Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Żona truckera
Tak
Dostalam oxy
Jakoś od poczatku ta moja macica za pierwszym razem się kurczyla się slabiej
Ale tylko za pierwszym
Drugie cc lepiej niż pierwsze
A trzecie mam wrazenie że jak bajka
Specjalnie zaznaczylam że dzieci nie przystawiane (laktator również)bo przecież ssanie pobudza
Żona_truckera lubi tę wiadomość
-
Ja planuje łóżeczko z szufladą.
Delilah, laktator mam z aliexpress, elektryczny na dwie piersi. Płaciłam ok 70 zł. Ssanie sprawdzałam na policzku i mam nadzieję że z piersiami sobie poradzi, zresztą ma pełno dobrych opinii na forach.
Dziewczyny które będą miały cc, planujecie coś brać na rozbudzenie laktacji?08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
To ja po poronieniu dostalam tabletki na obkurczanie macicy. Nigdy, przenigdy nie dam sobie podac nic, co by ten ptoces mialo w jakikolwiek sposob przyspieszyc.
Szczerze to chyba z karmienia piersia to sie tego obkurczania boje najbardziej.
-
Ja właśnie muszę zapytać położnej co mogę zrobić żeby pobudzić laktacja bo w 1 ciąży pojechalam do szpitala na skurczach i dopiero było cc więc laktacja sama ruszyła choć i tak syna dokarmialam mm a teraz skoro cięcie na zimno to może być słabo a bardzo się nastawilam na karmienie piersiąSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Zanes wrote:Ja właśnie muszę zapytać położnej co mogę zrobić żeby pobudzić laktacja bo w 1 ciąży pojechalam do szpitala na skurczach i dopiero było cc więc laktacja sama ruszyła choć i tak syna dokarmialam mm a teraz skoro cięcie na zimno to może być słabo a bardzo się nastawilam na karmienie piersią
To miałaś to samo co ja a pierwszej ciąży, też miałam cc jak już miałam skurcze. Do tego w wypisie widziałam że podali mi oksytocyne a i tak pokarmu było jak na lekarstwo. Tym razem chciałabym tego uniknąć i zastanawiam się czy jest coś co by pomogło.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Też mamy łóżeczko z szufladą, jest to nasza przechowywania na pampersy 😂 jakoś nie zyskała większego znaczenia 😀 ale trochę ze względu na umiejscowienie - nie przemysleliśmy tego do końca.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Łóżeczko miałam bez szuflady, pod łóżeczkiem 3 pojemniki plastikowe. Potem zmieniłam na turystyczne. Teraz od razu turystyczne. A dla córki kupiłam z barierką i szufladą. Z braku miejsca w szafie były w tej szufladzie ręczniki 😆 Teraz córka sama będzie miała pokój, więc w praniu wyjdzie co tam będzie, bo na pewno nie pościel 😀
Ja dziś wizyta na 18:15, tydzień temu miałam 31tc i +10,4kg. Mam nadzieję że skończę na max +15.... -
Wizyta u diabetologa zaliczona
Masakra jak dluuuuugo
Pani doktor i tak mnie po nazwisku wywolala by bylo szybciej
Nastepna wizyta...W lutym 😁
Doświadczenie mam
Cukry dobre mam
Więc widzimy się po połogu po zrobieniu krzywej
Oczywiscie na piedestale temat wagi-oficjalnie u diabetologa dziś na zero
Ale "spowiadalam się "Z wagi w kazdej ciąży
Wniosek jeden-im wyzsza waga na początku tym wiecej spadło. Trzy ciążę zakonczone na podobnym wręcz poziomie
Ale po ciąży waga mi zawsze rosla...po ostatniej troche się pilnowalam i nie przytylam. A więc tę ciążę zaczelam z najnizsza waga stad bilans na zero (A nie minus) -
Muki, śliczny brzuszek
Ja od jutra piorę i prasuję. W niedzielę zrobiliśmy sobie z mężem sesję brzuszkową w parku i nie mogę się doczekać zdjęć. Sama sesja była bardzo fajna, bo robiła ją nam moja przyjaciółka z dzieciństwa
Ja kupiłam laktator dwufazowy z lovi. Położna ze szkoły rodzenia powiedziała, że najlepsze laktatory robi lansinoh. Ja mam wkładki laktacyjne i lanolinę z tej firmy.
W tym tygodniu zamówimy łóżeczko i komodę dla małej i może w końcu przyjdzie wózek.
Jeszcze niestety nie mamy imieniaJesteśmy w tym temacie zgodni, ale jakoś ciągle wychodzą minusy każdego imienia (mamy listę imion zawężoną do 5)
Na pierwszym miejscu jest Maja-ale jak dla nas za bardzo popularne, potem na 2 jest Zuzia- opis w księdze imion mi popsuł to imię, Ula-też kwestia opisu, Róża-trochę poważne jak na pierwszą połowę życia i Nela, ale Nelcia chyba odpadnie. Ech...Muki85 lubi tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Jeszcze wrócę do kwestii rodziców po porodzie. Z teściami raczej nie będzie problemu, bo sami się nie narzucają, ale jak się ich poprosi to chętnie pomagają. Teściowa mnie troszkę irytuje, bo mamy zupełnie odmienne zdania, ale to nic wielkiego.
Gorzej z moją mamą, bo tata zrobi to o co poproszę- to zadaniowiec, ale mama... Poprosiłam ją, żeby dali nam z odwiedzinami co najmniej 2 tygodnie, to nie dociera. Z każdym pytaniem o poród zapowiada, żebym się nie martwiła, bo ona przybywa... Ja jej mówię za każdym razem, że ja muszę sama rozkminić tą nową sytuację i żeby nie przyjeżdżała, a ona się obraża i mówi że jak to, przecież ona jest matką i MUSI tam być czy tego chcę czy nie, że ona nie wytrzymachciałam w ten weekend porozmawiać na poważnie już, sam na sam, ale nie było kiedy i może trochę stchórzyłam, że odbierze to jak jakąś karę... Wiem, że niektóre dziewczyny dałyby się posiekać, żeby mieć ze sobą swoją mamę, ale ja nie mogę mieć nikogo więcej przy sobie niż męża, bo głupieję i robie to czego oczekują ode mnie inni, tak bez emocji i na automacie, odcinam się i potem sama nic nie potrafię zrobić i się zaangażować. Nie chcę się odcinać od mojej córki, dlatego potrzebuję tego czasu sam na sam nią od początku...
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Ja zamówiłam wczoraj laktator elektryczny na dwie piersi z lansinoh. Dużo pozytywnych opini o nim słyszałam. Miałam kupić na jedną pierś, ale że na dwie był o 30 zł tylko droższy to wziełam ten. Choć mam nadzieję że za bardzo potrzebny mi nie będzie 😊
-
my o pierwszym dziecku powiedzielismy po cc
miało byc 4.grudnia, ale zrobili dzień wczesniej popołudniudzieki temu nie było nawet glupich telefonów
gdybym chciala uniknac kogos np do porodu, nie dałabym znac ze rodzemarian_the_baby lubi tę wiadomość
-
marian_the_baby wrote:
Jeszcze niestety nie mamy imieniaJesteśmy w tym temacie zgodni, ale jakoś ciągle wychodzą minusy każdego imienia (mamy listę imion zawężoną do 5)
Na pierwszym miejscu jest Maja-ale jak dla nas za bardzo popularne, potem na 2 jest Zuzia- opis w księdze imion mi popsuł to imię, Ula-też kwestia opisu, Róża-trochę poważne jak na pierwszą połowę życia i Nela, ale Nelcia chyba odpadnie. Ech...
U nas padło na Natalie... Więc będzie Natka... Jak natka pietruszki 😂😂😂 ale jakoś to mi nie przeszkadza.
marian_the_baby, Malamia lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Hej,
Marian_the_baby co do imienia to z tych Twoich podoba mi się Róża, którą można bardzo ładnie zdrobnić do Rózia a nawet Rozalka więc nie brzmi tak staro dla małej dziewczynki. Siostra mojej babci była co prawda Rozalią ale wszyscy wołali na nią Rózia i to była super babka taka przebojowa i ogarnięta jak na tamte czasy. Zmarła 30 lat temu ale do dziś ją wszyscy miło wspominają.
My wybraliśmy imię Łucja które jest super dla dorosłej Kobiety a dla małej dziewczynki trochę zbyt poważne dlatego przeszukałam listę zrodobnień i od tamtej pory wszyscy do Brzucha mówimy Lusia lub Luśka. Do tego okazało się, że babcia męza miala na imię Ludwika i wszyacy do niej Lusia mówili więc taki sentyment w rodzinie jest do tego zdrobnienia.