X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    Witajcie, ja dziś w nocy zauważyłam u siebie lekkie plamienie, ale myślałam że to może od tabletek dopochwowych. Rano wyleciał ze mnie mały skrzep krwi, więc pojechałam do szpitala. Z dzidziusiem wszystko ok. Tylko mam 2 cm krwiak na macicy i muszę się oszczędzać 😔
    Pytanie do Was czy któraś miała krwiaka we wczesnej ciąży i jak się to potoczyło dalej? Strasznie się martwię.
    U mnie w 6 tyg zdiagnozowano niespełna 2 cm krwiaka - miałam jednkrazowe plamienie. Dostałam dupka i miałam duzo leżec i się oszczędzać. Tak tez robiłam. Po tyg krwiak zmniejszył się o połowę, a po kolejnym tyg nie było po nim śladu 😊 z kropkiem wszystko dobrze, krwiak mu nie zaszkodził. Tak więc nie denerwuj się. Dużo wypoczywaj i bierz dupka/luteine a wszystko będzie dobrze 😊

Muki85 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam i akurat u mnie to sie nie skonczylo dobrze, ale to nic przesadzonego bo znam przypadki u kolezanek ze mialy krwiaki, plamienia a nawet plamienia i to bylo na tle hormonalnym i normalnie urodzily zdrowe dzieci. Mi jednak podczas diagnostyki poronien lekarz specjalista powiedzial ze u mnie przy mutacji mthfr i tych krwiakach wystarczylo podac chociaz acard a poprzedni ginekolog nie dal nic i skrzepy lozyska spowodowaly obumarcie. Moze warto zapytac gina czy mozna wlaczyc acard? Nawet jesli to hormonalne plamienia to zawsze jest jakas profilaktyka gdyby to tez bylo cos z krzepnieciem.
    Muki85 wrote:
    Witajcie, ja dziś w nocy zauważyłam u siebie lekkie plamienie, ale myślałam że to może od tabletek dopochwowych. Rano wyleciał ze mnie mały skrzep krwi, więc pojechałam do szpitala. Z dzidziusiem wszystko ok. Tylko mam 2 cm krwiak na macicy i muszę się oszczędzać 😔
    Pytanie do Was czy któraś miała krwiaka we wczesnej ciąży i jak się to potoczyło dalej? Strasznie się martwię.

Muki85 lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nie chcialam polubic tylko mi sie przypadkowo wcisnelo, na komorce takie male wszystko ;)
    fulloflead wrote:
    Hej, weteranki położnictwa, miała któraś baaardzo delikatne brązowe plamienia w 1 trymestrze i było to normalne? Miałam wcześniej takie niefajne różowe plamienia, dali mi luteinę dopochwowo, z zarodkiem wszystko ok. Krwiaków nie znaleziono na usg, a zresztą ja tylko plamiłam, a nie krwawiłam. Teraz ta luteina się rozpuszcza i na wkładce *czasem* jest podbarwiona na taką kawę z mlekiem. Już nie wiem, co powinno ze mnie wylatywać, a co nie. :|

fulloflead lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, juz Was wszystkich nie nadrobie ;)

U mnie wejscie w 9 tydzien, tak sie ciesze z tych cyferek coraz wiekszych. Jeszcze tylko 4 tygodnie i pierwszy trymestr za mna. Jutro wreszcie ide zrobic wszystkie badania z krwi i moczu. Tym razem nie mam prywatnego ubezpieczenia i oj, zaboli kieszen, zaboli ;)

marian_the_baby, Meggi89 lubią tę wiadomość

• Muki85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi 🙂
    Staram się myśleć pozytywnie. Jeśli było by bardzo źle, to pewnie zatrzymaliby mnie w szpitalu. Leżę sobie w łóżku, odpoczywam i oczywiście czytam o innych podobnych przypadkach. Krwawienia już nie ma, tylko w moczu są takie mini skrzepy krwi.
    Jutro rano idę na badanie krwi i za ok tydzień mam iść na kontrolę do ginka.
    Pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż nam wszystkim 😘

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Ja tak mialam i akurat u mnie to sie nie skonczylo dobrze, ale to nic przesadzonego bo znam przypadki u kolezanek ze mialy krwiaki, plamienia a nawet plamienia i to bylo na tle hormonalnym i normalnie urodzily zdrowe dzieci. Mi jednak podczas diagnostyki poronien lekarz specjalista powiedzial ze u mnie przy mutacji mthfr i tych krwiakach wystarczylo podac chociaz acard a poprzedni ginekolog nie dal nic i skrzepy lozyska spowodowaly obumarcie. Moze warto zapytac gina czy mozna wlaczyc acard? Nawet jesli to hormonalne plamienia to zawsze jest jakas profilaktyka gdyby to tez bylo cos z krzepnieciem.
    U mnie krwiak zrobił się mimo przyjmowania acardu i heparyny. Ginka powiedziała ze to nie musi mieć zadnego zwiazku. Macica jest mocno ukrwiona i wystarczy mocniejszy wysiłek zeby jakieś naczynko poszło.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak naprawde jeszcze nie wiem co tam u mnie siedzi, bo pierwsze usg mialam 4t1d i jeszcze nic nie bylo widac nawet pecherzyka. Ide w srode na wizyte. Tez przyjmuje acard i clexane. A mozna miec krwiaka mimo ze sie nie ma plamien i krwawien?
    Meggs wrote:
    U mnie krwiak zrobił się mimo przyjmowania acardu i heparyny. Ginka powiedziała ze to nie musi mieć zadnego zwiazku. Macica jest mocno ukrwiona i wystarczy mocniejszy wysiłek zeby jakieś naczynko poszło.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Ja tak naprawde jeszcze nie wiem co tam u mnie siedzi, bo pierwsze usg mialam 4t1d i jeszcze nic nie bylo widac nawet pecherzyka. Ide w srode na wizyte. Tez przyjmuje acard i clexane. A mozna miec krwiaka mimo ze sie nie ma plamien i krwawien?
    Można. Ale nie ma co zakladać najgorszego 😊 krwiaki na szczęście dobrze widać na usg, więc jak coś ginekolog jest w stanie je wyłapac. Trzymam kciuki za środową wizytę!

Madera2000 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zakladam najgorszego ale bylam pewna ze jak juz teraz jestem leczona przeciwzakrzepowo to mi krwiak nie grozi dlatego pytalam :). W pierwszej ciazy zero plamien, zadnych krwiakow i urodzila sie corka. Potem w dwoch kolejnych plamienia roznego rodzaju, krwiaki i wiadomo co dalej. Moze te krwiaki maja rozne przyczyny. Teraz jak przynajmniej do tej pory czesciutko i mam wielka nadzieje ze tak pozostanie 😍. A duphaston lekarz mi zapisal i tak 3x1. A Ty jaka dawke bralas?
    Meggs wrote:
    Można. Ale nie ma co zakladać najgorszego 😊 krwiaki na szczęście dobrze widać na usg, więc jak coś ginekolog jest w stanie je wyłapac. Trzymam kciuki za środową wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 20:35

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla rozluźnienia - oglądamy z mężem rośliny do ogrodu i mówię, że ta firma ma ładne choinki na święta. A ten do mnie: "uwierz, to będzie ostatnia rzecz jaka Cię wtedy będzie interesować." Ja zdziwiona... No tak grudzień 😂

anna23, Kindziukowa, Meggi89, pawojoszka, pola89 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Tak dla rozluźnienia - oglądamy z mężem rośliny do ogrodu i mówię, że ta firma ma ładne choinki na święta. A ten do mnie: "uwierz, to będzie ostatnia rzecz jaka Cię wtedy będzie interesować." Ja zdziwiona... No tak grudzień 😂

Hehehe nooo właśnie :) moga być święta na porodówce :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak nie lubię świąt BN, że cieszę się, że wkońcu mam porządny powód żeby nigdzie nie iść tylko świętować w naszym najwęższym gronie :)

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam „Na wspolnej” 😂

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Nie zakladam najgorszego ale bylam pewna ze jak juz teraz jestem leczona przeciwzakrzepowo to mi krwiak nie grozi dlatego pytalam :). W pierwszej ciazy zero plamien, zadnych krwiakow i urodzila sie corka. Potem w dwoch kolejnych plamienia roznego rodzaju, krwiaki i wiadomo co dalej. Moze te krwiaki maja rozne przyczyny. Teraz jak przynajmniej do tej pory czesciutko i mam wielka nadzieje ze tak pozostanie 😍. A duphaston lekarz mi zapisal i tak 3x1. A Ty jaka dawke bralas?
    Ja mam swój progesteron wysoki. Dopiero przy krwiaku miałam zaleconego dupka 2x1 przy braku plamień, a przy plamieniach zwiększyć do 3x1, ale ja nie plamiłam.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę acard profilaktycznie, chociaż nie miałam nigdy krwiaka, tylko puste jajo. Niezbadane są te zalecenia lekarzy, ale trzeba wierzyć, że jesteśmy w dobrych rękach i wiedzą co robią 🙂

Fermina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Ja tak nie lubię świąt BN, że cieszę się, że wkońcu mam porządny powód żeby nigdzie nie iść tylko świętować w naszym najwęższym gronie :)

Moj mąż ma tak samo, nie lubi jeździć na spędy rodzinne, więc się ucieszy, że sami będziemy w Święta 🙂 ciekawe, czy któraś z nas urodzi w same Święta?
    Moja przyjaciółka urodziła w zeszłym roku 19 grudnia i mówiła, że lekarze robili wszystko, żeby kobiety wypuścić do domu na Święta 🙂

pola89 lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka urodziła 23 w UK a tam puszczają zaraz na drugi dzień . Dzień przed porodem zalało ich bo bojler na górze im pękł ,ponieważ ta wszystko w karton gipsie musieli caly sufit zerwać i zdejmować na szybko panele z podłogi. Żartowaliśmy że nikt tak nie czuje ducha świat jak oni ,z noworodkiem po ludziach ( przyszli do nas na wigilię bo w domu nic nie mieli zrobionego )a w domu jak w stajence gole krokwie. Taka mieli kumulację . Nie spodziewali się bo mały miał się urodzić w połowie stycznia ,śmialiśmy się że chciał się załapać na prezenty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 22:43

Fermina lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po swietach, obzarta jak zwierze (jak nie jem mam mdlosci, jak zjem tez mam mdlosci wiec musze ciagle byc w procesie jedzenia). :D A ze jeszcze ukrywam moj stan przed rodzina to musialam sie chwytac wszelkich srodkow. Dobrze, ze karmie to wiadomo, ze nie pije i obzarstwo przechodzi bez konsekwencji. ;)

Mmalibu, ciesze sie, ze beta taka ladna.:) Bedzie dobrze!

Anna, super reakcja taty! A Adas uroczy. Lubie to imie. :)

Muki, trzymam kciuki, z tego co wiem krwiaki zdarzaja sie baaardzo czesto i zazwyczaj same wchlaniaja.

mmalibu, anna23, Muki85 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Karmelova23 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w ktorym tygodniu lekarz na 100% potwierdzi i zobaczy ciaze?

• fulloflead Debiutantka

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguły. U jednej w 6, u innej w 8. Generalnie jeśli nie chcesz się rozczarować, uderzaj w wizytę później niż wcześniej.

AnitaK, Karmelova23, pola89, Malamia, anna23 lubią tę wiadomość

ckai9jcgh1ucm7n8.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ