Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no no chyba ktoś tu się szykuje do porodu 😁 Malami czekamy na wieści 😊

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia powodzenia 👍🥰 ja bym sprawdzila u swojego gina lub na ip te rozowe uplawy nawet jak skurcze sie uspokoja ale tez obstawiam sie sie porod zaczyna 🍀
    Czekamy na wiesci :)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia i jak tam?
    U mnie to chyba jednak był mocz, bo jak na razie tylko typowy ból miesiaczkowy, który mam od kilku dni. Dziwne tylko, bo chlusnelo jak wody aż na podłogę 😉 czytalam, że niby do 24h mogą zacząć się skurcze po odejściu wód. Z córka po 7 godzinach też nic się nie działo i dali oksy.

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • nickky Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia dawaj znać co u Ciebie jeśli znajdziesz chwilę czasu i powodzenia!!! 😚

U mnie noc "w normie" czyli prawie nie spałam, 4 pobudki na siku. Dzisiaj mam dentystę i w sumie mogę rodzić, chociaż chciałabym jeszcze do końca tygodnia ogarnąć zamawianie prezentów i jedzonko na Święta bo jestem w czarnej. No i jutro usg u mojej stałej lekarki, żeby zweryfikować podejrzenie hipotrofii.

Też czuję trochę więcej ruchów, chociaż młoda dalej nie jest z tych aktywnych. Ale do tej pory było ledwo kilka stuknięć rano, wieczorem i po podwieczorku z owocami, teraz zdarza mi się poczuć jakieś pojedyńcze suwnięcia i wypięcia dodatkowo kilka razy w ciągu dnia. Bóle na okres też mam coraz częściej, zawsze łapie mnie wieczorem i od wczoraj również po zrobieniu siku. Tylko to dalej nie są skurcze, tylko taki ciągły lekki ból trwający 10-15 minut. Za to pachwiny dają mi coraz bardziej popalić, rano na spacerze z psem poszedł mi taki bolesny prąd po pachwinie, że mnie zgięło w pół :(

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka śpi i śpi
    Cycamy co 2h(tzn mama wciska, jej to nie rusza) ale i tak mocno spadła z wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 01:48

AnitaK, Kindziukowa, pola89, anna23, Madera2000, olka_sz, magda sz, taka_mama, Flame, juudi, PozMama, martaszymi, Muki85, Malamia, Lilkaa, nickky, pawojoszka, Martek&M, Limonka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, jak jesteś umówiona z lekarzem? Czekasz aż się coś zacznie czy masz się stawić w szpitalu kiedyś? Jeśli pisałaś kiedyś to wybacz 😉

Malamia, powodzenia! 😘

Staś to ma momenty, że się tak wyciąga że mam wrażenie, że bokiem wyjdzie. Coś czuję że on rośnie jak szalony... Mam tyle terminów w grudniu kiedy rodzenie nam nie pasuje że mój mąż się śmiał, i mówi to chociaż w nocy to załatw 😂😂

Malgonia lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia też w brzuchu dawała popalic
    Aż tu oczy robili
    Ale miała ciasno-dlugo ja wypychali przy cc i ma stopki ulozeniowe-jak mlodszy syn

mmalibu lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, jaka ona jest cudowna :)
    Ty tez bardzo ladnie wygladasz. W ogole nie wudac po Tobue, ze dopiero co urodzilas :)

My juz mamy 90% pokoiku. Jeszxze tylko szafe wnuesc (musi nam sasiad pomoc) i rozkladam juz dzieciece rzeczy. Chcialabym miec jeszcze tydzien na porzadki (normalnie bym sie w 2 dni ogarnela ale wiemy jak jest ;) ) i akurat bede miec ciaze donoszona. Czuje ze do tego 19 nie dotrwam. Skurczy nie mam ale tez pojawia mi sie to okresowe cmienie wiec jak Was czytam to mysle ze w 2 tygodnie sie wszystko samo rozkreci.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia powodzenia! :)

Kamcia w ogóle nie widać że wczoraj była CC, tak rześko wyglądasz :)

Wczoraj dzownilam zgłosić syna do poradni,przed chwilą miałam telefon że za godzinę będzie polozna... Biorą z zaskoczenia...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nie mogę się na Was napatrzeć. Masz taki spokój w oczach - "Misja wykonana".

Malamia, mocne kciuki za Ciebie!

Ja się cudownie wyspałam. Co prawda poszłam spać dopiero o 2, ale obudziłam się teraz, a synek jeszcze śpi. Co rano budzę się z myślą: "A może to dziś" i boli mnie wtedy brzuch ze stresu.

w9sdp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się czuję dobrze
    Kolejna misja-jak najszybciej do domu
    A więc niech mała cyca
    Ale cukier już zbadany, osluch serca wykonany...

Dzięki za komplementy

mmalibu, Miodunka, anna23, Fermina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wrote:
    Ja się cudownie wyspałam. Co prawda poszłam spać dopiero o 2, ale obudziłam się teraz, a synek jeszcze śpi. Co rano budzę się z myślą: "A może to dziś" i boli mnie wtedy brzuch ze stresu.

Mam tak samo ;-) jak zobaczylam dzis to 38+0 to az mnie jelita skrecily ze strachu. Od tygodnia tez ciagle te bole okresowe, zobaczymy czy cos sie szybciej wydarzy. Chce juz miec to za soba ale boje sie okropnie 😱😳

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • PozMama Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Kamcia wyglądacie bardzo dobrze aż nie chce się wierzyć że dopiero co urodziłaś😍
    Ja się dzisiaj mega wyspałam poszłam spać przed 1.00 ale spałam prawie do 9.00...
    Chyba wpadłam w rytm jaki miałam jeszcze przed urodzeniem pierwszego syna... czyli późno spać długo nie wstawać🤪
    Ciężko będzie znowu się przestawić

• Maxi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Maxi, jak jesteś umówiona z lekarzem? Czekasz aż się coś zacznie czy masz się stawić w szpitalu kiedyś? Jeśli pisałaś kiedyś to wybacz 😉

Mmalibu 28.11 mam wizytę u lekarza prowadzacego. Pokazuje jemu ostatnie wykonane wyniki usg, morfo i moczu, oraz kontrola cisnienia. Zobaczymy co zadecyduje. Generalnie ja się nastawiam na SN i jechanie jak zacznie cos się dziać, ale badanie na fotelu i usg podgladowe pewnie wiecej powie na ten temat juz na dniach.
    Na wszelki umowilam dodatkowe wizyty 5 i 12 grudnia 😁

mmalibu lubi tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jak na wakacjach a nie po porodzie :) pięknie, normalnie napatrzec się na Was nie można 😍😍😍😍😍
    Malamia kciuki mocne ✊✊✊✊✊✊może to już dziś, może to już zaraz ☺️☺️☺️☺️☺️☺️
    Ja się wyspałam dziś jak nie wiem co, dopiero się z łóżka zwlekam i muszę iść na pocztę, kurde całe dnie w domu siedzę a wiecznie mam awiza w skrzynce....

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • Flame Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia się nie odzywa, to pewnie się rozkręciło 😲✊ matko, a to ten sam dzień ciąży co u mnie 😱
    Nasz sąsiad z góry robi remont mieszkania już pół roku. Jak zaczynał 6 miesięcy temu, to mówiliśmy, że dobrze że teraz, bo zdąży dawno skończyć przed urodzeniem młodego. Pół roku później siedzę dalej w odgłosach wiercenia i coraz bardziej się martwię jak niemowlak zniesie te hałasy. Muszę chyba iść do gościa bo to już się robi niepoważne

3jvzi09kz73w5z9n.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 14:40

Karolajnos, Muki85, Flame, Kindziukowa, Norwegian_forest, Madera2000, Lilkaa, michaga82, nickky, delilah11, Kasik, mmalibu, magda sz, AnitaK, Ewk@, pola89, anna23, kamciaelcia, Miodunka, Maxi, martaszymi, aganieszkam, taka_mama, Mali84, Zanes, pawojoszka, Martek&M, marian_the_baby, Limonka lubią tę wiadomość

36 cykl😶

💊Duphaston w II połowie cyklu

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dołączam się do wyrazów zachwytu! Pięknie Wam! :)

Ja dziś byłam na ostatnich (mam nadzieję) badaniach krwi. No i czekam, liście malin wypite, daktyle zjedzone, wiesiolek polkniety. Jeszcze tylko murzynka rozpakowywacza nie piekłam. :P

Malamia, powodzenia!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 11:15

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje przepiekny bobasek😍
    Malamia trzymamy kciuki , żeby się ładnie szybko rozkręciło 🙈
    Kurdeee jak ja wam zazdroszczę dziewczyny tez już bym się chciała tulić z Borkiem , zaraz termin a u mnie cisza jak makiem zasiał, ani skurczy (no chyba ze mam a nawet nie wiem 😂) , ani żadnych boli, czasami tylko jak na miesiączkę a tak to nic :/ no i zaczynam panikować ze przenoszę i będą wywoływać a tego najbardziej chciałam uniknąć 😒 Złote rady ?

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma złotej rady, ja w poprzedniej ciąży biegałam jak głupia, chodziłam po schodach, na spacery, jeździłam po wertepach a szyjka trzymała. :D To dziecko daje sygnał, że jest gotowe na poród, więc może trzeba się do niego zwracać z prośbami. Teraz postawiłam na resztę sposobów naturalnych, których nie próbowałam w poprzedniej ciąży i działa niby lepiej ale pewnie fakt, że to jest jednak drugie dziecko też tu gra pewną rolę.

Malamia, pewnie zrobili Ci masaż szyjki, to powinno pomóc, choć nie zazdroszczę!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ