Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za uświadomienie w kwestii GBS
Po pierwszej panice doczytałam w necie i trochę się mimo wszystko uspokoiłam. Wiadomo, że lepiej mieć ujemny, ale trudno, będzie jak będzie, przynajmniej wiem, że mam szybciej jechać na porodówkę i wołać o antybiotyk.
Magda, ale masz przeboje, a "właściwy" poród pewnie zacznie się cicho i spokojnie...
Delilah, współczuję sytuacji, wiadomo, że lekarz ma prawo się rozchorować, ale pech straszny, że w takim momencie
Ja dzisiaj mam też gorszy dzień, humor mam koszmarnie zły nie wiem czemu, do tego mocno twardnieje mi brzuch, tak nawet boleśnie miesiączkowo, ale co 2-3 godziny więc nie panikuję, już takie dni miewałam. Do tego okropne bóle w pachwinie, takie prądy, które zatrzymują mnie w pół kroku i z nowości ból na dole bioder, nie wiem jak to się fachowo nazywa - te takie dwa kostne wypustki, na których się siedzi...Jeszcze dzisiaj jestem umówiona z koleżanką na kawę, co prawda spacerem na osiedlu, ale strasznie mi się nie chce.
Ale z pozytywnych rzeczy, spakowałam torbę do szpitala i to chyba zamyka u mnie temat wyprawki, reszta rzeczy wyjdzie w praktyce.
Rozmiarówka dziecięca to dla mnie dalej czarna magia, mam ciuszki z H&M, Pepco, Pinokio, Lidl i Auchan i każdy sklep ma trochę inny rozmiar. 56 z Lidla wydaje się ogromne, większe nawet niż 62 z innych firm. Pepco i Auchan są najmniejsze, ale nie wiem czy to takie prawidłowe 56 czy z kolei jest mniejsze, bardziej jak 50. H&M jakieś takie pośrednie. Ale też już nic nie kupuję, bo nie wiem jak duża będzie córka. Części rzeczy pewnie nigdy nie założę, nie wiem czy w ogóle zdecyduję się na wersję body, kaftan, spodenki, czy tylko body + pajace. Strasznie człowiek zielony przy pierwszym dziecku -
Magda, mam nadzieję, że po tych przebojach sam poród będzie lekki
Ja dzisiaj zaciągnęłam męża do 8 gwiazdek. Jestem pod wrażeniem obsługi. Kupiliśmy avionauta tak jak planowałam, ale okazało się, że od roku młody jeździł w źle zamontowanym foteliku. Masakra. Pan wyregulował wszystko i jest lepiej. Strach pomyśleć co by było gdybyśmy mieli wypadeknigdy więcej nie kupię fotelika bez mierzenia do samochodu. Szkoda, że rok temu nie wiedziałam o istnieniu 8 gwiazdek.
anna23 lubi tę wiadomość
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Pozmama powiem Ci że jestem mega zadowolona i czuje się zaopiekowana przez niego. Wiem że chce dobrze dla mnie i dziecka więc potrzymam ja jeszcze w brzuchu 🙂
pola89, PozMama lubią tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Delilah, mi też przełożyli wizytę o tydzień. Miałam mieć 22 a zadzwonili że będzie 29, bo lekarzowi się grafik zmienił.
W ogóle się wkurzyłam się na Polmed bo znowu mnie w jajo zrobili. Prosiłam o zarejestrowanie na 20.12, a oni mi odpowiedzili że dzwonili i nie ma jeszcze grafiku. A jak dzisiaj bylam u diabetolga to podeszłam do ginekologa i się okazało że grafik był podany już dawno na cały grudzień 😠 na szczęście dziewczyny z rejestracji gdzieś mnie wcisnęły...delilah11 lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Madzia, mam nadzieję że choróbsko już za Tobą i już na spokojnie będziesz oczekiwać Malucha
Mnie jutro czeka pielenie mojego zielska tam na dole, bo już muszę się ukrywać na basenieŁudzę się, że jeśli ktoś w ogóle mi się przygląda, to brzuch zasłania
Chociaż mój strój jest tak naciągnięty, bo to zwykły strój jednoczęściowy, tylko może rozmiar większy... Do kiedy myślicie można na spokojnie chodzić na basen? Nie chcę być dożywotnio zbanowana za poród w wodzie
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Marian_the_baby ja się z koszeniem męczyłam ostatnio z 15 minut. Za takim brzuchem nie da się tego szybko zrobić 😂
Co do basenu to pewnie można chodzić do końca, tylko ja bym uważała żeby jakiejś infekcji przed samym porodem nie złapać.
Dziewczyny gdzie kupowałyście czapki zimowe dla Maluszków? Wszędzie są albo takie dla większych dzieci a jak dzisiaj znalazłam taką mniejszą to kosztowała 70 zł 😱08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
taka_mama wrote:Marian_the_baby ja się z koszeniem męczyłam ostatnio z 15 minut. Za takim brzuchem nie da się tego szybko zrobić 😂
Co do basenu to pewnie można chodzić do końca, tylko ja bym uważała żeby jakiejś infekcji przed samym porodem nie złapać.
Dziewczyny gdzie kupowałyście czapki zimowe dla Maluszków? Wszędzie są albo takie dla większych dzieci a jak dzisiaj znalazłam taką mniejszą to kosztowała 70 zł 😱
Ja kupiłam w smyku za 29,99 o ile dobrze pamietam. Widziałam tez ładne w H&M❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
To fakt daje mi wrażeń co by mi nudno nie było, ale moja cierpliwość już się kończy
trzeba go będzie wykurzyc z gniazdka. Tak jak mnie męczył skurczami wielokrotnie to nie sądziłam że to może być to, ale wczoraj chcialam już dzwonic do męża i położnej, przypomniała mi się porodówka, miałam już myśli że moze jednak CC że się kuźwa boję tego bólu. No i tak z półtora godziny i zaczęło się uspokajać. Lekarz na obchodzie powiedział że zaczynamy rodzić jak spojrzał na wykresik. Pewnie jakby mi dali oksytocyne to by poszło no ale jak ja półprzytomna to byłoby ciężko. Jestem już w domu, ale czuję się normalnie. Ciakawe ile takich akcji będę miała do kolejnego wtorku
Taka mama ja nadal nie kupiłam zimowej czapy, mam taką jesienna a i tak przypuszczam że będzie za duża, będę zakładała bawełniana na to jesienna i kapturek od kombinezonu.
Nicky masz rację co do rozmiarowek, mam te same wrażenia po ciuszkach z córką.
I mi by się przydało koszenie ale jak się do tego zabrac.. nie wiem.
-
Magda rzeczywiście masz wrażeń, a wrażeń...
Ja czapki grubszej też nie mam bo wszędzie wielkie. Jak znajdziecie w sieciowce coś na pewniaka to dajcie znać proszę 😉
Wykapalam się pod prysznicem w dość ciepłej wodzie (ale krótko) i tak mi z piersi poleciało, że jestem w szoku 😂 A jutro dopiero 34+0. -
Mi z sieciowek nic się nie podobało i kupiłam Pupilla za 75 zł 😬 na szczęście mąż nie skomentował 😛Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
W smyku patrzyłam, wszystkie zimowe zaczynają się od 40/42 i wydają mi się wielkie. W h&m wszystkie mniejsze wykupione, zobaczę jeszcze stacjonarnie ale u mnie w mieście zawsze bieda więc pewnie nie będzie.
Ehh, trochę czasu jeszcze jest, może w pepco coś się pojawi.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja kupilam latem na wyprzedazy w h&m
Ale bardzo bardzo lubie czapy firmy broel (ale na ich stronie drozsze niż w necie w ogóle)
Broel miała corka-z grudnia-rozmiar 36lub 38 i posluzyla
Starszemu kupilam letnią 37bi też pasowala
Z pupilla mial starszy ale kiepsko bylo po ilus praniach więc dla mnie nie warte cenyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:31
-
taka_mama wrote:AnitaK, no ta co mi się spodobała za 70 zł to też z Pupila była. Skąd w ogóle oni te ceny biorą? Mąz by mnie udusił jakbym za tyle czapkę kupiła 😂
Dokładnie taką https://guliwerkids.pl/19598-pupill-czapka-z-kominem-dla-dziewczynki-elsie-krem-5908308668203.html tylko bez komina 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:34
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Poszperałam trochę znalazłam w c&a. Tylko że minimalna wartość zamówienia to 76 zł, więc muszę się przejechać do stacjonarnego.
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/czapka-dla-niemowlat-2071704/1?categoryId=15633&facets=ads_f16001_ntk_cs%3ACh%C5%82opcy%3B
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/czapka-dla-niemowlat-2071695/1
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja zamówiłam z H&M bez obejrzenia komplet czapka i rękawiczki, niby rozmiar 50/56 i rękawiczki są rzeczywiście malusie, ale czapka jakaś taka wielka się wydaje. W najgorszym razie na wyjście ze szpitala założę bawełnianą i kaptur z kombinezonu polarowego, otulacz do fotelika ma ściągacz na górze i robi się też taki dodatkowy kapturek, więc może starczy. Liczę, że dużych mrozów jeszcze nie będzie.
Swoją drogą po analizie na chłodno to nie wiem na ile takie grube rękawiczki mają sens, bo polar jest z łapkami, i tak dziecko jest otulone śpiworkiem albo otulaczem więc rąk nie wystawi, no i pewnie ich nawet nie założęAle jak człowiek wpadnie w szał zakupowy to mało myśli
mmalibu, taka_mama lubią tę wiadomość