Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do prania , ja wszystko wyprałam w 60 stopniach i wszystkie rzeczy mają się świetnie. Ubranka, tetry, kocyki, polarki, kombinezony, śpiworki. Jakoś tak bezpieczniej się czuje jak to pierwsze pranie pójdzie na wyższej temperaturze.
-
Meggs znam to z autopsji, mój miał mi przywieźć rzeczy do szpitala, i po dokładnych instrukcjach co do rzeczy kosmetycznych był z siebie tak bardzo dumny że udało mu się znaleźć żel do higieny intymnej że całej reszty (szampon, żel pod przysznic itp.) juz do tej kosmetyczki nie spakował 😂😂😂
Karolajnos u nas też pokoik w rozsypce, rzeczy niby mam, ale meble do złożenia, pranie nawet nie tkniete. Szczerze to z ciuszków nawet nie wiem ile czego mam 😂😂😂a dopóki mąż nie skończy okna nie można robić nic dalej w pokoiku.Mali84 lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Haha, też miałam kilka takich przygód, że mąż mi miał coś przywieźć i różnie się to kończyło. Ostatnio miał mi do pracy przywieźć spodnie i luźną bluzkę na zmianę i nawet mu dokładnie wytłumaczyłam, w którym miejscu są w szafie i które konkretnie... Zamiast podkoszulki w paski przyniósł spódnice w paski 🙈😂
Maxi, magda sz, Malamia lubią tę wiadomość
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Moj maz robi wideo rozmowe i mowi patrz i mow gdzie co i jak 😅 to ten typ co nie widzi majonezu w lodowce chociaz zawsze stoi w tym samym miejscu 😁🤣
Malamia, Zanes lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Karolajnos wrote:To ja chyba najdalej ze wszystkim jestem, jedyne co mam to ciuszki wszystkie i wózek z całym osprzętem , nic nie wyprane , żadnych kosmetyków , nic dla mnie i mieszkanie w remoncie .. nie wiem jak się wyrobie a termin na 6.12 🤔 Nie mogę się za nic zabrać przez to, ze syf w mieszkaniu, trzeba pokoik cały zrobić , łazienkę, wszystko.. masakra.
Ja to samo 🙂 w ten weekend mamy malowanie a potem mają nam montować meble w sypialni. Dopiero wtedy chce wszystko na nowo poukładać, wstawić komodę dla młodego, i dopiero zabiorę się za pranie 😊
Generalnie zupełnie na spokojnie, sporo rzeczy mam na stanie, zamówiłam jedne podkłady poporodowe, majtki znalazłam po córce jeszcze, daleko mi do szaleństwa 😉Karolajnos lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też w lesie
Brakuje nam fotelika, wózka, w piątek dopiero jedziemy do Ikei po łóżeczko materac i uszaka, a w przyszłym tygodniu do ośmiu gwiazdek po fotelik. Pokój dziecka dalej zawalony naszymi gratami, jedyne co na razie udało się osiągnąć to przemeblowanie naszej sypialni, żeby wstawić biurka (które są obecnie u dziecka i muszą wyjechać). Ciuchy nie poprane, tylko poodcinałam metki z cenami i policzyłam rozmiary, jeszcze muszę dokupić trochę 56 i 62 bo Ania raczej z dużych nie będzie.
A z ciuchów wycinacie metki wszyte w środek? Te z nazwą marki i te boczne z instrukcjami prania? Ja często u siebie obcinam bo mnie obcierają i zastanawiam się, czy wycinać córce czy nie hodować sobie takiego nadwrażliwca jak ja
Do szpitala planuję też 2 torby, rzeczy moje i dziecka oddzielnie
Magda_sz a te limfocyty to nie jest normalne, że spadły po infekcji i pobycie w szpitalu? I powinny wrócić do normy? Na pewno lepiej skonsultować z ginem, ale bądź dobrej myśli :*
-
Dziewczyny, my dziś po usg. Mała waży już 1850g wiec chyba ok ale martwi mnie trochę, że od kilku tygodni i dziś też główka większa o ok. 2,5 tygodnia. Lekarz mówi, że to ok bo dzieci nie rosną równomiernie a może po prostu będzie trochę większa główka ale jednak troszkę się niepokoję czy na pewno jest w porządku. Czy któraś z Was ma albo miała w poprzednich ciążach podobne rozjazdy w BPD?
taka_mama, martaszymi, pola89, magda sz, Malgonia, michaga82, Zanes, AnitaK, Muki85, Limonka, Maxi, Ewe90, anna23 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie, mały 1750 gr 😍 Niestety szyjka znowu krótsza i ostało się tylko 26 mm. W dodatku książę znowu się obrócił i kopie mnie po tej szyjce 😏 Lekarz postraszył że jak się dalej będzie skracać to mnie weźmie do szpitala na podanie sterydów na rozwój płuc. Mój mąż się tak przejął, że zaczął panikować że jeszcze tyle rzeczy do zrobienia i jesteśmy w lesie. A jak mu mówilam od jakiegoś czasu żeby już nie pił alkoholu i zagęszczał ruchy w pokoiku dziecka bo nie wiadomo kiedy się pojawi maluch to na mnie patrzył pobłażliwie 😊
taka_mama, martaszymi, pola89, Malamia, magda sz, Malgonia, AnitaK, Muki85, Limonka, Maxi, Ewe90, anna23, Madera2000 lubią tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Magda limfocyty w ciąży ogólnie mogą być niższe, ale myślę że aż tak duży spadek może być spowodowany tą ostatnią infekcją. Dziś będziesz u lekarza więc na spokojnie podpytasz, ale do wizyty nie ma się co stresować
To ja mam dziecko giganta w porównaniu do waszych maluchów.
No właśnie ja też rozważam pakowanie w dwie torby, tym bardziej że wszystko muszę mieć swoje. M. in. Całą paczkę pampersów.
Mój ogólnie jest ogarnięty w takich sprawach i dość domyślny, ale myślę, że w momencie jak urodzi mu się syn to może nie być sobą i działać trochę pod wpływem emocji 😅 nie będę się przekonywać i chyba skorzystam z waszych pomysłów na opisywanie wszystkiego
Maxi to pomysłowy z tą wideormowąjakoś sobie radzi
Miałam też pytać o tą temperaturę prania. I w czym pierzecie? To znaczy w jakim płynie dokładnie i czy np używacie płynu do prania dla maluszków i do płukania tak samo, czy tylko do płukania, czy w ogóle do płukania już nie używacie nic?25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
To ja na ostatnim usg miałam szyjkę 27mm, dziecko ułożone tak że dodatkowo dociska szyjkę głową i lekarz powiedział, że wszystko jest ok. I komu tu wierzyć jak co lekarz to inna opinia
Ja tam cały czas się i tak stresuję że ta szyjka jest za krótka
Lilkaa ja mam rozbieżność 2 tygodnie pomiędzy główką i kością udową tylko w drugą stronę, główka jest mniejsza, ale też na usg lekarka powiedziała że takie rozbieżności są normalne. -
Lilka synek wymiarowy co do tygodnia ale na USG z córką w 32 wyszło 2 tyg do przodu główka, lekarz mówił że jest to do przyjęcia że po prostu główka nie będzie malutka jak standardowo. Przerazilam się porodem i wielka główka
okazało się że główka była malusia 34 cm albo 33 cm. Fakt był taki ze mala była nisko i ciężko było mu zmierzyć.
Lekarz napisal mi sms bo wyslalam mu foto że po ostatnim tygodniu morfologia nie jest zła i najważniejsze pytanie jak się czuje bo wyniki wynikami ale czy ja odczuwam jakiś dyskomfort, boli mnie coś, piecze itp. czekamy na posiew i morfo do powtórki piatek-poniedzialek. Powinni być lepiej.
Malamia, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Malamia ja prałam tak jak przy córce 40 stopni, plyn yelp plus płyn do płukania lenor sensitive. Dostałam miesiąc temu Mr. Ziggi tym proszkiem też można prać rzeczy dla dzieci. Bardzo ładnie poradził sobie z białymi ciuszkami po córce które pożółkły miejscami. No i wyprasowalam 56-62. 68 już nie prasowalam.
Malamia lubi tę wiadomość
-
Z płynów do prania dla dzieci to nie mogę zniesc loveli, dzidziuś ma duszący zapach, yelp wydał się najłagodniejszy zapachem. Jak będziecie w sklepie to radzę powachac rozne płyny, mi mama uprala w loveli to prałam drugi raz bo mnie odrzucalo
-
Płyn do prania i płyn do płukania dla dzieci z Białego Jelenia, 40 stopni, podwójne płukanie i potem wszystko wyprasowałam
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Co do fety to czesto sie mowi, ze nie powinno sie jesc, ale u nas w sklepach 90% jest z mleka pasteryzowanego. Tak wiec warto czytac etykiety.
Z watrobkami to slyszalam, ze te generalnie siedlisko syfu z organizmu (taka rola watroby), ale jak mam smaka to jem. Nie co tydzien ale kilka razy jadlam.
Wreszcie przespalam 90% nocy czuje, ze jeszcze z godzinki mi trzeba, ale juz i tak czuje sie o niebo lepiej. -
Nickky, szyjka może się jeszcze tak wydłużyć, że będziesz się pod koniec martwiła, że jest za długa. Ja bym się zdała na opinię swojego lekarza i nie stresowala się za bardzo
Co do tych wymiarów. To one w rzeczywistości mogą się różnić i tak naprawdę może nie być żadnej rozbieżności. Mi też się nie chce wierzyć, że mój maluch waży prawie dwa kilo. Moja gin mówi że to tylko takie przybliżone pomiary i am się niepotrzebnie nie denerwować. Zobaczymy na następnej wizycie jak będzie.
Tez słyszałam że ta Lovela ma tragiczny zapach, takze na pewno kupię coś innego. Do płukania chyba wezmę Lenor Sensitive, bez większego kombinowania25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93