mc kupiłam recaro easy life 5 kg, to było jak zbawienie. Wyjazdy na zakupy, wakacje tez, wózek się składał jedną ręką a w drugiej trzymałam córkę.
Maxi do którego urzędu składałas? Ja przez PKO do urzędu Bielany bo tam jestem zameldowana, złożyłam jakoś 4 lipca, dostałam potwierdzenie kilka dni później i cisza. -
Dziewczyny na belly macie wykres wagi i prawidlowy przyrost. Czytajac wasze wyniki jestem pewna ze miescicie sie w sredniej. Mi niestety wykres pokazuje ze jestem 2kg wiecej niz powinnam z moim przyrostem. Nie objadam sie, wiec mysle ze to retencja wody.