Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia
Ale załatwiłaś!Świetnie
Nickky
No to ciekawe rzeczy 😀 Zaraz się okaże, że tylko ja tu zostanę 😅kamciaelcia, nickky lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
A tak z innej beczki to coś swpim nowo narodzonym bobasom wkladacie pod choinkę. Inaczej jak ktoś ma pierwsze ale inaczej jak ktos ma 2 czy więcej. Ja po córce mam dużo zabawek do 2 roku dla bobo będzie co zapragnie: jezdzik, pchacz, stolik edukacyjny i inne... Ubdanka nakupowalam i dostalam więc też temat zamknięty. I nie wiem 🤷♀️ nie lubię kupowac na siłę ale corka już obserwator a na swieta bedzie 4 dzieci i co jedeno nic nie dostanie... No nie mam pomysłu. Mama dała kasę juz dawno na wykonczenie pokoju, a reszta co zostało ulokowalam na koncie, dala tez na pieluchy na 2 miesieczny zapas. Siostry przeciez nie zapytam czy cos kupi bo jak dla mnie nie ma obowiązku, szczegolnie ze to taki maly bobas ktory do szczescia potrzebuje syluchej pieluchy i mleka. I nie wiem co robić jestem bez pomyslu. Ktoś juz rozmyslal ten temat?19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi tata też potrzebny
A wprawa to chyba nie jest bo wiele trzeba sobie przypomnieć
Mam długa listę spraw A PESEL to podstawa
A dziś już nawet dzwonilam w sprawie preluksacji i u nas nadal jest
Czyli nastepny krok to pediatra
Bo też u nas zalicza się okuliste no i my kardiologa
Oczywiscie powtorka usg brzuszka -
Ja to męża zawsze z dokumentami wysyłam 🙈 w 1 ciąży nawet jezdzil do mojego pracodawcy. 😅 Ja chyba jestem organizacyjnie doopa, bo mam nawet swoje auto, a nim nie jeżdżę, a od kiedy maz ma pracę że może pracować i w domu a czasem wychodzi tylko po 16 i wraca o 21 to wogole ja się rozleniwilam, nie chodzę nawet po chleb do marketu 🙈 kiedys bylam obrotna a teraz mogę pozazdroscic innym ze nawet jak ten mąż posiedzi z dziecmi to sie wyjdzie samemu i cos zalatwi.
Chyba tak zrobię pod choinkę paczuszke z grzecjotkami i gryzakami. My ksiazeczki tez kochamy moze znajdę coś w typie moje pierwsze święta i jeszcze teraz do glowy mi wpadło moj pierwszy rok na zapiski jako taki album z waznymi momentami dziecka.kamciaelcia lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja się dziewczyny melduję po.wizycie . Rozwarcie na 1.5cm skurcze na ktg ale najlepsze...mój maluszek waży 3920 w 38tygodniu... jednak cofam moje słowa i uff...dobrze że cesarka...
To dla mnie nowość bo córka urodziła się z waga 3kg...AnitaK, pola89, Madera2000, anna23, Miodunka, taka_mama, marian_the_baby, aganieszkam, Muki85, Malamia, Zanes, Mali84, Malgonia lubią tę wiadomość
Haschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
Pola nie martw się zostanę z tobą .
Kciuki za wszystkie na porodówkach i patologiach żeby wszystko poszło szybko i sprawnie .
Kamcia brawo ty.
Ja dziś nam sądny dzień ,biegam od rana i nic mi nie idzie jak bym chciała ale jeden sukces jest ,torba spakowana jeszcze tylko takie rzeczy co na ostatnią chwilę dołożę
Przyszło dziś łóżeczko i jak cały dzień ktoś jest w domu to akurat jak pojechałam po dzieci do przedszkola to kurier przyjechał. Umówiliśmy się że dojadę do niego na trasie ,w sumie nie daleko bo kilka kilometrów. Wyjeżdżając z domu zapaliła mi się kontrolka od paliwa, wróciliśmy na oparach i wcale nie miałam pewności czy z dziećmi w aucie nie utknę gdzieś pośrodku niczego oczywiście z rozładowanym tel . Szczęśliwie dojechaliśmy , łóżeczka nie rozkładam na razie żeby się tam zwierzęta nie rozgościły i dzieciaki placu zabaw sobie nie zrobiły. Teraz tylko czeka mnie druga część pierników bo pierwsza jakoś tak nagle się skorczyla zanim jeszcze zdążyliśmy pomalować ,za dobre były. Potem lekcje ,kompanie ,kolacja ,sprzątanie i wolne .kamciaelcia, Miodunka, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Herbata z liści malin poszła w ruch 😁
mmalibu, Miodunka, aganieszkam, anna23, marian_the_baby, PozMama lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
Nie wiem czy u nas na wątku już to było, ale to tak odnośnie prezentów dla bobasa
https://www.facebook.com/255548735082726/posts/476163843021213/
Nie wiem czy link będzie działał 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 18:19
AnitaK, Maxi, magda sz lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Jednak mnie zostawiają i indukują poród, jestem pod ciągłym ktg i założyli mi cewnik foleya. Potem oksytocyna, ale jeszcze nie wiem kiedy. Najgorsze chyba jest to leżenie, chciałabym się poruszać, pobujać czy coś a tu trzeba nieruchomo pod ktg
Na razie bez kolejnych spadków tętna, a u mnie piszą się skurcze na 70, regularne i dość bolesne. Jeśli to już porodowe to może będzie do zniesienia, jeśli jeszcze nie porodowe to słabiej bo boli jak cholera 😂
Pamiętam, że któraś z Was miała cewnik, zadziałało to u Was pozytywnie na indukcję?anna23, juudi, marian_the_baby, Maxi, Malamia, magda sz, taka_mama, Muki85, Kindziukowa, Fermina, kamciaelcia, Madera2000 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie kupiłam dzisiaj wiesiołka i herbatę z liści malin. Stwierdziłam, że lepiej późno niż wcale 🙈 i jestem zdziwiona, że smakuje mi ta herbata
AnitaK, Fermina lubią tę wiadomość
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Rety rety, nickky, powodzenia
Co do prezentów dla Małej, to już zamówiłam karuzelę podróżną, matę edukacyjną i książeczkę kontrastową
Dzisiaj dopakowuję torbę i muszę uzupełnić snacki na poród, bo wyjadłam
Rozmawiałam też z koleżanką, z którą nie gadałam z pół roku i oczywiście podzieliła się ze mną horrorem narodzin jej młodszego dziecka :o Także ten, na razie boję się zacząć herbatkowanie malinowe... Jakieś rady na wyluzowanie się oprócz wyjadania słodyczy na poród?Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Nickky
No to powodzenia! ☺️ I oby te skurcze były porodowe i wszystko było do zniesienia 😉Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Nickky a to nie przypadkiem Malamia miala cewnik? Zachodze w głowę i nie jestem pewna...
Bo ja miałam cewnik w 1 ciazy i mi nic nie dał🤷♀️ procz silnego bolu i dyskomfortu. Ale to zalezy od kobiety.
Pewnie do rana pochodzisz z cewnikiem.
Powodzenia.
A ja czekam na watku jak się sypnie 😅
A o jakiej sile kwalifikujemy jako skurcze? I jakie są maksymalne skale skurczow? Ja nie pamietam jak było z córką ale skończyło sie cc... Wiec juz nie mialam co poobserwowac🙈🤷♀️
Marian zajac myśli jak nie jedzenie to sprzatanie😁 i wyluxujesz... A tak serio to nie wiem 🤦♀️ ostatnio sama nie potrafię się wyluzowac. Mowie do męża ze wole oby wzielo mnie z zaskoczenia a on ze lepiej jak mnie przyjma na oddzial. Ale tak to czekam i czekam i sie stresuje. Dzis śniło mi sie ze zebow nie mialam i koronki zdejmowalam do porodu, zdzierałam z bolem. I jak tu sie nie stresować 🤦♀️ jak glupie sny się ma🤷♀️19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰