Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi lekarz mowił jakiś czas temu ze dawniej cc na zimno robili od 38.0 a teraz są wskazania od 39.0tc.
Kamciaelcia u Ciebie to już 4 cc przy tym mały odstęp od poprzedniej więc pewnie ni chcą żeby się akcja wcześnie zaczęła bo boja się o blizne.
Poza tym przecież jak co się zaczyna dziać niepokojącego to tną dużo wcześniej żeby ratować dziecko i wtedy nie patrzą na wytyczne że od 39 tc można. -
Dokladnie
Cc ratujace robią kiedy trzeba A nie kiedy powinno się
Tak
Trzecie cc to już duże ryzyko
Bo w sumie przerwy miedzy nie są tak istotne jak specyfika blizny-a tego już nikt nie przewidzi
Macica po 4 ciazach jest już nawet inna...
A 39 skończony to też nowe wytyczne
Mam małe wrazenie żeby dac czas na samoistne rozpoczęcie akcji
Bo jak to mój gin (staruszek)mowi-ile ja już tych wytycznych przeżyłem...(odpowiedź na to co każą A co lekarz decyduje) -
nick nieaktualny
-
Kurcze to jednak tych cesarek trochę u nas będzie 🧐
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Magda sz no a ja mówiłam że jak będziesz tak szaleć to cię karetka z ulicy będzie zbierać. Powodzenia i dawaj znać co i jak
Ja dziś jestem po wizycie u diabetolog dostałam receptę na paski i insulinę ,następnego terminu już nie wyznaczyła mam zrobić krzywą po jakimś czasie po porodzie , najlepiej do roku. Kazała pilnować diety po porodzie żeby mi ta cukrzyca nie wywaliła jeszcze przed pięćdziesiątką. Dostałam zalecenie porodu w szpitalu Wojewódzkim w Opolu ,więc jak znam życie to mój gin będzie chciał mnie tam wypchnąć a ja nic o tym szpitalu nie wiem co trzeba wziąć i wogole,muszę zajrzeć może na ich stronę w necie no i pewnie będą chcieli mnie położyć wcześniej i będę tam kwitła ,no nic dopytać gina na wizycie ale to następny piątek dopiero. -
Jestem w sali w której rodzilam córkę
miałam lewatywe, zaraz włączają oksy bo słabe te skurcze i za wolno idzie rozwarcie wrrr.
mmalibu, michaga82, Kindziukowa, juudi, Muki85, Ewe90, Lilkaa, taka_mama, anna23, AnitaK, pola89, Malamia, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Ojej ja tez bym chciała żeby akcja mi się zaczęła przed terminem cc, to moje pierwsze dziecko i chciałabym poczuć chociaz namiastkę tego naturalnego porodu a nie cięcie na zimno, ale w tej ciąży mało co idzie po mojej myśli wiec tracę nadzieje...
Magda! Ah w końcu! 🙈 czekamy na relacje i oczywiscie trzymamy kciuki żeby poszło szybko i bezbolesnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 21:35
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Pawojoszka, czyli po urodzeniu już kazali Ci w ogóle cukru nie sprawdzać, dopiero krzywą zrobić po kilku miesiącach? Właśnie sie zastanawiałam jak się do tego podchodzi, czy z dnia na dzień odstawia się insulinę i uznaje z automatu, że cukrzyca minęła..? Jutro mam wizytę u swojego diabetologa i jestem ciekawa co on powie na ten temat
-
Ja dziś miałam ostatnio wizytę u diabetolozki i kazała kontrolować gglikemie na czczo i 2 h po głównych posiłkach przez kilka tyg. Powiedziała że najlepiej ok 6 tyg po urodzeniu zrobić krzywą ale tu już mogę iść do rodzinnego po skierowanie. Poprzednio miałam wytyczne że do 3 m-cy powinnam mieć krzywą. No i tak też wtedy zrobiłam i było ok.
-
Flame wrote:Pawojoszka, czyli po urodzeniu już kazali Ci w ogóle cukru nie sprawdzać, dopiero krzywą zrobić po kilku miesiącach? Właśnie sie zastanawiałam jak się do tego podchodzi, czy z dnia na dzień odstawia się insulinę i uznaje z automatu, że cukrzyca minęła..? Jutro mam wizytę u swojego diabetologa i jestem ciekawa co on powie na ten temat
Flame wydaję mi się że kontrolowac nalezy cukier po porodzie.
Ja mam nadcisnienie w ciąży chociaz unormowane ale po porodzie to jeszcze miesiac będę brać leki.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Kiedyś w kolejce do diabetologii poznałam starszą babkę której córka właśnie była u diabetolozki i opowiedziała mi nieciekawa historię. Córka miała cukrzycę ciązową po 3 latach okazało się że ją dopadła cukrzyca właściwa a po pięciu dziecko zdiagnozowano. Mały nie chciał pompy insulinowe więc był codziennie kluty penem. Rodzina całą się przebadała i wyszło że babcia też ma wysokie cukry po kilku miesiącach diety konieczne było wdrożenie insuliny i tak okazało się że większość rodziny na insulinie i to rodzinne jest. Żeby było śmiesznie obie kobiety zgrabne i szczuple więc nawet babce do głowy nie przyszło że może mieć cukrzycę.
Dlatego glikiemie wyrywkowo trzeba sprawdzać co jakiś czas po ciąży. U mnie moja babcia miała cukrzycę więc mam wywiad obciążony i muszę się na starość pilnować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 22:21
-
Wiecie że dostałam poparzenia od tejpów ( plastry do kinezotejpingu) poprzednia paczka mi sie skonczyla uzywalam ostatnio w sierpniu. Teraz kupilam w sklepie ortopedycznym i chcialam zabezpieczyc rozchodzace się miesnie brzucha. Miałam je dobę. 4 sztuki. Nagle cos mnie swędzi. Zdjełam jeden, no czerwone w kolo, corka mowi daj daj następny. Dobra to zdjelam kolejne bo wisiala mi na głowie, a tam bąble, rany, i zaczerwienienia😮😮😮
Wydaje mi sie że coś innego było poparzeniem niz sam plaster, bo pod samym plastrem nie bylo uszkodzenia naskórka tylko w koło 🤷♀️ myślę ze moze plaster z kremem ktory mogl sie dostac w okolice plastra podczas smarowania brzucha lub podczas prysznica z żelem 🤷♀️ tylko domysly nie wiem skąd taka reakcja ale wyglada to strasznie!19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰