Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewuszki, od dwóch dni podczytuje z ukrycia 🤣 u mnie dzis termin miesiaczki , więc oficjalnie skończyłam 4t . Data porodu wstępnie na 17.12 a pierwsza wizyta 21.04 ...
Bardzo się boję. Za mna już jedna strata w 11t poronienie zatrzymane . Ojj jak ja to przeżyłam. Obiecałam sobie ze musze zajsc w ciaze do terminu który miałam mieć na czerwiec bo musiałabym chyba się zakopać na cały miesiąc bo nie wyobrażałam sobie jak ja to zniosę..
Teraz czuję że jest inaczej bo beta pięknie przyrosła a w tamtej mieliśmy z tym problem:( niestety pojawiły się brazowe plamienia które wywołują u mnie gęsią skórkę i atak paniki .. wiem ze to częste zjawisko , ale już tak chyba mamy ze martwimy się na zapas 🙈
Także przdlugawo ale witajcie ❤️💚❤️💚
Red555, Milixx lubią tę wiadomość
3cs po poronieniu 💚🤞
11dpo ⏸️
12dpo beta: 41,3 mlU/ml ✅️ progesteron: 29,5 ng/ml ✅️ tsh: 3,44 ❌️
14dpo beta: 143,2 mlU/ml
16dpo beta: 351,6 mlU/ml
18dpo beta: 760,7 mlU/ml
5t5d dzidzia 0,27cm
6t2d usg mamy ❤️
12t3d prenatalne (07.06) -
Witajcie
Tez mój pierwszy termin miał być na czerwiec.
Hmmm cos dziwnego u mnie. Zamiast w żołądku to w podbrzuszu mam takie jakby bulgotanie. Śmiesznie dziwne i niepokojące uczucie. Mam też gazy i wzdęcia 🤫😵🥴👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Blondyna.B wrote:Ale duża beta 😯
Jest szansa na bliźniaki??
W rodzinie żadnych bliźniaków nie mam,także nie wiem 😳 -
nick nieaktualnyU niektórych kobiet beta przyrasta bardzo szybko i nieustannie się podwaja, gdzie u innych w pewnym momencie przyrosty są mniejsze. Ja w pierwszej ciąży w 8 tygodniu miałam 151 000 górna granica dla mojego laboratorium, moja lekarka też jak zobaczyła to się zastanawiała czy bliźniaków nie będzie, ale jedno dizeciatko było 😅
Kornelkanelka lubi tę wiadomość
-
Ja robilam w piątek anty xa
Czekam na wyniki
Na ich podstawie lekarz dobierze dawkę heparyny👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Kornelkanelka, cześć. Beta faktycznie wysoka i powyżej średniej chociaż w kalkulatorze można zobaczyć ze bywają tez większe☺️ Ładnie przyrosła i w normie wiec nie ma co się martwić na zapas❤️
AguniWaj, witaj☺️Przykro mi z powodu Twojej straty🥺 wierze ze tym razem będzie wszystko super ✊🏻🤞🏻 Ja tez miałam plamienia, w tej i poprzedniej ciąży. Wiem jak strasznie to stresuje. Człowiek zyje jakby na bezdechu. Przyjmujesz jakieś leki?
Red, czyli beta przyrasta dobrze to najważniejsze 🍀 ja tez robiłam dwie bety i dostałam zakaz od lekarza🤭 niby człowiek myśli ze może go ta beta uspokoi ale finalnie może zestresować niepotrzebnie😪Red555 lubi tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj od wieczora boli brzuch okresowo. Nie lubię☹️ Plamienie i ból okresowy to straszne uczucie w ciąży. A na rozluźnienie, wyobraźcie sobie ze mój mąż już jest pewien ze będzie chłopak🤦🏼♀️ Nie No ten to jest dobry. Ja tu dramatyzuje i zaglądam co 5 minut w gacie czy nie ma krwi a on mi już z płcią wyjeżdża… 😂
A wogole to wczoraj widziałam lecący klucz bocianów, a chyba z 10 ich było. To dobry znak. Dziewczyny na pewno będziemy obchodzić w tym roku sylwestera z mini mini🤞🏻🍀🍀🍀
Kornelkanelka, MałaMk, Red555 lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:AguniWaj, witaj☺️Przykro mi z powodu Twojej straty🥺 wierze ze tym razem będzie wszystko super ✊🏻🤞🏻 Ja tez miałam plamienia, w tej i poprzedniej ciąży. Wiem jak strasznie to stresuje. Człowiek zyje jakby na bezdechu. Przyjmujesz jakieś leki?
Jakieś suple , to wiadomo a z leków to cyclogest i eutyrox bo tsh niestety ponad 3
3cs po poronieniu 💚🤞
11dpo ⏸️
12dpo beta: 41,3 mlU/ml ✅️ progesteron: 29,5 ng/ml ✅️ tsh: 3,44 ❌️
14dpo beta: 143,2 mlU/ml
16dpo beta: 351,6 mlU/ml
18dpo beta: 760,7 mlU/ml
5t5d dzidzia 0,27cm
6t2d usg mamy ❤️
12t3d prenatalne (07.06) -
Dzieki dziewczyny, jestem spokojniejsza.moze po prostu taki mam organizm że ta beta taka jest 😉
Hania ja mam bóle jak na okres praktycznie codziennie także rozumiem.. -
Cześć. Rano jakiś diabeł mnie podkusił i siknelam na test. Miałam bobo test strumieniowy i kreska testowa to jakaś słabizna🥺 ale sobie zrobiłam niedziele. 😭😭😭
-
Kornelkanelka wrote:Też mnie trochę dziwi ta beta i zaczęłam się zastanawiać czy wszystko okej
W rodzinie żadnych bliźniaków nie mam,także nie wiem 😳 -
Hania007 wrote:Cześć. Rano jakiś diabeł mnie podkusił i siknelam na test. Miałam bobo test strumieniowy i kreska testowa to jakaś słabizna🥺 ale sobie zrobiłam niedziele. 😭😭😭
Jakiś czas temu była dziewczyna na forum (z ciążą wszystko dobrze) że siknęła sobie jakoś na test ok tydzień po terminie 🐵 żeby mieć pamiątkę a tam mało widoczna keska. Zrobiła inny i tamten musiał być jakiś lewy bo kolejny były ładne kreseczki. Nie ma co robić bo to niepotrzebny stres ☺️ -
AguniWaj94 wrote:Cześć dziewuszki, od dwóch dni podczytuje z ukrycia 🤣 u mnie dzis termin miesiaczki , więc oficjalnie skończyłam 4t . Data porodu wstępnie na 17.12 a pierwsza wizyta 21.04 ...
Bardzo się boję. Za mna już jedna strata w 11t poronienie zatrzymane . Ojj jak ja to przeżyłam. Obiecałam sobie ze musze zajsc w ciaze do terminu który miałam mieć na czerwiec bo musiałabym chyba się zakopać na cały miesiąc bo nie wyobrażałam sobie jak ja to zniosę..
Teraz czuję że jest inaczej bo beta pięknie przyrosła a w tamtej mieliśmy z tym problem:( niestety pojawiły się brazowe plamienia które wywołują u mnie gęsią skórkę i atak paniki .. wiem ze to częste zjawisko , ale już tak chyba mamy ze martwimy się na zapas 🙈
Także przdlugawo ale witajcie ❤️💚❤️💚
Powiem Ci że mam to samo, jestem spokojniejsza bo beta pięknie przyrosła a w żadnej ciąży (oprócz 1 nie było dobrze z betą) a to już bardzo dobry znak i będzie dobrze ☺️
Brązowe plamienia a jeszcze w okolicach terminu 🐵 to nie jest powód do niepokoju - oczywiście możesz ze swoim lekarzem skonsultować i np da luteinę żeby je zastopować
-
Blondyna.B wrote:Testy są po to żeby wykryć ciążę a nie sprawdzać czy ok!
Jakiś czas temu była dziewczyna na forum (z ciążą wszystko dobrze) że siknęła sobie jakoś na test ok tydzień po terminie 🐵 żeby mieć pamiątkę a tam mało widoczna keska. Zrobiła inny i tamten musiał być jakiś lewy bo kolejny były ładne kreseczki. Nie ma co robić bo to niepotrzebny stres ☺️ -
Hania007 wrote:Cześć. Rano jakiś diabeł mnie podkusił i siknelam na test. Miałam bobo test strumieniowy i kreska testowa to jakaś słabizna🥺 ale sobie zrobiłam niedziele. 😭😭😭
-
Blondyna.B wrote:Nie no nic złego nie, widać od razu poszybowała w górę na samym początku ☺️ a nie ma opcji np że wcześniej była owulacja?
-
Hej!
Dzis termometr doprowadził mnie do zawału.
Koło 4 nad ranem mąż zaczął się kręcić do pracy i się obudziłam. Kurde chciało mi się do toalety to szybko zmierzyłam temp - 36.7! Pierwsza myśl-spada progesteron i bolał mnie brzuch zaraz będzie koniec. Ale jeszcze zasnęłam. Zmierzyłam drugi raz przed chwilą 37.2👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Jc94 wrote:Hej!
Dzis termometr doprowadził mnie do zawału.
Koło 4 nad ranem mąż zaczął się kręcić do pracy i się obudziłam. Kurde chciało mi się do toalety to szybko zmierzyłam temp - 36.7! Pierwsza myśl-spada progesteron i bolał mnie brzuch zaraz będzie koniec. Ale jeszcze zasnęłam. Zmierzyłam drugi raz przed chwilą 37.2 -
Kornelkanelka wrote:Po testach owulacyjnych i po objawach wg mnie owulacja była w 15dc, bo wcześniej był ciągle negatyw 😊
Kornelkanelka lubi tę wiadomość