Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marian. Pokrowca na materac ja nie pralam. Ale przescieradelka juz tak. Fakt jest taki ze mi tez jak coś dziwnie pachnie to zaraz pralka a w tej ciazy bardzo mam wyczulony nos na zapachy i np moje koszule nowe do karmienia wypralam bo mialy dziwny zapach 🙈19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Kochane niezawodne, wiem Że temat się przewijał ale do tej pory mnie mnie dotyczył. Co stosujecie na hemoroidy? Nie mam zaparć wiec dieta mi nic nie da
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
marlena92 wrote:Kindziukowa - na hemoroidy najlepsze tabletki cyclo3forte odkąd je biorę nie mam z nimi kłopotu, ale też maść procto-glyvenol
A te tabletki to sa doustne czy doodbytnicze? Ja smaruje posterisan h ale u mnie sa typowo od zaparc. Jak od 3 dni jest z tym lepiej to od razu sie uspokoilo. Recepte wypisal Tobie rodzinny czy ginekolog?
-
Madera2000 wrote:A te tabletki to sa doustne czy doodbytnicze? Ja smaruje posterisan h ale u mnie sa typowo od zaparc. Jak od 3 dni jest z tym lepiej to od razu sie uspokoilo. Recepte wypisal Tobie rodzinny czy ginekolog?
To są leki bez receptypoleciła mi moja ginekolog. Tabletki są doustne, stosuje się je w przypadku żylaków i pajaczkow na nogach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 18:37
-
Cyklo3fort polecam na hemoroidy, chociaż nie wiedziałam że w ciąży można stosować. Miałam hemoroidy kiedyś bardzo głęboko, na żadnym badaniu nie wychodziły, krwawilam i przez 4 Msc nie mogłam się normalnie załatwić, każda wizyta w toalecie jak poród (jeszcze to odszczekam😂😂😂) . W końcu na kolanoskopi wyszło że są głęboko hemoroidy. M. In Cyklo3fort przyniósł mi ulgę. Do tego miałam też maść przeciwbólową, ale jak można go stosować w ciąży to polecam28cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
magda sz wrote:Ja mam na wyjście ze szpitala takie coś
do fotelika otulacz lidlowy, polarowy, w środku bawełna, całkiem ciepły
na spacery do wózka kupię śpiworek Cotton Moose
https://cottonmoose.pl/produkty/akcesoria-zimowe/spiworki-i-kombinezony/spiworek-moose/?fbclid=IwAR3d5qM9A5RVlVwzNoJHnSKVY0igBxH9esskwCntk2SKo9XGFrb4CC4tevk
Śpiworek kupię nowy bo ciężko z używkami, polarowy kominezon ze smyka kupiłam na olx za 20 zł i otulacz do fotelika lidlowy - nowy zapakowany jeszcze też za 20 zł także myślę że nie przepłaciłam
Widzę że pojawiło się kilka czapek w H&M ale z tych cieplejszych to może 2-3 rodzaje są w najmniejszym rozmiarze. Te komplety z rękawiczkami są bez sensu bo kombinezon czy śpiworek ma takie zakładane rękawki.
Ja kupiłam na wyjście ze szpitala taki polarowy kombinezonik z formy KOALA + otulacz do nosidełka od PinkNoMore
Natomiast do wózka zamówiłam sportowej razem z mufka do kompletu i jestem w nim totalnie zakochana
AnitaK, Alassea, Malgonia lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Gadam na córkę że zasikuje pościel a ja właśnie zwymiotowalam na swoją. Aż się przestraszyłam bo śpię śpię i nagle paw, mało sie nie zakrztusiłam. Dziś odbija mi się większość dnia że podchodzi mi wszystko do gardła ale teraz to już przegięcie. Popilam Gavisconem ale piecze jak cholera cały przełyk. Ciężka będzie ta koncowka ciąży.
Córce podlozylam podkłady do przewijania dla brata, przetestuje...mam nadzieję że dziś będzie sucho. -
Martek, też rozważam ten otulacz z pink no more. W ogóle takie otulacze wydają mi się lepsze dla takich Maluszków jak nasze. Poluję teraz na olx na ten otulacz albo śpiworek lodger mini bunker - jest to jedyny miękki śpiworek jaki udało mi się znaleźć.
Martek&M lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
magda sz wrote:Gadam na córkę że zasikuje pościel a ja właśnie zwymiotowalam na swoją. Aż się przestraszyłam bo śpię śpię i nagle paw, mało sie nie zakrztusiłam. Dziś odbija mi się większość dnia że podchodzi mi wszystko do gardła ale teraz to już przegięcie. Popilam Gavisconem ale piecze jak cholera cały przełyk. Ciężka będzie ta koncowka ciąży.
Córce podlozylam podkłady do przewijania dla brata, przetestuje...mam nadzieję że dziś będzie sucho.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Martek piękny te śpiworek! ja się nastawiam na trochę innego typu- tak że ściąga sie przy buzi i robi się taki kokonik że pod spodem wystarczy taki polarowy kombinezon, szyjka jest zasłonięta, wystaje tylko buzka.
Koleżanka miała lodgera no to fajnie się tym opatulało, wydawał się cieplutki, ale pamiętam go na jej około rocznym synku ciekawe jak przy maluszku
Mali, tak lekarz mi pozwolił, jeszcze w poprzedniej ciąży. Wtedy poszły mi 2 butelki na całą ciążę a teraz już kończę nie wiem nawet którą... pali mnie większość ciąży. Po mleku mi się ulewa, po wodzie jest ulga na kilka min. Boję się zjeść jakieś warzywo czy owoc bo po tym mi najgorzej, wczoraj właśnie zjadłam zupę meksykańską ale taką nie za pikantną, za to były tam warzywa no to szybko pozałowałam. Spię na połsiedząco cały czas a i tak mi cofa, jak czuje że mi się będzie odbijać to mam wrażenie że zwymiotuje wszystko co mam w żołądku. Teraz to i Gaviscon już nie pomaga za bardzo. -
Ja slyszalam że na zgage najlepsze sa migdaly. Kolezanka mialaslabosc do rzeczy pptegujacych zgage. I dowiedziala sie ze najlepsze sa migdały. I tak przetrwala ciąże i zgagi 😁19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja po synku mam taki śpiworek https://www.51015kids.eu/spiwor-pluto-footmuff-5y35es?cid=km0001&gclid=Cj0KCQjwrrXtBRCKARIsAMbU6bFiqzBhtPPH-vnfvmPCxFRMsQkLxbDh07opfGqMq50AOyzjpFooeGAaAnTtEALw_wcB był całkiem ok, dało się go ściągnąć i opatulić główkę.Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Witam się po weekendzie trochę mialam do nadrobienia i nie pamiętam co komu miałam odpisać ah ten ciążowy budyń zamiast mózgu. Już co raz częściej ma tak, że się zacinam i nie pamiętam co miałam zrobić lub powiedzieć masakra.
Co do wyprawki i prania to ja 2 pralki puściłam juz miesiąc temu i dalej tego nie popraswołam dostałam teraz od bratowej całkiem nowe bodziaki i pajace na 62 które ona dostała na córkę gdy już młoda była większa. Masakra wszystko różowiutkie, w serduszka i różyczki. Do tych kolorów się chyba nigdy nie przyzwyczaję. Mam jeszcze do kupienia pieluchy jednorazowe, tetrę i ze 2-3 flanelowe. Wyprać wózek, okładzinę z fotelika, ogarnąć łóżeczko w którym teraz jest składzik pościeli zapasowej. Nie wspomnę już o torbie bo zupełnie jakoś się do tego nie mogę wziąć.
Dziś złożyłam wniosek o nowy dowód bo ważny mam do 20.11 mam nadzieję, że nie urodzę do tego dnia bo nie wiem jak się z odbiorem nowego ogarnę.
W weekend byliśmy na w lesie bardziej na spacer niż na grzybach al;e coś tam znaleźliśmy. Przed wyjściem się nie popsikaliśmy repelentami bo mój małżonek postanowił wyciągnąć z walizki wszystkie psikadła które z nami jeździły od wiosny ( "no bo przecież już nie ma kleszczy" ) No i po powrocie czuję że jakiś robak chodzi mi po plecach szybko go złapałam i to był kleszcz. Potem sie dokładnie obejrzeliśmy i jeszcze jeden mi chodził pod pachą. Masakra dobrze ze się nie zdążyły wbić.
-
Martek zakpchalam sie w tym spiworku. Juz do nich napisalam
Zastanawia mnie tylko jak z wzorami jest, bo ta strona ktora mi podali to tam wzorow jest moze 1/5 tego co na fb maja, ale jak wroci maz to bede prowadzic negocjacje i pewnie jeszcze bede dopytywac o szczegoly.Martek&M lubi tę wiadomość