Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam ulotkę i po tych pneumokokach często jest podwyższona temperatura.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Po pneumokokach jest bardzo często gorączka. To są choroby które przebiegają z wysokimi gorączkami więc i po szczepionce na nie niestety wiele dzieci gorączkuje. My póki co w poniedziałek 9 tygodni i bez szczepien poza szpitalnymi, ale 18tego Staś ma usg główki i zobaczymy czy tam będzie jakiś powód tej jego asymetrii(tfu) czy tak po prostu sobie upatrzył jedna stronę. Mąż i ja po antybiotyku, Staś też po leczeniu, to teraz starszak zaczął gorączkowac, masakra 🙈 Niech już jest wiosna bo zwariuję... Mąż też mi działa na nerwy bo jest tak nerwowy jak zostaje sam z dwójką, że małemu się udziela...
-
Moja sie dzis pokazala w pelnej krasie (zazwyczaj na weekendy odpalala tryb spioch) i wreszcie moj maz zobaczyl o co chodzi i czemu ja tak wyje wieczorami. Jeszcze rzucil tekst, ze rozumue kumpla z pracy ktory na 4 dzieci, ze ziolo jara i ze chyba pizyczy.. ja mu na to ze przec8ez karmie, a on ze dla siebie
Tez w marcu ma 2 tygodniowa delegacje, ale bylam cwana i jade z nim. Zalatwili nam juz rodzinny pokojprzynajmniej gotowanie i sprzatanie mi odpadnie
-
Ja sobie czasem wyobrażam jakby to było gdyby Ania była drugim dzieckiem a miałabym jeszcze starszego 2-4 latka do ogarnięcia. Szczerze to przy jej nieodkładalności musiałabym stanąć na uszach finansowo i zatrudnić opiekunkę na te 9 godzin kiedy nie ma męża, chociażby żeby starszemu zrobiła jedzenie, nie ogarnęłabym drugiego dziecka kiedy sama często nie mam jak zjeść czy zrobić herbaty. Mam nadzieję, że jeśli zdecydujemy się na drugie to będzie bardziej odkładalne albo będzie nas stać na tą opiekunkę 😂
Chociaż powiem Wam że poza frustracją mam też momenty kiedy jest mi cudownie jak ona sobie tak na mnie leży przytula się, sysia cyca i do pełni szczęścia potrzebuje tylko być blisko mnie. Jest taka słodka i kochana...część mnie chce funkcjonować normalnie a inna część chce czerpać jak najwięcej z tych momentów bliskości zanim Ania pójdzie do żłobka ja do pracy i już nie będziemy mieć dla siebie tyle czasu. Jakaś dwubiegunowa jestem 😂😂😂
-
A mój się oduczył poprawnie ssać. Wargi jak zawsze miał wywinięte na zewnątrz i cyca lub butelkę cała zassana tak teraz wargi wywinięte do wewnątrz i w kącikach widac język. Już wiem dlaczego się frustruje przy karmieniu. Po prostu się odtyka i się wkurza. A ja nie wiem jak to naprawić. Nie do końca chce mi się wydawać kasę na CDL skoro znam przyczynę jego nerwów przy cycku, wystarczy mi tylko powiedzieć co zrobić żeby wywinął te wargi 😁 macie może jakiś pomysł?
Z niecierpliwością jeszcze czekam na nowa umiejetność małego. Na razie jakiś zastój 😝
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa
A nie dasz rady mu ich wyciągnąć? Dolną wargę IBCLC wyciągała u nas w taki sposób, że kciukiem pociągała bródkę w dółA nie jest za płytko? Może trzeba go głębiej nasadzić? Franiu czasem wciąga brodawkę jak makaron 🤦 Ale staram się wtedy jeszcze raz i jeszcze raz przystawić, aż złapie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 00:35
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kindziukowa, a nie masz u siebie w okolicy poradni laktacyjnej? U nas jest w szpitalu orzy Banku Mleka, umawiasz się na wizytę normalnie jak do lekarza. Moja wizyta trwała 1.5 h i nic nie zapłaciłam za to.
Co do wywiniętych warg - przytrzymaj i lekko oddciągnij palcem wskazującym bródkę. U nas zawsze działa. Co do górnej to czasami uda mi się odwinąć ją lekko pociągając do góry. Jeśli nie to trzeba przystawić jeszcze raz.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Przy pierwszym też nie mialam Na nic czasu A nie powiem że malutka była nieodkladalna
Przy kolejnym jest inaczej-nie łatwiej czy trudniej, po prostu inaczej
Teraz to nawet miewam posprzatane, zjem czy usiądę na komputer 😉
Wręcz gorzej to wygląda z mężem w domu 🤣 -
A u nas po tym szpitalu caly czas problemy brzuszkowe. Lacze to z tym ze tam mu podawali probiotyk na bazie mleka krowiego a ja podejrzewam u niego skaze (i corka starsza ma i ja nietoleruje mleka). Nie sprawdzilam ulotki tego probiotyku i jeszcze kupilam i kontynuowalam w domu 🤦♀️. Objawy to bylo ulewanie takim gestym mlekiem jak smietana, zaparcie i smierdzace baki. Po odstawieniu od razu przeszlo. Tylko troche zaparcie ale zobaczymy dzis, juz wczoraj w nocy zrobil 3 kupy od tego czasu znow nic a ma baki i mu jezdzi po brzuszku. Ma tak ze pije z piersi i nagle mu zaburczy i sie odrywa. On wczesniej nawet jak byl malutki to nie mial problemow z brzuszkiem. Niech juz sie oczysci z tego paskudztwa...
Za to przespal dzis 4h i 3h w nocy
A Wasze maluszki maja jeszcze problemy z brzuszkiem? -
Moja dzis o 12 do 4 nad ranem sie gniotla masakra w ogole nie robi kupy cały czas sie zwija i czasami puszcza baki nawet jeść spokojnie nie moze bo tak jej w brzuchu zle 😏 tak sie wkurzyłam na ta apteke internetowa ze szok zawsze paczka byla na drugi lub trzeci dzien a tu czekam od poniedziałku mam nadzieje ze przyjdzie jutro bo jak sie wkurze to daj jej to bebiko comfort. Szkoda mi jej bo nawet spokojnie spać nie może 🤨Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
ja zamówiłam bebilon na doz i nie doszedł
wiec korzystając z rossmanna skorzystalam z opcji ze mają inne mm
miałam dylemat: hipp czy bebiko pro+
wziełam bebiko
ale u nas brzuszek nigdy nie dokuczal, kupy nie do końca sa takie jakie powinny być, ale to od dawna,zobaczymy czy to od mleka(czy zmiana mm pomoze)
jesli bedzie bez zmian wróce do bebilonu
ale fakt
hipp ma dużo błonnika(w porównaniu z innymi)
i taka ciekawostka: hipp combiotic kiedyś był hippem biocombiotic, nie tylko nazwe zmienili ale i skład, analizowałam (bo miałam opakowania) i stracilo m.in. na blonniku własnie, nowy hipp miał go jeszcze mniej (choc w porównaniu z innymi i tak ma duzo)
dzis zamierzam analizowac bebilon i to bebiko
w rossmannie dzieci nie pozwoliły na taie długie zakupy -
A to bebiko pro+ to jakies nowe jest ? No wlasnie sproboje hipp może ruszy jej bo ten bebilon wydaje sie mega ciężki a juz by sie przyzwyczaila do niego a jest tylko gorzej 😏Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Madera u nas wcześniej też nie było problemów z brzuszkiem, pojawiły się teraz. Może nie jest tragicznie, ale ostatnio jak zrobił kupę w środę, tak następna była dopiero w piątek wieczorem, dość spora. Wyglądało jakby się odetkał, bo wczoraj rano jak już wstaliśmy to zrobił taką kupę, że myliśmy go w zlewie. Bączki idą caly czas, ale np w piatek zanim poszla kupa, widac było, że się męczy. Nie wiem sama czy taki jego urok po prostu czy coś się przestawiło.
Też się czasem zastanawiam jakbym dała sobie radę gdybym miała przynajmniej jedno straszą dziecko w domu, mimo że mój syn jest bardzo łaskawy. Ostatnio byliśmy na imprezie rodzinnej to wszyscy nie mogli się nadziwić jaki on grzeczny spokojny, że potrafi zasnąć w takim gwarze, że nie płacze, że guga sobie np z tatą, albo z moją siostrą, A mimo to w ciągu dnia poświęcam mu bardzo dużo czasu, może czasem i na wyrost go noszę, bo mógłby poleżeć sam, ale mi jest go zwyczajnie szkoda tak zostawić. Nie wyobrażam sobie zostać z nim sama na np tydzień. Czasem super jest jak mogę go oddać tacie na trochę A ja w tym czasie zajmę się obiadem czy sprzątaniem. Tak to mnie właśnie cieszy bardziej niż odpoczynek. Swoją drogą jestem dumna z mojego narzeczonego jaki jest cierpliwy do maluszka i nie spodziewałam się że facet może się tak zakochać w dziecku, A tym bardziej on jakoś tak w ciąży nie przeżywał tego tak bardzo, A teraz patrzę na nich czasem z łzami szczęścia w oczach. Na szczęście do mnie tez ma cierpliwość, ja się stalam nieznośna po porodzie... prZez to że nie akceptuje siebie, jestem okropnie zazdrosna i wiecznie nadąsana, już sama ze sobą nie mogę wytrzymać.
Nickky, nie powiem że narzekam na odkładalnosc mojego syna, ale czasem jak widzę jak gada z ojcem, albo jak się do niego głośno śmieje to jestem zazdrosna, bo nawet do mnie tak pięknie nie guga jak do niego. Także super że widzisz plusy w tej jej niedokładności. Ja nie słucham rad ciotek i mam, że nie powinnam go tak nosić, bo nikt mi tego czasu nie zwróci, A przyjdzie moment, że już nie będzie się chciał tak do mnie tuli23 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
zanes
juz w 2014 mówiono, ze bebilon ciezki...
hipp góruje błonnikiem
przeanalizowałam i bebiko zazwyczaj ma wiecej witamin czy mineralów niz bebilon
zazwyczaj
ale ja z ocena to musze czekac na kupe
bebiko pro+ na pewno jest nowe, bo ja nie znałam
biało-złote opakowanie
a zasugerowałam sie "ze dzieci bebiko lubia"hipp znam i watpliwosci miałm przy trzecim dziecku po roku...nie do konca wiem czy wina mmWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 10:24
-
Malamia a Wy jestescie na piersi cz mm? Dajesz jakis probiotyk?
Ciekawe jak to jest ze ten brzuszek dolucza teraz przeciez im dalej tym powinno byc lepiej a nie gorzej
Zrobil wlasnie kupe i jest mu lepiej 😊💩Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 10:40
-
U nas też ostatnio gorzej z brzuszkiem, było już dobrze, a od tygodnia znowu męczą ją bączki, słychać że w brzuszku jej się przelewa, często stęka i unosi nóżki. Raz miała taki konkretnie mocny atak kolki z płaczem przez godzinę nie do uspokojenia. Kupę robi teraz 1 raz dziennie, wcześniej było 3-4 razy (a pierwszy miesiąc nawet 8-10 razy ale to raczej norma). Tylko ja brałam antybiotyk na zatoki i mogło jej to zaszkodzić na florę bakteryjną. Jesteśmy na kp, ale czasami (z 1 raz w tygodniu) dokarmiam mm wieczorem, bo ona czasem jest jakaś nienażarta na noc
Bebiko pro+ ma dobry skład, hipp ma fajne dodatki probiotyczne, ja na to okazyjne dokarmianie daję bebilon profutura, może następnym razem spróbuję bebiko, chociaż Ani chyba bebilon nie szkodzi.
W ogóle jakoś w okolicy 11-12 tygodnia jest kolejny skok rozwojowy, więc może zaczyna się u naszych dzieciaczków.
Malamia, moja Ania też chyba woli tatę, dużo więcej się do niego uśmiecha i gada, z jednej strony to strasznie urocze patrzeć na nich razem, z drugiej jestem trochę zazdrosna -
Madera jesteśmy na piersi od początku. Wcześniej podawałam probiotyk, ale miałam wrażenie że jak kilka razy nie dostal to było lepiej i przestałam. Teraz podaje dicoflor krople i dwa razy dziennie infacol. Zaczął robić przynajmniej jedną kupę dziennie, do tego czwartku. Teraz znowu się coś zepsuło i dziś czekamy na kupę, bo zaczyna się stękanie
Edit. Też sądziłam że już będzie tylko lepiej z brzuszkiem i nie będziemy się męczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 12:43
23 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93