X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam termin okołobożonarodzeniowy i boję się zamknietych sklepów :P Planuję gotować mnóstwo jedzenia (też świątecznego, jak np. makowce) i zamrozić, żebyśmy mieli namiastkę Wigilii, bo nie jedziemy do rodziny na święta w tym roku.

A jakie mleko mm planujecie kupić w razie kłopotów z kk, bo ja nie mam pojęcia, które będzie ok.

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian
    nie kp ale tez nigdy nie kupowałam mm przed urodzeniem
    jesli szpital dokarmi, to będziesz wiedziała czym...
    mi raz dali buteleczki z mlekiem do domu ;)
    a co jest dobre? pytasz o skład? bo ta kwestia w necie jest poruszana (porównywanie składów mm) bo które polubi/nie polubi dzieciątko-wyjdzie

marian_the_baby lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie o skład mi chodzi ;) Ale faktycznie, w szpitalu powinni powiedzieć, chociaż jak w święta będą sklepy zamknięte, to lepiej się przygotować. Widziałam też takie kozie, jako mleko następne... Chociaż nie znam się na tych mlekach, mleko następne, to chyba nie to samo co te zaraz po urodzeniu, co nie?

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi ja rozmawiałam z Ewą Klik, miałam ją na przedporodowej sali i zrobiła na mnie dobre wrażenie, kojarzyłam ją też ze szkoły rodzenia, myślałam że zostanie ze mną do końca niestety dyżur miała tylko na przedporodowej. Pozniej trafiłam na wiedźmę :/ Ewa pracuje tam od "zawsze" więc też fajnie jak położna wie co i jak i ma coś do powiedzenia niż świeżynka :)

Marian the baby, ja chyba zdecyduje się na kilka buteleczek gotowego do podania mleczka w temp. pokojowej, w szpitalu je dawalam córce bo spadła prawie 500 gram w dwie doby... ale miała z czego bo 3900 spadła do 3450, moja laktacja była kiepska więc dokarmiałam żeby nas wypuścili. W domu fajnie się rozkręciła i przestałam w ogóle dokarmiać. Na Inflanckiej było tego mleczka pod dostatkiem i położne wydawały, na pierwsze dni to dobra alternatywa bo nie trzeba podgrzewać.

https://www.aptekagemini.pl/bebilon-1-plyn-z-pronutra-90ml.html

Maxi lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian_the_baby wrote:
    Głównie o skład mi chodzi ;) Ale faktycznie, w szpitalu powinni powiedzieć, chociaż jak w święta będą sklepy zamknięte, to lepiej się przygotować. Widziałam też takie kozie, jako mleko następne... Chociaż nie znam się na tych mlekach, mleko następne, to chyba nie to samo co te zaraz po urodzeniu, co nie?

jest to kozie w wersji dla niemowlat od urodzenia ;)
    jesli mamy na mysli to samo mm ;) (CC)

a w buteleczkach jest kilka marek
    my sie trzymalismy jednego, przy trzecim dziecku po roku zmieniłam mm bo miałam wrazenie że lepiej mu słuzy i lepiej smakuje...ale ten trzeci mój dzieciaczek to w ogóle taki typ co je ciut i czesto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:26

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzeczy kosmetyczne etc dla sieb8e i małego kupowałam na Allegro, porównywałam ceny to czSem tam były lepsze niż w aptekach internetowych.

Został mi jeszcze tylko krem na sutki/odparzenia, wanienka, może trochę więcej soli fizjologicznej i gazików, płyn na pępek, może jakies dodatkowe mydło biały jeleń i ewentualnie jakaś nivea do mycia dziecka, bo mam bambino czy jakoś tak, i chyba tyle.

Mam ten smoczek bibs czy jakoś tak, więcej nie kupuje póki co, laktator od koleżanki to tylko go wyparzyć, ewentualnie nowe czesci kupić.

I już w przyszłym tyg pakuje walizkę, dziś 30t3d, to jakoś w 31/32 chce być spakowana, ze względu na ta moją wahająca się szyjkę.

Młody właśnie zaczął się ruszać w brzuchu i próbuje wyczuć czy może już się przekręcił głowa w dół, a pn chyba uparcie nogami w dół..

pola89 lubi tę wiadomość

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu przeraża mnie to zamówienie z apteki, muszę się w końcu za to zabrać. Nam jeszcze została wanienka i fotelik do kupienia. A tak to poza apteka to chyba wszystko mamy, meble są czekają tylko na skręcenie i mogę zacząć prać :) Ostatnio dorwalam mleczko do prania lovella w Lidlu za 27 ziko za 3l chyba dobra cena co? :) walizkę spakuje dopiero na koniec października bo obie pozyczylismy teściom bo pojechali do sanatorium. Jest to znak dla Hanki że ma wcześniej nie wychodzić. 🙈🙊🙈🙊

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdążyłam jak na razie założyć konto na Gemini 😁 za robienie zakupów zabiorę się po wizycie w szpitalu, czyli ok 33-34 tyg chyba, bo z tego co wiem, to tu najważniejsze rzeczy są na miejscu.

Ja boję się, że przenoszę ciąże o te 2 tyg i będę rodzić na wigilię (termin mam na 10.12) Moja siostra pierwszy poród miała właśnie wywoływany po 14 dniach, bo mała wyjść nie chciała. Pamiętam jak się długo męczyła i w efekcie końcowym lekarz musiał wypychać dziecko. I tak sobie myślę, że mimo iż nadal jestem b aktywna w pracy to moja szyjka długa na kilometr i co jeśli tak zostanie 😬. No ale z dwojga złego lepiej chyba trochę później urodzić niż za wcześnie. Najważniejsze by nasze maleństwa były zdrowe.

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian ja od tygodnia próbuję wyczuć czy dziecko jest obrocone🙈 siedze z cichą nadzieją i njic nie mówię... Ale nadzieję mam.
    Dziwne jest to że raz czuje tylko pod zebrami myslec mozna kopniaki, za chwile ta sama siła idzie w okolice lewej strony miednicy a jakąś chwile pozniej bardziej sila uderzen w prawy bok. Nie wiem poprostu nie wiem... Czuje silne uderzenia ale w różne miejsca z tym ze od pewnego czasu najwiecej pod zebrami.

Ja po miesiacu czy po dwóch od narodzin dziecka jak Pawojoszka tylko ty od poczatku... To tez rezygnowalam z proszku dla dziecka. Nie mie mialam czasu na segregacje.

Magda Sz dzieki za info. Jeszcze ma maz znajoma na żelaznej wiec zobaczymy. Ja bym chciala prywatną polozna. Nie to ze czuję ze sobie nie poradzę tylko mam duże obawy depresji poporodowej jak po pierwszym razie i chciala bym uniknac tego cisnienia brak szpitala miejsc i ect na ostatnie chwile.
    A tego mleka w buteleczce nie znalam... Też kupie ze dwie, na Solcu nie chcieli dawac a dziecka nie dostalam przez prawie dobę bo po CC nie bylam wstanie się polozyc na bok a pozniej powiedzieli ze z takimi sutkami nie wykarmie. W domu laktacja ruszyla ale tez mielismy stratę prawie 500 g :/ i chcę schowac sobie ze 2 sztuki. Myslalam o tych w proszku jednorazowych ale to wydaje się bardziej z sensem.

A takie podklady to chce kupic do szpitala tylko myslalam o rozmiarze 90x60... Bo w szpitalu raz dali a pozniej byl brudny glupio mi bylo na syfie leżeć teraz chce wlasnie kupic z celem do szpitala.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w szpitalu dostawala bebilon pronutra bo laktacja kiepsko się rozkrecala i też mała szybko traciła na wadze. Potem kupowałam jej bebilon profutura i pije do dziś. Najpierw chciałam drugiej też kupić w razie czego profuture ale wiem, że jest już lepsze mleko w składzie od profutury, ale też drożdże :/ muszę dokładnie poczytać :) I też właśnie do szpitala chce wziąść już gotowe buteleczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 14:38

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi rodziłas na solcu przerwsze dziecko?
    Jak wrażenia? Ja myśle o szpitalu na czerniakowskiej, podobno brzydki (faktycznie) ale ma dobre opinie i pacjentki zadowolone.

Mój coś od rana się mało rusza, zaraz go detektorem tętna będę sprawdzać... wczoraj chyba się zmęczył bo wyjątkowo ruchliwy był, to dziś musi być relax ;) oby!

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian to był jedyny szpital który mial miejsce🙈 nigdzie nie chcieli mnie przyjąć pomimo wskazań i szpital na zelaznej gdzie chodzilam na ktg szukał mi miejsca. Tylko na solcu było a z godzine szukali to jest tak jak rodzisz w baby boom🙈 ja tego szpitala nie chcialam, brzydki i okropny z zewnątrz, ale w środku czysto, i wyremontowany. Lazienki czyste. Sale do porodu dobrze wyposazone bylam na chwile na żółtej chyba z nazwy cytrynowej sali. Opieka ok, do porodu nie narzekam. Co chwilę ktos przy mnie był, przy porodzie jak cos zle ktg wyszlo to nagle z 10 osob bylo z papierami do podpisu lekarze, położne, byly ciagle tez przy mnie 2 studentki a reszty nie ogarnialam ... Bardzo szybka cc!i odrazu szybko przygotowywali,. Na sali pooperacyjnej co 30 min mierzyli cisnienienie, opieka super. Na drugi dzień dostalam sale jednoosobową jeszcze lepiej :) tez co chwile przychodzila pielegniarka pytala jak się czuję czy chce srodki przeciwbólowe. Minus to brak pomocy przy karmieniu, niechetnie dawali mleko w sytacjach z problememami z karmieniem. No i jedzenie... Yyy średnio ale to juz malo ważne no ale po cesarce dostalam kleik po dobie czyli byl to moj obiad no rozumiem ze to musialam zjesc ale na kolacje juz paprykarz i pomidor!!!! 😁
    A i codziennie wieczorem mycie dziecka w salach byly zlewy przychodzila polozna sprawdzala dzidziusia myła i zostawiala do ubrania lub pomagała.
    Teraz nie chce na solcu bo dla mnie to za daleko z Białołęki. A na Bródnie ani w Praskim nie chce.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez wrzucilam kilka buteleczek mm fo koszyka. Nie jakos duzo, ale zebym miala choc na start.
    Szkoda tylko, ze sa w 90 ml butelkach gdzie takim maluchom podaje sie z 5-10 ml, ale jakbym wpadla w panike to choc stresu nie bedzie jak to rozrobic i w ogole.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tyle kasy wydałam że sama jestem w szoku muszę kupić jeszcze termometr bo syn zepsuł i podgrzewacz do butelek choć mam zamiar karmić piersią ale jak gdzieś będę wychodzić czy coś to żeby tata mógł podgrzać na szybkiego więc z 300 zł pójdzie lekka ręką i czapkę dla małej potrzebuje ale jeszcze żadnej nie znalazłam a resztę chyba mam jedynie po porodzie zostanie witaminy itd ale to już pikuś :) a i biustonosz dla siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:26

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak słyszę o tym odsylaniu z Żelaznej to nóż się w kieszeni otwiera, moja szwagierka pierwsze dziecko jak rodzila to odesłali ja, wylądowała na Madalińskiego a drugie jak przyjechała i miala 7 cm rozwarcia to kazali jej jechać uwaga do Wołomina albo Sochaczewa... Położyła się na podłodze i powiedziała że urodzi choćby tu no i raptem się znalazła sala do porodu...urodziła godzinę później więc fajnie by odeslali.

W szpitalu na Czerniakowskiej pracuje mój lekarz, szpital stary ale opieka ponoć super, duży minus za izbę przyjęć, nie radzę tam robić KTG, jedno łóżko, warunki gorzej niż spartańskie, oddział wygląda dużo dużo lepiej.Z Marek mam kawałek więc zaopatruje się na bliższe szpitale. Jakbym miala CC planowe to napewno u mojego gina na Czerniakowskiej, a jakby poród przdd 35 TC to chyba Imid.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 26 września 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg... Nieźle. Myślałam nawet o tym, żeby zadzwonić wcześniej do szpitala i zapytać jak sytuacja z miejscami, ale nie wiem czy to realne ;)

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 26 września 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę na żelaznej o domu narodzin. Tam podobno łatwiej się dostać

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi wrote:
    Limonka a jaki masz status w ross e w ciąży, urodzilam... Czy jak gdzie ta promocja ci się wyswietla?

Maxi, zarejstrowalam sie w Rossmannie a nastepnie w programie Rossne. Przy rejestracji w Rossne bylo na poczatku pytanie czy spodziewam sie dziecka czy mam dziecko. Zaznaczylam pierwsza opcje i trzeba bylo wpisac planowana date porodu. Zaraz po rejestracji przyszedl email z informacja o oliwce pielegnacyjnej a pozniej o pampersach :) Kolezanka rejestrowala sie i nie dostala powiadmienia wiec usunela Rossne i ponownie zarejstrowala sie i wtedy udalo sie :)

Maxi lubi tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alassea a może tam da radę wykupić położna tam czy coś takiego. Zapytaj jeszcze lekarza co myśli o Żelaznej czy zna tam kogoś czy co bo tak po prostu tam jechać to ryzyk fizyk

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megss a wrzucisz liste co kupilas?:)
    Meggs wrote:
    Ja w gemini zostawiłam 980 zł 🙄🙄 szaleństwo, ale kupiłam chyba wszystko dla siebie, dla malucha, do szpitala na poród i po.
    Aaaa no poza laktatorem. Kwota wydaje się zawrotna. Ale jak człowiek nie ma nic z tych rzeczy w domu i kupuje po kilka szt od razu na zapas to tyle to niestety wychodzi. A serio wcale nie szalałam z ilościa. Lubie minimalizm.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ