X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez odrzucalo od kawy w pierwszym trymestrze a teraz pije jedna z mlekiem.

Zastanawiamy sie nad lozeczkiem dostawnym, wstepnie Milly Mally z funkcja kolyski lub Kinderkraft Neste. Kupujemy z mysla o ulatwieniu karmienia w nocy :)

W sprawie wozkow chcemy wybrac sie do dwoch sklepow i namacalnie posprawadzac jakie sa do wyboru :D Wstepnie chcialabym aby latwo kierowal sie i byl lekki. Fajna jest tez opcja montowania fotelika.

Coreczka 11.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie piję inkę z mlekiem i miodem, tak dla smaku, ze dwie dziennie. Polubiłam smak w pierwszej ciąży i tak mi już zostało :)

Szukam wózka 2w1, który będzie lekki, ze składaną gondolą, zmienianą w siedzisko, i żeby składał się razem z siedziskiem. Na razie upatrzyłam wózek maxi Cosi zelia, ale trudno znaleźć jakąś opinię w internecie. Kosztuje 1.500 zł, więc cena też ok.

W Warszawie od rana upały, miłego dnia dziewczyny i możliwie dużo chłodu :)

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi89 wrote:
    Szukam wózka 2w1, który będzie lekki, ze składaną gondolą, zmienianą w siedzisko, i żeby składał się razem z siedziskiem. Na razie upatrzyłam wózek maxi Cosi zelia, ale trudno znaleźć jakąś opinię w internecie. Kosztuje 1.500 zł, więc cena też ok.

O, jaki fajny wózek :D gdybym nie miała windy i małe auto to na pewno bym rozważyła ;) tak to wolę kupić "czołg" na razie :D

age.png
    age.png
    age.png
    Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB
    🍀
    Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
    🍀
    Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
    Niedrożne jajowody❌
    Starania od 10.2016r.
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi89 wrote:
    Ja sobie piję inkę z mlekiem i miodem, tak dla smaku, ze dwie dziennie. Polubiłam smak w pierwszej ciąży i tak mi już zostało :)

No spoko ten wózek wygląda :))
    Aa ja że styczniowek.. :p
    Trochę podczytuję was;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:16

Malgonia, marian_the_baby, Mali84 lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kawy też odrzuciło w 1 trym a teraz jedną dwie dziennie z mlekiem. Bez tego nie funkcjonuję, nie wiem czy placebo ale po kawie zawsze jakaś żywszą jestem.
    U nas 43 stopnie, woda 32, ale wiaterek i jest całkiem przyjemnie, wilgotność 51 procent moze dlatego nie odczuwam aż tak. Jutro wycieczka z nurkowaniem, ja to raczej nie na butle ale maskę do snurkowania mam, jedyne czego się boję to rzygania w autobusie córki bo czasem potrafi chlusnac.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 1 trym.też odrzucało od kawy, a ja byłam kawoholikiem :P Teraz piję jak mam jakieś ekstra zadanie, np. sprzątanie domu, ale niestety kawa wyostrza moje zmysły także na mdlące zapachy i często mi potem cały dzień niedobrze :/
    Ale lekarz powiedział, że 2 filiżanki kawy dziennie jest ok.

Ostatnio widziałam na ulicy mamusię z wózkiem marita, mega amortyzatory, co mnie jara, bo jesteśmy leśnymi stworzeniami, więc potrzebujemy wózka off-roadowego :P Myślałam o x-landerze, bo ma dobre opinie, ale przyjaciółka mi powiedziała,że absolutnie nie :/ Chociaż nie była pewna jaki model oglądała, bo miejskie też mają. Trzeba będzie pooglądać na żywo. I po Waszych sugestiach przemyślę sobie kwestię 2w1, bo mieszkam w domu jednorodzinnym i mamy spore combi, więc z miejscem i noszeniem nie będzie raczej problemu.
    A znacie jakieś wózki z amortyzatorami na paskach?

Monnn lubi tę wiadomość

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • Olza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam espiro next avenue. Używamy juz 1,5 roku, i polecam, zaliczył już wszystko: chodniki, pola, wertepy i narazie jest nie do zdarcia. Nie wiem co zrobie przy drugim dziecku bo mój starszak jeszcze jezdzi w wózku.

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wlasnie espiro next bardzo.podobal, ale zdecydowaliśmy się na coś tańszego. Po zmianie na lżejsza spacerówkę sprzedaliśmy, więc teraz czeka nas kupowanie od początku. Chyba będę się decydować między espiro a mutsy, z tym że mutsy mają malutka i płytka gondolę, córka jak miała 3 miesiące wypełniała ja już w całości (sprawdzałam na wózku szwagierki).

Ja mam inny dylemat, może mamy z dziecmi z różnicą wieku ok 2.5 roku coś będą w stanie polecić. Kupujecie osobny wózek (gondola i spacerówka) mając kompaktowa spacerówkę dla starszaka, czy może sprawdziły się u Was jakieś dostawki?

• Monnn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeździmy cybex priam ale nie polecam.... Tez zastanawiam się nad wózkiem "rok po roku" 🤔 Bo jak inaczej ogarnąć spacer z dwójka takich małych????;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah moja corka jest majowa, ma 2 latka w grudniu bedziie 2,5roku. Dla dzidziusia mamy kupiona tak jak pisalan gondole i spacerowke a po corce mamy spacerowkke. Myslalam zeby ja sprzedać bo moja corka jest anty wozkowa i wozek przewaznie robil za przewoz rzeczy niz dziecka. Ale sobie pomyslalam ze zostawie gdyby byly spacery rodzinne zawsze mozna na dwa wózki... Ale sie mowi ze dzieci w wózku jezdza do 3 lat i wiekszosci wozkow spacerowych jest do 15 kg. Ten mój spacerowy wozek jest do 25 kg. Wiec na wszelki niech sobie będzie... Nie przewidze co mojemu dziecku sie zachce a nie chce ja od wszystkiego odcinac zeby nie bylo zazdrosci...
    Taka sytuacja w rodzinie siostra ma córkę różnica rocznikowo dwa lata. Jak moja corka miala rok bylismy na wakacjach to siostry corka poczula potrzebe chce nosic pieluche bo jak nie to bede sikac pod siebie chce smoczka chce butelke....mega potrzeba bycia waznym i zauwazonym... Moze i mojej corce tak cos przyjdzie a kto to wie, pokocha nagle wózek :)

Dzis oddalam krew na badanie glukozy, czekam na wynik.

Czuje ruchy takie dziwne nie jak z córką kopnoaczki tylko tak jak za sciana czuje ze cos sie kreci i wierci z tygodnia na tydzien wyrazniej lecz jeszcze nieregularne ale takie jakby dziecko bylo gleboko schowane, rzadko kiedy puk puk.
    A wczoraj z smiesznych sytuacji mówię do meza nic nie czuje dziecka malo kiedy, wez posluchaj czy jest i gdy przylozyl ucho to poszedl pierwszy kopniak ktory wyraznie poczułam az maz mowi co ty tego nie czujesz... To akurat tak ale takim zbiegiem okolicznosci bylo tak pierwzzy raz i jednorozowo.

A i snilo mi się dzis ze bedzie syn... Polowkowe 12.08 zagadka juz niedlugo sie rozwiąże kto mieszka w brzuszku :)

delilah11 lubi tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • juudi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn dlaczego nie polecasz Cybex Priam?

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juudi wrote:
    Monnn dlaczego nie polecasz Cybex Priam?

Nie ma w ogóle amortyzacji, do jazdy po galerii ok, ale już chodnik... masakra. U nas bywaly takie spacery, ze wózek nosiliśmy myslalam, ze momentami głowa małej odpadnie...:/

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah, zależy od dziecka. Już wcześniej pisałam, że nasz maluch zaczął chodzić jak miał 16 miesięcy, a ostatecznie wózek schowaliśmy 6 miesięcy później, bo tak polubił spacery, że do wózka nie ma opcji go włożyć, więc nie rozważamy opcji podwójnej. Znajomi polecali z kolei taką doczepkę do wózka, na której starszak może stać, kiedy się zmęczy.
    Myślę, że u nas przy biegającym i robiącym kilkukilometrowe trasy synku, bardziej sprawdzi się chusta lub nosidło dla młodszego braciszka.

Ja dzisiaj jestem cała w nerwach, bo syn ma jakąś chorobę zakaźną i byliśmy w szpitalu. Zebrało się szybkie konsylium i na szczęście z uwagi na moją ciążę zgodzili się porobić badania bez hospitalizacji, żeby nie narażać mnie na zakażenie się czymś innym. Ale tak czy inaczej przy tego typu chorobach jest zagrożenie dla brzuszkowego maleństwa... chyba osiwieję do czasu otrzymania wyników...

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka bardzo pokochala wózek ja skończyła 2 latka, nie że non stop ale jak ja najdzie to bez wozka nie pójdzie a ma 4..do gondoli kupię taka dostawke do stania dla niej, ciągle mnie męczy o deskorolkę wiec będzie miała przedsmak :)

Hamadriada współczuję nerwów? Jak się ogólnie czuję synek? Jakie w ogóle ma objawy?

Hamadriada kurcze, a jakie objawy ? Cóż to może w ogóle być. Współczuję nerwów, jak się czuje

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Olza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oznaczają dość liczne fosforany w moczu?

• hamadriada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoka gorączka oraz zmiany skórne (w tej chwili już na całym ciele). Najpierw podejrzewano bostonkę i rumień zakaźny, ale objawy nie pasują całkowicie, więc rozważane są teraz inne choroby. Sprawdzają jego przeciwciała. Tak to jest bardzo dzielny i humor mu dopisuje (o ile ma poniżej 39 stopni). Tyle, że mu nie przechodzi a zaczął gorączkować w ubiegłą środę. Dziś doszła jeszcze opuchlizna nóg. Pierwszy raz coś takiego widzę, choć zdaje sobie sprawę, że jestem na początku "chorobowej kariery", bo dopiero przedszkole przed nami

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian_the_baby wrote:
    Mnie w 1 trym.też odrzucało od kawy, a ja byłam kawoholikiem :P Teraz piję jak mam jakieś ekstra zadanie, np. sprzątanie domu, ale niestety kawa wyostrza moje zmysły także na mdlące zapachy i często mi potem cały dzień niedobrze :/
    Ale lekarz powiedział, że 2 filiżanki kawy dziennie jest ok.

Ostatnio widziałam na ulicy mamusię z wózkiem marita, mega amortyzatory, co mnie jara, bo jesteśmy leśnymi stworzeniami, więc potrzebujemy wózka off-roadowego :P Myślałam o x-landerze, bo ma dobre opinie, ale przyjaciółka mi powiedziała,że absolutnie nie :/ Chociaż nie była pewna jaki model oglądała, bo miejskie też mają. Trzeba będzie pooglądać na żywo. I po Waszych sugestiach przemyślę sobie kwestię 2w1, bo mieszkam w domu jednorodzinnym i mamy spore combi, więc z miejscem i noszeniem nie będzie raczej problemu.
    A znacie jakieś wózki z amortyzatorami na paskach?

Ja mam X-Lander'a x-move i gdyby nie to, że nie zmieścimy się z nim do auta to bym nie zmieniała. A moja mama mieszka pod lasem i z synem baaardzo często łazilam z wózkiem :) nawet po piasku na plaży nim jeździliśmy i sprawował się mega ;)

Teraz szukam jakiejś małej opcji na czas z gondolą, a później od razu do spacerówki lekkiej, która mam po synku... Ale powiem wam szczerze, że jest to dla mnie spory problem... 😂

2Rp2p1.png
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamadriada lojesu współczuję, na pewno wszystko będzie dobrze! 🤞

2Rp2p1.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik glukozy 78. Jakos na poczatku ciąży bylo okolo 90.
    Wiec tak jak w ciazy z córką spada mi glukoza bo nie jem słodkiego. Szkoda że tak nie potrafię poza ciążą zeby zadbac o swoją wagę i nie jesc slodyczy. Wizytę juz do gina znalazlam wolny termin przed urlopem 2.08. Alle w piatki jest w gabinecie gdzie nie ma usg podgladowego... Wiec wiecie... Jak sie uda i cos sie zwolni to chcialabym sie dostac w czwartek wtedy napewno jest w gabinecie z dostepem do usg.

Hamadriada trzymam kciuki zeby było ok✊

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak
    Spacerowalismy zawsze na dwa wózki. Stąd podkreślam że spacerowka od kompletu jest na szczęście duza bo wozi/wozila mojego niespełna trzylatka A on jest po prostu duży. Drugi jezdzik drugim kompletem 2w1 bo urodzony w maju miał idealnie w tej gondoli
    Ale!!
    Ale na wyjazdy kupilismy uzywany wózek phil&teds i jedyne czego żałuję-że nie wiedziałam że trafi nam się kiedyś jeszcze dzeciatko bo kupilabym nowy!świetny wózek na te nasze potrzeby. A najmniejszy po zlozeniu z naszych trzech. Koła ma mega więc i Teraz z dwojka plaża nam nie straszna. Czemu mialby być nowy? Mialby wiecej bajerów.
    Ale!!!
    Kupilam podwojny uzywany zamiast dostawki bocznej do wózka buggypod (najfajniejsze ta wersja najdroższa-z mozliwoscia zrobienia mini spacerówki). Już bylam po rozmowach z producentem czy i jak pasuje do mojego wózka ale ostatecznie wygral wózek phil &teds. Dlaczego? Wybralam miedzy szerokim wozkiem (wersja z dostawka)A wąskim i troszkę dłuższym.
    I teraz do niedawna rozwazalam zakup kolejnego wózka by ogarnąć prowadzenie dwójki do przedszkola. Ten wózek to chicco stroll in2 -Ale to typowa spacerowka plus siedzonko/dostawka dla starszaka. Czemu nie kupilam? Bo starszy baaaaardzo polubil jazdę wózkiem podwójnym. Do tego stopnia że nie chce chodzic 😉

Znam dzieci np dwuletnie na nóżkach, jezdzikach itp które mając 4 lata zazadaly wózka 🤣 mamy nosily na rękach. Mój za duży i ciężki by kiedykolwiek go nosić. I nie byl zainteresowany np rowerkami. Poza tym trzylatek na rowerku A ja z wozkiem? Strach się bac wyjść samej na spacer z dwojka 😄

Dokładnie, zależy wszystko od dziecka i dzieci. Ale my lubimu spacerować więc wózek musi być. Z trojka sama?? Hehe nie widzę już tego. Ale ostatecznie Małgosia i mlodszy do wózka podwójnego starszy na nogach. Ewentualnie nosidlo tula dla mlodszego A Małgosia i starszy do wózka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 17:36

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ