Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zanes
O ja absolutnie jeszcze nigdzie się nie wybieram 😅 Do grudnia ma przykaz siedzenia w brzuchu 😀 Później już może wychodzić 😀Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:A mnie dopadły dzisiaj paskudne bóle okresowe... Nospa i leżenie trochę pomogły, ale dalej brzuch czuję dołem
Jaka ta ciąża jest inna od poprzedniej... W tamtej właściwego do końca nic mi nie było 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 20:57
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Muki85 wrote:Pola ja mam od ok 2 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 20:59
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Magda mocne kciuki za Was. Ostatnio to juz tyle sie dzieje u Ciebie, ze moze to juz czas na rozwiazanie
Jesli ma juz byc porod to niech przyjdzie szybko i pojdzie sprawnie. -
Magda ja tez trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i maluszek sie pojawil w ciagu kilku dni 😍. Ja to obsesyjnie juz chyba rozmyslam o porodzie, po kilka razy sprawdzam torbe czy mam wszystko itd. Chyba lepiej zeby mnie to wzielo wczesniej i z zaskoczenia bo zwariuje
. Jeszcze tydzien i tez bedzie donoszona u mnie. Cos mam przeczucie ze znow bedzie 41tydz albo 40...
-
Magda trzymamy kciuki! Mam nadzieję, że Cię podleczą z jelitówki i w pełni sił urodzisz maluszka :*
Ech a u mnie wyszedł dodatni GBS...wizytę u gina mam w czwartek i na pewno czeka mnie antybiotyk, tak akurat żeby dowalić organizmowi na koniec ciążyPewnie stąd też miałam tą dużą ilość nabłonków płaskich w moczu, które mój gin zupełnie zignorował. Miała któraś z Was dodatni wynik? Bo nie wiem, czy w takim przypadku bierze się antybiotyk do końca ciąży, czy standardowe 7 dni na przeleczenie i potem powinien już być ujemny wynik.
-
No powiem Wam że tu czuję się spokojniejsza, jak się zacznie to nie będę musiała jechać ze skurczami kawał drogi. Dziś droga była dla mnie koszmarem bo marsze, maratony...całe rondo koło Arkadii zamknięte ja ryczalam z bolu, na szczęście policjant nas przepuścił jak mnie zobaczyl. Przez to że wody mi spadły to bardzo bardzo czulam ruchy aż za bardzo, myślałam że jebne, darłam się w tym samochodzie i plakalam jednocześnie.
A teraz już sama nie wiem co jest, dzisiejszy zapis ktg i ból no byłam przekonana że już, bardzo bolalo i dupa. Jak to są przepowiadajace takie to boje się co będzie jak w końcu zacznie się na serio. Niezdecydowany ten mój syn. -
Nickky, ja mam GBS dodatni i Gin mówił, że antybiotyk dostaje się tylko śródporodowo, nie daje się go wcześniej.
MagdaSz, a może będziesz już miała tak wytrenowaną macicę dzięki tym przepowiadającym, że jak się zacznie, to urodzisz w pół godziny.
Znowu nie mogę zasnąć, nie wiem o co chodzi. Poza tym zaczynaja mi szaleć hormony, przeplakalam dziś pół wieczoru bez powodu. Ciekawe co będzie w połogu, skoro tak się zaczyna. -
Ja wczoraj miałam stały ból okresowy plus spojenia i gdyby nie to że jest Adaś to jechałabym na IP. Dziś już czuję się w miarę normalnie i ruchy też są ok. W środę wizyta zobaczymy co lekarz na to. Też chcę przekroczyć magiczna granice grudnia, a później niech się dzieje co chce
choć nie czuje się w ogóle na to gotowa że to już tak blisko
-
Ale teraz już strasznie się czas dłuży, co?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Magda kciuki ✊✊✊
Mi w poprzedniej ciąży lekarz zapomniał zrobić GBs i dostałam antybiotyk podczas porodu 🙂
Ja dzisiaj poszalalam z robotą w domu i na wieczór chwyciła mnie rwa kulszowa A potem jeszcze bol miesiaczkowy 😩 na szczęście już przeszło 🙂 więc uciekam spać 🙂Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Z dodatnim Gbs jest tak, jak piszą dziewczyny. Dostaje się antybiotyk w trakcie porodu chyba kroplówką. Ja nie miałam, ale moja kuzynka miała dodatni, a urodziła tak szybko, że nie zdąrzyli jej podać, więc dostawał jej syn po porodzie, nie wiem już nawet czy ona też...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Mi też dawali antybiotyk w trakcie porodu bo miałam z 34.6 a rodziłam w 42 więc był dla nich zbyt stary.
Wypocilam się jakbym miała malarie, nie wiem czy to przez litr kroplówki czy wirus że mnie schodzi. Skurczybyki w nocy może kilka. Ale czuję się jak nowonarodzona. Jakbyscie złapały to gówno kiedyś to jedzcie na kroplowke śmiało, stawia na nogi.