Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewe90 a bierzesz coś dopochwowo? Ja jak brałam na początku luteinę to leciało ze mnie jak z kranu, po odstawieniu zmniejszył się śluz o połowę a teraz od miesiąca znów na luteinę i znowu dramat.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Macie zgagę? Co bierzecie na to w ciąży? Mnie od tyg jakoś tak co
Wieczor nachodzi ze mam wrażenie ze mi zaraz przełyk wypali.
Mam ranigast ale czytałam ze w ciąży nie można.
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa ja już nie jem nic ostrego. A kocham kuchnie meksykańska i swego czasu często chodziłam z mężem do pueblo a teraz jak sobie pozwolę na za dużo to jest dramat. Mi mama poleciła pół łyżeczki sody popic wodą jak już mnie naprawdę męczy to sobie pomagam w ten sposób i na mnie nawet nawet działa. Ale słyszałam że nie można tego często stosować. Ja staram się unikać ostrych potraw i po jedzeniu się troszkę ruszam i nie kładę się od razu.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Muki85 wrote:U mnie będzie dziewczynka, więc jest 22 do 14
Meggi89 proszę o dopisanie u mnie płci 😁
I u mnie będzie chłopiec, więc 23 do 14
Ja również poproszę o dopisanie płcimichaga82, Mali84, Meggi89, Muki85, taka_mama, Malgonia lubią tę wiadomość
25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Ja też mam dużo przezroczystej wydzieliny, szczególnie rano. Szczerze mówiąc to jakoś sobie to wcześniej wyobrażałam, że w ciąży to będzie tam suchutko w końcu. Ale nic z tych rzeczy, bez wkładki się z domu nie ruszam.
Kamciaelcia 100 gram? Zazdroszczę ☺️
Zgagę miałam może 2 razy, jak za szybko zjadłam przed wyjściem.
Fajnie czuć codziennie jak się mały rusza, uczucie trochę dziwne a uspokajające ☺️
Ostatnio na szkole rodzenia miałam różne akcesoria do karmienia, powiedzcie gdzie kupujecie wkładki do stanika czy nakładki na sutki, jest jakiś fajny sklep internetowy? Najlepiej żeby można tam było wszystkie środki higieniczne pozamawiac, podklady, kremy itd.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
mali
z tego co ja widze, to do zakupów higieniczno-kosmetycznych najpopularniejsza jest apteka gemini, zwłaszcza w dniach darmowej dostawy
osobiscie nie korzystałam nigdy
ja alurat allegro
ale! co jednej pasuje, drugiej nie musi, dotyczy to chociazby wkładek laktacyjnych
a osłonki/kapturki/muszle to nawet nie musza byc potrzebne
dzis sa takie czasy że wszystko niemal wszedzie jest dostepne
nawet rossmann jest zaopatrzony a tak bogato jeszcze nie było w pierwszej ciązy (w 2014), nawet majtki siateczkowe mają
skoro ja wczesniej remontuje, piore, to wiadomo, ze i reszte mam szybciej (włącznie ze spakowaniem torby)
dzis to wrecz gdzies wszystko znajde- i gaciuiorki, i wkładki, i podkłady... -
Ja im bardziej jestem aktywna, tym więcej mam tej wydzieliny. Bardziej bym się stresowala jakby jej nie było.
Właśnie wróciłam z krwi. Pierwszy raz byłam u nas niedaleko w przychodni. W moim lab i tak musiałabym płacić więc bez sensu było jechać. Strasznie nieprzyjemnie pani wyciągnęła mi igłę. Pomyślałam że jestem jakaś wrażliwa. Chwilę posiedziałam i wyszłam. Nigdy tak długo na fotelu nie siedzę, dlatego byłam w szoku jak przy drzwiach zalałam się krwią. Nie miałam już czym tamowac. Wróciłam, oczywiście pani mi pomogła, mówi że przez to że ręki wysoko nie trzymałam. Chociaż nigdy tyle nie siedziałam po pobieraniu i nie uciskalam jaka dziś, bo czekalam aż mi da kod do sprawdzenia wyniku. Na długość 2 cm mam przeciętą skórę igła, tak ją dziwnie wyciągała. Dziwna sytuacja. Musiałam wam się wygadać. Jeszcze tak nie miałam że krew ciurkiem ciekla aż do dłoni..25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
zgaga czy zaparcia ciązowe sa bo sa-bo jest ciąża-i rzadko kiedy ma sie bezpośrednio wpływ
współczuję
ale w pierwszej ciązy usłyszałam od "koleżanki" z pracy, ze ona w ciązy zgage miała codziennie i MI TEŻ TEGO ZYCZY!!!
nie wierzylam w to co słyszeniby żart
ale pomyślałam sobie, ze na przekór sie nie dam
w efekcie nigdy zgagi nie miałam i nadal sobie powtarzam że mieć nie będędzieki kolezance
bo wiecie, za dobrze w ciązy wyglądam czy funkcjonuje, czesto wbrew naturze niektórych kobiet
chociaż tyle mojego -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja już po pierwszym pobraniu i wypiciu słodkiej mikstury, jakoś nawet smacznie poszła
ale teraz trochę trzeba posiedzieć..
Moze uda się w międzyczasie bardziej zaktualizować listę płci - Chaga, Aneta.be, Miodunka, Lilkaa, Limonka, Martaszymi, Fermina, Masia, Poziomka, Kornelia,Moonik, Ewka1111, Karmelova, Czykoty, Nulka, Muchakruszyna, podzielicie się wieściami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 08:46
-
Hej, za chwilkę wchodzę na wizytę to potwierdzimy płeć, choć nie wiem czy mogę zdradzić bo mąż chce mieć niespodziankę
A ja muszę siedzieć cicho i nic się nie wygadać, trudne to.
MEGGI89 to czekamy sobie razem
Ja wczoraj robiłam morfologie, mocz i żelazo tylko a glukoza w przyszłym miesiącu chyba.Meggi89 lubi tę wiadomość
marzec 2018 - puste jajo
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam okropna zgagę w pierwszej ciąży jakoś pod koniec. Na początku mleko pomagało ale potem już zupełnie nic. Brałam któryś z lekow na zgagę mona było w ciąży ale nie pamietam nazwy 🙂 ale tez pomagał tylko na początku. Teraz póki co nie mam ale ta ciaze przechodzę identycznie wiec tylko czekac 🤭 ale wpisujcie jakieś sprawdzone sposoby na prwno się przydadzą ☺️
U mnie wstępnie chłopak ale dzis zobaczymy czy siusiak aktualny 😜 -
Na razie jeszcze nic nie kupiliśmy, a poza tym uważam że Dziewczynce we wszystkim ładnie a różowe dokupie po porodzie
ha haha no i dobra komuś musiałam się wygadać, tylko teraz chyba muszę jakieś lepsze zabezpieczenia zrobić żeby mi się mąż na forum nie włamał
kamciaelcia, aganieszkam, taka_mama, Malamia, juudi, Meggi89, AnitaK, magda sz, martaszymi, michaga82, Ewk@, Maxi, olka_sz, pola89, Ewe90, Limonka, anna23 lubią tę wiadomość
marzec 2018 - puste jajo
-
Mnie od jakiś 2-3 tygodni męczy straszna zgaga, aż czasami wymiotować musiałam 🤢
Upławy też mam spore, zwłaszcza rano albo jak w pracy jestem. Za tydzień wizyta u gin, także poproszę, żeby sprawdziła czy żadnej infekcji nie mam, bo na początku ciąży miałam 🤨
Co do cukrzycy ciążowej, to boję się co wyjdzie, bo w 8 tyg na czczo glukozę miałam 101 😱, ale wtedy ginka powiedziała, żeby jeszcze się nie martwić.
Powodzenia na krzywych i wizytach. Ja zmykam do pracy.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻