Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja poza ciuszkami nic nie mam. Myslalam zeby w tym miesiacu kupic rzeczy apteczne, ktore nie maja terminu przydatnosci (termometry, podklady itp).
Ale i tak najdtozsze rzeczy to mebelki i fotelik i z tym czekamy az wynajmiemy mieszkanie. -
Ja do tej pory kupiłam 1 pajacyk.
Sporo rzeczy dostałam od siostry, teraz czekam na przesyłkę od szwagierki, także jak przejrzę wszystko, to zobaczę co jeszcze jest potrzebne. Poza tym do połowy października pracuję, także mam mało czasu na zajęcie się wyprawką.
Jutro rano idę na słodkiego drineczka, już się stresuję, bo w kwietniu na czczo glukozę miałam 101 😱 Proszę o kciuki.Malgonia, AnitaK lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Ja w sumie muszę kupić jeszcze artykuły higieniczne, czapkę zimową i fotelik. Resztę mam po córce, bo też zimowa
Ja na krzywą wybiorę się w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że będzie ok, bo jak mierzę glukometrem to jest okStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Ja troszke ciuszkow kupilam, dla wlasnego pocieszenia oka
ale nie szaleje narazie, bo juz 3 kolezanki sie zapowiedzialy,ze jak wroce do PL to mam przyjsc na przebiorke ciuchow
lozeczko jedni dziadkowie chca kupic, wozek drudzy dziadkowie.. wiec troche przyoszczedze
a no i moja mama handluje ubrankami dla dzieciaczkow, wiec tez sie nazbiera
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwonmamy 11mm
07.07.19--> znamy plecchlopczyk! Gabrys
-
nick nieaktualnyU mnie z wyprawki mam wózek, fotelik, łóżeczko, przewijak i ubranka po rodzinie (plus trochę z pepco). Na początku października planuje zrobić duże zamówienie higieniczne w Gemini o materac do łóżeczka kupić.
Zastanawiam się też nad kombinezonem, bo mam na 62 i na luty i marzec przyda się pewnie też zimowy 68 i fajnie byłoby go już mieć, ale wymiary kombinezonow na 68 pokrywają się czasem z tymi na 62, więc chyba poczekam..
Pierwszy synek urodził się 51 cm i równo przez miesiąc nosił rozmiar 56, potem miesiąc 62, miesiąc 68 i miesiąc 74. Dlatego już trochę na 68 też kupiłam 🙂 -
Nawet smaczna ta glukoza....taka lemoniada cytrynowa. Teraz czekam na 2 i 3 pobranie, a potem do sklepu po bułeczki, pączki, ciasteczka i cokolwiek wpadnie mi w rękę. Głodnego lepiej do sklepu nie wysyłać. Miłego dnia
marian_the_baby, Limonka, juudi, anna23 lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Dzień dobry.
Muki ja miałam 103 a potem krzywą wyszła kosmiczna ,na poniedziałek mam diabetologa,ale trzymam kciuki za ciebie oby wyszło wszystko ok.
Co do rozmiarów to ja nigdy nie kupowałam 50 bo to czasem na noworodka za małe ,wielkość dziecka też nie mierzymy gramami tylko długością mój Szymon urodził się 3950 a miał 50 cm i wszystkie ciuszki za duże były ,zmęczyło mnie już wywijanie rękawków i to że topił się we wszystkim co założyłam i kupiłam mu kilka kompletów ,ale on przez pierwszy miesiąc niewiele urusl to troszkę pochodził ,a mojego brata syn urodził się 3000 g ale był długi i od razu nosił duże rozmiary, ma j Wojtek 4450 g więc w sumie tylko 400 g większy od Szynka a od urodzenia rozmiar 62 bo urodził się 61cm długi,i to krotko nosił 62 bo rósł jak szalony. Tak że bywa różnie i patrzeć trzeba na długość nie na wagę ,tych małych tak czy inaczej nie ma co kupować dużo ,zawsze można dokupić w razie W .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 08:36
Muki85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarian_the_baby wrote:A koszule do karmienia do szpitala to kupujecie na krótki rękaw czy dłuższy?
marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny malo sie udzielam ale codziennie podczytuje. Dzisiaj piłam glukozę i za Waszymi radami kupiłam specjalnie cytrynowa i słuchajcie odesłała mnie do apteki po zwykła bo powiedziała ze obciążenie glukoza robi się tylko zwykła.. hellol o co chodzi?? Chyba na taka przychodnie trafiłam bo czytałam ze wy bez problemu taka pilyscie
-
AdelaX wrote:Dziewczyny malo sie udzielam ale codziennie podczytuje. Dzisiaj piłam glukozę i za Waszymi radami kupiłam specjalnie cytrynowa i słuchajcie odesłała mnie do apteki po zwykła bo powiedziała ze obciążenie glukoza robi się tylko zwykła.. hellol o co chodzi?? Chyba na taka przychodnie trafiłam bo czytałam ze wy bez problemu taka pilyscie
Chyba to po prostu w tej przychodni tak mają, mi w medicoverze sami dali cytrynową. -
Adela mi nawet lekarz dał ulotkę od glukozy o smaku pomarańczowym i coli. Pytałam czy nie zaburza wyników, to powiedział, że jest tak zrobione, że daje takie same wyniki. Choć ja jakoś nie jestem ufna to tych smakowych, ale jeszcze nie kupiłam żadnej.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
AdelaX u mnie też w labie nie pozwolili smakowej, ani nawet cytryny wycisnąć do. Tylko tradycyjnie 😮 o dziwo nie było tak dramatycznie. Ale glukometr to chyba troszkę przełamuje. Mi na początku zmierzył z palca wyszło 93 a z krwi po odebraniu wyników 86. Dziwna sytuacja, i weź tu mierz w domu glukometrem.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
martaszymi
krew zylna a włosniczowa-sa inne
glukometr ma zakres błedu-plus/minus 10%
wiec w twoim przypadku zmiescił sie w normie
poza tym sprawdzaja glukometrem, czy glikemia nie jest za wysoka, a wiec pow.125-przy powyzej nie podaje sie glukozy do piciamartaszymi lubi tę wiadomość
-
Martaszymi zawsze tak jest ze na glukomerze jest inna wartość niż z krwi obwodowej
Koszule kupiłam na krótki rękaw, właśnie przyszly te z doktor nap i są super 👌 tylko rozmiar zanizony, ja noszę ski a kupiłam M i są dobre
O te:
https://szykownamama.pl/product-pol-47119-9504-Koszula-Nocna-do-karmienia-Doctor-Nap-flow.html
Miodowa i granatowa.
Wzięłam też taka z napami na plecach z rękawem 3/4 bo jak rodziłam syna było mi zimno, ale jest jakaś dziwna i chyba ja odeślę
Dziś mam wizytę, strasznie się cieszę ☺martaszymi, Madera2000 lubią tę wiadomość