Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej co do koszul do karmienia to ja poprzednio miałam taką na guziczki i taką z ukrytymi rozcięciami i przy obu szlag mnie trafiał. Ta z guziczkami przy każdym przekręcaniu się w łóżku rozpinała się sama a ta z rozcięciami wcale nie była wygodna bo ciężko się jedną ręką wyciągało pierś na wierzch a ukrycie jedną ręką z powrotem piersi graniczyło z cudem.
Teraz nie kupuję specjalnych koszul bo mam 3 duże koszule ( bo bez ciąży jestem wielka) z fajnej grubszej bawełny na ramiączkach, w których dekolt jest na tyle spory, że pierś łatwo ręką wyciągnąć ale tez na tyle mały, że przy spaniu i przekręcaniu pierś nie wypadnie. Do tego koszule są w biało-czarno-czerwone ciapki więc żadnej plamy np. z krwawienia nie będzie widać.
Ha własnie znalazłam moja koszulę nocną pod nazwą "sukienka plażowa" hehehe o takie coś mam ( tylko inne wzorki) https://archiwum.allegro.pl/oferta/sukienka-plazowa-bawelna-narcyzy-s-i6825474879.html
Co do temperatury to ostatnio szpital był jeszcze przed remontem i mimo nieszczelnych okien było bardzo ciepło na salach. Teraz jeszcze zrobili remont to nma 100% będzie cieplutko.
-
Marian the baby. To zależy czy jesteś zmarzluchem, ja nie lubię koszul na długi rękaw. A w razie co będę mieć szlafrok.
AdelaX mi lekarz polecił glukozę cytrynową. Ja ogólnie źle znoszę te badanie. W pierwszej ciąży to nawet nie moglam tego się napić mialam odruch wymiotny i mną aż telepalo z obrzydzenia. Dlatego teraz lekarz polecił cytrynową. Chociaż do polowy jakoś to przemoglam, pozniej zawroty glowy slabo i ciemno przed oczami, ale gdyby nie cytrynowa to ja nie wiem czy bym to wypila. Maz jak mnie zobaczył po 2h to byla zielona
W enel med mozna kupic cytrynową na miejscu. Nie ma problemu z podaniem takiej glukozy.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Na szkole rodzenia polecali koszule z krotkim rekawem wlasnie z tego powodu, ze podobno jest zawsze cieplo na sali i w szpitalu. Poza tym polozna miedzy wierszami wspominala, ze tak jest latwiej, przypuszczam, ze chyba chodzilo o wklucia itp., ale nie znam sieCoreczka 11.2019
-
Limonka czytam co piszesz i wchodzę w pamięć pierwszego porodu i potwierdzam : Wkucia, chociaz ja mialam przy kciuku wenflon., ale kroplowki, mierzenie cisnienia. To nawet logiczne krotki rekaw to poprostu umozliwial bez problemu.19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja miałam z palca 61 i zastanawiam się czasem jakim cudem jak widzę że mialyscie o wiele więcej a wyniki wyszły dobre. Ja swoje z krwi dzisiaj odbiorę.
Meggs na innym wątku pisała że już jest lepiej, odłaczyli ja od całego okablowania
A jak jest u was z kawą? Ja na początku piłam zbożową, ale od jakiegoś czasu piję jedną rozpuszczalną z jednej łyżeczki i z dużą ilością mleka. Chętnie kupiłbym jakąś bezkofeinową, która będzie miała zbliżony smak do takiej zwykłej. Ostatnio strasznie smakuje mi kawa i ta jedna dziennie to dla mnie jak świętość. Pijecie jakąś dobrą bezkofeinową która zastąpi mi tą zwykłą?25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wrote:Ja miałam z palca 61 i zastanawiam się czasem jakim cudem jak widzę że mialyscie o wiele więcej a wyniki wyszły dobre. Ja swoje z krwi dzisiaj odbiorę.
Meggs na innym wątku pisała że już jest lepiej, odłaczyli ja od całego okablowania
A jak jest u was z kawą? Ja na początku piłam zbożową, ale od jakiegoś czasu piję jedną rozpuszczalną z jednej łyżeczki i z dużą ilością mleka. Chętnie kupiłbym jakąś bezkofeinową, która będzie miała zbliżony smak do takiej zwykłej. Ostatnio strasznie smakuje mi kawa i ta jedna dziennie to dla mnie jak świętość. Pijecie jakąś dobrą bezkofeinową która zastąpi mi tą zwykłą?
Ja pije pół na pół z bezkofeinową Nescafe. Kupiłam w supermarkeciemam jeszcze bezkofeinową do ekspresu na kampsułki.
Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Ja idę jutro na krzywą cukrową. Wyprawkę też dzielę na wypłaty, tak, żeby w grudniu już kupić tylko to co ewentualnie zapomniałam. Ja kupiłam koszule na napy głęboko rozpinane i będzie ok. Do porodu mam mamusiową jak się śmieję, odsuwaną na dekolcie. Dziś przyszła mi dostawa z apteki więc pozostaje mi kupić kosz mojżesza, matę na podłogę, dać do czyszczenia wózek i fotelik i mogę rodzić 😁 Fizjoterapeutka zaufania odradza bujaki wszelakie na korzyść wyżej wymienionych rzeczy do leżenia malucha poza łóżeczkiem więc nie kupuję. No i jeszcze kombinezon i czapkę, ale to poczekam aż się w sklepach pojawią 😉
-
Zauważyłam i podsyłam moze komuś z Poznania i okolic się przyda
https://akpolbaby.pl/pl/content/117-jesienne-targi-dzieciece-akpol-baby-rataje-2019
Nie piję kawy bo nie mam na nią ochoty, nak juz to wybieram super mleczną, ale ostatnio piję samo mleko. Jezeli zachodzi sytuacje ze chcę kosy, to ją piję ale to sporadycznie przypadlo tak kilka razy z poczatkiem, bardziej dla poprawy i poruszenia perystaltyki jelit 🙂 Wczoraj wypilam pół energetyka to dopiero brak słów 🙈 ja bym mogła zadac pytanie o bezkofeinowy energetyk... Czemu ja je tak lubię 🙈 lepiej mi o nich nie myśleć.19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja piję tylko zbożową albo mama coffee z Rossmana (która jest też zbożowa). Rozpuszczalnej niestety nie lubię. Przed ciążą piłam codziennie jedną mocną kawę z ekspresu i do tego yerba mate, która też ma kofeinę i tęsknię trochę za jednym i drugim
Widzę, że myślimy podobnie z ciuszkami, lepiej większe i w razie czego się dokupiCo do wyjściowych ubranek, chyba zdecyduję się na kombinezon polarowy 62 i do tego śpiwór na większy rozmiar, kombizezonu puchowego chyba nie kupuję na samo wyjściie ze szpitala, tylko dopiero jak już zaczniemy spacerować, a chyba zimowe dzieci trochę później mogą zacząć wychodzić.
-
Mi wychodzi tak prawie codziennie 1 espresso wy,ieszane z wodą i mlekiem. Dzisiaj potrzebowałam jakiegoś smaku, to zblendowałam sobie espresso+woda+mleko+troszkę kakao+prażone orzechy laskowe i niestety nie powstrzymałam się od odrobiny cukru waniliowego, ale wyszła niecała łyżeczka. Pyyychotka, lepsze niż ze Starbucksa
Muki, ja też po krzywej poszłam do cukierni i wzięłam sobie kawałek tortu bezowego z gałką lodów w nagrodęTeraz po wynikach mam wyrzuty sumienia, że zjadłam nadprogramową gruszkę i odrobinę cukru waniliowego
Niby nie wyszła cukrzyca, ale ostatni wynik był na granicy i lekarz kazał mi ograniczyć wyskoki cukrowe (ilość owoców i słodyczy), no i może dzięki temu przyrost wagi mi się zmniejszy, bo jest też na granicy normy (mimo, że w normie, ale jestem tym przerażona).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 14:14
Muki85 lubi tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Własnie przyszły mi pieluszki wielorazowe i wkłady, ciekawe czy nie będą za duże, ale czekam jeszcze na rozmiar newborn. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo pampersy na noc i wyjście też planuję. Mam nadzieję, że będę używać tych wielorazówek.
Szkoda, że nie mam żadnego misia w domu (oprócz mojego mężulka), bo bym poćwiczyła przewijanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 14:18
Malgonia lubi tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
A ja mam pytanie odnośnie ubierania noworodków. Czy oprócz śpiochów, pajaców, body itp. zakłada się takim małym dzieciom spodnie, bluzy, sweterki, sukienki ( np. jak idziemy w gości), czy raczej dopiero jak podrosną, czyli kiedy mniej więcej. Sorry, ale ja zielona w temacie dzieci jestem 🤷♀️🙈
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Muki85 wrote:A ja mam pytanie odnośnie ubierania noworodków. Czy oprócz śpiochów, pajaców, body itp. zakłada się takim małym dzieciom spodnie, bluzy, sweterki, sukienki ( np. jak idziemy w gości), czy raczej dopiero jak podrosną, czyli kiedy mniej więcej. Sorry, ale ja zielona w temacie dzieci jestem 🤷♀️🙈
Oczywiscie, że tak. Mozesz małe Bobo stosownie do okazji wystroic.
Sama zobaczysz że na poczatku wygodniejsze dla mamy i maluszka są bodziaki. W szpitalu to mi myli dziecko i przebierali na wieczór czy pozniej ja przebieralam i tak spedzalo dziecko po myciu całą dobe w jednym stroju, bo tylko je i spi, śpi i jea nawet nie wiem kiedy przyszedl czas na bielizne nocną i zmiana po nocy....
Bo tak wygodniej... Ale to nie oznacza że jak przyjdą swietaa to masz być w bodziaku może byc piekna sukieneczka i opaseczkaczy jakis wygodny strój dla malego eleganta. Ja kupilam body z muchą i spodenki do tego w myśl o swietach rozm. 56. Wszystko z milego i wygodnego materialu.
AnitaK, Muki85 lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja pije normalnie 2 z ekspresu z mlekiem spienionym
Kocham kawę
My już po wizycie, wszystko super. Mała ziewała w czasie robienia zdjęcia 3d więc mam komiczne ujęcie 😂😂pola89, Miodunka, aganieszkam, AnitaK, Muki85, Limonka, marian_the_baby, Malgonia, anna23 lubią tę wiadomość