Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Madera2000 wrote:A ile za niego zaplaciliscie, jesli moge spytac? Polecisz mi sklep (moze byc na priv w wiadomosci)
Bylam dzis w dwoch sklepach i mierzylam rozne foteliki, cybex cloud Q, cloud Z, Maxi Cosi Pebble pro, Be safe izi modular, wszystkie z bazami. Wszyscy tak zachwalaja te 8gwiazdek a oni np w ogole nie maja w ofercie Cybexow, moze z tego powodu biora sie te zle opinie na rynku. Cloud q ten starszy faktycznie duzo gorzej „siedzial” w aucie ale juz ten obrotowy Cloud Z duzo lepiej i chyba wlasnie na niego sie zdecyduje. Wszystkie sprawdzalam aplikacja do mierzenia katow 8gwiazdek.
Podeśle tutaj, nie ma problemużadna to tajemna widza.
Co do 8* to tez nie byłam zadowolona. Ze względu na bardzo pochyłe i profilowane kanapy w aucie pasowały do nas jedybie dwie bazy (britax flex i Maxi Cosi FamilyFix). Ale gościu ewidentnie chciał nam wcisnąć Maxi Cosi mimo ze tam foteliki mi się nie podobały które oni majaale się dowiedzialam przynajmniej nazw i czego potrzeba i zaczęłam szukanie samodzielne w internecie
I tak ten sklep gdzie kupowałam bazę i fotelik to Baby Hit. Sami oferują negocjacje cen
Baze kupiłam dokładnie tę:
https://babyhit.pl/product-pol-5630-Britax-Romer-Baza-Flex-do-Baby-Safe-I-size.html
Standardowa cena u nich to 868,00 pln... wiem dużo, ale... oferują negocjacje cen szczególnie jeśli w innym sklepie znajdziesz taniej i tak znalazłam te sama baza za 599,00 w Akpolu (https://akpolbaby.pl/pl/baza/9962-britax-romer-baza-baby-safe-i-size-flex-base-4000984199840.html). I zaoferowali mi cenę 589,00
A za to ze kupowałam zestaw dostałam również rabat na zakup fotelika -8%
https://babyhit.pl/product-pol-5819-Britax-Romer-Baby-Safe-2-I-Size-0-13.html
A i dokupiłem akcesoria typu mata pod fotelik i lusterko do obserwacji
Obsługa bardzo miła i bardzo szybko załatwiłam cała sprawę❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Hamadriada trzymam kciuki, zeby się wszystko uspokoiło.
Ja z synem miałam niewiadomego pochodzenia krwawienie w 28 tc, miałam też jednodniowe bóle w krzyżu i jakoś się uspokoiło samo ( bo mnie wtedy na SOR nawet KTG nie zrobili i nie zostawili w szpitalu ale o tym nie będę pisać bo szkoda słów)
A jak u Ciebie szyjka ok? Skurcze się na KTG piszą? -
Tak, dzisiaj dla zdrowia psychicznego zamierzam zdezerterować na chwilę z oddziału, żeby go zobaczyć.
Już miałam badanie ginekologiczne, usg i to nieszczęsne ktg. Teraz jeszcze tylko ze trzy razy zbadają tętno detektorem i czekamy co dalej. W międzyczasie dostanę leki na zahamowanie krwawienia (jakkolwiek to póki co tylko plamienie) oraz luteinę, a Acard odstawiam
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Hamadriada, dobrze, ze tylko plamienie i wyglada na to, ze przynajmniej wszystko dokladnie posprawdzaja w szpitalu i bedziesz spokojniejsza w domu. Mozliwe, ze plamienie bylo tylko przez lekkie podraznienie czy od badania. Fajnie, ze zobaczysz sie z SynkiemCoreczka 11.2019
-
Hamadriada wspolczuje stresow, ale ciesze sie ze sytuacja wyglada na opanowana.
Przykro mi, ze tyle z nas ma jakies rewolucje w tych ciazach.
Jak opowiedzialam mezowi historie o zlych przyrostach to az mial koszmary, ze urodzilam takie malutkie dziecko. Kurcze nawet nie sadzilam, ze on tez tak tym zyje, bo nie daje na codzien poznac po sobie.
Ja staram sie odganiac od siebie czarne myslu, ale chcialam dzis kupic paski do wykrywania wod plodowych, tylko akurat rossmann za maly i nie mieli. -
Hamadriada kciuki✊
AdelaX mam magnezin comfort i slow mag czerwone opakowanie. Taki magnez zalezil mi neurolog. Mowiaby brać 3 razy dziennie. Ja biorę raz lub dwa zalezy jak mi się przypomni
Poza tym nie biorę zadnych witamin dla kobiet w ciąży, wyniki krwii są wzorowe wiec dr noe widzi potrzeby abym brała.
Taka Mama.. To są skurcze? Nawet jak boli ciagiem i mam wrazenie ze nie ustaje. Wczoraj znowu mnie bolalo caly dzien. Nisko az do kregoslupa. Plus taka napieta macica. Lekarz mowil ze w razie co brac nospe ale jej nie kupilam wiec tez nie bralam. Dzis juz lepiej. I mi dr mowil ze moze to byc po cc ale nic nie nazwal tego skurczami. W 1 ciazy nie mialam tych bóli.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja jestem w takim stresie że myślę tylko o usg na szczęście do poniedziałku niedaleko. A każde nieruszanie się małej to wpadam w panikę i latam z detektorem jak stuknieta
tak bym chciała żeby ona rosła i była zdrowa. Tyle przelismy żeby ją mieć a teraz takie rzeczy się dzieją...
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Och, dziewczyny, trzymam kciuki, żeby wszystko było u Was dobrze
Malgonia, śliczna koszula, a książkę czytam już drugi raz, żeby zapamiętać te rzeczy, bo to dla mnie nowośćNajgorzej, że podzieliłam się z moją mamą tym harmonogramem karmienia, a moja mama mocno na to zareagowała i prawie krzyczała, co to za głupoty, że dziecko karmimy tylko na żądanie, a przecież metoda z książki jest całkiem elastyczna... Są dzieci, które potrzebują na żądanie, ale jednak większość chyba nie... Nie spodziewałam się takiej reakcji i jestem trochę zawiedziona, że moja mama jest jedną z tych starych bab, co tylko one mają słuszność, bo ich dzieci spały i w ogóle to były idealne (tym bardziej, że moja mama jest położną...). Przez to zweryfikowałam trochę mój plan porodu i na pewno chcę, żeby był ze mną mąż, bo mama będzie mnie stresować, mimo że uważam, że jest dobrą położną. Po prostu zdam się i zaufam położnym w szpitalu, a mama niech będzie mamą...
Malgonia lubi tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Maxi, to są skurcze, bóle jak na okres. Oprócz tych w dole brzucha mam jeszcze bezbolesne twardnienie całego brzucha.
Co do magnezu to biorę Magne B6 2x2 tabletki. Uważajcie na magnez w witaminach dla ciężarnych, część z nich zawiera nic nie warty tlenek magnezu. Więcej możecie doczytać u Pana Tabletki.
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Co do leków ja biorę Femibion Natal 2 Plus, Aspargin 2xdz, Calperos 1000mg 1xdz.
Mam pytanie czy któraś z Was bierze witaminę D??? Jeśli tak to jaki preparat i dawka? Bo ostatnio się doczytałam że w moim Femibionie jest tylko 400 j. A zalecane jest podobno 2000j..... -
Marian_the_baby dziecko karmimy na żądanie wybudzanie dziecka na karmienie może przynieść więcej szkody niż pożytku i uwierz jak już maluch zaśnie po ciężkich bojach ostatnie co będziesz chciała to je budzić i w nocy też człowiek się tylko modli żeby choć parę godzin ciurkiem przespać. Niektóre z moich dzieci przesypiamy całą noc już w wieku 2-3 miesięcy i nigdy nie budziłam żeby karmić ,przybierały wzorowo . Jak dziecko jest głodne to będzie wołać . Słyszałam też teorię że w nocy nie powinno się karmić bo żołądek powinien odpocząć ,następna totalna bzdura ,jak się dziecko budzi w nocy bo głodne to mam go nosić do rana ,albo woda oszukiwać? Dziecko karmione piersią karmimy na żądanie . Ale tak wogole to ci współczuję pierwsze dziecko , człowiek niepewny wszystkiego ,wątpi w każdą swoją decyzję a tu po pierwsze że mama a po drugie z autorytetem położnej nie wytłumaczysz bo przecież o noworodkach wie wszystko,a tymczasem wiele rzeczy że starej szkoły już się nie stosuje i tak naprawdę to pielęgnacja malucha nie jest sztywna ,każdy wychowuje według uznania jasna kp druga mm ,jedna pieluchy jednorazowe, druga wielo żadna metoda nie jest zła poprostu nie ma jednej jedynie słusznej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 19:26
delilah11, juudi, Alassea lubią tę wiadomość
-
Ewk@ ja też brałam femibion i teraz i w pierwszej ciąży. W pierwszej ciąży właśnie wyszedł mi niedobór witaminy D i musiałam osobno suplementowac. Teraz zapoznałam się właśnie z artykułem Pana Tabletki na temat suplementów w ciąży, i biorę omegamed optima forte
Ewk@, juudi lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Dzieki Taka_mama za odpowiedź nawet nie wiedzialam ze to mogą byc skurcze...
Co do karmienia córki (kp) karmilam na żądanie. Jak spala to nie budzilam. Chociaż ona od urodzia była zarloczkiem i się upominala jak w zegarku, a kiedy jej zegarek sie przesuwal to moje cycki tykałyale to prawda jak dziecko spi to ty tez chcesz odpocząć nawet poprostu polezec.
Po urodzeniu mama z dzieckiem ukladaja swoj cykl dnia i wychodzi to pozniej z automatu ... Nie ma tez co sie sztywno trzymac bo dzieci mają rozne potrzeby..Alassea lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Pawojoszka super post. W dzisiejszych czasach kiedy jesteśmy bombardowani informacjami naprawdę można zwariować, zwlaszcza jeśli do tego trafi się nadgorliwą mama, babcia czy położna, czy nawet czasem osoby z grup dyskusyjnych które mało na stosie nie spalą jeśli ktoś nie trzyma się jedynie słusznej teorii. U mnie jak zanurzyłam przy kąpieli córce uszy mama mało zawału nie dostała, a że nie ubieralam jej po kąpieli czapki to już w ogóle był szok i niedowierzanie. Kuzynka nawet się nie przyznawała że kapie dziecko co 2 dzień bo jej ojciec by ją wydziedziczyl. Grunt robić to co najbardziej odpowiada nam i dziecku, to nie jest matematyka że jest jedyne słuszne rozwiązanie i wszystko ma być jak od linijki.
-
A dziś moja studniówka. Jutro idę z tej okazji do belgian chocolate... Znacie? W Warszawie jest na bemowie w wola parku. Lody z prawdziwą gorącą czekoladą pychaaa.... No co... Musiam znalezc okazję zeby pojechac na te pyszne lody z czekoladą 😉😉😉
Ewe90, AnitaK, Muki85 lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi ja ci przypominam że tu są mamy z cukrzycą i opowiadanie o lodach i czekoladzie jest conajmnej nieetyczne😉😂. Dobrze że u nas nie ma takich miejsc bo bym miała nie 10 a 15 na plusie. Gratuluję studniówki już niedługo będziemy odliczać dni i siedzieć jak na bombie
Maxi lubi tę wiadomość