X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no no chyba ktoś tu się szykuje do porodu 😁 Malami czekamy na wieści 😊

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia powodzenia 👍🥰 ja bym sprawdzila u swojego gina lub na ip te rozowe uplawy nawet jak skurcze sie uspokoja ale tez obstawiam sie sie porod zaczyna 🍀
    Czekamy na wiesci :)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia i jak tam?
    U mnie to chyba jednak był mocz, bo jak na razie tylko typowy ból miesiaczkowy, który mam od kilku dni. Dziwne tylko, bo chlusnelo jak wody aż na podłogę 😉 czytalam, że niby do 24h mogą zacząć się skurcze po odejściu wód. Z córka po 7 godzinach też nic się nie działo i dali oksy.

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • nickky Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia dawaj znać co u Ciebie jeśli znajdziesz chwilę czasu i powodzenia!!! 😚

U mnie noc "w normie" czyli prawie nie spałam, 4 pobudki na siku. Dzisiaj mam dentystę i w sumie mogę rodzić, chociaż chciałabym jeszcze do końca tygodnia ogarnąć zamawianie prezentów i jedzonko na Święta bo jestem w czarnej. No i jutro usg u mojej stałej lekarki, żeby zweryfikować podejrzenie hipotrofii.

Też czuję trochę więcej ruchów, chociaż młoda dalej nie jest z tych aktywnych. Ale do tej pory było ledwo kilka stuknięć rano, wieczorem i po podwieczorku z owocami, teraz zdarza mi się poczuć jakieś pojedyńcze suwnięcia i wypięcia dodatkowo kilka razy w ciągu dnia. Bóle na okres też mam coraz częściej, zawsze łapie mnie wieczorem i od wczoraj również po zrobieniu siku. Tylko to dalej nie są skurcze, tylko taki ciągły lekki ból trwający 10-15 minut. Za to pachwiny dają mi coraz bardziej popalić, rano na spacerze z psem poszedł mi taki bolesny prąd po pachwinie, że mnie zgięło w pół :(

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka śpi i śpi
    Cycamy co 2h(tzn mama wciska, jej to nie rusza) ale i tak mocno spadła z wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 01:48

AnitaK, Kindziukowa, pola89, anna23, Madera2000, olka_sz, magda sz, taka_mama, Flame, juudi, PozMama, martaszymi, Muki85, Malamia, Lilkaa, nickky, pawojoszka, Martek&M, Limonka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, jak jesteś umówiona z lekarzem? Czekasz aż się coś zacznie czy masz się stawić w szpitalu kiedyś? Jeśli pisałaś kiedyś to wybacz 😉

Malamia, powodzenia! 😘

Staś to ma momenty, że się tak wyciąga że mam wrażenie, że bokiem wyjdzie. Coś czuję że on rośnie jak szalony... Mam tyle terminów w grudniu kiedy rodzenie nam nie pasuje że mój mąż się śmiał, i mówi to chociaż w nocy to załatw 😂😂

Malgonia lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia też w brzuchu dawała popalic
    Aż tu oczy robili
    Ale miała ciasno-dlugo ja wypychali przy cc i ma stopki ulozeniowe-jak mlodszy syn

mmalibu lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, jaka ona jest cudowna :)
    Ty tez bardzo ladnie wygladasz. W ogole nie wudac po Tobue, ze dopiero co urodzilas :)

My juz mamy 90% pokoiku. Jeszxze tylko szafe wnuesc (musi nam sasiad pomoc) i rozkladam juz dzieciece rzeczy. Chcialabym miec jeszcze tydzien na porzadki (normalnie bym sie w 2 dni ogarnela ale wiemy jak jest ;) ) i akurat bede miec ciaze donoszona. Czuje ze do tego 19 nie dotrwam. Skurczy nie mam ale tez pojawia mi sie to okresowe cmienie wiec jak Was czytam to mysle ze w 2 tygodnie sie wszystko samo rozkreci.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia powodzenia! :)

Kamcia w ogóle nie widać że wczoraj była CC, tak rześko wyglądasz :)

Wczoraj dzownilam zgłosić syna do poradni,przed chwilą miałam telefon że za godzinę będzie polozna... Biorą z zaskoczenia...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nie mogę się na Was napatrzeć. Masz taki spokój w oczach - "Misja wykonana".

Malamia, mocne kciuki za Ciebie!

Ja się cudownie wyspałam. Co prawda poszłam spać dopiero o 2, ale obudziłam się teraz, a synek jeszcze śpi. Co rano budzę się z myślą: "A może to dziś" i boli mnie wtedy brzuch ze stresu.

w9sdp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się czuję dobrze
    Kolejna misja-jak najszybciej do domu
    A więc niech mała cyca
    Ale cukier już zbadany, osluch serca wykonany...

Dzięki za komplementy

mmalibu, Miodunka, anna23, Fermina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wrote:
    Ja się cudownie wyspałam. Co prawda poszłam spać dopiero o 2, ale obudziłam się teraz, a synek jeszcze śpi. Co rano budzę się z myślą: "A może to dziś" i boli mnie wtedy brzuch ze stresu.

Mam tak samo ;-) jak zobaczylam dzis to 38+0 to az mnie jelita skrecily ze strachu. Od tygodnia tez ciagle te bole okresowe, zobaczymy czy cos sie szybciej wydarzy. Chce juz miec to za soba ale boje sie okropnie 😱😳

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • PozMama Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Kamcia wyglądacie bardzo dobrze aż nie chce się wierzyć że dopiero co urodziłaś😍
    Ja się dzisiaj mega wyspałam poszłam spać przed 1.00 ale spałam prawie do 9.00...
    Chyba wpadłam w rytm jaki miałam jeszcze przed urodzeniem pierwszego syna... czyli późno spać długo nie wstawać🤪
    Ciężko będzie znowu się przestawić

• Maxi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Maxi, jak jesteś umówiona z lekarzem? Czekasz aż się coś zacznie czy masz się stawić w szpitalu kiedyś? Jeśli pisałaś kiedyś to wybacz 😉

Mmalibu 28.11 mam wizytę u lekarza prowadzacego. Pokazuje jemu ostatnie wykonane wyniki usg, morfo i moczu, oraz kontrola cisnienia. Zobaczymy co zadecyduje. Generalnie ja się nastawiam na SN i jechanie jak zacznie cos się dziać, ale badanie na fotelu i usg podgladowe pewnie wiecej powie na ten temat juz na dniach.
    Na wszelki umowilam dodatkowe wizyty 5 i 12 grudnia 😁

mmalibu lubi tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jak na wakacjach a nie po porodzie :) pięknie, normalnie napatrzec się na Was nie można 😍😍😍😍😍
    Malamia kciuki mocne ✊✊✊✊✊✊może to już dziś, może to już zaraz ☺️☺️☺️☺️☺️☺️
    Ja się wyspałam dziś jak nie wiem co, dopiero się z łóżka zwlekam i muszę iść na pocztę, kurde całe dnie w domu siedzę a wiecznie mam awiza w skrzynce....

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • Flame Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia się nie odzywa, to pewnie się rozkręciło 😲✊ matko, a to ten sam dzień ciąży co u mnie 😱
    Nasz sąsiad z góry robi remont mieszkania już pół roku. Jak zaczynał 6 miesięcy temu, to mówiliśmy, że dobrze że teraz, bo zdąży dawno skończyć przed urodzeniem młodego. Pół roku później siedzę dalej w odgłosach wiercenia i coraz bardziej się martwię jak niemowlak zniesie te hałasy. Muszę chyba iść do gościa bo to już się robi niepoważne

3jvzi09kz73w5z9n.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 14:40

Karolajnos, Muki85, Flame, Kindziukowa, Norwegian_forest, Madera2000, Lilkaa, michaga82, nickky, delilah11, Kasik, mmalibu, magda sz, AnitaK, Ewk@, pola89, anna23, kamciaelcia, Miodunka, Maxi, martaszymi, aganieszkam, taka_mama, Mali84, Zanes, pawojoszka, Martek&M, marian_the_baby, Limonka lubią tę wiadomość

29 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dołączam się do wyrazów zachwytu! Pięknie Wam! :)

Ja dziś byłam na ostatnich (mam nadzieję) badaniach krwi. No i czekam, liście malin wypite, daktyle zjedzone, wiesiolek polkniety. Jeszcze tylko murzynka rozpakowywacza nie piekłam. :P

Malamia, powodzenia!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 11:15

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje przepiekny bobasek😍
    Malamia trzymamy kciuki , żeby się ładnie szybko rozkręciło 🙈
    Kurdeee jak ja wam zazdroszczę dziewczyny tez już bym się chciała tulić z Borkiem , zaraz termin a u mnie cisza jak makiem zasiał, ani skurczy (no chyba ze mam a nawet nie wiem 😂) , ani żadnych boli, czasami tylko jak na miesiączkę a tak to nic :/ no i zaczynam panikować ze przenoszę i będą wywoływać a tego najbardziej chciałam uniknąć 😒 Złote rady ?

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma złotej rady, ja w poprzedniej ciąży biegałam jak głupia, chodziłam po schodach, na spacery, jeździłam po wertepach a szyjka trzymała. :D To dziecko daje sygnał, że jest gotowe na poród, więc może trzeba się do niego zwracać z prośbami. Teraz postawiłam na resztę sposobów naturalnych, których nie próbowałam w poprzedniej ciąży i działa niby lepiej ale pewnie fakt, że to jest jednak drugie dziecko też tu gra pewną rolę.

Malamia, pewnie zrobili Ci masaż szyjki, to powinno pomóc, choć nie zazdroszczę!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ