Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kindziukowa a daj spokój co to za wstyd wiele różnych akcji może nam się w ciąży przytrafić co zrobisz hormony hehe ja się dzisiaj rozryczalam u weterynarza bo nam psa pogryzl pies ale i tak bym ryczwla nawet nie będąc w ciąży
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ja mam dylemat, z którym nie umiem sobie poradzić - moje myślenie w ciąży jest ograniczone 😂 Mianowicie wybór ginekologa : pierwszy dobry, pracuje w moim mieście i w szpitalu u mnie. Natomiast na badania prenatalne kieruje i tak gdzie indziej. I drugi lekarz : bardzo dobry, docent, przyjmuje 50km ode mnie. Natomiast robi i badania prenatalne, też przyjmuje w szpitalu (no ale jechać 50km z akcją porodowa...) i uratował moja ciąże i mnie poprzednim razem - moją psychikę. Jest najlepszym specjalistą jakiego znam natomiast nudne, tradycyjne ciąże chyba go "nudzą" 😁 Jak uważacie?
-
Ja tez miałam dylemat czy chodzi na NFZ, a prenatalne i polowkowe prywatnie, czy prywatnie do lekarza który prowadził moja wcześniejsza ciążę. Wybrałam prywatnie, znam tego lekarza, czuje się przy nim swobodnie, o wszystko mogę zapytać, wizyta trwa tyle ile ja potrzebuje. Pomimo tego że do jego szpitala mam 60 km (a babka na NFZ pracuje w szpitalu oddalonym o 30 km)
mmalibu lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Kindziukowa
Jaki wstyd?! Hormony szaleją i niestety różne rzeczy mogą mam się przydarzać...
Co do lekarza to też mam dylemat 😂 Ale chyba będę chodzić do gina, który prowadził poprzednią ciążę i jest na NFZ (jego szpital też mi bardzo odpowiada), a do tego, dzięki któremu jestem teraz w ciąży (prywatnie) będę zaglądać podglądnąć maluszka chociaż mam względem niego trochę wyrzuty sumienia...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Wszystkiego najlepszego dziewczynki na te święta pogodę mamy piękna korzystajmy.
Adaś dostanie od zajączka oprocz rodzeństwa to huśtawke na drzewo więc po obiedzie idziemy na ogród
A obiad dzis u nas, wszystko wczoraj przygotowałam żeby dziś tylko podgrzać.pola89 lubi tę wiadomość
-
Ja nie narzekam na brak apetytu 😉 mam inne ograniczenia-cukrowe
śledzie wchodzą najlepiej 😂 te na szczęście cukrów nie podnoszą
A święta spędzamy sami więc komfortem było ugotowanie pof własne smaki
Z najlepszymi życzeniami swiatecznymi kobitkipawojoszka lubi tę wiadomość
-
Wchodze tylko zyczyc wszystkiego naj! Swiat pelnych radosci i bez trosk!
pawojoszka, mmalibu, pola89, anna23 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ja już od rana na herbatce z imbirem mój organizm chce zebym odczuła realność mojego stanu . Na szczęście śpię jak dziecko ,bywało że ciąża wiązała się z bezsennością a co za tym idzie ciągłym niewyspaniem .
Co do humorów to będą nam towarzyszyć jeszcze po porodzie nawet tak że chyba trzeba się przyzwyczaić.Fermina lubi tę wiadomość
-
Karmelova23 wrote:Czy któraś z Was może miała albo wie co to znaczy jak zanika sluz z w ciazy ? Bo od 2 dni praktycznie nic nie mam. Trochę się boje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2019, 19:21
Karmelova23 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Karmelova chyba to nie jest takie istotne
Ale się najadlam a jak mi brzuch wypchalo upsss. Najgorzej że nie jadłam słodyczy a tetaz mnie ciągnie. staram się nie objadac ale na święta nie jadłam ciast bo nie lubię a dzisiaj zjadłam że 3 kawałki 🙊👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Ohh A ja niezmiennie brak apetytu i nawet w święta prawie nic nie zjadłam 😭
Malamia lubi tę wiadomość