Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
juudi wrote:Taka mama maluszek pieknie rosnie! Gratulacje!
A noski to czesto wygladaja szerokie i plaskie na USG.
Co do lozyska to w ktorym tygodniu wykryli ze jest za nisko?
Juudi, wyszło na usg w 23 tygodniu. Lekarz mówi że jeszcze ma czas się podnieść. Zobaczymy jak to będzie.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Moja znów ma główkę podlozna prawdopodobnie przez to że była ułożona posladkowo choć nie wiem czy się już obróciła i też się zastanawiałam czy może to jakaś wada itd ale chyba nie ma sensu rozkminiac i tak nic nie jesteśmy w stanie zrobić a co do nosa to moja ma garbaty 😂 tak wyglądał na usgSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Moje dziecko się dziś obróciło teraz mam stu procentowa pewnosc ze nóżki są na dole
ile tak razy sie jeszcze okreci
https://allegro.pl/oferta/tcb-9600-doctor-nap-koszula-ciazowa-cala-rozpinana-8254949316
Kupilam taką koszulę długo myślałam bo cena wysoka, ale chcialam czuc się dobrze bo ja z tych co nie lubi koszul. I powiem wam zakup udany bo jak zalozylam do przymiarki to zdjac juz nie chialam. Czuję się luźno i wygodnie. Mogla by byc badziej zbierana pod biustem. Bo niby ma gumeczke ale luzno i pomimo ze koszula jest duża to lekko rozchodzi się miedzy 2 a 3 guzikiemmuszę sobie tam haftke przyszyc, a po porodzie poproszę mame aby trochę zebrala mi ta koszulę pod biustem. Ogolnie ok. Wygoda to najwazniejsze.
Jak na xl to duzzaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 19:15
marian_the_baby lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Jaki kupujecie rozmiar koszul
dr Nap? Czy one wypadaja jak np rozmiarowka ciazowa z H&M? Tam nosze S. Zastanawiam sie bo gdzies czytalam
i juz nie pamietam gdzie ze one wypadaja albo rozmiar wieksze albo rozmiar mniejsze. -
magda sz wrote:No jak słyszę o tym odsylaniu z Żelaznej to nóż się w kieszeni otwiera, moja szwagierka pierwsze dziecko jak rodzila to odesłali ja, wylądowała na Madalińskiego a drugie jak przyjechała i miala 7 cm rozwarcia to kazali jej jechać uwaga do Wołomina albo Sochaczewa... Położyła się na podłodze i powiedziała że urodzi choćby tu no i raptem się znalazła sala do porodu...urodziła godzinę później więc fajnie by odeslali.
W szpitalu na Czerniakowskiej pracuje mój lekarz, szpital stary ale opieka ponoć super, duży minus za izbę przyjęć, nie radzę tam robić KTG, jedno łóżko, warunki gorzej niż spartańskie, oddział wygląda dużo dużo lepiej.Z Marek mam kawałek więc zaopatruje się na bliższe szpitale. Jakbym miala CC planowe to napewno u mojego gina na Czerniakowskiej, a jakby poród przdd 35 TC to chyba Imid.
Oj tak izba przyjęć nie jest zbyt piękna, ale ja się chyba i tak na ten szpital zdecyduje, a jak będzie to zobaczymy, czy będzie dużo dzieci rodzących się na przełomie listopada i grudnia czy nie. O mswia jeszcze slyszalalam super opinie.
Ale fajnie, ze piszesz, ze oddział jest lepszy wizualnie niż IP
Maxi, o tym solcu słyszałam od koleżanki, ze jest niezłe. Szkoda, ze myją dżiecko codziennie - ja bym chciała uniknąć mycia w szpitalu.
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
magda sz wrote:Maxi szok to co piszesz, że aż tak? A byłaś na Inflanckiej? Bo tam mają - przynajmniej 4 lata temu mieli kartke na wejściu że nie odsyłają. Nie wiem czy nadal się tego trzymają ale jak będą próbować mnie odesłać no to kładę się. A podłogę jak szwagierka, choć myślę że jak podpisze umowę z położna to nie powinno być problemów.
Alassea a jak się czujesz? Skurcze same ustały czy coś dali?
Inflancka taka dobra? Ja słyszałam same złe opinie, moja szwagierka ( co prawda 8lat temu) rodziła naturalnie 5kg dziecko, które urodzić się nie chciało, podobno masakra, cc nawet nie pomyślał nikt..
Od tamtej pory chyba był remont i może jakaś zmiana rządów, Ale nie wiem czy ja by, się tam decydowała iść.. muszę poczytać jeszcze trochę opinie o porodach
2 blastki ❄️❄️
Za nami:
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Malgonia wrote:Meggs sumie jak patrze to podobny zestaw mamy. Ja tylko do mm nie kupowalam tylu rzeczy, bo wyszlam z zalozenia ze kilka dni w razie czego sie przemecze i na pueluchy to planuje popolowac, moze jakas promocja przed grudniem sie trafi.
Widac pierworodki tak juz maja.
Ja takie rzeczy konsultuje z bratowa bo serio jestem zielona, a szkole rodzenia mam tuz przed porodem.
Ja kupiłam dwa opakowania 144 szt pieluch pampersa (dopiero po fakcie doświadczony brat mnie uświadomił, ze młody może mieć odparzenia... No cóż będę się martwić później), chwilowo wyszło 42 gr za sztukę pieluch pampers. Wyprz w tescoMalgonia lubi tę wiadomość
2 blastki ❄️❄️
Za nami:
12.11.2018 - 3 AID
Norwegian ja w ogole planuje wielopieluchowac wiec nie bede robic giga zapasow. Bratowa mi polecala te pampersy premium care a tu niemal wszystkie je krytykujecie wiec to tez trzeba bedzie sobie dobrac. Dady mam probki wiec je tez sprawdze, ale pewnie na poczatek bede chciala miec ze dwie male paczki.
-
Norwegian, czy Inflancka dobra, sama nie wiem ale rodziłam tam córkę, traumy nie mam, jedyne na co mogę narzekac to że trafiła mi się małpa położna i teraz chce wykupić żeby ktoś był miły i zlitował się nade mna jak będę chciała znieczulenie albo trzeba będzie szybciej cc. Opieka i warunki dobre. Jeżeli nawet nie chce się tam rodzić to polecam tam ktg- nie na IP tylko w przychodni- zapisy przez telefon, jest kilka łóżek nie czeka się i warunki schludne. Byłam raz na ktg w Orłowskim no to jest padaka, raz przed porodem można to znieść ale jako takie kontrolne ktg to nie polecam
oddział jest po remoncie i opieka super- koleżanka miała CC rok temu i zadowolona, byłam też u niej no i kilka razy na dyżurze u mojego lekarza to nie ma tragedii. Na Karowej troszkę przeraża mnie specyfika bo szpital bardzo specjalistyczny, większość przypadków trudna więc po prostu nie chce patrzeć na inne problemy w tym okresie gdzie hormony szaleją. Żelazna odpuszczam wiadomo dlaczego. W Bródnowskim boje się towarzystwa z okolicy- mimo że kilku lekarzy mówiło że jest spoko, praski- dwie koleżanki rodziły na przełomie dwóch lat i mówily że masakra. Reszta szpitali daleko więc to tyle co mogę się wypowiedzieć.
Norwegian_forest lubi tę wiadomość
-
Ja używałam i używam pieluch Babydream z Rossmanna. Pampersów nie lubię, bo są za bardzo perfumowane i cały czas wydaje mi się, że dziecko ma kupę w środku. Nie wiem, czy tak jest nadal, ale jak rodziłam dwa lata temu, to każda mama dostawała papierową torbę z logo Pampersa, a w środku była mała paczka pieluch, próbki kosmetyków (pamiętam płyn do kąpieli Nivea, jakąś zasypkę, maść Alantan, próbki Palmersa dla mamy i chyba jedną parę wkładek laktacyjnych.
Wczoraj przyszły do mnie zamówione swetry z Bonprix, o takie: https://www.bonprix.pl/style/dlugi-sweter-453396/?catalogueNumber=905659&type=image&return=ref
Bardzo polecam! Są długie - mieści się brzuch, a i tak sweter sięga mi za pośladki (mam 158 cm wzrostu). Dokupię do nich legginsy i resztę ciąży mogę przechodzić w takich swetrach z legginsami.
Biustonosze do karmienia też mam z Bonprix, miękkie z fiszbinami i też bardzo mi pasują. W poprzedniej ciąży kupiłam biustonosze na allegro, polskiej firmy Bak - miałam trzy pary i nosiłam je prawie przez dwa lata, aż do zdarcia. Ale ja mam mały biust.
Maxi, marian_the_baby, Limonka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Norwegian, czy Inflancka dobra, sama nie wiem ale rodziłam tam córkę, traumy nie mam, jedyne na co mogę narzekac to że trafiła mi się małpa położna i teraz chce wykupić żeby ktoś był miły i zlitował się nade mna jak będę chciała znieczulenie albo trzeba będzie szybciej cc. Opieka i warunki dobre. Jeżeli nawet nie chce się tam rodzić to polecam tam ktg- nie na IP tylko w przychodni- zapisy przez telefon, jest kilka łóżek nie czeka się i warunki schludne. Byłam raz na ktg w Orłowskim no to jest padaka, raz przed porodem można to znieść ale jako takie kontrolne ktg to nie polecam
oddział jest po remoncie i opieka super- koleżanka miała CC rok temu i zadowolona, byłam też u niej no i kilka razy na dyżurze u mojego lekarza to nie ma tragedii. Na Karowej troszkę przeraża mnie specyfika bo szpital bardzo specjalistyczny, większość przypadków trudna więc po prostu nie chce patrzeć na inne problemy w tym okresie gdzie hormony szaleją. Żelazna odpuszczam wiadomo dlaczego. W Bródnowskim boje się towarzystwa z okolicy- mimo że kilku lekarzy mówiło że jest spoko, praski- dwie koleżanki rodziły na przełomie dwóch lat i mówily że masakra. Reszta szpitali daleko więc to tyle co mogę się wypowiedzieć.
Fajnie z tym ktgmoże wykorzystam ta wiedzę.
A coś o szpitalu WUM na Zwirki i Wigury słyszałyście? Mi wczoraj koleżanka mowila, ze super szpital, bo nowy, ładny i dobra opieka, ale ja się obawiam, ze takie ładne szpitale są strasznie okupowane, i może być ciezko się dostać..
2 blastki ❄️❄️
Za nami:
12.11.2018 - 3 AID
To ja z kolei bede rodzic w praskim. Sama tam bylam przy poronieniu i 80% moich kolezanek tam rodzilo w ostatnich 2 latach i wszystkie zachwycone. Widac zalezy jak sie trafi.
-
MADERA ten model co wrzucilam link koszuli dr nap kupilam xl. Jak dla mnie jest duża, obszerna, myślę ze nawet L by było ok ale z napami po całości bym nie ryzykowała
Tabelarycznie powinam brać XXL. Z tego modelu nie było, więc i dobrze ze tak wyszlo.
Kupilam też inny model bez nap o rozmiarze XXL firmy dr nap czekam na przesyłkę z szykownamama. pl nie wiem czy nie będzie wielka, porownujac do nabytej koszuli. Dam znać jak przyjdzie paczka w nastepnym tygodniu.
W poprzedniej ciąży kupowalam koszulę w LC wkiki rozmiar xl, byly na styk ale nie krepowaly ruchów.
Teraz do szpitala kupilam 2 nowe i biorę jedna starą z poprzedniej ciąży. Dla mnie 2 koszule były malo. Bylam łącznie 6 dni w szpitalu, mąż ciagle zapomnial wziąć do prania i czulam się niekomfortowo. Lepiej miec za dużo niż za malo!
Magda sz to z ktg na inflandzkiej łapka w górę - lubię to. Napewno skorzystam.
A tam też pozniej dr przyjmuje na konsultację po ktg...?
Byłam dzis na targach w świecie dziecka. Polecam kto się nie wybrał. kupilam dużo rzeczy w rozsadnej cenie. Biustonosz do karmienia canpol taki codzienny i do spania z 39 na 31, podklady na łóżko czy przewijak canpol 2 sztuki a 3 gratis cena 18 pln za paczkę 10 szt w paczce rozm 60x90
Przewijak za 34 pln z 42 pln, posciel do kolyski / dostawki czy wozka malutka i urocza z takim pieknym misiakiem i serduszkiem, posciel w kolorze niebieskim. Wypelnienie czyli kolderka i poduszeczka plus poszewki 63 pln.
No i kocyk ale to szalenstwo kupić maly kocyk w takiej cenie i tez niby promocyjnej ale jakosc czuc bylo w rękach córka nie moze rozstac sie z kocykiem. Wie ze panda kocyk dla bobo ale ona tez chce tulic. To byl nasz najdrozszy wydatek w cenie 95 pln🙈
Wiecej nic nie kupowalam bo wszystko mamy juz prawie.
Canpol miał promo że jak wydasz 200 pln na produkty okoloporodowe w tym tez laktator mógł być to rogal do karmienia za 1 gr, wiele produktow - 20%.
Ubranka, koszule do karmienia też byly w promo...
Ja powoli zamykam swoją wyprawkę, sprawdzam listę i trzeba konczyc zakupy. Na tą chwilę to brakuje nam fotelika i dostawki, oraz ręczniki. Kupilam narazie jeden recznik ale córka juz go sobie przytulila z zyrafa, wiec muszę kupić 2 dla bobo i jeszcze jeden nowy dla córki. A dwa po corce stare wywioze do rodziców tam często jestem to dzieciaki będą miec swoje.
w ulotce firmy Lanshinoh znalazlam rzecz do korygowania brodawek jak mały laktator ręczny. Maz mowi że mam laktator elekt. To po co mi. No tak ale to liczy się moj komfort psychiczny nie jego w poprzedniej ciąży to nie on a ja nie moglam wykarmic dziecka bo sutki byly małe i przy napietej skórze sie schowaly daleko... Mysle ze to nie będzie drogi koszt wiec kupię. Dzisiejsze zakupy mnie ucieszyly19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ktg na Inflanckiej wyglada tak że trzeba zadzwonić do przychodni (po 38 TC) powiedzieć że ma się zalecenie od lekarza. Zapisuja kilka dni do przodu. Idzie się na którąs godzine- zapisuja na jedną 5 czy 6 osób tyle ile łóżek, ktg 20-30 min i idzie się która pierwsza skonczy na konsultacje do gina - gabinet jest tuż przy ktg.
Byłam tam może z 7 razy, bo urodziłam po terminie sporo i od 39 tyg miałam chodzić co drugi dzień.Maxi, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
-
Maxi z tymi koszulami to pamiętam że kupiłam kilka w 7 mc i na prodowce nie zmiescilam się chyba w zadna
po porodzie na styk, ale były mega mega obcisłe. No i z każdym tyg stawały się luźniejsze, 2 mc po porodzie to mi się zsuwaly (większość na ramiączkach) dlatego teraz naprawdę nie wiem jakie kupic, mam 4 stare ale ze dwie bym dokupiła. Biustonosze do karmienia kupiłam miesiąc czy dwa przed i jak zaczęłam karmić to żaden sie nie nadal, za małe, nie sadzilam że mogę mieć aż takie piersi... No i nie kupiłam ani jednego do karmienia, gdzieś przy okazji zakupów dla córy w Pepco kupowałam takie za 15 zł zwykle biustonosze usztywniane nawet, wyglądały jak szmaty po jakimś czasie ale nie żal było wywalić. One szybko się rozciągały i nie cisnely ani nic, a karmiłam tak że podwijalam miseczkę, miseczka podtrzymywała cycka jak karmiłam i było mi tak wygodnie. No i teraz też się zastanawiam czy w ogóle kupić do karmienia takie antyseksy czy da radę w zwyklych- ja miałam ten komfort że nie bolaly mnie ani piersi ani sutki, ani nawału nie miałam. Myślałam tez o sportowym biustonoszu ale się już nie mieszczę więc później tym bardziej...
Mi z wyprawki zostala pościel, leżaczek do kapieli, może kosz Mojżesza, smoczek, butelka, kilka butelek pronutry, czapka na noworodka ciepła, kombinezon, śpiworek.
Fotelik właśnie mi koleżanka zwróciła ten maxi Cosi cabrio, pożyczyła mi bujaczek, nianie elektroniczna to liczę że z pracy mi zrobią taki prezent. No i zastanawiam się nad kupnem monitora oddechu jeżeli ja będę spać w sypialni a dzidzia sama w swoim pokoju...ale czy to realne -
Magda sz ja używałam biustonoszy sportowych albo zwykłych bez fiszbin ,te sportowe fajnie się dopasowywały bo u mnie przed karmieniem i oo to były różne rozmiary . Koszule kupuje tanie ,dla mnie wygoda się liczyła przedewszystkim no i to w końcu na kilka tygodni tylko więc nie inwestowałem w to zbyt wiele kasy ,mam jeszcze te z zeszłego razu muszę tylko sprawdzić ich stan ewentualnie dokupić