Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Malamia moja apka ciążowa mówi że w ostatnich tygodniach zwieksza się ilość śluzu. U mnie od ok 2 tygodni wlasnie sie zwiekszylo, wczesniej tak nie miałam...
Mój wynik GBS ujemny.
Pełnia jest dziś. Wiec spodziewajcie się kolejnej trudnej nocy.
Ja akurat mialam bardzo dobrą noc 😁
Wczoraj zabralam dziecku drzemke bo pozno zasypia. I wiecie że odebrala sobie tą drzemke. Spala od 19.50 do 9:45 😮
Myslalam ze wstanie wczesniej i zresetuje jej bledny grafik dnia 🤷♀️
Obudzila sie tylko na picu o 5 i spala dalej.
Ja sie obudzilam o 5 i pozniej nie bardzo moglam zasnac wiec wstalam o 8 ale noc przespalam 😁
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Moja noc tez do najlepszych nie należała , wyjątkowo nie z powodu ciągłego latania siusiu a z głodu !! No kurde byłam tak głodna dziś w nocy ze co 2 godziny latałam coś przekąsić 😂😂😂 no masakra już myślałam ze przyniosę sobie jakieś zapasy do łóżka i na śpiocha będę szamac😂
-
ja to super spałam, tylko dziecko obudziło sie z piskiem (taki typ krzykaczo-piskacza) a najważniejsze było nie obudzenie brata spiacego obok
no i tata nie dał rady...
ale moje 6h snu (oczywiscie nie jest to sen ciągły -urok małych dzieci w domu)zaliczone standardowo
kawo-mleko zaliczone
malamia
z sączącymi sie wodami płodowymi bywa tez tak, ze pojawiają sie np przy zmianie poycji-np jak wstajesz, bo saczenie jest związane z "dziurka" i w jednej pozycji np główka dziurke zatyka, w innej nie...
ale obstawiam sluzMalamia lubi tę wiadomość
-
Ja tez ostatnio myślałam że Sącza mi się.wody bo budziłem się z mokrą pipka a śpię bez bielizny a to nie był właśnie śluz tylko taka woda zobaczę dziś jak wody się mają ale myślę że po prostu wydzielina mi się tak rozrzedzila w końcu poród tuż tuż ale wiadomo zawsze lepiej sprawdzić. Ja zaraz jadę do szwagierki bo jest załamana nie przyjęli ja z dzieckiem bo nie ma miejsc w szpitalu i leży sama a noworodek w domu 😔 a później mam wizytę
Malamia lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja ten koktajl to tak już w razie "wu" desperacko jakby mi wody odeszły, a skurczy nic itd. Bo wtedy mnie potną... Ostateczność, ale w razie czego składniki wolę mieć 😁 Ja czekam na wizytę, Staś ze stresu czkawki dostał 😋
Zanes lubi tę wiadomość
-
malamia
obstawiam sluz
ale sama bym sprawdzala
kiedys w rossku tez mieli paski do badania ph (nie typowo wód płodowych)
moja mama tez pojechała do pracy w ciązy ze mna i powiedziała do kolezanki, ze juz jakis czas "coś" z niej leci
nagle wielka akcja bo to wody płodowe
urodziłam sie jednak wczesniej tj 35+ tc -
W poprzedniej ciąży tak się obudziłam, z mokra bielizna i plama na prześcieradle, oczywiście panika, lekarz i okazało się, że nie wody. Teraz nie zwracam uwagi, śluz mam raz gesty, raz wodnisty, ale wkładki wykrywajace wody płodowe cały czas mam na wszelki wypadek.😉 Zamawiałam przez Internet, bo też nie mogłam nigdzie dostać, ale właśnie, takie zwykła paski do badania pH wystarcza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 12:40
-
Mi się np wczoraj śniło ze siedzę na kibelku i przez sen popuściłam 🙄🤣
Malamia lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ps. Wszystko dobrze, szyjka trzyma. Już nawet nie mierzył tylko na fotelu zbadał. Zdziwił się jak 2300 gram w tak małym brzuchu mieszczę, ale wody są ok. Staś mi w boki idzie, czuję go normalnie w boczkach 😂🤷♀️ Zamiast piłeczki mam oponkę. Odstawić mam Acard też. Powiedziałam że chcę próbować sn, jest za. Z tym, że uprzedzilam, że na pewno nie w prlowskim szpitalu w moim mieście w którym on pracuje, ale spoko nic nie gadał tylko tyle, że faktycznie gliwice maja wypas tą porodówkę. Następna wizyta za 3 tygodnie i tyle jeszcze chcę dotrwać 😉
marian_the_baby, Muki85, Maxi, magda sz, Malamia, martaszymi, pola89, taka_mama, pawojoszka, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Mi lekarz powiedział, że jak wyleci pół szklanki to mam się wtedy martwić, a tak co jakiś czas coś wodnistego wyleci i nic się nie dzieje, co wizyta jest ok
Pełnia w pełni, a ja połamałam rolety kilka dni temu, ale jakoś śpię. Tylko dzisiaj wypróbowałam nowa technikę przekręcania się na drugi bok, bo noga i spojenie boli i coś sobie naciągnęłam z prawej strony pod żebramiI żeby tego było mało, to czeka mnie wielkie sprzątanie kuchni, bo mamy mole spożywcze
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Ze skurczami cisza, może kilka przez cały dzień. Rozwarcie 2 cm a tak to niż się nie dzieje i chcą mnie wypisać. Rozmawiałam z położna i umówilysmy się że przyjezdzam o 19 we wtorek za tydzień, zobaczymy jak sytuacja ale mam wziąć torby. To będzie 38/39 więc w sam raz.
Ja też zauważyłam że mam więcej wydzielinki ostatnio ponoć to norma przed porodem. Mega przemiał na tej patologi co chwila ktoś wychodzi, rodzi, przychodzi. -
Magda Ty to masz przeboje z tym swoim lobuzem
Nie da mamie odpocząć przed wielkim finałem, ciągły stan gotowości 😁😁😁
U mnie też ciężka noc, z jednej strony już bym chciała być po a z drugiej wiem że jeszcze kilka dni w brzuchu się małej przyda29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Malamia wrote:
Delilah, ale zaproponowali ci wizytę u innego lekarza? Ja to już tak panikuję, że na dniach zacznę rodzić, że zastanawiam się czy moja czwartkowe wizyta nie będzie tą ostatnią, a do 25 to w ogóle tyle czasu.
Malamia moja pani dr przyjmuje w luxmedxie - i tu właśnie łaskawie mnie poinformowali automatycznym smsem że "twoja wizyta została odwołana". Alleluja. I że mam sobie szukać terminów na stronie. Przyjmuje w luxmedxie raz w tygodniu, i raz w tygodniu prywatnie w innym miejscu, gdzie pierwszy wolny termin 25 listopada...
Zaeezerwowalam wizytę na jutro u byle kogo bo nawet L4 mam tylko do dzisiaj... I myślę czy próbować się do niej jeszcze dostać prywatnie czy czekać cierpliwie do 3 grudnia na kolejną regularną wizytę..
Lekarz też człowiek więc ma prawo się rozchorowac, ale miałam nadzieję oprócz oczywiście sprawdzenia wszystkiego, na zaplanowanie i rozmowę na temat porodu, CC w końcu jak było od początku mówione czy jednak będzie chciała żeby próbować sn, no kurdeidealny czas na takie historie...
Co do śluzu ja też mam dużo, zwłaszcza przy wysiłku, i ciągle się boje ze właśnie mi wody odchodzą 😣
Magda Sz, oby poszło już szybko jak się wreszcie faktycznie zacznie! Ale wykończyć się można tymi fałszywymi alarmami 🤔 -
Ja po wizycie mała ma 2,5 kg i z uwagi na to moje rozejscie spojenia dr zrobił by mi cc w ten czwartek to byłby 38 tydzień ale boi się że spadnie z wagi za dużo i trzeba będzie ja dogrzewac bądź dokarmiac bo ona w ogóle mniej przybiera przepływy są ok i wody też więc czekamy do 21 wszystko pozamykane i dr twierdzi że wcześniej nie powinno się nic dziac skierowania nie dal bo tylko w piątki i soboty go nie ma na oddziale ale w razie wu mają się kontaktować z nim nawet w środku nocy. W poniedziałek znów mam wizytę i ktg byle przetrwać ten tydzień z tym spojeniem 😑 a i hemoglobina 10,2 także nadal mam brać żelazo białko w moczu ale tylko 0,25 i mam powtórzyć czy nie rośnie także zobaczymy
taka_mama, magda sz, nickky, anna23, pola89, Kasik, michaga82, Muki85, marian_the_baby, Limonka, Karolajnos lubią tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️