X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dostawka na 1000% procent wystarczy. Testowałam już u koleżanki. No ale mój syn nie jest wózkowy już od dawna :)
    Poza tym ja jestem człowiekiem chustowym, więc nie mam tego problemu - jak coś to któreś do chusty i z głowy 🤪

2Rp2p1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy to nawet jeszcze sypia w wózku więc wózek jakiś musi mieć

I praktycznie odrzucilam te dostawki z tylu wózka. Widziałam na ulicy-niefajnie wygladalo prowadzenie. Wózek chicco ma ją jakby dostosowana do długości rączki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dostawka mojej koleżanki też jest w 'granicach' rączki ;) a ma do wózka babydesign dołączoną. Niestety nie wiem co to za model :/

2Rp2p1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwazalam dostawke boczna buggypod oraz taką na tył z siedzonkiem. Rozmawialam z producentami obu (boczna pasowala tylko do jednego modelu naszej spacerówki, ta na tyl w jednym modelu do obu). Wysłali mi nawet zdjęcia swoich modeli z modelami wózka jaki posiadała. Ta na tyl(x Rider to było jej nazwie ale całej nazwy nie pamietam) byłaś opcji na 2 lub 4 kołach i wiadomo-coś za coś. Na 4 baaardzo długa ta dostawka . Jednak po namyslach wykluczylam-moj by nie usiedzial. Potem widzialam na żywo kilka razy i cieszylam się że nie kupilam. Rodzic i tak szedl z boku i narzekali (zagadywalam) na prowadzenie wózka, niekoniecznie na funkcję dostawki
    Ale ta boczna też odpadla bo jednak nie wszedzie wjade szerokim wozkiem.
    Jeśli dziś bym wybierala to ten wózek chicco

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na przeciwciała jeszcze jednego wirusa, ale póki co nic nie wyszło poza tym że jest to jakaś infekcja wirusowa z tych mało popularnych lub 2w1: silna alergia i zwykła infekcja.
    Jutro znów mamy wizytę u lekarza z synem, a ja na szczęście mam swoją w czwartek, więc mam nadzieję, że dowiem się więcej.
    W takich chwilach pomysł rozpoczęcia przedszkola mnie przeraża (A zaczynamy jeszcze W sierpniu)...

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki - chyba zdecyduję się kupić nowe łóżeczko turystyczne, żeby móc małego położyć w innej części mieszkania, no i oczywiście mieć coś wygodniejszego na wyjazdach.
    Polecacie lub odradzacie coś konkretnego?
    Myślę o takim modelu, który ma dwa poziomy materaca, np. Kinderkraft Joy lub Lionelo Simon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 20:49

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia a to nie, ja mówię o takiej stojącej. Mojego wózek parzy w pupke 😂 to pewnie i na tym by nie siedział. Widziałam nawet takie hulajnogi z uchwytem do zaczepienia jak dostawka, ale to mi się wydaje mało wygodne dla dziecka, bo jednak musi trzymać nogę z nogą, a nie obok.. :/

2Rp2p1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO WŁASNIE W TYM WÓZKU CHICCO MOŻNA STAĆ LUB SIEDZIEĆ, ALE DLA DRUGIEGO DZIECKA TO WERSJA TYLKO SIEDZĄCA LUB FOTELIK DO STELAZA ;)

MÓJ NIE USTOI W MIEJSCU SEKUNDY XD
    MUSIAŁBY USIAŚĆ, A NA CZYMS NIEWYGODNY TO NA PEWNO PRZYWIĄZANY (CZYT.PASAMI ZAPIĘTY)
    TA W NAZWIE X RIDER Z SIEDZONA ZMIENIA SIE NA STOJĄCA CZYLI MOŻE DŁUŻEJ POSŁUŻYĆ

ALE BYWA I TAK ŻE STARSZAK CZESTO CHCE TEGO CO MŁODSZE ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:
    Z innej beczki - chyba zdecyduję się kupić nowe łóżeczko turystyczne, żeby móc małego położyć w innej części mieszkania, no i oczywiście mieć coś wygodniejszego na wyjazdach.
    Myślę o takim modelu, który ma dwa poziomy materaca, np. Kinderkraft Joy lub Lionelo Simon.

mam dwa
    dla noworodka zależało mi własnie na dwóch poziomach plus przewijak (ale to łóżeczko na wyjazdy), ma nawet płozy do kołysania, ale ja nigdy kołysania nie uczyłam (tak samo w kołysce w sypialni)
    dokupując drugie dla starszego wazna była waga dopuszczalna a więc mam do 25kg dziecka i w tym przypadku nawet boczne wyjscie było nieważne

i błąd na którym siebie złapałam za pierwszym razem (bo chciałam nawet turystyczne użyc jako łóżeczko dla młodszego): mam rozmiar 100x70 i baaaardzo cięzko kupić w tym rozmiarze materac; przez to odpusciłam nasze turystyczne jako łóżeczko w domu, a przy kolejnym zakupie ważny był rozmiar 120x60
    i rozmiar po złożeniu-wózek wchodził do auta a łóżeczko tylko na półce z tyłu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hamadriada wrote:

Mialam lozeczko turystyczne z podwieszanym materacem. Moze zle trafilam... Lozeczko nadal slozy stoi rozlozone u rodzicow w moim pokoju :) lozeczko ktore kupilam nazywalo się lozeczko turystyczne malibu... Mialo full wypas, wizualnie ladne czarno niebkeskie. Jak raz rozlozylam juz nie moglam wszystkich elementów zlozyc w jeden worek od ch***ja tego. Wszystko reszte gdzieś sobie lezy a na podroze czesc spakowana czesc luzem. Kosmos...! Podwieszany materac sie trzesie, nie byl stabilny bo to material naciagniety na rurkach. Wiec podwieszanie na bardzo krótko, tam byl przewijak to byl badziew bo nie byl twardy tylko miekki i dziecko wpadalo tam. Super sprawa na polke na gadzety nic wiecej, zaraz zdjete, budka z podwieszanymi misiami nigdy na to moja corka nie zwrocila uwagi... Juz chyba nie ma tego lozeczka w sprzedazy w google grafika widzialam w podgladzie, moze wycofali. Wole te lozko w formie lysej. Kupilam tam materac zwykly i jest ok. Cala reszta na krotko lub wogole nieprzydatna. Nie poradze po nie wiem jak te firmy co napisalas ale zobacz w skleepie gdzie mozna zobaczyc na zywo jaki ten materac podwieszany jest i ten przewijak. Bo ja bardzo zle trafilam. Dla mnie nie zdalo egzaminu ze wzgledu na bezpieczenstwo podwieszanego materaca i przewijaka.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem ten bujany materac podwieszany można właśnie wykorzystać do bujania dziecka
    Ale ogólnie ja nie lubię turystycznych przez to że szeleszcza 😉 ale na wyjazdy to must have 😉
    Przy maleńkim dziecku nie wyobrazam sobie mieć tylko ten jeden najnizszy poziom. A potem wystarczy naj naj najprostsza wersja

Ale widziałam mieszkania gdzie takie łóżeczko robilo za miejsce zabaw dziecka wiec w takiej sytuacji rozpinane wejscie z boku się przyda
    No i znam mamy wykorzystujące łóżeczko jako kojec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 21:49

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Ja miałam do tej pory łóżko turystyczne po dzieciach z rodziny i też z niego nie byłam zadowolona (taki najprostszy model) - kiepskie składanie/rozkładanie, niestandardowe wymiary, nierówne dno. Nie wyobrażam sobie, żebym miała z niego dłużej korzystać...
    Jak młody wyzdrowieje to zrobimy rundę po sklepach. Nawet jeśli w dłuższej perspektywie gadżety beda nieprzydatne, ale podstawowa funkcja będzie ok, to i tak się na coś skuszę, bo poza wyjazdami nie raz mi takie łóżeczko życie ratowało ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • hamadriada Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja też wykorzystywałam łóżeczko jako kojec w okresie jego raczkowania w chwilach kiedy musiałam umyć podłogę lub zrobić coś krytycznego w kuchni. Inaczej nie dawałem sobie rady - odpadało by był sam w łóżeczku w innym pokoju, a jak był na wolności trzeba było mieć go cały czas na oku i być w gotowości na wszelkie pomysły ;)

f2w3vfxmdpfjh2cf.png
    2015 Aniołek
    2017 Synuś
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego go nie polecasz?
    Monnn wrote:
    My jeździmy cybex priam ale nie polecam.... Tez zastanawiam się nad wózkiem "rok po roku" 🤔 Bo jak inaczej ogarnąć spacer z dwójka takich małych????;)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tylko łóżeczka turystyczne z dwoma poziomami , ostatnio miałam zwykle że szczebelkami ale to nie moja bajka ,zmieniłam na turystyczne . Ten podwieszany poziom mi pasuje bo właśnie pomaga uśpić dziecko zwłaszcza na początku kiedy dziecko uczy się spać u siebie to szuranie mi nie przeszkadza wręcz jednostajne i rytmiczne dźwięki pomagają w usypianiu ,nauczyłam się składać i rozkładać to tylko kwestia techniki i kolejności,wszędzie można zabrać w razie wyjazdu ale przede wszystkim mam pewność że dziecko nie utknie między szczebelkami ,nie uderzy się jak zacznie w łóżeczku się podnosić czy raczkować albo wstawać nawet jak upadnie to w koło ma miękki materiał a nie twarde drewno . U każdego co inne zdaje egzamin dla mam kolejnego dziecka wybur jest prostszy bo już mamy jakieś preferencje,doświadczenia gorzej przy pierwszym tu trzeba próbować i testować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 23:56

cf409fc7e7.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dzisiaj oglądałam wózki i zakochałam się w cybex priam, ale ja to jestem sroka 😋

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa mi tez sie podoba wizualnie ale musze pojechac do sklepu zobaczyc jak sie prowadzi. Mieszkam
    Za miastem i troche mnie przeraza ze nie ma zadnej amortyzacji.

A z innej beczki. Czy robicie sobie usg piersi podczas ciazy? Ja ze wzgledu na wlokniaka (byl badany i jest niegrozny do obserwacji) chodze co 9-12 miesiecy na kontrolne usg. Teraz mi przypada w sierpniu ale lekarz odradza bo mowi ze w ciazy te piersi sa inne bo hormony i mnie moga tam niepotrzebnie nastraszyc. A z kolei Mamaginekolog mowi ze sa nowe wytyczne i wlasnie usg piersi jest wrecz konieczne podczas ciazy. Mam dwie kolezanki ktorym tez lekarz odradzic zeby sie w coazy nie stresowac. Jakie sa Wasze doswiadczenia, chodzicie?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na usg piersi w 10tc. Ginekolog mnie skierował bo stwierdził że dobrze sprawdzić czy wszystko jest ok :)

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam skierowanie od na USG piersi od lekarza i zamierzam się wybrać, tylko na wizytę nie mogę się umówić 😅 Ile ważne jest skierowanie?

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin usg piersi nie robi, zbadał mnie tylko palpacyjnie.

Byłam wczoraj u diabetologa ze względu na moje wysokie cukry ostatnio, stwierdziła że bardzo możliwe że to przez odstawianie sterydu. Dzisiaj biorę ostatnią tabletkę. Zobaczymy jak to będzie wyglądać. Mam kolejne zwiększenie insuliny na noc - 20 jednostek, a cukier i tak dzisiaj rano 96. Ja chyba zwarjuje.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ