Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
fulloflead wrote:dzięki za odpowiedź, magda! czyli można plamić i *nie* poronić, wbrew temu, co twierdzi internet
Nie słuchaj internetow hehe niepotrzebnie się tylko wystraszysz.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyO tak, cola działa natychmiastowo u mnie na mdłości i słabość. Niestety codziennie wypijam małą butelkę. W sumie boli mnie to głównie ze względu na produkcję śmieci (my staramy się żyć less waste), ale cola w szkle wychodzi za drogo .
A że trochę syfu popiję to akurat tak bardzo nie szkodzi, bo żyjemy dość zdrowo, więc dewastacja znikoma powinna być -
Ja normalnie cole piję tylko do whisky, a tak zero gazowańców. W ciąży nie wiem co mi się dzieje że mogę pić litrami i cole i mirindę do tego marzę o zupce vifon- ostatnią zjadłam w poprzedniej ciąży a wcześniej to może kilka sztuk na studiach. To jest jakaś psychoza z tymi smakami
-
Ja właśnie też nie przepadam za gazowanym a teraz mam fazę na piwo bezalkoholowe smakowe. No kurde tak mnie ciągnie, nie żadna cola ani fanta tylko właśnie to piwo 🤣👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Mi sie tez chce piwa! I coli, chipsow, pizzy... Vifona bym rowniez wciagnela, a jakze! Opieram sie, jak dotad skutecznie. Zobaczymy co dalej.
-
Z vifonem jedno mnie powstrzymuje-raz mierzylam po nim cukier
PizZa-przetestowana pozytywnie ale czy wypada zamawiać zaraz po świętach?
Chipsy-ujda po garstceco 2h czyli też przetestowane ale jutro mam w planach la b i muszę nie mieć ketonow w moczu
Resztki(śledzi)po świętach dojedzone a mamy lenia na spacer wiec dziś na pewno nie ma spelniania zachcianek i obzarstwa -
Aneta
W jednej ciąży dostalam w nocy krwotoku z nosa że nie umialam opanować przez godzinę
Lało się jak z kranu
Od tamtej pory mam lęki przed tym
Gin kazał uszczelniac naczynia rutinoscorbinem
Nigdy to się nie powtorzylo-no może jedynie krewka przy smarkaniu ale to już pikuś -
Kamcia, ja chcialam wczoraj pizze zamawiac. Jeszcze w swieta!
Mi sie pojawiala krew przy czyszczeniu nosa przez cala ciaze, ale raczej niewiele. -
A ja to jestem pizzozercem bez ciąży też bym mogła często jesc pizze ale jeszcze mnie trzyma żarcie po świętach. Dzisiaj jakoś słabszy apetyt. Ale do słodyczy ciągnie 😪,
Pijecie kawę w ciąży? Mnie jeszcze nie odrzucilo od niej hehe i pije czasem jedna czasem dwie rozpuszczalna tak pół na pół z mlekiem. Mam nadzieję że nie jest za dużo👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Oj już widzę ten wysyp chłopców ,zupki hinskie też jadłam jak szalona w ciąży ,normalnie nie przepadam ale w tedy to jakaś obsesja byla.
Lokomotiw jest na bazie imbiru tak że ma typowo działanie przeciwwymiotne.
Kawę pije z mlekiem bo tak lubię dwie dziennie zazwyczaj -
U mnie też wszystkie fazy foody mogłyby być cały czas 😜 ale bez ciąży też lubię 😂😂😂
A kawę piję Jedną normalną rano, a później jeszcze dwa razy taką oszukaną z pół łyżeczki kawy (mielonej) i 2 łyżeczek inki 😁 Całą poprzednią ciążę też tak piłam 🙂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pawojoszka
Rzeczywiście w poprzedniej ciąży odrzuciło mnie zupełnie na początku od słodkiego i jest chłopak 😁 ale jakoś nie wierzę w to, że zachcianki ciążowe przepowiadają płeć 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 15:35
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy