Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy macie tak ze w tym ostatnim miesiacu ciazy juz nie jestescie tak mega glodne? Ja od razu dni juz jakos mniej jem, a dzis to w ogole po zupie dyniowej bylo mi niedobrze jak w pierwszym trymestrze az nawet nie zjadlam dzis obiadu. Do tego mnie kilka razy pogonilo. Maz oczywiscie zartuje ze organizm sie oczyszcza i moze urodze. Zartownis nie znalazl 😊😳
-
To ja jestem chyba z tych , u których nic nowego się nie dzieje 😅 Kontynuuję objawy z ostatniego miesiąca (i te złe i te dobre), ale może kiedyś urodzę 😂😂😂 W końcu mam jeszcze miesiąc 😀
Zanes lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Nami ja nie wyobrażam sobie karmić bez poduszki fasolki czy rogal czy jak to zwą ale chodzi o tą najmniejszą wersję.
Po 1. To karmilam przez nakladki wiec nie moglam myslec o podtrzymaniu glowy dziecka tylko o cycku i nakladce.
2. Moja corka zasypiala na rogalu i ja tak odkladalam do lozeczka.
3. Wygoda w podróży
4. Moja corka pokochala tak swoj rogal ze stal sie must heve kazdego snu, wyjscia z domu, podrozy... Polecam dlatego poduszki ze zdejmowanym pokrowcem
5. 2,5 roku nasz rogal ma jest teraz poduszka do spania jak nierozlaczny pluszak 😁
Mi znowu cos w dole kregoslupa uciska/ kuje. Wydaje mi się ze to po weekendowym sprzataniu. Bo robilismy porzadki świąteczne. Wiec mycie okien, mycie wszystkiego co stoi na meblach i szklanego w szafkach juz wypucowane. Za meblami i kanapą tez nastaly porzadki. I pewnie za duzo na raz i jak przesuwalam kanape to pewnie to nastalo. Chociaz w weekend czulam się dobrze. Bol przyszedl dzien pozniej. Teraz jak zakuje to az zawyje z bolu. Czekam na tejpy akurat w piatek zamowilam 😁 czekam ta ostatnie zakupy z allegro dla dziecka. I tak z tydzien do dwoch i będę gotowa. W najblizszy weekend zostal tylko pokoj corki do sprzatniecia i nadal bobo niespakowane 😁 ale jeszcze chwile mam czas 😉😁19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja teraz tyje 1kg na tydzień ale teraz to już jestem opuchnięta nogi jak parówki 😑 znów mam skurcze i to takie dziwne jakieś od pachwin 🙄Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja wlasnie juz za bardzo nie tyje od 2tyg 62-63 kg zalezy o jakiej porze dnia i ani drgnie. Raz dzis jak weszlam na wage to bylo 63,5. Jutro wizyta mam nadzieje ze urosl
. 2,5tyg temu mial 2300gr.
mmalibu lubi tę wiadomość
-
Muki ta waga dziecka to dla mnie kosmos. Niby Staś w 2 tygodnie urósł tylko 100 gram, a potem w 3 tygodnie przybrał 800 gram. Ginekolog zdziwiony, że chyba jem mięso ze sterydami bo nie dość że hemoglobina super to i dziecko ruszyło. Fakt, czuję, że jest wielki ale chyba te poprzednie pomiary coś oszukane. Aktualnie 34+0 i waży 2200-2300gram co tydzień temu potwierdził mi inny lekarz.
Muki85 lubi tę wiadomość
-
Poduszka do karmienia to dla mnie też must have. Mam poduszkę Kura babci Dany z La Milou i ikea. Ta z Lamilou piorę cala w pralce a z Ikea umyłam tylko pokrowiec. Z Ikea jest super bo jest gruba i sztywniejsza i bardzo wygodnie się trzyma dziecko przy cycku.
Ewa faktycznie takie skoki to trzeba monitorować.
Madera ja mam apetyt że wszystko bym zjadła muszę się teraz pilnować i lekkostrawna dietka.
-
Ja też strasznie tyję, 3kg w 2 tygodnie i teraz już 71kg ważę, łącznie 15 na plusie. Nogi i pupę mam gigantyczne, ale to chyba nie opuchlizna, bo np nie mam zupełnie śladu po skarpetkach po całym dniu, a przy opuchniętych nogach chyba by się robił. Więc będzie co zrzucać
Dzisiaj w ciągu dnia przydrzemałam przy książce i zrobiło mi się 2,5 godziny tej drzemki, a potem zaliczyłam wtopę dnia, bo pojechałam z kotem na badanie tarczycy, ale lekarka nie mogła zrobić bo nie podałam mu rano leku i wyniki byłyby niemiarodajne...Godzina w korkach na darmo i jeszcze biednego kota wymęczyłam podróżąZła jestem potwornie.
Dziewczyny, a tak z tematu pytań początkującej matki, ja wiem, że to może głupie, ale co się właściwie robi z takim noworodkiem w ciągu dnia, zakładając, że ma taki czas, że nie je, nie śpi, nie wydala, tylko tak sobie leży i istnieje? 😂 na kanapie chyba bałabym się kłaść, że spadnie, na stole też dziwnie. Do łóżeczka chciałabym raczej kłaść tylko na noc, żeby pomału uczyła się rytmu dnia. Można po prostu położyć na dywanie na jakimś kocyku albo w gniazdku? I wtedy co, mówić do niego, przytulać, dać mu spokój? Bo chyba na jakiekolwiek zabawy to za wcześnie? -
Nicky ja wczoraj zapomnialam odebrac corke ze szkoly o 12:30 jak jej cala grupa pojechala na basen 🙈ona nie chodzo bo ma AZS. bylam po nia o 14:20 przekonana ze jest poniedzialek 😂😅😳. Na szczescie byla laczona swietlica dla klas 0-3 i byla zachwycona bo mogla sie bawic ze starszymi dziewczynami 😁
A co do aktywnosci malucha to moze siedziec w jakies hustawke, lezec na macie czy w gniazdku kokonie (kupilam z La Millou) albo na rekach mamy -
Ja apetyt mam, ale miejsca w żołądku jakoś mniej i dużo szybciej się najadam.
+ przez wieczorne zgagi jem rzadko kolacje bo wtedy ciężko mi coś przełknąć.
Licząc wagę wyjściowa przytyłam 10 kg
Licząc od wagi po 1 trymestrze, to mam +12.
Dzisiaj u ginekologa zapytana o wagę mówię - 56,5, po czym stwierdziłam ze chyba jednak coś popieprzylam bo przecież 50 pare ważyłam na początku a wskoczyłam na 6 z przodu 😝 ale mój tępy umysł nie mógł tego przez chwile przetrawić, wiec musiałam stanąć na wadze jeszcze raz żeby przypomnieć sobie ile wazę. Boże ta ciąża pozbawia człowieka mózgu.Norwegian_forest lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Też mniej jem, ale na brak przyrostu kg to się nie przekłada. 😉
To mi się poduszka do karmienia w ogóle nie przydała, wylądowała na strychu, za to rogal ciążowy do spania robił mi długo za kokon dla dziecka.
Haha, też nie wiedzialam co się z dzieckiem robi a najbardziej się bałam, zostać z nim sama.Wyjdzie w praniu, Julek spał, duuuuzo jadł, leżał na łóżku, był noszony, bo płakał, ćwiczył na brzuszku i tak w kółko.
Przerazilam się, bo czułam dziś bardzo intensywne ruchy w brzuchu a teraz mam wrażenie, że Mała leży z główka u góry.. Jakoś inaczej ja czuję. Od 20 tyg była w ustawieniu glowkowym, nie wiem, czy to możliwe, że jej się odwidzialo teraz? -
Nicky jak masz miejsce to gruba mata i na ziemię dziecko 😉 Dużo czasu niech leży na brzuszku jak już ogarnie, że jest na świecie 😂 Książeczki kontrastowe, stojak edukacyjny. Ale do 3 ozdób prostych na początku, a nie pełno pstrokatych kształtów grających. Dziecko może mieć wtedy za dużo bodźców. Na macie ma dużą swobodę ruchu, nie jest ograniczone. Żadnych bujaków na dzień dobry. Ja tak zaburzylam synowi rozwój pogłębiajac napięcie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 19:32
-
Dzieci lezaly na podlodze
Do tej pory bardzo podlogowe
Wolą nawet w miejscach publicznych na podlodze niż krześle itp 🤣
A na brzuszku nie chciały nigdy i nigdzie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 19:42
mmalibu lubi tę wiadomość
-
Ja wyglądam jak pączek puchne okropnie skarpetki noszę jak już muszę bo nogi to parówki 😑😅Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️