Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cer wrote:Cześć dziewczyny! Jestem z majówek 2020, ale wbijam na chwilę na wasze forum, ponieważ szukam opinii u doświadczonych już koleżanek:) Jestem na etapie kupowania wózka, no i wpadł nam w oko Muvoo Slick,ale z racji tego,że to nowy model,to u mnie na forum jeszcze nikt nie użytkował...a może któraś z was jest posiadaczką tego modelu i ma chęć podzielić się opinią na jego temat? Zastanawiamy się jeszcze nad Muvoo Quick 2.0,ale w Slicku, podoba nam się bardzo to, że po złożeniu można go ciągnąć jak walizkę,a on tej opcji nie ma.
Oglądaliśmy też foteliki, sprzedawca polecał nam bazę Maxi Cosi 3 Way Fix i fotelik Maxi Cosi Pebble Plus.
Byłabym bardzo wdzięczna za wasze opinie co do wózka i rzeczy do autka, jeśli macie z nimi doświadczenie:)
Nie pomogę w tej kwestii, my wybraliśmy inne modele. Fotelik to avionaut pixel lekki i dziecko ma prosto sylwetkę. Dla mnie ważne bo pierwsze dziecko w innym foteliku było bardzo zwiniete i nie był to komfort jazdy jak zaczęła ulewac i się dusić, a tu super pozycja dziecka w avionaut synek miał 9 dni jak przejechalismy 300 km.
Wózek mam coletto florino carbon. Kupilam na olx uzywke. Babka sprzedawała po 7 mc od zakupu wózek na gwarancji w sumie nie używana gondola kółka nawet nie zjechane, a spacerowka zapakowana od zakupu. Super wozek się sprawdza, jest duży ale wygodny.
Córeczkę moje pierwsze dziecko rodzilam w maju super miesiąc na poród😁 ciepłe dni przed wami.
Córka w swojej gondoli przejezdziła od maja do końca stycznia. Moje dziecko w 6 mc już raczkowało, siadała i w 7 wstawała. To nam nie przeszkodziło w wykorzystaniu wozka przez okres zimowy. Przesypiała spacer w gondoli. A jak się budziła to brałam torbę od wózka akurat nie była typowo od wózków trochę większa bo z reserved kladlam pod budką tam gdzie glowka dziecka i sadzalam córkę opierała o torbę plecami pod tą budką i dałam zabawki i się zajęła czymś do powrotu do domu 😁 piszę o tym gdyż wejdzie w okres jesienny jak dziecko będzie miało okolo 5 mc więc warto wybrać coś większego bo może też wykorzystanie przez okres zimowy gondole.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Nam wczoraj minęło 2 miesiace ♥️♥️♥️
PS. Na aptece Doz też opóźnia w dostawach napisali że problemy technicznie. Czekam od 10 lutego... Wydaje mi się że dużo osób choruje i dużo zamówień mają.
A na problemy brzuszków dajecie termoforek? Moje dziecko lubi. Chociaz problemu z kupka nie ma a jak coś się denerwuje grzeje termoforek 😁Muki85 lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
U nas też od paru dni problemy z brzuszkiem, ale o dziwo tylko w nocy. Mała się wierci i kręci i zasnąć nie może. Dobrze, że chociaż nie płacze, tylko marudzi. Też zastanawiam się czy to od antybiotyku, który biorę od 10 dni 🤷♀️
My dziś kończymy 2 miesiące 🥰 ale ten czas leciWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 11:11
aganieszkam, pawojoszka, kamciaelcia, nickky, Malgonia, Maxi, Malamia, Madera2000, taka_mama, Limonka, Kasik, pola89 lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Malgonia wrote:Ja chyba jeszcze nie zaliczylam 2 skoku a Wy jyz o kolejnym?
Swoja droga Wasze dzieciaczki wyciagaja jyz raczki po zabawki?
Tak, u mnie sięga w stronę zabawek, choć nie zawsze jej to wychodzi i sięga też rączka do mojej twarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 13:09
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Mali jak rozpoznajesz że dziecko ma zgagę?
Maxi piękne maleństwo ,a jaka pyzula.
Co do organizacji to mi też jest łatwiej jak mój pracuje ,jak jest w domu nigdy nie mogę się wyrobić . Jednakowoż jeśli jesteśmy w sytuacji kiedy zostajemy sami i nie bardzo wiemy w co ręce włożyć kluczem do wszystkiego jest spokój i plan co jest ważne a co można odpuścić i nie mieć wyrzutów że czegoś nie zrobiliśmy w końcu sanepidu się nie spodziewamy,a kiedyś wreszcie będzie lepiej . -
No ja bym uznala, ze u mnie skok byl, gdyby nie to, ze raczek nie wyciaga... nawet nie probuje
No nic, i tak ja kocham
Na piatek umowilam sie z laktacyjna. Moze znajdzie dpisob zeby mala nie jadla bez przerey albo choc zeby nie bylo to dla mnie tak niekomfortowe.
Dzis na cale szczescie Ala zalicza druga drzemke. Moze kolo 15 pojdzidmy na spacer i dzudn zleci.. szkoda, ze te dni tylko czekam az mina. Nie tak sobie radosc z macierzynstwa wyobrazalam -
Pawojoszka to córeczka Muki
śliczna dziewczynka.
Mój chłopak 😁
PS Proszę nie cytować postu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 22:46
kamciaelcia, nickky, aganieszkam, Muki85, magda sz, taka_mama, pawojoszka, Limonka, Kasik, pola89 lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Piękne dzieciaczki ❤❤❤
Małgonia, moja Ania też nie wyciąga rączek. Z postępów unosi mocno główkę na brzuszku, na plecach potrafi śledzić wzrokiem przedmiot poruszający się z prawej na lewą stronę, dużo więcej gada i uśmiecha się.
Co do rączek to mam wrażenie że ona w ogóle jeszcze ich nie kontroluje, często macha nimi mocno w taki zupełnie losowy sposób i tak samo z nóżkami, trochę jak żuczek przewrócony na plecyMalgonia, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Śliczne maleństwa 🥰
Moje dziecko dziś zalicza już 3 drzemkę. Pierwsza 3h, druga 1h. No i była kupka także super
Nickky mam i pieluszki takie same i przewijak, tylko inny kolornickky lubi tę wiadomość
23 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Mój ciągle wkłada rączki do buzi. Tata jak widzi to od razu każe mi go karmić, ale to nie jest kwestia głodu chociaż wygląda jakby chciał je zjeść
jak złapie mnie za włosy to też wepchnie sobie do buzi... Ale zabawek jeszcze nie chwyta
23 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia moj maz mowi tak samo 😂przezwyczail sie chyba ze jak mlody glodny tzn ze koniec jego zajmowania sie synem i moja kolej hihi. Moj tez wklada i sie zaczyna troche slinic. Widze ze Twoj ma juz prawie 3 miesiace 😍przewraca sie na boczki? Boje sie juz spac w lozku z moim ze mnie raz zaskoczy i spadnie ale chyba jeszcze na to za wczesnie.
-
Szymek wodzi oczami za zabawką jeśli mu się ją przesunie od lewej do prawej nad głową ale rączek jeszcze po nią nie wyciąga. Na brzuszku nie lubi leżeć więc z ćwiczeniem trzymania głowy mamy problem.
Co do kup to nadal robi kilka dziennie, w tym w nocy niestety.
Utwierdziłam się w przekonaniu że mamy problem z białkiem mleka krowiego. Jakiś czas unikałam nabiału i było wszystko ok, teraz zaczęłam jeść powoli znowu (ser) i wróciło paskudne ulewanie. Od wczoraj nie jem znowu i Młody już tak nie chlusta. W czwartek mamy szczepienie więc muszę to omówić z pediatrą.
Jutro idę na kontrolę do poradni laktacyjnej. Zobaczymy czy będą zadowoleni z tego jak Mały przybiera. Jeśli będzie za mało to czeka nas podcinanie wędzidełka.
Na szczęście nasze noce wyglądają już lepiej. Młody zasypia ok 22, potem pobudka o 1 i 4 więc nawet jestem wyspana.
Cer, co do wózka to mam Jedo Trim, kupiłam używany na gwarancji jeszcze. Jestem zadowolona z niego. Fotelik mam Maxi Cosi Peeble Pro. Młody dość dobrze w nom siedzi, potrafi w nim spać 3 godziny więc chyba mu wygodnie, więc też jestem zadowolona.
Szymek ma dzisiaj 2 miesiące 😍
Proszę nie cytować postu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 20:20
Muki85, kamciaelcia, Malamia, Limonka, Maxi, pola89 lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Mój 25.02 skończy dopiero 2 miesiące, tez tak jak Wasze przebiera rączkami niekiedy się nawet niechcacy uderzył okruszek, patrzy na zabawki i jak wiszą blisko to nieświadomie je dotyka przez co brzęczą i do nich gada ☺️ Ale odkąd zaczął się uśmiechać to od razu mam lepszy dzień ❤️
-
Marze zeby byla juz wiosna...cieplo, zeby mozna bylo wyjsc z malym na ogrod...mam juz depresje przez ta pogode, od rana do wieczora siedze tylko w domu z mlodym. Maz to chociaz jedzie zawiesc starsza corke do szkoly i odbiera, jedzie na chwile so pracy czy cos zalatwic. Ja mam pojedyncze wyjscia albo do dentysty czy bioderka, osteopata...nie lubie wieczorow, jakos mnie stresuja mimo ze maly nie ma kolek jak starsza. Jakos to cale szykowanie do spania jest dla mnie stresujace. Mlody lubi sie kapac, pozniej oklepuje mu plecki, bardzo to lubi. Pozniej go karmie w salonie gdzie jest maz i corka i zalezy, jak zasnie ogladam z nimi tv. Kolo 21 ide do sypialni i klade go pod karuzelka czekam az zasnie, czasem domaga sie jeszcze piersi to mu daje. Zasypia 21:30-22. Dzis praktycznie caly dzien przespal, malo mial tej aktywnosci. Mam tak jak ktoras tu napisala, odfajkowuje te dni i czekam az bedzie troche wiekszy i ta opieka bedzie mniej stresujaca. Mysle ze tak do roku to jest ciazko pozniej juz jakos z gorki.