Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 😊 jestem nowa na forum a termin mam 24 grudnia wg Om a wg usg jakis tydzień wcześniej więc ciekawe jak to będzie. Pierwsza ciaza zakończyła się w 37 tyg bo od 32 tygodnia skracala się szyjka a od 35 zaczęło się robić rozwarcia. Szczerze to liczę, że teraz też urodze w 37, 38 ale najważniejsze żeby donosic do bezpiecznego terminu 😊 jak się czujecie? Twardnieje Wam brzuch? A i chciałam zapytać Was zapytać czy zmieniły się ruchy Waszych malenstw po 30 tygodniu? Moja mała ogólnie ma tak, że kilka dni buszuje jak szalona a później nawet ze 3 dni ledwo lewdo ja czuję i wtedy bardzo się martwie😏 póki co po tych dniach zawsze wszystko wracalo do normy ale strach zawsze się pojawia 😏 co tydzień też chodzę do położnej sprawdzać tętno dziecka, położna też mnie uspokaja no ale zawsze ten strach jest ehh też tak macie? I dodam, że łożysko mam na przedniej ścianie brzucha i to ma też amortyzowac ruchy dziecka.
-
Mi co druga wizyte ale że po dzisiejszym badaniu na samolocie stwierdziła że robimy USG ile waży mały i co tam u niego bo mogę nie doczekac do następnej wizyty.
Kazała mi wyleczyć przeziebienie do porodu ,ciągle czuję flegmę że mi spywa z zatok, muszę się poinhalowac nebudose czy czymś takim. -
Malgonia nie przejmuj się da ci popalić Skórczami po CC przy karmieniu np , mi ten brzuch twardnieje nie tylko przy skorczach ale bywa że on ogólnie jest twardy i cały czas czuje ucisk ,boli mnie cały dół przy staniu choćby czy przy każdym kroku,bóle okresowe to standard. Czasem nawet myślę czy by dla świętego spokoju nie pojechać na IP i sprawdzić jak ta szyjka się na ale obawiam się że mnie zostawia choćby na wszelki wypadek a u nas jak już położą to tydzień z głowy.
Wizażystka witaj na pokładzie sporo nad na same święta ma termin ,to będą bardzo ciekawe święta w tym roku -
Wizażystka po 30 tyg ruchy się zmieniają z kopniaków na przewalanie i rozciąganie się w brzuchu. Ja nie odczuwam za bardzo różnicy bo synek mnie mało kiedy kopal od początku za to wierci się niemiłosiernie i wypina. Są dni że leniwiec rusza się 10 razy mniej niż zwykle. Lekarz mówiła mi tak że jak zjem śniadanie i poloze się po 20-30 min i mam doliczyć do 10 ruchów w przeciągu godzinki. No i powiedziala też że intuicja matki jest najlepsza i jak czuję że coś nie halo to tylko IP bo lepiej 10 razy pojechać niż 1 nie pojechać i coś przegapić.
-
Wizażystka witamy
Co do twardnień u mnie twardnieje brzuch od kilku do kilkunastu razy dziennie i tak od 17tc praktycznie codziennie, jest to bezbolesne ale wyczuwalne, trwa od pół minuty do minuty około. Gin stwierdził że jakby te moje twardnienia zwiastowały coś złego to już by się to złe działo, a doraźnie można wziąć no spę jakby za często się pojawiały w ciągu dnia.
Moja jest bardzo spokojna, ma dwie pory aktywnosci, zaraz po obudzeniu i przed snem, czasami dodatkowo po owocach, ale nawet nie dobija do 10 ruchów, chyba że zliczone razem przez cały dzień i ma tak od zawsze, gnuśne to niemiłosiernieJak miałam mocny kaszel przy przeziębieniu przez ostatnie dni to wierciła się dużo dużo więcej, praktycznie po każdym moim ataku kaszlu zaczynała kopać, aż się niepokoiłam, że coś jej się stanie albo że urodzę od tych ataków kaszlu...Na szczęście od niedzieli kaszel przeszedł i dziecko wróciło do swojej normalnej aktywności. Magda_sz mi też został "glut" w zatokach spływający do gardła, też kupię jutro nebudose bo zwykła sól nie daje rady, a nie wyobrażam sobie rodzenia i tych wszystkich technicznych oddechów z takim glutem 😂😂😂
-
Pawojoszka to ja mam podobnie z tym, ze choc bole menstruacyjne mnie omijaja. Sle w zasadzie od kiedy pojawil sie puerwszy skurcz BH to mam je caly czas. Jak leze, jak szybciej ide, jak zmieniam pozycje, jak mala sie ruszy. I biore i magnez i nospe i nic.. ale poki co mysle ze juz co ma byc to bedzie. Byle jeszcze ze dwa tygodnie wytrzymac a potem to juz nawet jak sie urodzi to da sobie rade. Chyba bardziej ja nue jestem jeszcze gotowa (glownie pod wzgledem mebelkow) niz ona.
-
Ewe, wspolczuje, ze musisz zostac w szpitalu, niemniej na pewno tak najlepiej dla Was i bedziesz pod stala kontrola. Jak wyglada sytuacja z wizytami i jakie sa warunki? Nie chca moze podac drugi raz kroplowki na wstrzymanie skurczy (nie mam pojecia czy mozna)?
Martaszymi, czy skurcze wciaz utrzymuja sie?
Magda_sz, chyba najlepiej troche przystopowac aby nie rozkrecic za bardzo akcji
Dajmy szanse Listopadowkom na rozpakowanie
Maxi, dobrze, ze juz poprawione i nie meczysz sie z holterem. Trzymam kciuki aby wyniki byly w widelkach
Olza, mamy spiworek do spania taki bez raczek, na zamek. Z tego co pamietam kupowalam w Smyku na promocji (sredniej grubosci, nie za cienki i nie za gruby).Maxi lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Nieźle dziewczyny się dzieje...
U mnie też skurcze na ktg i do tego cienka blizna po cc stąd takie silne bóle i klucia... moja Pani doktor stwierdziła że od 34tc już nic się nie podaje na skurcze i niech się dzieje wola nieba. Ale chyba jak Bedzie się pogłębiać to po prostu pójdę na IP.
Leżeć leżeć leżeć
Tylko że ja nie umiem leżeć) a poza tym jak leżeć przy 3 letnim dziecku. Jak na złość rozchorowala się i zamiast w przedszkolu siedzimy w domu.
Ewe doskonale Cię rozumiem ... to jest mega ciezkie.
Maxi tez mialam holtera ciśnieniowego. Strasznie denerwująca sprawa... No ale mus to mus .
Haschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
Wizazystka witaj!
Ruchy mi się zmienily okolo 31 /32 tc
Teraz takie juz rozpychanie, ruchy ustabilizowane w jednym miejscu. Wydaje mi się ze dziecko rosnie i robi się ciasno. Brzuch mi czesto twardnieje szczególnie gdy siedzie i nagle wstane i ciagnie caly brzuch. Czego w 1 ciazy nie mialam...
Holter zdjęty, pani powiedziala ze byl zaciasno zalozony i moglam sobie poprawic ale sama nie dalam rady i dopiero maz mi dobrze zapial ale byl o 22 w domu... Zostawilam tam adnotacje na kartce czynnosci. Wynik powinien byc na cito wiec albo do czwartku albo w poniedzialek bedzie.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Pawojoszka mi też twardnieje brzuch nie boleśnie ale jednak, biorę magne b6 ale szczerze to nie wiem czy to za bardzo pomaga.Dół brzucha też mnie nieraz boli właśnie jak chodzę czy stoję ehh Bóle okresowe też mi się zdarzają i wtedy mam brać 1 do 2 tab nospy. Wizytę miałam tydzień temu a nawet i 2 w sumie dzień po dniu. Ze szyjka nic się nie działo więc ufam że jest dobrze, myślę że do następnego poniedziałku wytrwam bo mam kolejną wizyte.
-
Ja mam tak samo z tymi twardnieniami. A w nocy jak wstanę to brzuch jak kamień... te w 1szej ciąży nic takiego nie miałam.
No ja mam nadzieję że to wszystko to straszaki takie tylko;))
To miejmy nadzieję że dobrze zrobiło Ci zapisy... ja ostatnio mysialam powtarzac bo tak mało było poprawnych pomiarów...Haschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
My już po wizycie, z małą wszystko ok, waży 2350g 🥰 i na szczęście mamy położenie główkowe 😁
Szyjka twardo trzyma na 4,2 cm
Dostałam skierowanie do szpitala na ktg i gbs. Tu robią jakoś od 36tc.
Dzisiaj moje ciśnienie u ginki zwariowało. Miałam 171/110, po chwili zeszło na 150/105. Pani dr powiedziała, że normalnie to już by mnie do szpitala wysłała, ale że mierzę w domu i jest ok to obyło się bez tego.
Miłego wieczoru 😘anna23, aganieszkam, taka_mama, Ewe90, Zanes, martaszymi, Maxi, Limonka, Mali84, Malgonia, juudi, pawojoszka, pola89, michaga82, Madera2000 lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻