X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jabłkiem trzeba uważać lepiej dawac w późniejszym etapie bo łatwo o zakrztuszenie niestety lepiej podgotować i dać 🙂 moja tez borówki uwielbia później kupa ze skorka 😂😂 tez mamy swoje a maliny się dopiero nam zaczynaja

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, zauważyłaś, że Małgosia lepiej śpi odkąd jest w osobnym pokoju czy nie widzisz różnicy? Zastanawiam się czy może my jakoś przypadkowo nie budzimy małej i stąd te częste pobudki.

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie cuda utrafilam ❤

Rozmiar 22 A więc następne po naszych bartkach
    Oczywiscie znów byłam "na zakupach " U znajomej 🙈🙈🙈
    Małgosia najbardziej obkupiona
    Oczywiscie nowki sztuki, teraz dominowal next (A miałam napełniony koszych w nextcie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 18:41

Maxi, pola89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nickky Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni są pobudki co 1,5-2 godziny w nocy, ale to jest lepiej 😉 Wcześniej były co 40 minut, i tak to trwało z przerwami od 4 miesiąca, zasypiałam już na stojąco.
    Marzy mi się 3-4 godziny nieprzerwanego snu ;)

Za to z zasypianiem ostatnio jest kiepsko, zawsze kładziemy Anię ok 19:30 a ostatnio zasypia 21-22. Wcześniej jest z godzina radosnego szaleństwa, a potem już marudzenie i płacz ze zmęczenia. Ale może to dlatego, że jesteśmy tydzień u dziadków i mała jest mocno przestymulowana, nowym otoczeniem, tym że ciągle wokół niej są inne osoby niż rodzice i grającym wieczorami tv. Zobaczę jak będzie od poniedziałku jak wrócimy do domu.

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik
    Ciężko odp
    Małgosia śpi bardzo dobrze
    Tfu tfu, ja tego głośno nie napisalam 😉
    Oczywiście mogloby byc lepiej ale w nocy jedna pobudka, czasem dwie , ale ta druga czasem jest pobudka czasem udaje sie uśpić mlekiem
    Chyba narzekam na wczesne pobudki 🤭
    Wszystkie moje dzieci w okolicy półrocza są juz same w pokoju (chłopaki już teraz razem )i przykladowo starszy syn dlatego że mieliśmy poczucie iż my mu przeszkadzamy np maz wstawaniem
    I wszystkie spaly podobnie na tym etapie

Wiem ze czasem przeniesienie dziecka pomaga
    Albo zmiana łóżeczka tzn sam materac na podłodze

Kasik lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki raz lepiej raz gorzej. Czasami budzi się co pół godziny - godzinę, najczęściej co 2-3. Czasami wystarczy pogłaskać po pleckach lub przytulić i śpi dalej. W dzień 2-3 drzemki po 30 minut. Z cyckiem w buzi pośpi nawet 2 godz.

Jedna górna jedynka już wyszła, teraz czekamy na drugą.
    Młoda już pełza, próbuje raczkować. Zrobi 2 kroki i pada na klatę. Próbuje też już wstawać. Najchętniej ćwiczy wspinając się po mnie.

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ale się dawno nie udzielałam ale wracam (mam nadzieje znow😂) u nas tez niejadek, na początku nic oprócz cyca, od razu wymiotował, gotowałam sama, słoiczki próbowałam, wszystko ale nie wychodziło chociaż ewidentnie był już gotowy i mega ciekawy co my tam jemy.. ale na szczęście ostatnio chyba coś przeskoczyło i zaczął jeść powoli, także jestem mega zadowolona, ostatnio zjadł nawet pół słoiczka prawie :o
    A co do nocy to u nas z miesiąc już pobudki co godzine/dwie chociaż tak to budził się raz/dwa razy w nocy.. Mamy 7 miesięcy skończone, dwa ząbki ale wydaje mi się ze te spanie to kwestia następnych ząbków, tylko czy trwałoby to aż tyle czasu? Czy może się przestawił i teraz tak już będzie wstawał? W każdym razie chodzę strasznie nie wyspana od jakiegoś miesiąca, masakra.. chociaż na dzień nie narzekam, w ciągu dnia pięknie się bawi, pełza już po całym domu, powoli zaczyna nóżki podciągać pod siebie wiec wydaje mi się ze może niedługo zacznie raczkować, ale dalej nie siedzi :( poza tym nie lubi wózka i jak żyć ? Hah

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnos a jaki słoiczek Ci zjadł ? Bo ja już tyle wyrzuciłam .. mus to tylko jeden toleruje...znów spróbowałam podać kaszkę ale zacisnął buzie 😑 marchewkę sama gotowałam ziemniaczki i tez nic. Chhba będę mu z obiadu naszego coś dawać hehe 🙈

A co do jabłka to sobie tylko lizał ta ćwiartkę ale faktycznie dzieki za czujność mógł sobie odgryźć kawałek, ja już wariuje z tym rozszerzaniem diety. Na 2 tyg dałam sobie spokój ale znów zaczęłam podawać i znów nic

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelax-stara szkoła-jabłko skrobane łyzeczka ;)

AdelaX lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakimi zabawkami bawią się teraz Wasze maluchy? Chcę mojej jakieś kupić. Polecacie coś?

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas zabawkowych konkretów nie ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik wrote:
    Jakimi zabawkami bawią się teraz Wasze maluchy? Chcę mojej jakieś kupić. Polecacie coś?
    Ja mogę polecić te dwie, mam obie, świetnie pomagają przy nauce raczkowania/pełzania:
    https://www.smyk.com/p/smily-play-tancze-i-wibruje-krab-zabawka-niemowleca-i6636787?gclid=Cj0KCQjwpZT5BRCdARIsAGEX0znABHgjNvBj8-2wdNGUWNVXBvDu-Ol2RXZsUXGsyy-vgczAYR0JeVoaAosKEALw_wcB
    https://www.empik.com/smily-play-zabawka-interaktywna-osmiornica-smily,p1126046099,zabawki-p?gclid=Cj0KCQjwpZT5BRCdARIsAGEX0zlaDglwwmPfsLeYKx8SDvg9c57d-UFLy15JSOVmx_PaIAV-XCqfcBAaAjjvEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Może pooglądać z nimi filmiki na YT. Ogólnie to są to zabawki, które grają melodie, wydają dźwięki i wibrują. Kiedy dziecko je złapie to odjeżdżają na około 50-70 cm i się zatrzymują. Gdy dziecko do nich dopełza i znowu je złapie to znowu uciekają zachęcając do ruchu. Gdy dziecko się znudzi i przestaje bawić prze kilka minut to wtedy włączają na chwilkę muzykę, żeby znowu przykuć uwagę.

Dodatkowo polecam też:
    https://czytam.pl/k,ks_692311,Slonik-Teczowe-Ucho-0695-ceneo.html?ceneo_spo=true&utm_source=ceneo&utm_medium=referral

Słonik macha głową i mojego bardzo to śmieszy. Każda literka/cyferka to 3 różne informacje - kolor, kształt numer. Wszystko po polsku.

Oczywiście mamy też cała kolekcję fisher-price, drewniany wóz strażacki, piłeczki do rehabilitacji, grzechotki itd, ale nic z tego nie interesuje go jakoś bardziej...

Kolejne na naszej liście są:
    https://majum.pl/hustawka-dla-malych-dzieci/4693-hustawka-dziecieca-musztardowa-mis.html
    https://www.smyk.com/p/milly-mally-polly-konik-na-biegunach-gray-i6478141

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 20:48

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy z tych pierwszych biedronke i osmiornice i w sumie Małgosi nic nie interesuja,starszych czasem tak-osmiornica...
    dla mnie głośne
    Małgosia nie pełza (na tę chwile 3 z 4 moich nie pełzało), ale "doczłapie" sie do zabawki każdej
    najfajniejsza każda do zmemłania (zjedzenia)
    ale mozna polecic kostki edukacyjne(mam grająca
    https://ksiegarnia-edukacyjna.pl/product-pol-993-Kostka-Edukacyjna-0715-Smily-Play.html
    , drewnianą
    https://3xk.pl/product-pol-160859-Smily-Play-Zaczarowane-Pudelko-Kostka-Edukacyjna-Drewniana.html i ta ma przeplatankę) walce do raczkowania
    https://www.51015kids.eu/zakrecony-roler-5o34a3?cid=km0001&gclid=Cj0KCQjwpZT5BRCdARIsAGEX0zmj0RZJAyzSX3xHWMu8b6FXP5VNIARht6mJPP4z5OUgzjrwPDWvP40aAgX6EALw_wcB sprawdzają się przeplatanki (teraz do obracania koralikami, elemaentami)
    mamy tego typu
    http://www.olatoys.pl/home/105-duza-mula-przeplatanka-labirynt-goki-.html
    ale u nas ogólnie na topie co bracia uzywaja, np mamy taki pchacz 4w1(dla leżacego, dla pseudochodzacego)
    niech wam będzie, poam ;) (pisałam kiedys, ze nie lubie polecać konkretnie, wszystko zależy od gustu czy to mamy, czy dziecka)
    https://allegro.pl/oferta/muzyczny-chodzik-edukacyjny-s2018pr-5w1-smily-0846-9528047611?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Pozosta%C5%82e&gclid=Cj0KCQjwpZT5BRCdARIsAGEX0zkS6V0RNptl-V1PzIvEXZr7x7Aazlh8wyf-PnJSbSIgppqe8vubOh0aArMlEALw_wcB
    równocześnie dodaje (jako mama córki z dysplazją, matka-wariatka XD ) ze zadne z moich nie pchało pchacza, krzesło czasem tak, ja nawet nie mam odwagi poprowadzic dziecka niechodzącego samodzielnie pod pachy czy nawet za reke-wyczaczcie zboczenie

podałam tez zabawki ktore nadal interesuja starszych
    chyba pierw odpisałam na zasadzie, że u nas tak duzo wielorakich zabawek, ze ciezko wyłapać co dominuje
    , Małgoś duzo wkłada do buzi (w takim stopniu jak najstarszy brat-do dzis ma taka manierę), więc wszystko, co da się "zjeść" jest naj

juz wiem

U NAS TO NAZYWA SIĘ RUTYNA XD XD XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 21:26

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAMY LATO, UPAŁ U NAS
    KTOŚ TAK NAWALIŁ DO PIECA ZE SMRÓD NA PÓŁ MIASTECZKA... :( WSTYD :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zabawek polecam:

https://allegro.pl/oferta/interaktywna-kostka-edukacyjna-grajaca-petla-18m-9504687387?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Co prawda jest napisane 18m+ ale jak się zacznie bawić to nie ma dziecka choć tez zalezy od humoru 😜u siostry to dorwał i stwierdziłam ze muszę kupic

U nas pobudki po uśpieniu na noc dość częste, płacz, przebudza się nie mogę go odłożyć. No jest inaczej wiec myśle ze zeby. Nadal nic nie je prócz cycka. 😣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 23:24

• Maxi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno mnie nie było.... 🤓

Dziś mija rok jak poznałam płeć dziecka. Śmiałam się i płakałam na kozetce u lekarza poznawszy płeć. Lekarz oznajmił że widzi antenkę 😅 A zdjęcie z siusiakiem dotej pory wisi w pokoju z podpisem mam syna ♥️

Czas szybko mija... 😒

Wydaje mi się coraz bardziej że syn ominie raczkowanie. Od początku spał na brzuchu, był od początku brzucho lubny, szybko zaczął pełzać i przemieszczać się. Nagle w około 5 miesiącu wszystko ustało. Po 6 miesiącu zauważyłam że nie wszędzie chce pełzać na łóżku tak, na podłodze nie, na podłodze położyłam kapę z łóżka taka dużą to od razu się załączał. Nie na każdej podłodze i nie w każdym pomieszczeniu jest zainteresowany aktywnością ruchową. Ale w pewnym czasie wykrzyczałam tu na forum udało się siada i zaczyna nieśmiało przekładać łapki... Ostatnie dni urlopu znów powrót do domowych kątów i znów stóp 🤷‍♀️ jesteśmy na etapie siadam wszędzie, ciągłe i gdzie mogę 😁 na raczkach 2-3 kroki, potrafi na raczkach zrobić obrót o 180° ale nie jest zainteresowany przemieszczaniem się dalej, zaraz klap pupa i siedzi. Doskonale sobie radzi z siedzeniem, siadaniem, i powrotem do brzucha. Córka była zupełnie inna, rozwijała się jak córka Zenes, tylko siadanie opanowała trochę później i od boku. Nie potrafiła tak stabilnie siedzieć w 7 miesiącu jak syn, chociaż raczkowała od 6. W 7 ja ją sadzałam i nie potrafiła wracać do pozycji na brzuch tylko do tyłu i gleba🤷‍♀️ więc wiele rzeczy odkrywam na nowo 😉 a jeżeli chodzi o syna jest tak zafascynowany siadaniem że wątpię aby ruszył z normalnym czworakowaniem.predzej zacznie stać 🤷‍♀️🤪

Co do zabawek to ja lubię wszystko co dziecko najdłużej wykorzysta. Kasik nie wiem co byś poszukiwała.. Ale na ten czas najlepsze jest stolik edukacyjny, syn sobie siedzi przed stolikiem tam jest mini pianinko i sobie tam gra. Córka ma 3 lata i też lubi do tej pory ten stolik. Sorterek wiaderko, dziecko jeszcze nie posortuje ale może bawić się klockami wrzucać do wiaderka nie koniecznie przez pokrywę z kształtami, fajne są też są tez to co kamciaelcia wysłała to z koralikami, syn też lubi przezucax koraliki, mamy trochę inne ale całą frajda jak coś można poprzekładać. Poza tym co sprawiło radość dla syna dmuchany basenik żaba z biedronki, wrzucić tam jemu grzechotki, piłeczki i mógłby nie wychodzić nawet bez wody super zabawa. Na urlopie to odkryłam, czasem musiałam gdzieś go mieć w miejscu bardziej ograniczonym i go wkładałam w basenik 😁🤪

Poza tym zaczynam syna obeznawac z nocnikiem i mamy pierwsze malutkie sukcesy🤓😅

Z jedzeniem u nas różnie ale troszkę ze 2 razy na dzień. Czasem zje więcej czasem bardzo mało. Nadal czasem ma odruchy wymiotne🤷‍♀️

OLZA odzywałaś się jakiś czas temu i co znowu znikłaś co u was?

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nie ma płaczu w nocy, po prostu się kręci, cyc i idzie dalej spać. Ale przez to, że budzi się o wiele częściej, zaczęłam to brać do nas do łóżka... rano za to śpi długo. Średnio do 9, czasem nawet do 10.

U nas pełzanie perfekcyjnie opanowana, nie wiadomo kiedy się przemieszcza. Na kocyku przed domem, albo na plaży zaczyna raczkować :D

Niestety u nas jabłko postaci papki nie wchodzi :/ ale faktycznie podawanie całego jabłka może być niebezpieczne

Co do zabawek, u nas fajnie sprawdziła się hula kula https://allegro.pl/oferta/vtech-edukacyjna-hula-kula-8630038394?utm_medium=app_share&utm_source=facebook przy nauce pełzania

22 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Ja z zabawek polecam:

https://allegro.pl/oferta/interaktywna-kostka-edukacyjna-grajaca-petla-18m-9504687387?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Co prawda jest napisane 18m+ ale jak się zacznie bawić to nie ma dziecka choć tez zalezy od humoru 😜u siostry to dorwał i stwierdziłam ze muszę kupic

U nas pobudki po uśpieniu na noc dość częste, płacz, przebudza się nie mogę go odłożyć. No jest inaczej wiec myśle ze zeby. Nadal nic nie je prócz cycka. 😣
    My również mamy kostkę edukacyjną,niby od 6 miesiąca, dokładnie tą:
    https://odidodi.pl/pl/products/smily-play-interaktywna-kostka-edukacyjna-10551.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping

Jednak u nas nie za bardzo go interesuje. Może dlatego, że mój jeszcze nie siada i jedyne co robi to uderza w ściankę z ośmiornicą i uśmiechniętą buźką i one się kręcą.

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niczym konkretnym sie nie bawi zabawek duzo ale zajmuje się nimi na 5 sekund wymemla i tyle zwłaszcza zabawki syna 😂
    Moje dziecko wstaje o 6 ale chodzi spac ok 20/21 syn dlugo spal bo do 9,10 ale corka to inny model dzis budziła się co godzinę a poszłam spać przed 2 bo urodziny syna byly trzeba było wszystko ogarnąć także ledwo zyje 😑

Nickky dzis patrzylam małej do buzki i dwie dolne jedynki widać pod skóra ale dziasla nadal płaskie są 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 09:38

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usmażyłam placuszki dla synka. Nie chciał buzi otworzyc.. rece po raz kolejny opadają
    Za to my ze starszym się najedliśmy 😝

Dziewczyny uzbroić się w cierpliwość i odpuścić na razie czy coś jednak u Was się sprawdza? Chodzi mi o niejadków

‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ