Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To powodzenia wszystkim mamom które dziś będą rodzić ✊😊
EWE GRATULUJĘ DUZO ZDROWKA DLA WAS 😊😊😊
Ja dziś ktg.
Ja w ciąży z córką przeszlam przez całą gamę piw bezalko. Mnie w ciazy z nią najbardziej smakowala warka cytrynowa i lech limonka i mięta. Jak lecha nadal lubię tak warka cytrynowa okolo 3 mc po porodzie okazala się tylko preferencja smakowa córki w ciazy bo dla mnie okazalo sie byc porazajace smakowo😜 tez slyszalam ze karmi dobrze na laktacje , ale te zero piwo nie smakowe na moich cyckach robbilo ogromne wrazenie.
Dobra zerowka to piwo bawaria odkryte w tej ciazy. Choć w tej ciazy bardziej fascynuje mnie sałata niż piwo czy ostre jedzenie jak z corką. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 07:32
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
mleko jest w głowie...
ale w nastawieniu typu "nie nastawiam sie"
bo ja to moge byc czterokrotnie wyjatkiem od reguły-ilosc pokarmu po planowanej cesarce
kolezanki z sali tez miewały rzeki mleka...
na druga dobe mnie zalewa a w ciazy cycki mini i bez kropli siary
szkoda tylko ze mleko to nie jedyny sukces w kp... -
Maxi
O bavari akurat nie wiem nic 😅 Na degustacjach też jej nie mieliśmy, więc ciekawe, jak by wypadła 🙂 Piwa smakowe ogólnie lubię, zwykłe nie koniecznie, chyba, że w upalny dzień.Maxi lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ewa gratulacje! W końcu się mała decydowała
Ja bym pospala ale Tadzik od 6 stęka jak dzik na kupę, jak już się udało to teraz czkawka, spać mu się nie nie chce a ja padam. Położyłam się po 1 a o 2:30 była pobudka, później coś się wiercił o 4 no i cała noc z banki.
Nami powodzenia!
Trzymam kciuki że więcej mikołajkowych dzieci -
Dla mnie przepyszne jest Żywiec białe 0 procent, ale jakos w ciąży oduczylam się pić piwo w ogóle nawet zerowki, jedno piwo mogłabym cały dzień saczyc, jakoś czułam się mega pełna po tym. Teraz czasami coś wypije 0 procent na laktację, jakieś karmi czy coś raz na kilka dni.
-
Ewe gratulacje ☺️☺️🥰Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ewa, gratulacje ❤
Mnie od wczoraj wieczór boli brzuch. Wieczorem miałam z 4 mocne skurcze. W nocy znowu jakieś pojedyncze, a od rana na razie 1. Pewnie to nic nie znaczy. Dzisiaj mam gina, zobaczymy co powie.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Mi z córka piersi urosły olbrzymie;p mimo że miałam cc , było ono robione na skurczach i rozwarciu więc niby to lepiej dla laktacji. Ale było mega ciężko z pokarmem... walczyliśmy chyba z 2 czy 3 tygodnie ale się udało i karmiłam malutka rok czasu.
Rzeczywiście nastawienie to podstawa.
No ale dziecko też musi chcieć... A wiem że są różne dzieci. I mimo najszczerszych checi nie wychodzi.
Zobaczymy co będzie teraz. Bardzoo chce karmić więc musi do udac;pHaschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
Ewe gratulacje 😊😊😊
U nas dalej kiepsko z kp, leci dosłownie kilka kropelek siary, zdecydowanie za mało, żeby córcia się najadła. Wczoraj wisiała na suchej piersi 3 godziny, w końcu miała dość, zaczęła przeraźliwie płakać i poddałam się...dostałam 30ml mm do dokarmiania po każdym karmieniu. Malutka miała poziom cukru na dolnej granicy i w tej sytuacji nawet położne doradziły, żeby na razie dokarmiać.
Ale jeszcze będę walczyć, przez każdym mm biorę ją na 40 minut na piersi i mam nadzieję, że w domu laktacja ruszy. Trochę mi smutno, bo bardzo chciałam kp i założyłam że to przyjdzie samo naturalnie. Ale zamierzam próbować dalej.
Dziewczyny, przypomnicie mi co najlepiej działa na kolki? Niestety po mm chyba zaczyna być z tym problem -
Ewe gratulacje ❤❤❤
U mnie cukry zaczely spadać (z corka zaczęły spadac 3-4 dni przed porodem) czyli porod sie zbliża 😁
Nickky ja ze starsza córką najpowrw zaczynałam od zywych kultur baterii , niepomogly , potem esputicon, dalej nic, i na koncu dalam Delicol do kazdego kaemienia i jak ręką odjął. I tak jak bylo na ulotce, dostawala do 4 miesiaca i potem juz nie bylo problemuostatnio natrafilam na artykuł , ze delicol jest bardzo popularny, ale silniejszy i tańszy jest kolzym czy jakos tak 😉 dodam, ze tez dokarmialam mm 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 09:01
nickky, marian_the_baby lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
Pola ja bym mogła byc na takiej degustacji😅😋 lubię smakowac, testować, odkrywać. 😋
Nickky spokojnie poczatek zawsze trudny. W domu inna bajkanickky lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ewe, gratulacje!!
Zobaczymy jak z tym kp i głową. W pierwszej ciąży byłam przekonana, że nie będzie bez problemu i nie było. Teraz towarzyszy mi podobne nastawienie i się okaże.
Piwo kocham, to mój ulubiony alkohol, najlepiej portera. 😊 Nie pilam niczego z % od ponad 2 lat i się szybko nie zanosi, też bym degustowała. 😂
Dziś termin. Z tego co widziałam, kilka z nas ma akurat w Mikołajki skończony 40 tc. 😊 Na plus zaliczam to, że został max tydzień i pewnie będą wywoływać. Panicznie się boję kolejnej indukcji, ale jak nie będzie wyboru to nic nie poradzę przecież.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 09:59
anna23, Madera2000, Karolajnos lubią tę wiadomość
-
Nickky daj sobie czas, po wyjściu do domu na pewno będzie inaczej, niech przyjedzie do Ciebie doradca laktacyjny i może ruszy.
U mnie po pierwszej ciąży pokarm dopiero w 5 dniu się pojawil.
Najważniejsze to się nie spinać - najwyżej będziesz dawać mm i już, to naprawdę nie trucizna.
Ja karmilam kpi (córka nie chciała ssać i pierś traktowała jak usypiacz) + mm 4 miesiące, potem samo mm, córka jest zdrowa, silna, super się rozwija.
Najważniejszy jest spokój.nickky, taka_mama lubią tę wiadomość
-
A my witamy się mikolajkowo
Goooooory wymarzonych niespodzianek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 11:47
PozMama, mmalibu, delilah11, AnitaK, aganieszkam, marian_the_baby, nickky, anna23, magda sz, Malamia, taka_mama, Maxi, Madera2000, Muki85, pawojoszka, Limonka lubią tę wiadomość