Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mmalibu wrote:Dziewczyny pomocy! Przy podcieraniu zauważyłam kropelki świeżej żywo czerwonej krwi... Mam się spodziewać najgorszego?
cześć, ja coprawda z październikowych ale też trochę przeszłam więc przedstawię moją opinię.
Na tak wczesnym etapie na usg nic by nie wyszło wiec pewnie dlatego nie zrobili. Ale krwawienia i plamienia mogą się zdarzać do trzech miesięcy od zapołodnienia najczęściej w tych dniach co przypadałaby miesiączka np 8 tydzień czy 12. Moja lekarka mi opowiadałą ze miała pacjentki co przychodziły w piątym miesiącu i nie wiedziały o ciązy bo miały normalne miesiączki.
oczywiście może się zdarzyć że zarodek się nie zagnieździ i kilka dni po terminie przyjdzie okres ale to też lepsze niż poronienie na późniejszym etapie (wiem brzmi strasznie ale ja sama przeszłąm poronienie na późnym etapie i uważam że jak ma się wszystko posypać to lepiej na początku). Tak czy inaczej głowa do góry, napewno bedzie dobrze. U nas na wątku też były takie sytuacje i dobrze się kończyły. Powodzenia.
mmalibu, marian_the_baby, Limonka lubią tę wiadomość
-
Nami wrote:Wszystko jest bardzo dobrze;)) dobrze że Ci się udali zrobić betę . Chyba jesteś spokojniejsza;))
AnitaK lubi tę wiadomość
-
Mmalibu, pięknie rośnie! ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 10:35
mmalibu lubi tę wiadomość
-
Witajcie, ja dziś w nocy zauważyłam u siebie lekkie plamienie, ale myślałam że to może od tabletek dopochwowych. Rano wyleciał ze mnie mały skrzep krwi, więc pojechałam do szpitala. Z dzidziusiem wszystko ok. Tylko mam 2 cm krwiak na macicy i muszę się oszczędzać 😔
Pytanie do Was czy któraś miała krwiaka we wczesnej ciąży i jak się to potoczyło dalej? Strasznie się martwię.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
w poprzedniej ciazy w nocy chlusneo ze mnie, ze na przescieradle została wielka plama krwi...w szpitalu nic sie nie potwierdziło, plamiłam w sumie jakies 6 tyg
duzo pózniej krwiak sie pokazał
syn zar5az kończy rokmarian_the_baby, Muki85, AnitaK lubią tę wiadomość
-
mmalibu wrote:Mam wynik!
18.04 - beta 21 (godz. 14.30)
22.04 - beta 170 (godz. 6.30)
Super wynikmmalibu lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Muki85 wrote:Witajcie, ja dziś w nocy zauważyłam u siebie lekkie plamienie, ale myślałam że to może od tabletek dopochwowych. Rano wyleciał ze mnie mały skrzep krwi, więc pojechałam do szpitala. Z dzidziusiem wszystko ok. Tylko mam 2 cm krwiak na macicy i muszę się oszczędzać 😔
Pytanie do Was czy któraś miała krwiaka we wczesnej ciąży i jak się to potoczyło dalej? Strasznie się martwię.
Moja koleżanka miała też krwawienie na wczesnym etapie ciąży okazało się że ma właśnie krwiaka. Dostała na to jakieś leki i ma zdrowa córeczkęMuki85 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
mmalibu wrote:Mam wynik!
18.04 - beta 21 (godz. 14.30)
22.04 - beta 170 (godz. 6.30)mmalibu, Madera2000 lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Hej! :* mi rozpoczął się dziś 6 tydzien A wraz z nim bol brzucha...po nospie na szczęście przeszło, więc mam nadzieję, że to nic poważnego. Poza tym strasznie szybko się mecze, serce mi bije jakoś tak mocno, dziwnie 🤔 zaczyna mnie to trochę martwić. Macie też tak?
-
Paula22 badalas tarczycę? Powinnaś dostać skierowanie razem z morfologią,tarczyca w ciąży się powiększa możesz mieć nadczynność i przy tym kołatania ,u mnie kołatania były też przy konflikcie serologicznym moja lekarka mówiła że to od tego . Zapytaj lekarza na wizycie . Chociaż ja się już przyzwyczaiłam że o cokolwiek bym nie pytała to odpowiedź zawsze ta sama ,że to normalne w ciąży więc z czasem przestałam pytać uznając poprostu że tak ma byc
-
Hej, weteranki położnictwa, miała któraś baaardzo delikatne brązowe plamienia w 1 trymestrze i było to normalne? Miałam wcześniej takie niefajne różowe plamienia, dali mi luteinę dopochwowo, z zarodkiem wszystko ok. Krwiaków nie znaleziono na usg, a zresztą ja tylko plamiłam, a nie krwawiłam. Teraz ta luteina się rozpuszcza i na wkładce *czasem* jest podbarwiona na taką kawę z mlekiem. Już nie wiem, co powinno ze mnie wylatywać, a co nie.
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
paulaa22 wrote:Hej! :* mi rozpoczął się dziś 6 tydzien A wraz z nim bol brzucha...po nospie na szczęście przeszło, więc mam nadzieję, że to nic poważnego. Poza tym strasznie szybko się mecze, serce mi bije jakoś tak mocno, dziwnie 🤔 zaczyna mnie to trochę martwić. Macie też tak?
-
pawojoszka wrote:Paula22 badalas tarczycę? Powinnaś dostać skierowanie razem z morfologią,tarczyca w ciąży się powiększa możesz mieć nadczynność i przy tym kołatania ,u mnie kołatania były też przy konflikcie serologicznym moja lekarka mówiła że to od tego . Zapytaj lekarza na wizycie . Chociaż ja się już przyzwyczaiłam że o cokolwiek bym nie pytała to odpowiedź zawsze ta sama ,że to normalne w ciąży więc z czasem przestałam pytać uznając poprostu że tak ma byc
Nie badalam, może faktycznie przez to...Dziękuję za odpowiedź