Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie próbuję zrobić sobie pedicure... Mam nadzieję, że nie zdeformowałam dziecka
Malineeczkaa, aganieszkam, michaga82, Karolajnos, Zanes, Malamia lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Ja to dzisiaj zasłabłam 2 razy, to było na granicy omdlenia. Byłam w pozycji półsiedzącej pod katem 45 stopni w gabinecie kosmetycznym. Musiałam przerwać zabieg, hardkor. A chciałam jeszcze iść do stomatologa ale to już w ogóle sobie odpuszczę bo na bank fiknę 😝
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Wody są różne: na początku bezbarwne, kremowe, rozowe, lipa jak sa żółte , brunatne bądź zielone. Jak nie jesteście pewne czy wydzielina jest ok to zrobicie posiew z pochwy. Gin mi powiedziala że infekcje pochwy są dużo łatwiejsze do wyleczenia i mniej groźne niż infekcje pecherza. Ja mam śluz kremowy ale głębiej żółtawy(jak wyjęła wziernik to było tego dużo), plus wyniki badań i to wskazuje że jest stan zapalny mimo że nic nie czuję że coś tam nie gra.
No i dziś mój pierwszy dzień oficjalnie na l4, byłam dziś w pracy po rzeczy, żal było mi wychodzic, myślałam że się popłaczę ale towarzysko będę wpadać przynajmniej raz w tyg bo skisne. No i zdałam sobie sprawę że jeżeli gin będzie próbowała mi wywołać w 38 tyg poród to w zasadzie jest to za niewiele ponad miesiąc...nie wiem czy ja jestem na to gotowa, przerazilam się, jak tak to zdecydowanie za późno poszłam na te L4, kiedy ja odpocznę..Zanes lubi tę wiadomość
-
Jestem zła bo enel med nie dał mi wyniku badań morfologii i moczu. Dzwonilam na infolinię ale poinformowano mnie że mają dobę czyli do jutra do 9
juz tak kiedyś bylo to okazalo się ze zgubili probki. Jutro usg z rana a pojutrze wizyta nie ma kiedy juz na powtórne badania.
oby do jutra przeszły....
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Magda Sz, mam apke. Korzystam z niej non stop. Logowalam się nawet przez system bo myslalam ze apka zawiesza się... I przed 21 zadzwonilam na infolinie... No nie ma nic nie wiedzą czy zaginely na tą chwilę, mają natomiast zarejestrowane w systemie ze probki zostaly pobrane. Gdybym wiedziala ze zaginely juz dzis to jutro bym oddala krew przed usg, a tak to sama nie wiem... Dziwne poprostu ze nie ma bo to tylko morfologia ogolna z rozmazem nic skomplikowanego plus mocz...
Wogole tak sa oblegane wizyty w enel med ze nic się nie zwalnia, na usg III trymestru chcialam zmienic termin na wczesniej to nic zadna luka w calej warszawie i u wszystkich specjalistow...jutro jadę na Pulawską.... Cala warszawa... Doslownie wycieczka.
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ten kłujący ból który czujemy czy to w pochwie czy jakby w szyjce bądź cewce moczowej to przez rozluźnianie się ścięgien, więzadeł i całej reszty w spojeniu łonowym i ogólnie w miednicy. Pytałam o to położną bo też nie wiedziałam skąd to odczucie. Ogólnie też czuję się jakbym przesadziła z treningiem albo skokami przez płotki, pachwiny bolą/ciągną jak po jakimś maratonie.
Malamia lubi tę wiadomość
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Maxi no to też bym się zaniepokoiła, zwykle po 19 już były w apce. Ty masz PZU prawda? Bardzo polecam Ci Babka Medica, przeniosłam tam prowadzenie ciąży od tego gbura co mi nie chciał dać zaświadczenia do samolotu. Chodze do dr. Michałowskiej, bardzo fajna jest tam też dr. Młynarczyk. Sprzęt mają fajny z 4D. Michałowska robi mi USG co druga wizyte, żałuję że od początku nie chodziłam do niej.
Maxi lubi tę wiadomość
-
W babce ktoś Rubi to USG na wizycie?! Nie wiedziałam. Ja coraz gorzej dogaduję się ze swoją dr prowadząca ciążę. Nie wiem czy to hormony ale nie czuję się dobrze zaopiekowania. Jest miła i w ogóle, ale coś mi nie pasuje. Pracowała na żelaznej 13 lat i chyba odeszła stamtąd w niemiłej atmosferze. Jak usłyszała, że zamierzam tam rodzić to była delikatnie mówiąc niezadowolona. Sama zaczęłam się zastanawiać jak zareagują w szpitalu kiedy zobaczą, że prowadziła moją ciążę. No ale chyba nie będą się na mnie mścić za jakiś stary konflikt.
Na początku powiedziała mi, że ta duża torbiel, którą miałam jest od kp (ona jest raczej anty kp). Już wtedy zapaliła mi się czerwona lampka. Ale z sympatii i przyzwyczajenia u niej zostałam.
A i jeszcze zjechała mnie kiedy powiedziałam, że chce rodzić w domu narodzin. Ona się tutaj stara, żeby moją ciąża była taka zadbana, a ja chcę wszystko popsuć na koniecWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 08:35
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Alassea ja się też spotkałam z podejściem że 3 USG w ciąży wystarczą, "po co tam częściej zaglądać" 🙄 i szczerze bardzo mi się to nie spodobało. Uslyszalam to od połoznej środowiskowej, która ma naprawde duża wiedzę, ale to mnie naprawde zdziwiło. Tez wyznaje takie naturalistyczne metody, ale jest fanatyczką kp 😉
Ja wczoraj byłam na USG 3 trymestru w luxmedxie, 1.5 kilo już, wychodzi na tydzień starszego. Też położenie główkowe.
Muszę zacząć się faszerować magnezem bo dziś pół nocy bolał mnie brzuch jak na okres, dziś odczuwam takie nieprzyjemne kłucia.
A w przyszły czwartek USG u mojego zaufanego lekarza 🙂 -
W babce jest usg w gabinecie, dr Michałowska mi robi co drugą wizytę. Na te wczorajsze musiałam w PZU powiedzieć że wizyta plus USG. A tak to po prostu umawiam się na wizytę. Naprawdę żałuję że nie trafiłam tam od początku. Położne są spoko, babki w rejestracji tak samo bardzo pomocne. Minus taki że ta moja dr. nie pracuje już w żadnym szpitalu - pracowała w Orłowskim. Ale jak i tak wybieram się na Inflancką więc mi to tam obojętne
-
Ja też mam do swojego lekarza średnie zaufanie, ale to głównie przez to, że mnie nie informuje o różnych rzeczach dopóki nie zapytam, np. długość szyjki. Mówi, że jest ok, a ja czuję się niedoinformowana.
Dzisiaj o 14:50 mam USG III trymestru. Już nie mogę się doczekać 😀Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Mój tata oglądał kiedyś wywiad z lekarzem, który również uważa, że częste usg szkodzi dziecku. A z kolei mamaginekolog, pisała, że jak była w ciąży to codziennie sobie robiła. I bądź tu madrym. Mój lekarz też robi co 2 wizytę, tez uwaza, że za często nie powinno się robić. A ja to najchętniej też bym chciała tam codziennie zaglądać
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Mój lekarz to taki mruk że ja to nic nie wiem jak się nie dopytuje to on przez cała wizytę się potrafi słowem nie odezwać. Powpisuje sobie tylko w papiery i do widzenia o wszystko potem położna pytam ,fajnie że super babka z niej i wszystko powie i wytłumaczy. Z drugiej strony to mnie przynajmniej nie straszy przypuszczeniami ci by było jak się to czy tamto źle potoczy. USG mam co wizyta ale mnie nie bada ostatnio badanie na fotelu miałam jak mi cytologię pobierał na drugiej wizycie . Za to wizyty ustawia mi co dwa tygodnie , tak że są plusy i minusy ,z tym że ja już mam duże doświadczenie w temacie ciąż ,jako pierworodna pewnie źle bym się u niego czuła
-
To ja uwielbiam mojego lekarza prowadzącego 😊 Mega dobry specjalista a do tego fantastyczny, ciepły człowiek. Zawsze bada, zawsze robi usg, sprawdza dzieciatko, mierzy, serduszko, wszystkie przepływy. Do tego sam dużo mówi i odpowie na kazde pytanie. Zawsze odpisuje na smsy, a jak lezałam na oddziale w szpitalu to co jakiś czas wpadał w odwiedziny i pocieszał.
No nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś komu nie ufam. Chyba że chodzicie na nfz i wyboru nie ma. Ale jak juz płacę to chce się czuć w pełni dobrze zaopiekowana i chodzić na wizyty bez stresu. -
Jestem po wizycie.
Oczywiście przed wizytą poskrecało mi jelita z nerwów. Córka zbierała się powoli bo jej mozg jeszcze spał, musiałam ja nakarmić bo jeszcze za wczesnie i nic tata nie mogl tylko mama. 40 km do placowki i korki... Brak wynikow, ale byłam zła... Myslałam ze jelita mi eksplodują 🙈
Zdazylismy! Ale jak ostatni etap 3 km pokazalo 17 min to we mnie się gotowalo😒
Wizyta: dziecko ułożone poprzecznie, glowa pod lewymi zebrami tak scisnieta ze ze nie ma szans na zdjecie! Ani razu nie widzialam buźki 🙄 kregoslup wzdluz lewego boku mojego a nog z prawej strony nad miednica. Troche sie przekrecał pokazujac ze jest w pozycji posladlowej lub poprzecznej, pare razy dr jego badał.. Mam troszkę wiecej wód plodowych wiec ma jak się przemieszczać. Nadgonił termin do terminu z OM jest w zasadzie z kazdego pomiaru rowny wzgledem tygodni ciazy najwyzej odchylenia o 1 czy 2 dni w czyms byly...tylko kosc udowa znacznie dluzsza od reszty bo pokazywalo o tydzien aż wiecej i doktor powiedzial ze na tym etapie juz uwidaczniaja sie cechy indywidualne wiec najprowdopodobniej bedzie wysokim chlopcem. Wazy 1600 g na wiek ciazy 30 tc 5 dzien. Dorownalo do terminu z OM. Wszystko ok i rozwija sie prawidlowo. Dr mowil ze ma czas na obrót, pracujac w szpitalu widzial nie raz jak dziecko na dobe przed porodem przyjmuje odpowiednią pozycje. Chcialam zeby nagrał mi badanie ale mialam płytę a u niego tylko na pendrive mozna. Powiedzial ze za okolo 5 tyg powinnam miec kontrolne usg wtedy zaprasza i proszę wziazc pendrive to nagra badanie.
Po wizycie okazalo się ze pojawily się badania krwii w systemie. Pani powiedziala mi z recepcji ze byl blad w labolatorium widnialy a w placowkach ani w aplikacjach klientow juz sie nie ukazywaly. O czym nie poinformowano bo nic nie wiedzieli na infolinii, dopiero w sekretariacie placowki. Wszystko ok z badaniami troszkę spadly erytrocyty.
Lekarz z usg dal mi ulotkę co spozywac aby dostarczac wiecej zelaza do organizmu mowil ze teraz wieksze bedzie zapotrzebowanie i akurat trafil. Wrzuce tu ta ulotkę.
Magda Sz nie ja nie z Pzu i nie mam powiazania z babcka medica ale tu mam fajnego lekarza co prowadzi ciążę dr Prokop a od usg radziszewski do niego chodzilam z córką super kometentny i sympatyczny rowniez polecam. Tylko cala reszta nawala dwa lata temu bylo wiecej terminow dostepnych, wyniki byly okolo 15 - 16 ostatnio mam kolo 20... Albo tylu pacjeentow albo brak obsady lekarskiej. Ok. Nie zdaze poprawic bledow mam 3% baterii spadam na kawę light😁 mam nadzieje ze mnie doczytacie 🙈😁pola89, aganieszkam, martaszymi, Muki85, Mali84, michaga82, Malamia lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja dziś byłam u dentysty na kontroli bo ostatni raz byłam w czerwcu i byłam w szoku jeden ząb do kontroli za 4,5 miesięcy bo się zaczyna robić pruchnica a 2 dzis robiłam z tego czwórka do samej miazgi zepsuta i mam jakąś inną plombe jak by zaczęła boleć to mam przyjść i trzeba będzie kanałowo, nie było nic widać bo to pod plomba 😕 dobrze ze 5 mi rozwiercila to się od razu ta 4 pokazała. Resztę zalakierowala. Mam nadzieję że nie zaczną mnie te zęby boleć 😑 i znów historia mi się powtarza ogólnie mam bardzo zdrowe zęby a w 1 ciąży miałam 4 do roboty a teraz 3 😟Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️