Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola, dzięki że pytasz.
U mnie porażka na całej linii.
Przez 10 dni próbowałam karmić piersią, przez 4 pierś w dzień + laktator dla dodatkowej stymulacji, a w nocy butla + laktator. Potem 6 dni wyłącznie pierś, dzień i noc. Jeśli jadł tylko z jednej i szedł spać, na drugą laktator.
W rezultacie 150g na plusie w 10 dni. Dodatkowo złapał jakiś katar i kaszel wiec byliśmy u pediatry, która stwierdziła że ma zapadnięte ciemiączko. Nie sprawdzam tego nigdy ale faktycznie tak było... Był odwodniony 😔 i tak od poniedziałku znów wyłącznie butla plus sporadycznie pierś, a ja laktator.
Niestety boję się że powrotu do tego co było już nie ma. Przed wizytą u CDL i rozpoczęciem prób karmienia tylko piersią sciagalam 100-120 7x dziennie co wystarczało na jego zapotrzebowanie plus były małe nadwyżki które mrozilam. Od poniedziałku ściągam po 50-60.
Tak więc wszystko wskazuje na to ze próba przejścia na wyłączne kp zakończy mi laktację.
Na pewno wpłynął na to stres związany z przeziębieniem Małego, pediatra stwierdziła że jeśli nie przejdzie to szpital. Ze zdrowiem Małego lepiej, z moim, zwłaszcza psychicznym, jest bardzo źle.
Jestem zdruzgotana że znów nie wyszło, mimo naprawdę obiecujących początków . -
Nikky Adelax, ja od poniedziałku mam podobnie jak Wy. Już mieliśmy fajne dni tj jedzenie 2.5-3 h usypiania w wózku a teraz mam karmienie co 1.5-2 h usypiania tylko na rękach i do tego strasznie ciężko ja odłożyć bo się budzi po 10 min i ciumka sobie łapki. Daję smoczek ale to problem bo jak podczas snu wyleci to od razu pobudka i ciumkanie łapek. Do tego wczoraj po po południu była tak zmęczona bo nie było żadnej dłuższej drzemki że zaczęła się drzec i tylko na rękach mogłam ja uspokoić. Co do zabawy to już potrafi się chwilę zająć na macie czy w wózku gdy jej dam karuzelę ale usypiania w ciągu dnia to mordęga.
Ja zakładam kolejny skok rozwojowy bo ewidentnie jest rozdrazniona czymś no i te piątki wciskane do buzi. Do tego ta pogoda wietrzna nam nie pomaga przez te wichury nie chodzimy na spacer więc odpadła sporą drzemka w ciągu dnia ( zwykle na spacerze spała 40-60 min) i jeszcze nasz pies więcej szczeka bo ciągle slyszy podejrzane odgłosy przez te wichury. Jedyny plus z wiatru jest taki że potrafi 15-20 min dopatrywać się w drzewa za oknem bo nieźle nimi buja. -
Hej. U nas lepiej, inhalacje podziałały... Kp się rozchulało, muszę odciągac na weekend jak wyjeżdżam na kilka godzin i awaryjnie rano jak starszaka zawoze do przedszkola. Ale jak trzeba podać mm to też nie robię afery. Laktatorem ściągnę max 120ml,ale to po 4h minimum. Ale jak potem próbuje młodemu tyle z butelki podać to chyba po drodze z trzy razy by to zwrócił... Więc ja już nie wiem ile on z piersi ciągnie 🙈 Ale przybiera super, więc widocznie wyciąga więcej z cyca niż mi się wydaje. Kupiłam ta buteleczkę magiczna co się zasysa na pierś i jak dziecko je z jednej to to co kapie z drugiej spływa do niej. I byłam w szoku, bo Staś jak z 5 minut i to baaardzo leniwie, ciumkal wręcz, a z drugiej w tym czasie nakapalo 30ml tak o👀 No, ale... Dziś wybrałam się na zakupy, nakupiłam ciuchow, bo w nic się nie mieszczę, i chodziłam jak baba ze wsi od porodu... I upolowałam sobie w nagrodę super torebkę, także humor dziś na plus! 😁
Mamy też skierowanie na rehabilitację bo Staś ukochał sobie prawa stronę. Lepiej mu to teraz wybić z głowy 😋
Ewka trzymam za Was kciuki 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 15:59
-
maxi
oby po 14 dniach mineło
jednak maz juz dłuzej niz 2 tyg kaszle itp
najwazniejsze ze mała osłuchowo dobrze, nic nie marudzi, apetyt po staremu, innych objawów brak
byle by do wiosny
jak nigdy ta zima mi sie dłuzy...deszcz deszcz i wichury... -
kamciaelcia wrote:maxi
oby po 14 dniach mineło
jednak maz juz dłuzej niz 2 tyg kaszle itp
najwazniejsze ze mała osłuchowo dobrze, nic nie marudzi, apetyt po staremu, innych objawów brak
byle by do wiosny
jak nigdy ta zima mi sie dłuzy...deszcz deszcz i wichury...
Najważniejsze że z dziecmi lepiej. Maz sobie poradzi ale z długotrwałym kaszlem polecam wizytę u pulmonologa. Kiedys mi lekarz tej specjalizacji wyjaśnił - internista rozróżnia dwa rodzaje kaszlu - suchy i mokry a pulmonolog sto! I kiedys mi bardzo pomógł pulmonolog dostalam wziewne leki sterydowe i kilka miesięcy kaszel który męczył znikł na zawsze...
Oj tak byle do wiosny 🙏🙏🙏 chce mi się zapachu wiosny, ciepłego słońca, zielonych listków... Spaceru, kawy na tarasie i po prostu słońca na dzień dobry 😁kamciaelcia lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
maxi
ropka w oczkach
taki szczegół z naszego wirusa
damy rade
a pulmonologa i pediatre mamy w miescie nawetale to ona nie odebrała telefonu ode mnie i syn na drugi dzien miał poczatki zap.oskrzeli(w niedziele przyjał nas ordynator powiatowej pediatrii)
-
Dziewczyny jak wyglada sprawa seksu u Was po cięciu? Ja nie wiem o co chodzi, ale chyba psychicznie się zablokowałam i się zakleszczyłam 🤣 dwie próby skończyły się fiaskiem
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa u mnie tak jak przed ale mam tam troche sucho i używam mucovagin. I też w miare delikatnie bo po ostatnich wyglupach bolało mnie pod blizna 😅 może daj sobie czas zawsze dużo zależy od głowy 🤷♀️Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ewka samych dobrych wieści życzę!
U nas ostatnio kup jakoś mniej. Dwa razy nie było wcale, jak już zrobił to tak olbrzymie, że odpakowywalismy pampersa nad zlewem. Zaczęłam podawać dicoflor krople i o dziwo zaczął robić przynajmniej jedną kupkę dziennie, ale strasznie gęstą. Nie wiem czy tych kupek już po prostu będzie tak mało czy coś mu szkodzi.
Czy to normalne że moje dzieci trzyma już tak wysoko głowę? Od kilku dni, jak kładę bo na brzuszku to tak mocno dźwiga głowę na ramionkach. Mam nadzieje ze to nie ponad jego sily
Mnie po cięciu krocza na początku troszkę boli, poza tym jest sucho dlatego nawet jakoś się do tego nie wyrywam.
Powiem szczerze, że u mnie psychicznie jakoś trudno pod wieloma względami. M.in. chodzi o zaakceptowanie swojego wyglądu, ale nie tylko. Rozważam wizytę u psychologa
mmalibu, nickky, Limonka, Madera2000, taka_mama lubią tę wiadomość
23 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wszystko zależy jeszcze od tego czy on te głowę opuszcza czy trzyma tak bez większego wysiłku
A na zaakceptowanie siebie po porodzie tez trzeba czasu, może jakaś wizyta u fryzjera lub kosmetyczki Ci pomoże?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Byłam dzis u neurologa pod kątem napięcia mięśniowego i powiedziała ze wszystko jest ok, nie ma żadnych zastrzeżeń. Czyli te prężenia to jednak sprawy jelitowe
Malamia mój synek podnosil tak główkę jak miał 3 tyg o tez m.in skłoniło mnie do pójścia do neurologa. Powiedziała mi dzisiaj ze to nie jest nic złego tylko wręcz prawidłowe. Pediatra mówiła to samo.. myśle ze nie masz powodów do obaw -
Malamia, nasz też zacząl robić kupę raz na 4 dni. Konsultowałam to z naszym pediatrą, powiedziała że skoro przybiera dobrze na wadze, a kupa jak już jest to nie jest za twarda tylko właśnie rzadka, to widocznie taka jego uroda i już. A główkę podnosi tak samo jak na zdjęciu (ma 11 tygodni skończonych)
-
Moja też tak podnosi główkę od kilku dni i długo trzyma (dzisiaj skończyła 10 tygodni). Akurat u nas jest zdiagnozowane wzmożone napięcie szyi i ramion, ale fizjoterapeutka kazała nam kłaść ją na brzuszku, żeby unosiła głowę, więc mam nadzieję, że nie robi sobie tym gorzej. A Wasze jak tak leżą na brzuchu z podniesioną głową to potrafią się przekręcić na plecki? Moja tak robi ale to jest takie bardziej przewalenie się siłą bezwładności niż coś celowego i nie wiem czy to na pewno dobrze żeby tak robiła a kolejną wizytę u fizjo mamy dopiero za tydzień.
Seks masakra, ostatni był przed porodem ponad 2 miesiace temu. Libido mam zerowe, krocze dalej boli po nacięciu więc nawet nie próbuję, poza tym mała jest cały dzień przy mnie a w nocy śpi z nami w łóżku bo inaczej nie śpi wcale, więc nawet nie mamy za bardzo jak. Mam też opory przez to jak wyglądam, jeszcze nigdy nie miałam takiej nadwagi, po porodzie nie zrzuciłam nawet 1kg nie licząc początkowych 5kg na sam poród. Czuję się strasznie i też myślę o wizycie u psychologa, bo potrafię rozryczeć się patrząc w lustro
A z tym seksem to muszę coś zrobić, chociaż mężowi czasem sprawić jednostronną przyjemność pomimo że nie mam ochoty, ale kurde szkoda mi biedaka.
-
Kurde a moja znow nie chce trzymac głowy w.porownaniu z tym co było kiedys do tego jak położę ja na brzuchu to glowe trzyma w bok w prawa strone jedynie jak lezy na plecach to rusza głowa w obie strony i druga rzecz to tylko lewa reke wkłada do buzi, prawej w ogoleSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Moj wczoraj i dzis nie zrobil kupy ale mam wrazenie ze cisnie ale nic nie wychodzi hmm. Jak bylismy w szpitalu dali inny probiotyk Lakcid i tez go kupilam po wyjsciu. Wczesniej dawalam Biogaje.
-
Nicky tak mój mały nieświadomie z brzuszka leci na plecki, nie za każdym razem ale się zdarzyło. Myśle ze to normalne
Co do spraw ❤️❤️❤️ to my jeszcze nic a nic. Kilka razy zamierzaliśmy ale z tym moim rozdarciuszkiem nie dało rady 🤣