Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Malamia i jak tam?
U mnie to chyba jednak był mocz, bo jak na razie tylko typowy ból miesiaczkowy, który mam od kilku dni. Dziwne tylko, bo chlusnelo jak wody aż na podłogę 😉 czytalam, że niby do 24h mogą zacząć się skurcze po odejściu wód. Z córka po 7 godzinach też nic się nie działo i dali oksy.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
Malamia dawaj znać co u Ciebie jeśli znajdziesz chwilę czasu i powodzenia!!! 😚
U mnie noc "w normie" czyli prawie nie spałam, 4 pobudki na siku. Dzisiaj mam dentystę i w sumie mogę rodzić, chociaż chciałabym jeszcze do końca tygodnia ogarnąć zamawianie prezentów i jedzonko na Święta bo jestem w czarnej. No i jutro usg u mojej stałej lekarki, żeby zweryfikować podejrzenie hipotrofii.
Też czuję trochę więcej ruchów, chociaż młoda dalej nie jest z tych aktywnych. Ale do tej pory było ledwo kilka stuknięć rano, wieczorem i po podwieczorku z owocami, teraz zdarza mi się poczuć jakieś pojedyńcze suwnięcia i wypięcia dodatkowo kilka razy w ciągu dnia. Bóle na okres też mam coraz częściej, zawsze łapie mnie wieczorem i od wczoraj również po zrobieniu siku. Tylko to dalej nie są skurcze, tylko taki ciągły lekki ból trwający 10-15 minut. Za to pachwiny dają mi coraz bardziej popalić, rano na spacerze z psem poszedł mi taki bolesny prąd po pachwinie, że mnie zgięło w pół -
Malutka śpi i śpi
Cycamy co 2h(tzn mama wciska, jej to nie rusza) ale i tak mocno spadła z wagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 01:48
AnitaK, Kindziukowa, pola89, anna23, Madera2000, olka_sz, magda sz, taka_mama, Flame, juudi, PozMama, martaszymi, Muki85, Malamia, Lilkaa, nickky, pawojoszka, Martek&M, Limonka lubią tę wiadomość
-
Maxi, jak jesteś umówiona z lekarzem? Czekasz aż się coś zacznie czy masz się stawić w szpitalu kiedyś? Jeśli pisałaś kiedyś to wybacz 😉
Malamia, powodzenia! 😘
Staś to ma momenty, że się tak wyciąga że mam wrażenie, że bokiem wyjdzie. Coś czuję że on rośnie jak szalony... Mam tyle terminów w grudniu kiedy rodzenie nam nie pasuje że mój mąż się śmiał, i mówi to chociaż w nocy to załatw 😂😂
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Kamciaelcia, jaka ona jest cudowna
Ty tez bardzo ladnie wygladasz. W ogole nie wudac po Tobue, ze dopiero co urodzilas
My juz mamy 90% pokoiku. Jeszxze tylko szafe wnuesc (musi nam sasiad pomoc) i rozkladam juz dzieciece rzeczy. Chcialabym miec jeszcze tydzien na porzadki (normalnie bym sie w 2 dni ogarnela ale wiemy jak jest) i akurat bede miec ciaze donoszona. Czuje ze do tego 19 nie dotrwam. Skurczy nie mam ale tez pojawia mi sie to okresowe cmienie wiec jak Was czytam to mysle ze w 2 tygodnie sie wszystko samo rozkreci.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kamcia, nie mogę się na Was napatrzeć. Masz taki spokój w oczach - "Misja wykonana".
Malamia, mocne kciuki za Ciebie!
Ja się cudownie wyspałam. Co prawda poszłam spać dopiero o 2, ale obudziłam się teraz, a synek jeszcze śpi. Co rano budzę się z myślą: "A może to dziś" i boli mnie wtedy brzuch ze stresu.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Miodunka wrote:Ja się cudownie wyspałam. Co prawda poszłam spać dopiero o 2, ale obudziłam się teraz, a synek jeszcze śpi. Co rano budzę się z myślą: "A może to dziś" i boli mnie wtedy brzuch ze stresu.
Mam tak samojak zobaczylam dzis to 38+0 to az mnie jelita skrecily ze strachu. Od tygodnia tez ciagle te bole okresowe, zobaczymy czy cos sie szybciej wydarzy. Chce juz miec to za soba ale boje sie okropnie 😱😳
-
Faktycznie Kamcia wyglądacie bardzo dobrze aż nie chce się wierzyć że dopiero co urodziłaś😍
Ja się dzisiaj mega wyspałam poszłam spać przed 1.00 ale spałam prawie do 9.00...
Chyba wpadłam w rytm jaki miałam jeszcze przed urodzeniem pierwszego syna... czyli późno spać długo nie wstawać🤪
Ciężko będzie znowu się przestawićkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
mmalibu wrote:Maxi, jak jesteś umówiona z lekarzem? Czekasz aż się coś zacznie czy masz się stawić w szpitalu kiedyś? Jeśli pisałaś kiedyś to wybacz 😉
Mmalibu 28.11 mam wizytę u lekarza prowadzacego. Pokazuje jemu ostatnie wykonane wyniki usg, morfo i moczu, oraz kontrola cisnienia. Zobaczymy co zadecyduje. Generalnie ja się nastawiam na SN i jechanie jak zacznie cos się dziać, ale badanie na fotelu i usg podgladowe pewnie wiecej powie na ten temat juz na dniach.
Na wszelki umowilam dodatkowe wizyty 5 i 12 grudnia 😁mmalibu lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Kamcia jak na wakacjach a nie po porodzie
pięknie, normalnie napatrzec się na Was nie można 😍😍😍😍😍
Malamia kciuki mocne ✊✊✊✊✊✊może to już dziś, może to już zaraz ☺️☺️☺️☺️☺️☺️
Ja się wyspałam dziś jak nie wiem co, dopiero się z łóżka zwlekam i muszę iść na pocztę, kurde całe dnie w domu siedzę a wiecznie mam awiza w skrzynce....kamciaelcia lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Malamia się nie odzywa, to pewnie się rozkręciło 😲✊ matko, a to ten sam dzień ciąży co u mnie 😱
Nasz sąsiad z góry robi remont mieszkania już pół roku. Jak zaczynał 6 miesięcy temu, to mówiliśmy, że dobrze że teraz, bo zdąży dawno skończyć przed urodzeniem młodego. Pół roku później siedzę dalej w odgłosach wiercenia i coraz bardziej się martwię jak niemowlak zniesie te hałasy. Muszę chyba iść do gościa bo to już się robi niepoważne -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 14:40
Karolajnos, Muki85, Flame, Kindziukowa, Norwegian_forest, Madera2000, Lilkaa, michaga82, nickky, delilah11, Kasik, mmalibu, magda sz, AnitaK, Ewk@, pola89, anna23, kamciaelcia, Miodunka, Maxi, martaszymi, aganieszkam, taka_mama, Mali84, Zanes, pawojoszka, Martek&M, marian_the_baby, Limonka lubią tę wiadomość
29 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Kamcia, dołączam się do wyrazów zachwytu! Pięknie Wam!
Ja dziś byłam na ostatnich (mam nadzieję) badaniach krwi. No i czekam, liście malin wypite, daktyle zjedzone, wiesiolek polkniety. Jeszcze tylko murzynka rozpakowywacza nie piekłam.
Malamia, powodzenia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 11:15
-
Kamcia gratulacje przepiekny bobasek😍
Malamia trzymamy kciuki , żeby się ładnie szybko rozkręciło 🙈
Kurdeee jak ja wam zazdroszczę dziewczyny tez już bym się chciała tulić z Borkiem , zaraz termin a u mnie cisza jak makiem zasiał, ani skurczy (no chyba ze mam a nawet nie wiem 😂) , ani żadnych boli, czasami tylko jak na miesiączkę a tak to nicno i zaczynam panikować ze przenoszę i będą wywoływać a tego najbardziej chciałam uniknąć 😒 Złote rady ?
-
Chyba nie ma złotej rady, ja w poprzedniej ciąży biegałam jak głupia, chodziłam po schodach, na spacery, jeździłam po wertepach a szyjka trzymała.
To dziecko daje sygnał, że jest gotowe na poród, więc może trzeba się do niego zwracać z prośbami. Teraz postawiłam na resztę sposobów naturalnych, których nie próbowałam w poprzedniej ciąży i działa niby lepiej ale pewnie fakt, że to jest jednak drugie dziecko też tu gra pewną rolę.
Malamia, pewnie zrobili Ci masaż szyjki, to powinno pomóc, choć nie zazdroszczę!