X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzalam wlasnie na Preglife te historie porodowe, pozytywnie mnie nastawily ;). Byle przetrwac te skurcze rozwierajace bo one mnie najbardziej bolaly, moze tym razem uda sie uniknac oksytocyny. Bez niej moze nie bedzie tak zle :). Przez ostatnie kilka dni tyle osob mnie zapytalo na kiedy mam termin ze przysiegam gdy slysze to pytanie to az sie we mnie gotuje. I nagle kazdy mowi ze wpadnie do nas w swieta jak sie maly urodzi, o nie nie ja potrzebuje troche czasu na dojscie do siebie i nie mam ochoty na zadne odwiedziny. A juz na pewno nie na wizyte kuzyna ze swoja trojka rozwydrzonych dzieci, ktore robia co chca i nikt ich nie pilnuje. Robia demolke, wszystko niszcza, wrzeszcza a rodzice w ogole nie reaguja, to jest to modne bezstresowe wychowanie. No i najlepszy hit to zawsze zapomna wspomniec ze ktores z tych dzieciakow ma np angine i rano mialo 40st ale przeciez podali Ibum, albo ze ma jelitowke ale w sumie juz chyba lepiej 🤪po ich wizycie moja starsza zawsze cos zlapie a co dopiero kilku dniowe dziecko. Najgorsze jest to ze moj maz nie potrafi byc w ogole asertywny a jak juz odmowi to caly czas marudzi ze ten ktos na pewno sie obrazi. Szkoda ze sie wtedy nie przejmuje co mysli zona 🙄😤

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja uwielbiam pytanie "kulasz się jeszcze?" ze zdziwieniem że się jeszcze nie urodziło 🙊

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera jak mnie tacy ludzie denerwują... z tymi rozwydrzonymi, bezstresowo wychowanymi dziećmi... aż mi ciarki na sama.mysl przechodzą, dodatkowo jestem anglistką pracująca w przedszkolu..... i nie mogę znieść „bezstresowego wychowania”

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w tej ciąży mam spokój z pytaniami. Nawet mąż nie do końca kojarzy na kiedy mam termin :)

w9sdp1.png
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny śpijcie, serio, ja dziś nie spalam caaala noc dosłownie, cyc i cyc i wrzaski jakby ze skóry obierali, kilka razy polozna próbowała uspokoić Tadzika, chyba kwestia smółki że 4 razy robił i tak się naprezal. Oby wytrzymać te pierwsze miesiace, znów wchodzęna tryb zombie...czekam na męża niech przejmie syna a ja idę spać

Racja z trybem zombie, cały czas coś dzieje sie XD Może w domu będzie trochę łatwiej ;)

Malineczka, gratulacje :)

Żanes, napisz jak u Ciebie :)

Coreczka 11.2019 <3
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia, poród boli, ale:
    1. Wiesz, że ten ból kiedyś się skończy
    2. Wiesz, że ten ból ma sens, a każdy skurcz popycha dziecko w dół i przybliża Cię do celu.
    Poza tym dla mnie wielkim zaskoczeniem było to, że jak jest skurcz to boli, ale pomiędzy skurczami nic mnie nie bolało.

w9sdp1.png
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2019, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się melduję ze szpitala. Wieczorem miałam wizytę. Alicja waży 2600g, czyli jest na 15 centylu. Mój gin mówi że ze względu na to i moje nadciśnienie ciążowe woli żebym była pod obserwacją, więc załatwił mi miejsce na oddziale.

Od 22 walczyłam z IP, badaniami i ktg. Jutro mają decydować czy będą wywoływać poród czy jeszcze czekać. A tymczasem idę spać.

PS. Gratulacje dla rozpakowanych mamuś i kciuki za te które czekają na CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 00:49

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie postaraj się szybko zasnąć, Olka. Na wypadek gdyby miała to być Twoja ostatnia przespana noc ;)

w9sdp1.png
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Obejrzalam wlasnie na Preglife te historie porodowe, pozytywnie mnie nastawily ;). Byle przetrwac te skurcze rozwierajace bo one mnie najbardziej bolaly, moze tym razem uda sie uniknac oksytocyny. Bez niej moze nie bedzie tak zle :). Przez ostatnie kilka dni tyle osob mnie zapytalo na kiedy mam termin ze przysiegam gdy slysze to pytanie to az sie we mnie gotuje. I nagle kazdy mowi ze wpadnie do nas w swieta jak sie maly urodzi, o nie nie ja potrzebuje troche czasu na dojscie do siebie i nie mam ochoty na zadne odwiedziny. A juz na pewno nie na wizyte kuzyna ze swoja trojka rozwydrzonych dzieci, ktore robia co chca i nikt ich nie pilnuje. Robia demolke, wszystko niszcza, wrzeszcza a rodzice w ogole nie reaguja, to jest to modne bezstresowe wychowanie. No i najlepszy hit to zawsze zapomna wspomniec ze ktores z tych dzieciakow ma np angine i rano mialo 40st ale przeciez podali Ibum, albo ze ma jelitowke ale w sumie juz chyba lepiej 🤪po ich wizycie moja starsza zawsze cos zlapie a co dopiero kilku dniowe dziecko. Najgorsze jest to ze moj maz nie potrafi byc w ogole asertywny a jak juz odmowi to caly czas marudzi ze ten ktos na pewno sie obrazi. Szkoda ze sie wtedy nie przejmuje co mysli zona 🙄😤

Madera jak ja Cię rozumiem! U mnie już się teściowie zapowiadali ze przyjadą do szpitala na drugi dzień po porodzie, gdzie nawet moi rodzice stwierdzili ze nie ma sensu mnie męczyć tak krótko po porodzie. I te ciagłe teksty teściowej „Zobaczysz ile ludzi będzie przychodzić do małej”. Nosz kuzwa może najlepiej zaraz jak wrócę ze szpitala? Bierze mnie przerażenie jak pomyśle ze wszyscy z łapskami brudnymi od zarazków będą dotykać takiego małego dzieciątka i jeszcze sobie podawać z rąk do rąk. Tłumacze mężowi żeby troszkę stopował rodzinę i na wizyty zapraszał najlepiej jak malutka skończy miesiąc ale wydaje mi się ze argumenty słabo trafiają. Już nie wiem jak mam mu przemówić do rozumu żeby się trochę rodzicom postawił w tej kwestii...

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka_sz trzymam kciuki i życzę szybkiego i bezbolesnego rozwiązania <3

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka_sz powodzenia, oby nie trzymali Cię tam za długo... Czekamy na maleństwo ❤️✊

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, tak jak jedna z Was napisała ból może być naprawdę bardzo bardzo duży, ale z chwilą narodzenia dziecka wszystko ustaje i liczy się tylko dziecko w ramionach 🙂

Ja już w sukience szpitalnej, pod kroplówka i ktg, cięcie ma być między 8:15 a 14, mogliby powiedzieć dokładniej... Potem do wieczora albo rana sala pooperacyjna bez swoich rzeczy ani telefonu. Może dlatego też cały czas czekamy na wieści od Zanes...

pola89, Miodunka, Malgonia, taka_mama, anna23, martaszymi, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

• pola89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi
    Powodzenia 😘 Zaraz będziecie razem ❤️ Ale Wam zazdroszczę ☺️

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi
    Podali godzinę bez kolejności...
    Obyś była pierwsza
    Powodzenia i czekam na wieści

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 06:46

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi kciuki zaciśnięte ✊✊✊ powodzenia ❤️

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno lekarze tylko znają te tajemniczą kolejność 🙂 może przed 8 któryś zajrzy. Położna powiedziała, że planowe są 3 cięcia, więc mam nadzieję, że do 10 najpóźniej, chyba że będą jakieś nagle z sal porodowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🙂

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi jak leżałam na patologii to dziewczynie z naprzeciwka powiedzieli o 7:55 że za 20 min zaczynaja. Życzę powodzenia! Wczoraj i przedwczoraj byl ten fajny lekarz od CC więc może jest i dziś i ładnie Ci ogarnie cięcie :) On taki po 40 siwe wlosy.

Ja liczę że nas dziś wypiszą. Kolejna ciężka noc za nami, brzuszek daje znac. Już wiem co pomaga więc może dziś będzie już lepiej. Nie spodziewałam się że można zakochać się we własnym dziecku, jest idealny po prostu idealny :)

Żanes daj znać, pewnie wymęczona jesteś :(

To jak która dziś rodzi albo planuje? :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę dziś do szpitala na 9:00 na kontrolę, zobaczymy czy mała będzie dziś współpracować. I naturalnie mam nadzieję wrócić jeszcze do domu... Chyba że przypakowała już do 4kg no to może wychodzić.... Zezwalam

Szybkich porodów dziewczyny ✊✊✊

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • PozMama Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi powodzenia... pewnie jutro nam odpiszesz jak było😚

‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ