Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przed poprzednią ciążą w ogóle nie jadłam słodyczy. W ciąży, jak szalona! Najgorzej, że utrzymało się po porodzie i nadal trwa.
Kawy nie pijam w zasadzie w ogóle, ale teraz bywam tak wyczerpana, bez możliwości położenia się, że kilka razy mi się już zdarzyło. Nawet pomaga na chwilkę, ale ja piję czarną, bez mleka i cukru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 15:45
-
Pola u mnie to nie kwestia wiary tylko obserwacji chłopiec zawsze ciągnął mnie do fast foodów (potrafiłam budkę z hotdogami wyczuć z kilometra),zupek chinskich i piwa,dziewczynka nie tyle do słodkiego co do owoców zwłaszcza pomarańczy. Teraz też obstawiam dziewczynkę. Choć ta ciąża zaskakuje mnie od samego początku tak że nic pewnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 15:47
pola89 lubi tę wiadomość
-
pawojoszka wrote:Pola u mnie to nie kwestia wiary tylko obserwacji chłopiec zawsze ciągnął mnie do fast foodów (potrafiłam budkę z hotdogami wyczuć z kilometra),zupek chinskich i piwa,dziewczynka nie tyle do słodkiego co do owoców zwłaszcza pomarańczy. Teraz też obstawiam dziewczynkę. Choć ta ciąża zaskakuje mnie od samego początku tak że nic pewnegoAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Fermina wrote:Ja przed poprzednią ciążą w ogóle nie jadłam słodyczy. W ciąży, jak szalona! Najgorzej, że utrzymało się po porodzie i nadal trwa.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja w pierwszej ciąży miałam zachcianki na kiszone ogórki i kapustę kiszoną, wstręt do słodkiego i mam córeczkę teraz mam na razie też wstręt do słodkiego więc myślę że będzie druga córkaStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Ja marzę o spaghetti Słodkie może nie istnieć, ale jak muszę (ciasto mamy na Wielkanoc) to zjem, ale nie więcej niż jeden mały kawałek, bo mi niedobrze się robi jak patrzę na więcej Wczoraj nie pasował mi kurczak pieczony, którego uwielbiałam. Kawę piję pół na pół z bezkofeinową rano.
Oglądałam sobie przed chwilą usg z piątku i zauważyłam, że termin porodu przesunął się względem OM o 5 dni (OM-17.12, a z usg 12.12)Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
Ja tez wlasnie tak od od 4dni a widze ze dzieli nas jeden dzien suwaczka wiem kochana co czujesz 🤢😂
Malamia wrote:Madera, to wizytujemy w czwartek razem. Ja tak strasznie nie mogę się doczekać mam nadzieję że będzie serduszko, trzymam kciuki za wszystkie wizyty :*
A co do mdłości... Ja mam już dość, czwarty dzień mecze się strasznie I chyba nawet nie dałabym rady tej gumy wziąć do ust. Tak samo jak myslalam ze nie dam rady zupełnie odstawić kawy, a tymczasem sama się odstawiła, ble..Malamia lubi tę wiadomość
-
W ciąży z córką pierwsze 3 mc miałam fazę na owoce i warzywa, zero mięsa, reszta ciąży to była beza pawlowa przegryzana kiszonymi. Teraz również mam fazę na owoce, ogóreczki też jak najbardziej, a na mięso nie mogę się patrzeć. Na początku czerwca powinno być widać płeć, choć jeszcze wcześniej można wyczaić po FHR - z dziewczynkami serducho bije powyżej 160, z córką się zgodziło czasem można odgadnąć po usg 1 trym po układzie kości ogonowej.
Kiedy zamierzacie powiedzieć starszemu rodzeństwu? Ja myślałam żeby powiedzieć córce po tym usg 1 trym, a na następne usg iść z nią, niech zobaczy u nas taki problem że córka jest strasznie zafiksowana na siostrę od roku mi nawija że chce siostrę nie ma opcji że brat. -
nick nieaktualny
-
Magda Sz moja córka też tylko chce siostrę hehe ja myślę że jej powiem po 1wszym trymestrze i będę też chciała ja wziąść na usg jak już będzie tak widoczne że rozpozna bobasa w środku👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Paula, to zależy, u wielu kobiet żółtawy śluz w ciąży jest fizjologiczny i nie stanowi podstaw do niepokoju ale może być też objawem infekcji. Zwróć uwagę lekarzowi na wizycie. Ja mam żółty od początku ciąży i wszystko jak dotąd jest ok.
Mój Maluch chyba za mały, żeby ogarnąć co to znaczy rodzeństwo.paulaa22 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja dopiero skończyłam 5 tydzień bylam dzisiaj u lekarza bo przypętała mi się infekcja. Na usg wyszło ze mam krwiaka, że kosmówka sie dokonca nie przykleiła. Dostalam progesteron, czy ktos mial podobną sytuację, nie wiem co myśleć
-
Tak czytam o tych zachciankach i płci dziecka, ja na słodycze nie mam ochoty. Ale za piwo smakowe bezalkoholowe to moglabym się dać pokroić. Kiszone ogórki i kapustę, sok z ogórków smakuje mi jak zawsze, może nawet bardziej. A jak dziś jadłam łososia z chrzanem to az talerz oblizalam i mówię mężowi, ze to najlepsze jedzenie jakie jadłam.
Jako, ze moje pierwsze dziecko i może jedyne chciałabym dziewczynkę, już mam na nią plany edukacyjne:D (jestem nauczycielka angielskiego )AnitaK lubi tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID 17.10.2018 - 2 AID 12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Olza, mi w pierwszej ciąży odklejała się kosmówka na 2/3 (!) powierzchni, czyli baaardzo dużo. Byłam przerażona, ale duphaston, luteina, trochę leżenia i w 15 tygodniu po odklejaniu się nie było śladu. Synek zdrowy i śliczny. Bądź dobrej myśli.
Kamcia, znajoma opowiadała mi straszną historię ostatnio - ma dzieciaki rok po roku i starsza siostra ponoć bardzo długo malucha biła, gryzła, odpychała od cycka! podczas karmienia była zamykana w kojcu i wyła z wściekłości. Przeraza mnie taki obrazek.