Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
marti7 wrote:Do 29 kwietnia Nie wytrzymam do 5 maja
marti7 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Beta po osiągnięciu 1000 zwalnia i te normy ze powinna wzrosnąć w ciągu 48h o minimum 66% są niezasadne. Nie wiadomo o ile powinna wzrastać ale nie powinno się już jej badać dla własnego świetego spokoju. Trzeba czekać do wizyty i być dobrej myśli❤️ Jeśli był krwiak to stad to krwawienie u Ciebie wiec nie martw się na zapas😘
Masz rację Czekam do piątku, najwyżej potem będę się martwić. Ale obym nie miała powodu do zmartwień. Nie ukrywam, ze liczę już na serduszkoGrubAsia, Hania007 lubią tę wiadomość
-
Hej, u mnie okropna zgaga i częste wstawanie na siku w nocy 😬 poza tym innych objawów brak ale na to jeszcze czas chyba, no i jeszcze takie delikatne bóle podbrzusza. jakie macie sposoby na zgagę? 😊🙏wrzesień 2019 💙 synuś
luty 2022 💔
Kwiecień 2022 - beta 106 💓
Maj 2022 dwa serduszka ❤️❤️
Będzie chłopczyk i dziewczynka 🥰
-
Hejka dziewczyny Mogę do Was dołączyć?
Mam termin porodu na 12.12.2022
19.04 mialam pierwsze usg to było 6t1d i widziałam 3.5mm dzidziusia z bijacym serduszkiem😍
Kolejną wizytę mam 2.maja.
Jak Wasze samopoczucie? Męczą Was jakieś dolegliwości?
Pozdrawiam grudniowe mamy:)
P.S sama też mam urodziny 4.grudnia😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 23:06
Blondyna.B, Hania007, Szatkownicadojajek, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Patka6 wrote:Hejka dziewczyny Mogę do Was dołączyć?
Mam termin porodu na 12.12.2022
19.04 mialam pierwsze usg to było 6t1d i widziałam 3.5mm dzidziusia z bijacym serduszkiem😍
Kolejną wizytę mam 2.maja.
Jak Wasze samopoczucie? Męczą Was jakieś dolegliwości?
Pozdrawiam grudniowe mamy:)
P.S sama też mam urodziny 4.grudnia😃
Hej!
super, ze już widziałaś serduszko i gratuluję ❤️ Tez jestem z grudnia ale 10 🙂
Czekam z niecierpliwością na swoją wizytę chociaż wiem ze może być jeszcze za szybko
wrzesień 2019 💙 synuś
luty 2022 💔
Kwiecień 2022 - beta 106 💓
Maj 2022 dwa serduszka ❤️❤️
Będzie chłopczyk i dziewczynka 🥰
-
OLIWK4 wrote:Ja mam takie coś jakbym wypiła kilka drinków.. Nie kręci mi się w głowie ale czuję jakbym traciła panowanie nad rękoma, nogami.. Wzrokiem.. Jakbym była trochę nieobecna.. Też biorę progesteron Besins.. 2x1
Oliwka mam ostatnio dokładnie to samo, nigdy wcześniej nie czułam się podobnie. Nie biore progesteronu, ale z badań wynika że mam dość wysoki ok.30.
-
marti7 wrote:Masz rację Czekam do piątku, najwyżej potem będę się martwić. Ale obym nie miała powodu do zmartwień. Nie ukrywam, ze liczę już na serduszko
To wartości bety spokojnie mogą tak zwolnić przy takich wysokościach. Oby już w piątek było serduszko 🙏 teraz nic nie poradzisz, nie na wszystko mamy wpływ jedyne co nam pozostaje to czekanie 😊 daj znać koniecznie w piątek ❤️
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Kornelkanelka wrote:Ja dzisiaj jak weszłam do biedronki to zemdlilo mnie odrazu na widok produktów w lodówkach...też mam teraz duży problem z jedzeniem bo niby jestem głodna ale jak już jem to muszę w siebie wpychać bo po jedzeniu już mnie mniej mdli przez jakiś czas. Skomplikowane to 😅
Mam podobnie z jedzeniem. Jestem głodna ale nie mam ochoty na jedzenie, a jak nie zjem to jest mi niedobrze i muszę pilnować żeby coś w siebie wciskać z regularnością co 2-3 godziny 🤦 -
Marti, trzymam kciuki ✊🏻❤️ Powinno już być widać serduszko💗🥰
Olka.fasolka, na zgagę pomaga mi zimne mleko z lodowki, popijam wtedy do momentu ulgi czasem nawet z pół litra🙈 ale pomaga! Pomoc imbir i migdały tez pomagają.
Cześć Patka! Miło ze dolaczylas🥰 rozgaszczaj się u nas😀 wow super ze widać było już serduszko przy takim okruszku😍
Ja dzisiaj rozpoczęłam dzień od solidnego beltu 🤢🤮 mój mąż już zmienił zdanie i ostatnio chodzi i gada ze to będzie na pewno dziewczynka, bo tylko baba może mieć takie humory🤭 a faktycznie w tej ciąży mam takiego nerwa ze szok. Wogole czuje się zupełnie inaczej i nie mam na nic siły. Dodatkowo w nocy doszedł ból głowy i dobrze ze się jeszcze powstrzymałam z tabletka. -
Hania007 ja też dzisiaj zgłaszam pierwsze 🤮
Boże jak czytam Twoje posty to jakbym siebie widziała, mam dokładnie tak samo, jestem słaba, wiecznie zmęczona, bolą mnie plecy i oczywiście brzuch to mi chyba nie minie szybko 🙈🤍 01.2022 - cb
(2.04.22) 10dpo ⏸️
(4.04.22) 12dpo - beta 79,69
(6.04.22) 14dpo - beta 263,30
(8.04.22) 16dpo - beta 778,10
(20.04.22)-6+1, dzidzia 5mm
(2.05.22) - prenatalne -
No to nie jestem sama widzę
Też codzinnie rano źle się czuje i mnie mdli...
Chciałam się Was zapytać w którym tygdoniu było u Was widać pęcherzyk żółtkowy lub już zarodek? Moja przyjaciółka okazało się że też jest w ciąży, ja dokładnie wiem który tydzień a ona jedynie z ostaniej miesiączki i była u lekarza z OM wychodzi 7+1 a na usg tylko pecherzyk ciążowy nie wie ile mm i lekarz twierdzi że to 5ty tydzień, czy uważacie że cos jest nie tak? Czy jednak jest faktycznie za wcześniej?
Z OM wychodzi że jest 4 dni przede mną a u mnie bylo widać już nawet serduszko to czemu u niej nie?
-
Patka6 wrote:No to nie jestem sama widzę
Też codzinnie rano źle się czuje i mnie mdli...
Chciałam się Was zapytać w którym tygdoniu było u Was widać pęcherzyk żółtkowy lub już zarodek? Moja przyjaciółka okazało się że też jest w ciąży, ja dokładnie wiem który tydzień a ona jedynie z ostaniej miesiączki i była u lekarza z OM wychodzi 7+1 a na usg tylko pecherzyk ciążowy nie wie ile mm i lekarz twierdzi że to 5ty tydzień, czy uważacie że cos jest nie tak? Czy jednak jest faktycznie za wcześniej?
Z OM wychodzi że jest 4 dni przede mną a u mnie bylo widać już nawet serduszko to czemu u niej nie?
Musi czekać i za 2 tygodnie wszystko powinno być 😉
Mi też się przedłużył cykl, owulacja się przesunęła i z OM jestem w 8+3 a z owulacji i USG w 7+1 -
Hejka, ja przez pierwsze 2 tygodnie czułam się super. Wszystko mogłam jeść (dobrze że się wtedy trochę objadlam warzywami). Teraz prawie cały czas mnie mdli od rana do wieczora ale nie wymiotuje. Nie mogę patrzeć na warzywa. 2 razy bardzo dobrze przyjęłam pierogi ruskie i przestało mi być niedobrze na parę godzin. I dobrze mi wchodzi skyr z Lidla. W sklepie mi się cofa na wymioty. Dziś w nocy 3 godziny nie mogłam sobie poradzić przez nudności. A dziś rano wielkie odkrycie. Zjadłam jednego tik tac i mi ulżyło. Mogłam normalnie wstać.
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
Hej, ja ostatnio mam czarne myśli szczególnie wieczorami.jakos wydaje mi się że e tam moim pecherzyku nic się nie rozwinie. Wiem, że okropnie się to czyta z boku ślę ja juz nie umiem wierzyć że będzie dobrze...
Do tego nadal nie mam wyników z lux medu z piątku. Oni sobie w kulki lecą...
W piątek mam wizytę i będę wiedzieć już w lewo albo w prawo.. -
Cześć dziewczyny!
Nie odzywam się bo jestem trochę przerażona. Ja mam zupełnie inne objawy niż Wy. Mnie nie odrzuca od mięsa... wręcz przeciwnie mam mega ochotę na fastfoody. Za słodyczami raczej nie przepadam. Poza tym snilo mi się dziś,że bylam u jakiegoś innego lekarza na wizycie z wynikami badań i poszłam do łazienki i zaczął mi się ruszać ząb... badania nie bylo ale dal mi zastrzyk jakiejś witaminy. W senniku ruszajacy się ząb oznacza zle informacje 😭👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Blondyna.B wrote:Osoby które nie obserwują cykli, mają długie i nie wiedzą kiedy była owulacja mogą być zdziwione idąc do lekarza bo termin z OM się nie zgadza z USG.
Musi czekać i za 2 tygodnie wszystko powinno być 😉
Mi też się przedłużył cykl, owulacja się przesunęła i z OM jestem w 8+3 a z owulacji i USG w 7+1
No właśnie też jej tak tłumaczyłam ale ona nie siedzi w temacie jak jak ja i nie rozumie tego. Ja wierzę że po.prostu owulka była dużo później i dlatego nie było jeszcze widać. Ma właśnie za 2 tyg kolejną wizyte. Chociaż mówiła cos że lekarz mówił że cos malutkiego tam widzi ale jeszcze za male żeby zmierzyć wiec byc może cos zaczęło sie dziać 🤞 -
Oliwia23 wrote:Cześć dziewczyny!
Nie odzywam się bo jestem trochę przerażona. Ja mam zupełnie inne objawy niż Wy. Mnie nie odrzuca od mięsa... wręcz przeciwnie mam mega ochotę na fastfoody. Za słodyczami raczej nie przepadam. Poza tym snilo mi się dziś,że bylam u jakiegoś innego lekarza na wizycie z wynikami badań i poszłam do łazienki i zaczął mi się ruszać ząb... badania nie bylo ale dal mi zastrzyk jakiejś witaminy. W senniku ruszajacy się ząb oznacza zle informacje 😭Oliwia23, Kornelkanelka lubią tę wiadomość
-
Red555 <przytulam>😔.. Czuję kochana dokładnie to samo.. Obawy, strach, brak wiary w to, że tym razem mogłoby być inaczej.. I czuję taką pustkę w środku.. Jakby tam naprawdę nic nie było.. Nie wiem.. Może to po prostu taka nasza reakcja obronna.. Może gdzieś tam podświadomie, po naszych stratach, nie chcemy dać się zaskoczyć na wizytach gdybyśmy usłyszały źle wiadomości.. Może po prostu chcemy być przygotowane wcześniej na najgorsze, a potem miło się zaskoczyć.. Bardzo bym chciała aby nasze i wszystkich pozostałych dziewczyn obawy tym razem okazały się bezpodstawne.. Aby każda z nas tutaj w grudniu pochwaliła się zdjęciami swoich małych cudów