Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
aganieszkam wrote:Ja próbowałam zważyć na kuchennej i wyskoczył błąd 😅Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Z wagą nie ma co się spinać, póki rośnie
Każde dziecko jest inne i inaczej przybiera na wadze. Mój pierwszy syn był drobinka i 7 kg miał na 7 miesięcy, a Franek ma na 4 miesiące 😅 Starszy ma dokładnie 2,5 roku i waży 12 kg, gdzie taka wagę niektóre dzieci osiągają nawet na rok
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Małgoni poczatkowo nie dopajałam, miała kupy idealne
bidon wprowadziłam jak kaszka się pojawiła, ale nie daje do posiłku...raz, dwa razy na dzien cos z niego pociagnie
z chłopakami było trochę inaczej przez upały, tzn dopajałam ich od urodzenia , byli na mmLimonka lubi tę wiadomość
-
Ja dzis bylam z Ala na szczepieniu. Chyba jedt jedna z mniejszych tu, bo wazy 6080. Idzie caly czas rowno 25 centylem.
Gadalam z lekarka o rozszerzaniu diety to tez radzila nie czekac do skończonego 6 miesiaca , bo wtedy warto by dziecko juz cos jadlo a nie dopiero probowalo i ze raczej mniej stresu jest jak sie karmi ten miesiac wcześniej.
Madera chyba generalnie chodzi o smak. Tez sie smialam, ze zaczyna sie od warzyw i wszyscy startuja ze slodka marchewka -
Dziewczyny, orientujecie się ile może trwać wypadanie włosów po porodzie? U mnie lecą już miesiąc i jest dramat. Ja wiem, że nie da się tego zatrzymać i swoje musi wypaść, ale ile kurde jeszcze...Mam już prześwity skóry nad czołem i po bokach głowy, łyse skronie, ale najbardziej wkurza mnie, że te nieszczęsne włosy są wszedzie. Rano i wieczorem wyczesuję garście włosów nad koszem, a i tak znajduję je potem na ubraniu, na podłodze, na dziecku. Dzisiaj Ania miała włos w kupce..musiała go jakoś zjeść i się wydalił 😒 Wypadałoby ściąć na krótko, ale mam bardzo tłustą twarz i wyglądałoby to tragicznie.
-
Tak
Chodzi niby o słodki smak, że jak dziecko pozna slodkie (owoce)To nie będzie chcialo warzyw
A ja do tego się nie stosuje. Daje zamiennie choć ostatecznie warzyw mniej niż owoców więc wiadomo jak to się skończyło
Byla marchewka, jablko, dynia, gruszka, batat, sliwka , ziemniak z maselkiem...
A potem mieszane 🤣 mamy za sobą już indyczka choć to danie nie przypadlo do gustu 🤣pierwsze
Teraz owoce daje do kaszki, popoludniu coś obiadkowego wiec warzywa
Ciumka jabluszko w ciagu dnia (w dobie koronawirusa bylam ostatnio w sklepie 2 tyg temu
Ale w siateczke wszystko można włożyć, nawet kalafiora 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 20:54
delilah11, nickky, Limonka, pola89 lubią tę wiadomość
-
Ostatnio mojej się zaplątał włos wokół paluszka, na szczęście udało się odplątać ale nieźle się zacisnął
Mam bardzo długie włosy i teraz codziennie zaplatam warkocz, żeby nie gubić wszędzie tych włosów
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
U mnie ten sam problem, co chwile widzę jakieś włosy na Borysku masakra .. a powiedzcie mi tak odchodząc od tematu-czy to jest różnica jaką witaminę D się podaje dziecku? Od samego początku podawałam D-vitum a dziś stary kupił z innej firmy i nie wiem czemu ale zastanawiam się czy to jest jakaś różnica ? 😅
-
Ja noszę cały czas związane w kok, mam długość do ramion, ale i tak są wszędzie. Zawsze mnie wkurzało, że wszędzie jest sierść psa, a teraz jeszcze dodatkowo moje włosy...z Ani i jej maty zawsze zdjemuję jak tylko zobaczę, ale wiadomo, 100% nie zauważę.
Karolajnos, witamina D najlepiej w kroplach takich co 1 kroplę podajesz, są jeszcze takie wyciskane w takich większych gumowatych otoczkach - one mają więcej nośnika-oleju i mogą powodować u dzieciaczków bóle brzuszka, chociaż największe znaczenie to ma u takich malutkich 0-3 miesiące. Firma chyba nie ma większego znaczenia, chociaż zawsze warto sprawdzić skład, czy producenta nie poniosła fantazja i nie dodał jakiegoś cukru, słodzika czy konserwantów. -
Moje włosy tez są wszedzie... mały tez nie raz ma na sobie, ostatnio mu z buzi wyciągnęłam 🙈 nie pamietam kurczę ile to wypadanie trwało po pierwszej ciąży... ale na pewno jakoś długo
Kamcia rozumiem ze sprawdza Wam się ta siateczka ostatnio zastanawiałam się czy kupic 🤔
Sliczna kruszynka ☺️kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Karolajnos wrote:U mnie ten sam problem, co chwile widzę jakieś włosy na Borysku masakra .. a powiedzcie mi tak odchodząc od tematu-czy to jest różnica jaką witaminę D się podaje dziecku? Od samego początku podawałam D-vitum a dziś stary kupił z innej firmy i nie wiem czemu ale zastanawiam się czy to jest jakaś różnica ? 😅
Tutaj tez mozna troche poczytac o roznicach: https://pantabletka.pl/jak-wybrac-najlepsza-witamine-d3/Karolajnos lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
nickky wrote:Dziewczyny, orientujecie się ile może trwać wypadanie włosów po porodzie? U mnie lecą już miesiąc i jest dramat. Ja wiem, że nie da się tego zatrzymać i swoje musi wypaść, ale ile kurde jeszcze...Mam już prześwity skóry nad czołem i po bokach głowy, łyse skronie, ale najbardziej wkurza mnie, że te nieszczęsne włosy są wszedzie. Rano i wieczorem wyczesuję garście włosów nad koszem, a i tak znajduję je potem na ubraniu, na podłodze, na dziecku. Dzisiaj Ania miała włos w kupce..musiała go jakoś zjeść i się wydalił 😒 Wypadałoby ściąć na krótko, ale mam bardzo tłustą twarz i wyglądałoby to tragicznie.
Kolezanka polecila wziac witaminy ciazowe i wypadaja, ale nie tak bardzo. Mam wrazenie, ze troche pomagaja albo dobre placeboCoreczka 11.2019