Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
Gratuluję udanych wizyt... Jakie te nasze fasolki już duże.
Ja dziś cierpię, bo byłam wczoraj na basenie i wyglądam teraz jak burak na twarzy 😠🤭 musiałam kilo szpachli na twarz nałożyć, żeby w pracy ludzie się ze mnie nie śmiali. Oby mi to nie spłynęło w tych upałach. Ciężko mi majciochy założyć, bo biodro mi się też spaliło. Ehhh...
Miłego dnia i kciuki za wizytujące
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Ja jestem po wizycie kontrolnej po połówkowych, w poniedziałek rozpoczynam 23 tydzień, i dzis szyjka 30-31mm, dwa tygodnie temu było 31-32mm, do tego „ujście wewnętrzne rozwarte w kształcie niewielkiego lejka”.......
Czy to oznacza już tylko leżenie i leki?
Za to dzidziuś 440 g (2 tyg temu 330!), chłopiec z wyraźnym siusiakiemAnitaK, aganieszkam, Maxi, hamadriada, kamciaelcia, michaga82, pawojoszka, martaszymi, pola89, Muki85, Miodunka, Ewk@, taka_mama, olka_sz lubią tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Cialka ketonowe w moczu 15 mg...
Ratunku co to takiego....
Glukozy mi moj lekarz nie kaxe badac co miesiac wiec nie wiem jaki cukier... W I ciąży i w tej aż do teraz cialka ketonowe byly nieobecne.... Czekam na reszte wynikow krwii ale juz mi slabo ze cos tam wylazlo! Cukru i napojów kolorowych nie spozywam a wszelkie slodycze bardzo rzadko
Czeytam cos o cukrzycy i teraz nie wiem... Serio możliwe to?19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
A moze przed wizytą u gina pójdę do internisty i wezme skierowanoe na glukoze?
5. 08 ja i moj dr mam urlop. Martwie się bo plan wyjazdowy bedzie przez cala Polskę i za granicę. Muszę miec pewność ze wszystko ok.
Ja ciagle tyle samo jem ze tak to ogolnikowo ujmę. Nawet mogę powiedziec ze wczoraj wyjatkowo zjadlam kolację o 21.
Moj schemat posilkow to taka norma
Woda na dzien dobry
Sniadanie to dwa kawalki razowego chleba
Owoce przed obiadem czasem kromka chleba razowego. Obiad jem z córką jak nie ma meza to obieram jeden ziemniak na nas dwie i zjadamy np pol kotleta i jakas surowke. Pozniej nie jem nic czasem owoc lub warzywo czyli taka moja kolacja lub zjadam czasem kromke chleba razowego.
Czasem podjem słodką bułkę. Slodycze mi nie smakują wiec czasem z lakomstwa cos zjem np 4 kostki czekolady. Ważę obecnie 91 kg. Na poczatku ciazy 94 kg. Obecnie - 3 kg. Wydaje mi sie ze jem tyle ile powinnam i dostarczam duzo witamin z warzyw i owocow...juz czekam na inne wyniki krwii... Szczerze to sie martwię bo ten urlop....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 14:07
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi wrote:A moze przed wizytą u gina pójdę do internisty i wezme skierowanoe na glukoze?
5. 08 ja i moj dr mam urlop. Martwie się bo plan wyjazdowy bedzie przez cala Polskę i za granicę. Muszę miec pewność ze wszystko ok.
Ja ciagle tyle samo jem ze tak to ogolnikowo ujmę. Nawet mogę powiedziec ze wczoraj wyjatkowo zjadlam kolację o 21.
Moj schemat posilkow to taka norma
Woda na dzien dobry
Sniadanie to dwa kawalki razowego chleba
Owoce przed obiadem czasem kromka chleba razowego. Obiad jem z córką jak nie ma meza to obieram jeden ziemniak na nas dwie i zjadamy np pol kotleta i jakas surowke. Pozniej nie jem nic czasem owoc lub warzywo czyli taka moja kolacja lub zjadam czasem kromke chleba razowego.
Czasem podjem słodką bułkę. Slodycze mi nie smakują wiec czasem z lakomstwa cos zjem np 4 kostki czekolady. Ważę obecnie 91 kg. Na poczatku ciazy 94 kg. Obecnie - 3 kg. Wydaje mi sie ze jem tyle ile powinnam i dostarczam duzo witamin z warzyw i owocow...juz czekam na inne wyniki krwii... Szczerze to sie martwię bo ten urlop....
-
Norwegian_forest wrote:Ja jestem po wizycie kontrolnej po połówkowych, w poniedziałek rozpoczynam 23 tydzień, i dzis szyjka 30-31mm, dwa tygodnie temu było 31-32mm, do tego „ujście wewnętrzne rozwarte w kształcie niewielkiego lejka”.......
Czy to oznacza już tylko leżenie i leki?
Za to dzidziuś 440 g (2 tyg temu 330!), chłopiec z wyraźnym siusiakiem
Norwegian a co na to Twój lekarz? I na ile mm masz rozwarcie? Z tego co się orientowałam to mechanicznie zabezpieczają szyjke dopiero jak się skróci poniżej 25mm. A tak to leki i polegujący tryb życia. Kiedy masz następna kontrolę szyjki?29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
martaszymi wrote:Norwegian a co na to Twój lekarz? I na ile mm masz rozwarcie? Z tego co się orientowałam to mechanicznie zabezpieczają szyjke dopiero jak się skróci poniżej 25mm. A tak to leki i polegujący tryb życia. Kiedy masz następna kontrolę szyjki?
Idę na kontrole do mojego lekarza za 2 tyg, wezmę jeszcze jedno skierowanie na usg, żeby po mniej więcej miesiącu od dziś zobaczyć co. Z ta szyjka...
Lekarz na usg powiedział, żeby się oszczędzać, leżeć, magnez i luteinę brać. Może kolejne usg pokaże czy coś się rusza w kwestii szyjki, czy taka po prostu jest...
Rozwarcie nie jest podane w mm, ale na zdjęciu widać, ze główka dziecka jeśli blisko i takie właśnie rozwarcie w kształcie Y jest, w opisie jest, ze w kształcie lejka.
No to leżę
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Maxi to ja przy tobie jem jak jakaś słonica! Czasem w dzień zjem mniej, jak jestem czymś zajęta, ale za to wieczorem nadrobię za dwóch. Rano budzę się już taka głodna, że jak wezmę leki to nie mogę wytrzymać tych 30 minut do śniadania. A morfologia i mocz u mnie zawsze bardzo dobre. Myślę że jakbym miała cukrzycę to bym nie wytrzymała taki mam apetyt w ciąży. No Ale niestety już 2.900 kg na plusie od ostatniej wizyty.
Co do szyjki to zaczęłam się zastanawiać. Do tej pory co wizytę miałam sprawdzaną szyjkę ale nigdy nie podawała mi żadnych wymiarów. Wczoraj nawet już nie sprawdzała. Nadal nie znam płci i już nie mogę się doczekać poniedziałkowych prenatalnych. Na badaniu maleństwo spało tak że za nic nie dało się zajrzeć między nóżki...29 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Jezus Maxi ja na najcięższej z diet które przerabiałam jadłam więcej. Na poczatku ciąży jak zwracałam i mało jadłam to też mi wyszło kilka razy 15 ketonow więc to na bank przez zbyt mała ilość węglowodanów.
U mnie na plusie 6 kg od początku ciąży, z córką na tym etapie miałam minus 6 przez wymioty w 1 trym. No ale jak się je pół kubełka lodów prawie codziennie to nie ma się co dziwić. Ile my w ogóle powinnyśmy przytyć w tym czasie? Są jakieś ramy? -
Wiem, że to dziwne ale ja się czuję najedzona. Jednak na początku bylo ciezko... W marcu mialam rekordową wagę poza ciąża czyli te 94 kg, ale nie to najgorsze bylo dla mnie. W grudniu 2018 zbiegiem okolicznosci dzien po zjedzeniu sushi dostalam alergie. Uczulenie zaczelo obejmowac cale cialo. Okazalo się ze to nie od sushi... Leczenie i milon lekow do tego bol zoladka i wątroby aż mialam wrazenie wywalania watroby bo czulam wypukle zgrubienie. Usg nic nie wykazalo stalam przed decyzją o gastroskopii i kolanoskopi. A co to za alergia zaden lekarz nie wiedzial pomimo szeregu badan. Zaczelam szukac w internecie i gdy znalazlam ze to pokrzywka dermograficzna to wydawalo się ze szybko ją wylecza...
Pokrzywka ktora mialam to reakcia skory na dotyk, mozesz pisac po ciele i takie wzory ci wyjda co napiszesz ale to nie normalne zaczerwienienie a bąble jak pokrzywka skora piecze i pali. Nie moglam wytrzec sie recznikiem, uczesac czy nic brac ciezkiego bo zaraz odznaczalo sie na skorze oczywiscie zaraz znikalo po 10 - 20 min ale bylo uciazliwe w zyciu codzienne. Leki ktore dostalam na pokrzywke byly z koncem lutego lagodzily tylko dolegliwosci. Lekarz zabronil mi brac tych lekow przy ciąży, i jeszcze bol watroby...
Gdy zaczelam uwazac na to co jem i pic z rana wodę z cytryna z dnia na dzien pokrzywka ustepowala. Zmibilizowalam sie do wielu ograniczen. Pokrzewka minela po okolu 2 tyg gdy tylko wlaczylam wodę z cytryną. Pozostal bol watroby gdy jem duzo tlusto i za pozno. Wiec zaczelam jesc lekko i niezapozno. Teraz czuję sie pod tym wzgledem owiele lepiej. Ale jak zjem za pozno odrazu bol watroby. Pewnie czeka mnie gastroskopia po porodzie... Ale pokrzywka zniknela. Piszę o tym bo chce sie podzielic jak woda i cytryna mnie uratowaly i ograniczenia w jedzeniu. Nie zawsze leki i lekarze. Ciaza mnie uratowala ze tak to ujmę. Nie odczuwam głodu. Byla to walkana początku zeby wprowadzic zmiany w zycie. Ale opalalo się.
W lodowce mam kilka czekolad i wcale mnie nie zachęcają. Poprostu nauczylam mowic sie nie. To ze nie chce jesc czegos bo w ciazy nie zbyt smakuje to jedno. Ale potrafic powiedziec nie to duza sztuka.
Wydaje mi sie ze jakby kazdy mial taka zdrowotna sytuacje to by kazdy sie nauczyl szybko mowic nie dla zdrowia swojego i dziecka.
Nie mam jeszcze dalszych wynikow krwii jeszcze czekam
Jutro umówię interniste i poprosze skierowanie na glukoze. Tak na wszelki19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Jestesmy po polowkowych, chlopak na 100% termin sie przesunal na 13 grudnia
. Maly wazy ponad 300gr i wszystkie parametry w normie ❤️❤️❤️Trzymam kciuki za Wasze badania!
ps. Mamuski, czy korzystalyscie z kosza mojzesza? Chce kupic albo kosz Shnuggle albo lozeczko Chicco next2me dream moze ktos stosowal i cos doradzi😊ja z corka tego nie mialam.aganieszkam, juudi, hamadriada, Olza, Miodunka, Zanes, Maxi, Ewe90, Muki85, pola89, taka_mama, AnitaK, Meggi89, magda sz, Limonka, mmalibu, olka_sz, michaga82, kamciaelcia, Ewk@, pawojoszka, anna23 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam chicco przy pierwszym dziecku i bardzo żałuje że sprzedałam.
Bardzo ale to bardzo polecam! Przy drugim rownież decyduje się na zakup tego łóżeczka. Łóżeczko szybko sie składa i zajmuje malo miejsca jezeli chodzi o podróże. A co najwazniejsze dziecko śpi obok mamy ale jednak u siebie, mozna zrobić z niego też kolyske. U mnie najbardziej sie sprawdzalo możliwość podwyższenia jednego boku bo mój syn miał bardzo duży refluks. -
My będziemy kupować łóżeczko dostawkę - albo właśnie chicco next to me albo kinderkraft neste - nie ukrywam że to drugie jest o połowę tańsze a ma równie dobre opinie. Fajna opcja bo dziecko śpi przy Tobie w sypialni, a dodatkowo są kółka i można maluszka przewozić wszędzie za sobą po mieszkaniu.