Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:Madera
Kilogram różnicy 🤣
Niezle 😂a ktory masz dokladnie tydzien i dzien? Ja 36t2dz ale wiem ze maly jest ok 4-5 dni do tylu ze wzgledu na moje dlugie cykle i pozno owu, z corka bylo to samo.
-
Też jestem po wizycie, ale bez usg, więc nie wiem co tam słychać u Małej. Ktg miałam prawie godzinę, bo wychodziło za płaskie, później było już lepiej, skurcze się piszą i je czuje, zobaczymy co dalej.
Ja mieszkam na takim zad***, że jak, zacznę rodzic w połowie drogi do szpitala to i karetka i policja dojada pewnie po akcji. -
U mnie też pobierał gbs z pochwy tak że trochę wsunął patyczek a potem tym samym patyczkiem miźnął odbyt. Wynik niestety dodatni. Dzwoniłam do szpitala i w końcu wezmę te globulki. Powiedzieli że najprawdopodobniej i tak podadzą zastrzyk, ale warto wziąć globulki jako dodatkowe zabezpieczenie jakby poród nastąpił za szybko, a w takiej formie nie przenika do krwi więc dzidzia nie dostanie podwójnej dawki. Co prawda też się zastanawiam jak globulki dopochwowe mają pomóc na bakterię, która głównie jest w odbycie...ale niech im będzie
A dzisiaj mi dosłownie odbiło..znaczy hormony ciążowe mi odbiłyNajpierw w samochodzie poryczałam się jak bóbr kiedy poleciała piosenka Bajmu "dwa serca, dwa smutki" (odniosłam słowa piosenki do posiadania dziecka), a potem popołudniu nagle opadły mnie myśli, że coś mi się stanie przy porodzie i też zaczęłam ryczeć jak wariatka...Na codzień naprawdę pozytywnie podchodzę do porodu i nawet nie boję się tak bardzo, jak myślałam, a nagle po prostu dostałam jakiejś psychozy. Po chwili mi przeszło na szczęście. Wykończą człowieka te hormony 😂
-
Oj hormonki robia swoje.
Ja plakalam na szkole rodzenia
Ciekawa jestem na ile te rozmiary z usg beda sie sprawdzac. U mnue tez mala skokowo idzie raz przybrala 200g w dwa tygodnie, potem 500 i teraz 300. Ciekawe ile bedzie miala za tydzien. Ale do szpitala wezme chyba zestawy na 50 i 56 i przygotuje jeszcze emkowi po dwa zestawy kazdego rozmiaru. -
Madera
36+3
Bo mnie właśnie uswiadomilas że mam zmieniony suwaczek
Stad porownalam do waszej wagi 🤣
Mlodszy tydzien wcześniej wychodzil na usg 2800 , urodzony 3 tyg później 3650
Malgoska bije rekordy
Gdybym nie badala cukru 10xdziennie to bym pomyslala ze tu wina
Ale lekarz obstawia geny-wszystkie dzieci niemale jak na 38+ tc
Mąż mial 5kg i62 cm
Ide spać
Nie śpię przecież od 2:20Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:55
-
magda sz wrote:Kindziukowa hehe to zawsze było moje marzenie żeby panowie policjanci mnie zawiezli na izbę
mąż się pytał kurcze a jak zaczniesz rodzić w dzień i będzie korek i jak ja mam po Ciebie przyjechać, a ja na to że dobra to wyjadę na S8 zostawię samochód i zadzwonię na policję bo karetka zawiezie mnie do bródnowskiego jak zadzwonię z domu na 112, albo co gorsza Wołomin
Powiedzieliby o Tobie w TVnajgorzej, że Właściwie nie ma innej drogi niż ta nieszczęsna S8
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
No tak cukrzyca, gdzies czytalam ze wtedy sa wieksze noworodki.
Moj maz sie urodzil, uwaga, 1500gr w 38tyg bo tesciowa miala przodujace lozysko a w tamtych czasach nie bylo takich badan co teraz. Ja mialam 2800gr tez sie urodzilam w 38tyg. A moja coreczka 3240gr w 41tc wiec tak mysle ze pewnie maly sie tez urodzi pozniej z mniej wiecej taka masa🤱I wyjde na swieta ze szpitala 😂
kamciaelcia wrote:Madera
36+3
Bo mnie właśnie uswiadomilas że mam zmieniony suwaczek
Stad porownalam do waszej wagi 🤣
Mlodszy tydzien wcześniej wychodzil na usg 2800 , urodzony 3 tyg później 3650
Malgoska bije rekordy
Gdybym nie badala cukru 10xdziennie to bym pomyslala ze tu wina
Ale lekarz obstawia geny-wszystkie dzieci niemale jak na 38+ tc
Mąż mial 5kg i62 cm
Ide spać
Nie śpię przecież od 2:20 -
No dobra, mój syn po raz pierwszy przespał całą noc w swoim pokoju... Czy mogę już otwierać szampana?? Po wczorajszej akcji że spaniem to jestem w szoku.
Ja miałam wczoraj ciężki dzień, cały czas bolał mnie brzuch na ktg wyszły dwa małe skurcze. Mam nadzieję że to nic nie znaczy bo jeszcze miesiąc do terminu.
Nie wiem czy istnieje takie coś jak oczyszczanie organizmu, ale miesiąc temu miałam zaparcia a teraz latam 5 razy dziennie do łazienki. Muszę przestać jeść jabłka i zapijać kawą z mlekiem bo się wykończe.
Zaczynam świrować że coś się zaczyna dziać a tego nie chcę.magda sz, Madera2000, Limonka lubią tę wiadomość
-
Ja znowu noc nieprzespana, ewidentnie organizm zaczyna przechodzić na inne tory
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Olza super że się udało z synem, na pewno będzie jeszcze czasem wpadał do Was ale od czegoś trzeba zacząć.
Zgwalcilam wczoraj meza, bał się biedny "a jak zaczniesz zaraz rodzić to co w nocy z Mają zrobimy?" Pomyslalam że zadzwonię do sąsiadki żeby przyszła i poczekała aż przyjedzie teściowa a my do szpitala. No ale ani jednego skurczu...w 1 ciąży też to na mnie nie działało. Dziś skonczone 38, już czuję się psychicznie bezpiecznie że mogę rodzić.
Wpadnę chyba na do pracy na uro kolegi a później fugi pomyje albo najpierw fugi a później do pracy... Torby do samochodu wezmę oczywiściemoże się spełni marzenie z policją haha..
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
madera
u mnie nie cukrzyca-bo teraz trzecia cukrzycowa ciąza, a ja mierze poziom cukru i 10x dziennie, lekarz (kolejny raz ) mówi o genach
bo ja nawet insulinę odstawiłam, tak piekne cukry mam na czczo
no i brzuszek wielki, ale i głowka-czyli tu nie ma cukrzycowej dysproporcji (oczywiście główki duże u całej mojej czwórki)
ale jak z chłopakami straszona bylam, że beda wielcy juz od połówkowych, tak teraz wyskoczyła Małgośka od usg trzeciego trym.
a najwięcej się dowiemy 25. listopada -
goscie własnie pojechali w góry-zrobili "niespodzianke" i przyjechali znacznie wczesniej, wrecz spotkaliśmy sie na trasie-my wracaliśmy z usg, oni do nas jechali
dzieci przeszczęsliwe(my na miejscu nikogo z rodziny nie mamy, dziadków nie znają, ciocie i wujkowie w liczbie małej daleko) i takie odwiedziny lubie
jak sie chce to sie da
jedynie ja niedobra nie zdradzam terminu cc...
no i spałam jak aniołek i czuje sie wyspana
ale miałam sen, że az na zywca go czułam-ze Małgonia wypchneła z brzuszka paluszek i zrobiła w brzuchu dziure, a ja sie bałam , że wody płodowe uciekna...
no i mam wkupne prezenty dla dzieci-chłopakom kupiliśmy wczoraj drobiazgi w stacjonarnie w pati i maks a dla Małgoni prezent wieczorem doszedł
musze wam sie pochwalić, to taka maskotka zrobiona przez forumową koleżankę, jest cudna
pierwsza trójka nigdy nie miała czegos ukochanego do tulenia czy spania, mam nadzieję ze nasza myszka Małgosi posłuży do tulenia na lata
Jest idealna
aaaaaaaaaaaaaaaa
wracając do wczorajszego usg-żadnej pępowiny w okolicach szyi
hura!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 08:40
juudi, Malamia, pola89, Muki85, mmalibu, martaszymi, Mali84, taka_mama, AnitaK, Maxi, Limonka lubią tę wiadomość
-
Ja dziś w końcu pospałam 😊👏 Wczoraj o 18 mnie zmiotło i do 4 rano spałam z małymi przerwami. Także w porównaniu do ostatnich 2 tygodni to ogromny sukces.
Pytanie czy któraś z Was zmaga/ła się z zespołem cieśni nadgarstka. Jakieś patenty, jak złagodzić dolegliwości? Ja mam stale zdrętwiałe koniuszki palców, a podczas wykonywania różnych czynności drętwieją też całe dłonie. Strasznie wkurzające uczucie. Mam nadzieję, że po porodzie szybko minie.
A propos porodu... Rodzi któraś?
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻