Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:W szpitalu potrafią właśnie wmawiać że mm to trucizna, że krzywda dziecku się dzieje, że mm skleja jelita itd itp
No-i że na szkoleniu o tym gadali 😉
To prawda, sama to przeżyłam, 7 pierwszych miesięcy życia córki przeplakalam jak to.sie do niczego nie nadaję. Teraz jestem szczególnie wyczulona na takie gadanie. -
Dziewczyny co macie już maleństwa w domu, w czym je kładziecie spać? Śpiworki czy pościel? Ja planowałam pościel ale po ostatnim spotkaniu z położną mam wątpliwości. Nagadała mi o ciszej śmierci łóżeczkowej i myślę sobie no dobra dokpię jeszcze śpiworek ale nie wiem czy z długim czy z krótkim rękawem🤔 na początku syna miałam w rożku po 3 tygodniach w pościel....
mam mega mętlik w głowie co zrobić w tej sprawie.... może poczekać aż się urodzi i potem szybki zamówić jak będzie potrzeba🤷♀️ co doradzacie? -
Kamcia, ma Twoje spojrzenie. ❤️
U mnie był rożek, potem długo za ciepło na jakiekolwiek przykryciem i sam bodziak, pozniej już pościel. Miałam monitor oddechu, pewnie bez niego bym tak szybko pościeli nie użyła, bo panicznie się bałam śmierci łóżeczkowej. Śpiworek mi się wydawał super niewygodny do przewijania w nocy ale znam wielu zwolenników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 10:22
kamciaelcia, PozMama lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 11:15
AnitaK, nickky, anna23, kamciaelcia, delilah11, mmalibu, magda sz, pola89, PozMama, Maxi, Madera2000, Muki85, pawojoszka, Limonka, Martek&M lubią tę wiadomość
-
Kamcia Małgosia jaka podobna do Ciebie 😊
Ja starszą kładłam w beciku, a dopiero później jak juz wyrosła to przykrywam kołdrą, ale ze mialam długą to wkladalam spod pod matwrac tak żeby nie mogla na siebie naciągnąćkamciaelcia, PozMama lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
Kamcia, co za raperska poza "joł joł, elooo"
Michaga, śliczności
PozMama, ja to mam bzika na punkcie spania. Najpierw we wrześniu kupiłam 3 pieluszki muślinowe i planowałam zawijać, potem stwierdziłam, że u nas w sypialni zimą może być 17st., więc kupiłam 2 śpiworki zimowe bez rękawów, potem schiza, bo duże są i bałam się, że się utopi, więc kupiłam SwaddleMe do otulania. Aaaaale są cienkie...A że położna do szpitala kazała rożek, to kupiłam rożek i wymyśliłam, że zawinę Małą w otulacz i do rożka. Aaaaaaleeeee, weszłam "niechcący" do Smyka wczoraj i była dostawa zimowa i kupiłam 2 ostatnie SwaddleMe polarkowe i w tym ostatecznie będzie spać...
Rożek się przyda, śpiworki bez rękawów będą może na później, jak nie będzie już za ciepło, pieluszki muślinowe też do czegoś może się uda, a te cienkie swaddle nie wiem, może się uda zrobić następne dzieckokamciaelcia, PozMama lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Niech ktoś mnie zgarnie z kanapy, bo pierogi czekają do ulepienia
Barszcz już jest, farsz na pierogi też wczoraj zrobiłam, skórka pomarańczowa wyszła gorzka, ale trudno i kapusta wigilijna też jest. Byłam wczoraj padnięta, ale w nagrodę miałam fryzjera
Jeszcze w poniedziałek odchwaszanie południowego ogródka i mogę rodzić! Odważyłam się nawet pić malinową herbatkę
Dzisiaj byłam w lab na morfologii itp, ciekawe czy to ostatnia wizyta przed porodemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 11:37
-
Ewe90! Gratulacje! I aż chce się napisac ... W KOŃCU! 😁 buziaki dla Was! Super ze się dobrze czujesz!
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
jak to dobrze że mam znajomości OPS
dostałam prywatnie tel ze coś źle zrobiłam we wniosku o 500+ i szybciej będzie jak podejdęa dzis dzień bez interesanta ale wpuszczą mnie
a tak rada dla was
jęsli juz pobieracie 500+ to w nowym wniosku nie wpisujcie innych dzieci, choć system to sugeruje jakby...tylko to nowe dzieciątko
musze tylko coś podpisac (dzieki znajomosci) a tak dłużej by trwały formalności
becikowe też niby nie zawiera załącznika a na pewno załączone zaswiadczenie -
zmieściłam się właśnie w jeansy które kupiłam ponad rok temu-sugerujac się rozmiarówka(w ciązy z młodszym w sumie spadło mi ponad 20kg) kupiłam za małe 2 pary...ale zostawiłam na sytuacje"może kiedyś schudne"
i w jedne weszłam wow
wysoki stan to brzuchol dosłownie wpakowałam i zamkiem zamknełamAnitaK, marian_the_baby, mmalibu, pola89, PozMama, nickky, Limonka, anna23 lubią tę wiadomość
-
mmalibu wrote:Gratuluję kolejnych rozpakowanych prezentów 😍😁 Kto dziś Mikołajka rodzi? BTW. Ile nas jeszcze zostało na grudzień?
Ja jeszcze nie rozpakowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 12:21
-
Ja też jeszcze w dwupaku
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom 🥰 taki wysyp, że już się we wszystkim pogubiłam nadrabiając.
Ewe taka sama waga jak mój Michaszek 😍
Co do KP też miałam problem, nie miałam pokarmu, ale walczyliśmy, nawał przyszedł dosłownie w ciągu kilku godzin. Rano flaki, a wieczorem od nowa uczylismy się łapać sutek. Tak bardzo były naprężone. Także nie poddawajcie się, na pewno się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 12:28
Melevis lubi tę wiadomość
29 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Ja tez juz przestaje ogarniac 🙈
Szkoda, ze nasza lista nie jest aktualizowana, ale rozumiem tez, ze sa sprawy wazniejsze
Ewe gratulacje
Co do piwa to ja tez zywirc biale.. oj..
W poprzedniej ciazy pilam bavarie przeniczna.
Moim ukochanym jest miloslaw ipa, ale on ma 0.5% wiec czasem wezme lyka od meza ale jednak wole go nie pic.pewnie przy karmieniu bede sobie bardziej pozwalsc.
Ja do spanis zamowilam spieorek i rozek. Zobaczymy co nsm sie sprawdzijuz sir nie moge doczekac az to dojdzie do mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 12:38
PozMama, mmalibu lubią tę wiadomość
-
Mój śpi pod kocykiem i kołderka z tym że pod rączki wkładam żeby nie przykryl się no i śpimy razem - tzn śpi w poduszce ciążowej tak żeby nie spadł a z drugiej strony żebym go nie przydusiła. W ciągu dnia i czasami w nocy w śpi w koszu ale czasem nie da się go odłożyć, dziś prawie nie spał, do tej pory nie wyszłam ze szlafroka, ziemniaki obieralam dwie godziny, za godz muszę po core iść, marzy mi się drzemka...
PozMama lubi tę wiadomość