Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Obejrzalam wlasnie na Preglife te historie porodowe, pozytywnie mnie nastawily
. Byle przetrwac te skurcze rozwierajace bo one mnie najbardziej bolaly, moze tym razem uda sie uniknac oksytocyny. Bez niej moze nie bedzie tak zle
. Przez ostatnie kilka dni tyle osob mnie zapytalo na kiedy mam termin ze przysiegam gdy slysze to pytanie to az sie we mnie gotuje. I nagle kazdy mowi ze wpadnie do nas w swieta jak sie maly urodzi, o nie nie ja potrzebuje troche czasu na dojscie do siebie i nie mam ochoty na zadne odwiedziny. A juz na pewno nie na wizyte kuzyna ze swoja trojka rozwydrzonych dzieci, ktore robia co chca i nikt ich nie pilnuje. Robia demolke, wszystko niszcza, wrzeszcza a rodzice w ogole nie reaguja, to jest to modne bezstresowe wychowanie. No i najlepszy hit to zawsze zapomna wspomniec ze ktores z tych dzieciakow ma np angine i rano mialo 40st ale przeciez podali Ibum, albo ze ma jelitowke ale w sumie juz chyba lepiej 🤪po ich wizycie moja starsza zawsze cos zlapie a co dopiero kilku dniowe dziecko. Najgorsze jest to ze moj maz nie potrafi byc w ogole asertywny a jak juz odmowi to caly czas marudzi ze ten ktos na pewno sie obrazi. Szkoda ze sie wtedy nie przejmuje co mysli zona 🙄😤
-
Madera jak mnie tacy ludzie denerwują... z tymi rozwydrzonymi, bezstresowo wychowanymi dziećmi... aż mi ciarki na sama.mysl przechodzą, dodatkowo jestem anglistką pracująca w przedszkolu..... i nie mogę znieść „bezstresowego wychowania”
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
magda sz wrote:Dziewczyny śpijcie, serio, ja dziś nie spalam caaala noc dosłownie, cyc i cyc i wrzaski jakby ze skóry obierali, kilka razy polozna próbowała uspokoić Tadzika, chyba kwestia smółki że 4 razy robił i tak się naprezal. Oby wytrzymać te pierwsze miesiace, znów wchodzęna tryb zombie...czekam na męża niech przejmie syna a ja idę spać
Racja z trybem zombie, cały czas coś dzieje sieMoże w domu będzie trochę łatwiej
Malineczka, gratulacje
Żanes, napisz jak u Ciebie
Coreczka 11.2019 -
Malamia, poród boli, ale:
1. Wiesz, że ten ból kiedyś się skończy
2. Wiesz, że ten ból ma sens, a każdy skurcz popycha dziecko w dół i przybliża Cię do celu.
Poza tym dla mnie wielkim zaskoczeniem było to, że jak jest skurcz to boli, ale pomiędzy skurczami nic mnie nie bolało. -
To ja się melduję ze szpitala. Wieczorem miałam wizytę. Alicja waży 2600g, czyli jest na 15 centylu. Mój gin mówi że ze względu na to i moje nadciśnienie ciążowe woli żebym była pod obserwacją, więc załatwił mi miejsce na oddziale.
Od 22 walczyłam z IP, badaniami i ktg. Jutro mają decydować czy będą wywoływać poród czy jeszcze czekać. A tymczasem idę spać.
PS. Gratulacje dla rozpakowanych mamuś i kciuki za te które czekają na CC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 00:49
-
Madera2000 wrote:Obejrzalam wlasnie na Preglife te historie porodowe, pozytywnie mnie nastawily
. Byle przetrwac te skurcze rozwierajace bo one mnie najbardziej bolaly, moze tym razem uda sie uniknac oksytocyny. Bez niej moze nie bedzie tak zle
. Przez ostatnie kilka dni tyle osob mnie zapytalo na kiedy mam termin ze przysiegam gdy slysze to pytanie to az sie we mnie gotuje. I nagle kazdy mowi ze wpadnie do nas w swieta jak sie maly urodzi, o nie nie ja potrzebuje troche czasu na dojscie do siebie i nie mam ochoty na zadne odwiedziny. A juz na pewno nie na wizyte kuzyna ze swoja trojka rozwydrzonych dzieci, ktore robia co chca i nikt ich nie pilnuje. Robia demolke, wszystko niszcza, wrzeszcza a rodzice w ogole nie reaguja, to jest to modne bezstresowe wychowanie. No i najlepszy hit to zawsze zapomna wspomniec ze ktores z tych dzieciakow ma np angine i rano mialo 40st ale przeciez podali Ibum, albo ze ma jelitowke ale w sumie juz chyba lepiej 🤪po ich wizycie moja starsza zawsze cos zlapie a co dopiero kilku dniowe dziecko. Najgorsze jest to ze moj maz nie potrafi byc w ogole asertywny a jak juz odmowi to caly czas marudzi ze ten ktos na pewno sie obrazi. Szkoda ze sie wtedy nie przejmuje co mysli zona 🙄😤
Madera jak ja Cię rozumiem! U mnie już się teściowie zapowiadali ze przyjadą do szpitala na drugi dzień po porodzie, gdzie nawet moi rodzice stwierdzili ze nie ma sensu mnie męczyć tak krótko po porodzie. I te ciagłe teksty teściowej „Zobaczysz ile ludzi będzie przychodzić do małej”. Nosz kuzwa może najlepiej zaraz jak wrócę ze szpitala? Bierze mnie przerażenie jak pomyśle ze wszyscy z łapskami brudnymi od zarazków będą dotykać takiego małego dzieciątka i jeszcze sobie podawać z rąk do rąk. Tłumacze mężowi żeby troszkę stopował rodzinę i na wizyty zapraszał najlepiej jak malutka skończy miesiąc ale wydaje mi się ze argumenty słabo trafiają. Już nie wiem jak mam mu przemówić do rozumu żeby się trochę rodzicom postawił w tej kwestii...
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, tak jak jedna z Was napisała ból może być naprawdę bardzo bardzo duży, ale z chwilą narodzenia dziecka wszystko ustaje i liczy się tylko dziecko w ramionach 🙂
Ja już w sukience szpitalnej, pod kroplówka i ktg, cięcie ma być między 8:15 a 14, mogliby powiedzieć dokładniej... Potem do wieczora albo rana sala pooperacyjna bez swoich rzeczy ani telefonu. Może dlatego też cały czas czekamy na wieści od Zanes...pola89, Miodunka, Malgonia, taka_mama, anna23, martaszymi, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
-
Meggi
Powodzenia 😘 Zaraz będziecie razem ❤️ Ale Wam zazdroszczę ☺️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Meggi jak leżałam na patologii to dziewczynie z naprzeciwka powiedzieli o 7:55 że za 20 min zaczynaja. Życzę powodzenia! Wczoraj i przedwczoraj byl ten fajny lekarz od CC więc może jest i dziś i ładnie Ci ogarnie cięcie
On taki po 40 siwe wlosy.
Ja liczę że nas dziś wypiszą. Kolejna ciężka noc za nami, brzuszek daje znac. Już wiem co pomaga więc może dziś będzie już lepiej. Nie spodziewałam się że można zakochać się we własnym dziecku, jest idealny po prostu idealny
Żanes daj znać, pewnie wymęczona jesteś
To jak która dziś rodzi albo planuje? -
Ja jadę dziś do szpitala na 9:00 na kontrolę, zobaczymy czy mała będzie dziś współpracować. I naturalnie mam nadzieję wrócić jeszcze do domu... Chyba że przypakowała już do 4kg no to może wychodzić.... Zezwalam
Szybkich porodów dziewczyny ✊✊✊
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻