Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia piękne dziecię 😍
Ja dzisiaj miałam wizytę u gina, na KTG tętno małego trochę skakalo wiec dmimo braku czynności skurczowej wysłał mnie do szpitala na obserwację 😐 Więc jestem już przyjęta, mam kolejne KTG.
Szyjka miękka 1 cm.
Najgorsze że gin powiedział mi że już raczej z tego szpitala nie wyjdę do porodu 😐 A myślałam że mam jeszcze trochę czasu w domu bo zero skurczu. A tak będę tu kiblowac i nie wiadomo ile. No ale jak to powiedział w ciąży słuchamy na zimne.kamciaelcia, magda sz lubią tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Odebrałam wyniki wszystko w normie w krwii. Ale w moczu mam leukocyty w zakresie 5-10 mial ktoś leukocyty w moczu? Leczy sie to na koniec ciąży? Wizyte mam w czwartek ale juz dziś mnie to zastanawia...19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi, z tego, co wiem norma w ciąży jest do 5-10 właśnie, więc podejrzewam że lekarz albo nic nie powie, albo każe powtórzyć.
Czekam na ktg, miałam mieć na 19.30. Potem jeszcze kolejka do lekarza.. Znowu tu spędzę cały wieczór.
Mali, trzymaj się, ja przy moich płaskich ktg też się boję, że mnie w końcu położa w szpitalu.Maxi lubi tę wiadomość
-
A ja przestaję wierzyć w te pomiary usg
Czy to możliwe by mała w niecałe 2 tygodnie przybrała prawie 700g? Teraz wychodzi na dziś ponad 3.5kg jak cały czas była 35-45 percentyl i niby wcale nie wygląda by miało coś ruszać w najbliższych dniach.. Zaczynam się bać, że mogłaby czekać mnie cesarka w związku z dużym dzieckiem gdzie ja taka drobna. Eh -
Mi dzis od rana jakos niedobrze, mdli mnie, snieta jestem. Jakos na tej koncowce juz nie mam takiego wilczego apetytu. Oczywiscie sie doszukuje w tym ze zbliza sie porod lada chwila 🙉🙈😅.
Myslicie ze jak corke urodzilam w 41tyg to jest duze prawdopodobienstwo ze znowu przenosze czy nie ma reguly i moge sie spodziewac wczesniej...tak z doswiadczenia. -
Ja jestem cały dzień taka poddenerwowana, jak w nocy, też się doszukuje.
Liczę na poród szybciej niż w 1 ciąży (40+6,wywolywany) ale powoli przestaje w to wierzyć. Może moja szyjka nie potrafi ogarnąć, kiedy pora się skracac.. -
Lilkaa wrote:A ja przestaję wierzyć w te pomiary usg
Czy to możliwe by mała w niecałe 2 tygodnie przybrała prawie 700g? Teraz wychodzi na dziś ponad 3.5kg jak cały czas była 35-45 percentyl i niby wcale nie wygląda by miało coś ruszać w najbliższych dniach.. Zaczynam się bać, że mogłaby czekać mnie cesarka w związku z dużym dzieckiem gdzie ja taka drobna. Eh
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Ja dziś cały dzień skurcze
ale żadnej zmiany... No osiwieje zanim to dziecko się urodzi.... 😭🤦♀️
Mi też tak powiedzieliśmy, że niby mała w 4 dni 500 g przybrała 🤷♀️ ale ja w to nie wierzę, lekarz mierzył w 2 sekundy 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 20:32
-
Wy czekacie na maleństwa a ja teraz sobie myślę że tak mi ta ciąża minęła że nie wiem kiedy, nie sądzę że zdecydujemy się na trzecie dziecko i smutno mi na myśl że już nie poczuję ruchów dziecka i te oczekiwanie. I bądz tu mądra
Hormony mi świrują strasznie, z mężem tak się pokłóciłam że jak zaczełam płakać to nie mogłam skończyć, łzy mi leciały jakbym odkręciła kran. Jak się wypłakałam to o niebo lepiej.
Madera ja córkę urodziłam koło 42 a teraz 38.5 więc da się nie przenosić. Nie wiem czy kwestia moich "starań" typu mycie fug, szorowanie na kolanach podłóg, spacerów czy tego że mały był gotowy wyjść wcześniej skoro te skurcze miałam prze te kilka tygodni.
Mali jak szyjka 1cm to może będzie szybciej niż myśliszMadera2000 lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Ja jestem cały dzień taka poddenerwowana, jak w nocy, też się doszukuje.
Liczę na poród szybciej niż w 1 ciąży (40+6,wywolywany) ale powoli przestaje w to wierzyć. Może moja szyjka nie potrafi ogarnąć, kiedy pora się skracac..
Jestem ciekawa jaka szyjka, w czwartek kontrola u gina. Do tej pory mialam dluga i zamknieta 4,5cm. Az na wizycie sie zdziwilam ze caly czas taka dluga...z corka taka miakm do 40tyg a potem jak pojechalam na wywolanie 41+1 to bylo 1cm rozwarcia i mi wody polecialy 🙈I samo sie zaczelo ale pomogli oksytocyna. To bylo az 6 lat temu ale mam nadzieje ze moj organizm pamieta jak to sie robi i sam wywola skurcze 🤪bez wspomagania...a jak Tobie wywolywali? -
Magda sz, mi i mojemu Mężowi zgodnie zie wydaje, że chodzę w tej ciąży od 5 lat. 😂Ale może, jak urodze, to zmienimy zdanie. Hormony się niedługo uspokoją i wrócisz do normalności, teraz muszą szaleć, taka zmiana dla organizmu!
Madera, miałam skacząc tętno dziecka na ktg, zatrzymali mnie w szpitalu i po dwóch dniach, bez rozwarcia, bez zgladzonej szyjki, balonik, potem morze oksy, więc wszystko za mnie zrobili.. Nie jestem dlatego taka pewna czy moja macica wie co i jak. 😜
Już po ktg, skurcze się piszą do 100, bolesne, ale porodowe na pewno nie. Teraz czekam na wizytę i będę błagać o badanie szyjki jako profilaktykę zapobiegania depresji w ciąży. Muszę wiedzieć, czy coś rusza!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 20:43
magda sz lubi tę wiadomość
-
Ja się wreszcie doczekałam wizyty u mojej pani doktor. Mały waży 3037g, oznak porodu na horyzoncie nie ma. Mam wybór czy chce CC czy próbować sn a ja dalej nie wiem, CC już znam i wiem że idealnie nie jest, sn się z kolei boję jak cholera... Nie wiem co mam robić 😣
-
No właśnie, przykład Magdy sz daje mi nadzieję, że można przenosić pierwsze dziecko (41+5), a drugie urodzić przed terminem. Choć wczoraj spakowałam 15 kartonów książek i poustawiałam je na półkach i nie miałam ani jednego skurczu.
Lilkaa, ja też jestem drobna, 158 cm wzrostu, waga przed ciążą 52 kg, a urodziłam dziecko z wagą 4020 g. To nie zależy od budowy zewnętrznej ciała, ale od wewnętrznej budowy kości miednicy.
Muszę ufarbować włosy i podciąć grzywkę i tak mi się nie chce... Ale czuję, że nie urodzę, dopóki tego nie zrobię. -
Ha! Jest, jest małe rozwarcie! Szyjka jeszcze niezgladzona, nie wiem jak długa bo badanie tylko na fotelu, ale sam fakt,, e cokolwiek sie dzieje dodał mi skrzydeł. 😉
Kamcia, pol sekundy sławy. 😂kamciaelcia, magda sz, Madera2000, mmalibu, taka_mama, Miodunka, PozMama, anna23, martaszymi lubią tę wiadomość
-
Fermina no to teraz seksik, piłka, spacerek i jedziesz na porodówkę
Ej wiecie jak wylać wodę z Baby Born? córka oczywiście patrzac jak myjemy małego chciała wykąpać swoją baby born i kuzwa teraz chce z nią spać a ona waży pół kilo, naciskam na ten pępek i sika ale i tak dużo tam tej wody jeszcze...Fermina lubi tę wiadomość
-
Kamcia dzidzia po porodzie może ponoć 12 h spać i tylko spać. A co położne mówią?
A co do bólu to nie czujesz kurczenia macicy? Ja nie chcę straszyć ale dwa dni po porodzie to każde karmienie było dla mnie jak takie skurcze przy 5cm rozwarcia. Mówili że po każdym kolejnym dziecku boli bardziej jak macica się obkurcza. Można brać na to paracetamol 500 co 4 godziny. Nie można nospy ani nic takiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 21:36
-
Kamcia w końcu mam chwilę żeby pogratulować ,mała jest przeslodka i teraz zazdroszczę jeszcze bardziej. Ja też miewam po porodzie skórcze paskudne przez dobry tydzień biorę pyralginę nie wiem czy można ale bez tego to bym umierała przy każdym ruchu już nie mówiąc o karmieniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 21:59
kamciaelcia lubi tę wiadomość