Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zanes to dobrze obstawiałam, że Twoja córcia będzie następna z zębami 😊
U nas dalej nic, chociaż Ania znowu bardziej wszystko gryzie i ślini się więcej niż zwykle.
Za to opanowała pełzanie, tylko tak dziwnie, odpycha się cały czas z prawej nóżki a lewą wlecze za sobą. Na boki i dookoła obraca się normalnie na obie strony. W piątek mamy spotkanie kontrolne z fizjoterapeutką to podpytam.
Pozycji czworaczej i siadania brak "Mówić" też jej się ostatnio odechciało
Najlepsze zabawki to paczka chusteczek higienicznych, drewniana łycha kuchenna, drapak kotów to hit, kapcie prawdziwy szał, ogólnie wszystko co nie jest zabawką 😂
Też śpię z malutką, chociaż usypiam ją w łóżeczku i biorę do nas po pierwszej pobudce na mleczko koło 23-24. Wcześniej oczywiście są pobudki ale daję smoka i śpi dalej. Mąż grozi wyprowadzką na kanapę W nocy standardowo 4-8 pobudek, ale tylko na szybkie cycowanie. Rano wstajemy 6-8, zależy jak małe da pospać.
Adela, ja bym próbowała dalej z różnymi smakami i konsystencjami, żeby nie przegapić tego momentu, kiedy synek zacznie jeść. Ewentualnie badania pod kątem refluksu, wędzidełka? Może przeszkadza mu jakaś dolegliwość. Ogólnie niby dzieci powinny przekonać się do jedzenia tak do 10 miesiąca, więc jeszcze masz trochę czasu
-
Nickky niby cos tam widac ale ani nie spuchnięte dziasla ani nie czerwone 😅 takze moze to potrwać choc rece ma teraz non stop w buzi, moja tez lubi klapki a zwłaszcza croxy syna 😂
A co do odpychanie jedna nozka to dzieci często tak maja pozniej ogarniaja oby dwie 😁
Moja staje juz sama na dluzsza chwile i chcialaby isc ale sie troche boi 🤦♀️Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Adela cora mojej psiapsi z porodowki nie jadla nic.. poki nie dala jej udka z kurczaka. No i je tylko mieso w kawalkach. Probuj moze znajdziesz i swoj sposob.
Nicky ja moglabym nie pisac, bo Ty mnie zawsze wyreczysz. U nas tez kapcie na tapecie. Dzis odkryla tez odkurzacznickky lubi tę wiadomość
-
Adela ja miałam taki moment, że przestałam dawać i po kilku dniach zjadł prawie cały słoiczek rybki gerbera. U nas czasem działa nawet zmiana koloru łyżeczki, albo mus owocowy prosto ze słoiczka, z miseczki mimo że ten sam, już tak nie smakuje. Teraz hitem są tubki owocowo warzywne, mimo że powinno się wyciskać na łyżeczkę to daje prosto z tubki bardzo powoli, czasem nawet sam zassie. No i najlepiej mu smakuje jak ja jem razem z nim, także dobrze jest jesc razem. Też; mam z nim trzy światy, ale staram się mu ciągle coś wciskać, niech chociaż próbuje;)
U nas hitem takich "zabawek" są butelki po wodzie czy napojach, a jeszcze jak w środku coś jest to już w ogóle super 😂 I pilot od tv, jeden już ma na własność, bo zajeździł.
Kamcia nie strasz, mimo wszystko to pewnie frustrujące dla mamy22 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Ulubione zabawki to butelka z dzieckiem po wodzie, pilot, kable od ładowarki i dekoder na półce 🤦♀️
Starsza córka była niejadkiem, potrafiła przez cały dzień dwie kanapki zjeść 🤦♀️ przeszło jej dopiero w wieku 8 lat...
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja śpię z maluchem. Szymon też po pierwszej pobudce (23-24) ląduje u nas w łóżku. Potem do rana czasem 2 a czasem 4 -5 karmień
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Nicky, mój teraz już więcej raczkuje, ale jak pełzał, to też odpychał się tylko z prawej nogi. Nawet teraz dalej jak przejdzie z raczkowania na brzuch kiedy się wywali, to nadal tylko prawa noga. Myślę, że to nic złego.
Najlepsze rzeczy do zabawy to identycznie jak u was: kapcie, paczka chusteczek, pilot od tv, butelka z resztką wody. Żadna zabawka się do tego nie umywa 😉
Zastanawiam się w jakim wieku dziecko może zacząć przesypiać całą noc? Mamy na forum już jakiegoś malucha, który by spał bez przerwy? Albo jak u Kamci tylko z jedną pobudką?
U nas jak jest lepsza noc to trzy pobudki na jedzenie, jak gorsza to jeszcze w międzyczasie pobudki z bliżej nieokreślonych powodów.
-
AdelaX ja nie odpuszczam🤓 dzielnie gotuję 🥗🍲🥘 głównie zupy, bardziej lub mniej gęste. Syn lubi buraczki lub botwinka. Lubi to trochę niedopasowane słowo, ale coś poliże nie tak jak w przypadku ziemniaka od razu odruch wymiotny. Często go zagaduje tak oby dać coś do dziobka 😁 tu macham zabawką a tu zaraz nadlatuje samolot. Czasem wepchne 5 łyżek a później zaczyna jeść. Czasem nic nie idzie 🤷♀️ daje wodę i chrupka tak aby było te coś... Owoc najlepszy w gryzaku, lubi też borówki i winogrona z ręki odbieram skórę i podaje aby coś pogryzł. Za kaszą nie jest za bardzo ale zaczynamy znów schemat zagadywanie wpychanie chociaż z 5 łyżek często później chce jeść i zjada niewielką porcję kaszki z owocem. Nie poddaje się, próbuję. Mój mąż mówi że nie nakarmi bo mlody nie chce. A u mnie NIE.. To a może jednak coś 🤪😁
Natomiast gdybym pozwoliła jemu jeść chleb to obgryzał by z apetytem, dać tylko do ręki... Więc to nie jest aż taki nie jadek 🤪 tylko z chlebem poczeka syn do 9mc.
Natomiast jestem za próbami niż odpuszczaniem. W rodzinie jest niejadek. To potem przeradza się w cwaniaka. Niby nic nie je ale z listy menu wszystko niezdrowe. I walka żeby zjadł cokolwiek innego. Szkoda nerwów. Więc wolę teraz małymi krokami jakkolwiek zachęcać do próbowania niż poddać się na starcie a później nerwy tracić.
Czasem daje coś naszego do spróbowania np ostatnio dałam liza bitej śmietany wiem pomyślicie o zgrozo... Ale wolę otworzyć go na smaki. I to były tylko nieznaczne ilości 😉
Córce gotowałam oddzielnie ziemniak, marchew, brokuł, burak... Takie miała początki. Z synem tak nie idzie. Ale uważam że jeszcze mamy czas nie tracę nadziei 😁19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Fleme u mnie zdarzyło się, że syn przesypiał całą noc, kilka nocy takich było. I to na KP. Teraz różnie, noce są gorące to też gorzej się śpi. Obudzi się raz czasem 2, a przy upałach nawet 3. Zastanawiałam się czy go nie przepajac wodą ale zawsze mi daleko po butle 🤪 ogólnie ja pociesze to dziecko czy ma kilka miesięcy czy moja córka 3 lata to różnie z tym spaniem. Córka nie raz się budziła w nocy teraz rzadziej, śpi w nocy z pielucha i czasami jak załaduje ją to od razu wola z płaczem żeby jej przebrać, bo w dzień w majteczkach i ogromny dyskomfort od razu jak coś się zdarzy niespodziewanego🤷♀️. Czasem się obudzi skoro świt i po prostu przyjdzie do nas. Do niedawna piła butlę i budziła się w nocy bo chciała się napić. Myślicie ze po roku dziecka się wyśpicie. Nie ma tak łatwo 🤓19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
A co do rzeczy do bawienia poza zabawkami, kable syn wyciąga, lubi odkurzacz i jak tylko zobaczy wózek to idzie koło od wózka gryźć / lizac🤪🤷♀️🤦♀️ ratunku... 😒😣🤦♀️ Buty też i owszem, oraz na bieżąco swoje skarpetki 🤪
Zanes lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja się nawet nie łudze na przesypianie nocy, syn na 2 lata dopiero spal cala noc jedynie pil wodę ale bral sobie sam. Corka budzi się nawet z 6 razy nie wiadomo czemu 🤷♀️ dzis mamy szczepienie na wzw jak u was je dzieci zniosły?Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Maxi moja córka wszystmo liże,kola od wózka tez a jak buty dorwie to pozniej placz jak jej wezmę, nas tez liże i wszystkie okruszki z ziemi syn tak nie robił 😅😂
Alassea lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Cześć dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo dawno mnie tu nie było. Miło czytać o Waszych dzieciaczkach
Nasza Zosia to prawdziwa torpeda. Rozwija się o wiele szybciej niż brat. Tydzień temu skończyła 7 miesięcy, a od 2 tygodni sama siada i raczkuje 🙈 rozszerzamy dietę metodą BLW i mimo wielkich obaw ani razu się nie zakrztusiła. Najbardziej kocha pomidory, buraki i ogórki. Potrafi naprawdę dużo zjeść (ostanio na kolację 3/4 sporego pomidora i kromkę domowego chleba 😲). Aż miło popatrzeć na dziecko, które je. Mamy niejadków, może spróbujcie podawać kawałki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 16:24
Muki85 lubi tę wiadomość
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️