Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zawsze luźno podchodziłam do badań prenatalnyvh, po stracie uważam, że badania prenatalne będą dla mnie bardzo ważne w ciąży. Po prostu w naszej rodzinie nigdy nie było żadnych wad,poronień, mam 2 zdrowe córki. Los pokazał, że może być różnie, więc wolę mieć pewność i się na nich skupię.
Asiula, mi wyszedł owulak 7 kwietnia i na pewno owu była w tym dniu, nawet zarodek się zgadza, ale skoro miałaś owulak 2 dni później, to i owu mogła być np 4 dni po zniej, więc pęcherzyk jest ok, pewnie pojawi się za chwilę zarodek (mój był maleńki 0.15 cm więc pewnie dopiero się pojawił)Asiula92 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😘
Mi dokucza dzis bardzoo brzuch i krzyż... zastanawiam się nad nospą. Niby nie boli aż tak bardzo, ale jednak uniemożliwia funkcjonowanie, a leżeć cały dzień nie chce. Wczoraj odebrałam wyniki i mam bakterie i leukocyty w moczu 😱 nigdy nie mialam problemów z pęcherzem... dobrze, że w czwartek wizyta.
Miłego dnia 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 11:00
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Cześć mamuśki, termin mam na 30.12 i bardzo się cieszę ❤️ ale chyba hormony mi szaleją bo jedyne o czym teraz myślę to czy nie urodzę między 24.12 a 31.12, a czemu ? bo myślę jak dziecku zorganizować wtedy urodziny żeby spotkało się z kolegami bo wiadomo przerwa świąteczna w szkole, że będzie miało pewnie ostatnie 18stke wśród przyjaciół, że inni będą mieli np. prawo jazdy a moje jeszcze nie. Wiem, że to głupie i pisząc w to nadal nie wierzę że mogę martwić się o takie głupotki ale może nie jestem sama ? Oczywiście oby zdrowe oby wszystko było dobrze no ale wiecie.. Ściskam was mocno ❤️
-
Bobo93 powiem Ci że ja nigdy nie chciałam urodzić ani w wakacje ani w grudniu 🙆♀️ No to mam😂
Do tego u mnie szkoła obowiązkowa zaczyna się w 3 roku 🙄 wiec idąc do szkoły we wrześniu nie będzie miało nawet 3 lat, a miedzy tymi urodzonymi na początku roku będzie wieeeelka przepaść …ale..już nie myśle o tym, najważniejsze by było wszystko ok, miesiąc już nie ważny 😉2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Właśnie ja wiem, że to jest mało ważne, że najważniejsze żeby było zdrowe.. to chyba na prawdę chyba hormony bo nigdy nie myślałam w takich kategoriach, ale nie chciałabym żeby dziecko czuło się smutne, pokrzywdzone, że jest na końcu. Wiem, że to głupoty ale chodzę i płacze z tego powodu... 😅 I może nie jestem w tym sama 😅
-
Bobo termin masz na 30, jeszcze sie mozesz zalapac na nowy rok 😝 i bedzie problem bo najstarsze 🤣 (to tak zartem)
Najwazniejsze by zdrowe bylo 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 14:32
Bobo93 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja mam już złe myśli od wczoraj trzyma mnie ta jelitowka i tak jak cycków nie mogłam dotknąć tak teraz nawet minimalnie nie bolą, wczoraj przestałyhttps://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 -
Bobo93, kurcze jak tylko sprawdziłam sobie na kiedy mi wypadnie termin to była to moja pierwsza myśl, że biedaczysko nie będzie miało nigdy w przedszkolu, szkole urodzin 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Mi wypada termin na 31.12 ale to narazie wg mojej aplikacji. Jeszcze nie wyliczone przez lekarza. No głupie to bardzo, ja ogólnie jestem tez z grudnia (10) teraz bardzo to lubię bo zawsze mam najpóźniej urodziny z moich znajomych rówieśników prawko nigdy nie było dla mnie problemem też, nie czułam się ostatnia No ale urodziny jednak nigdy mnie nie omijały a to dla dziecka tez ważne. 😬wrzesień 2019 💙 synuś
luty 2022 💔
Kwiecień 2022 - beta 106 💓
Maj 2022 dwa serduszka ❤️❤️
Będzie chłopczyk i dziewczynka 🥰
-
Oliwia23 wrote:Cześć dziewczyny 😘
Mi dokucza dzis bardzoo brzuch i krzyż... zastanawiam się nad nospą. Niby nie boli aż tak bardzo, ale jednak uniemożliwia funkcjonowanie, a leżeć cały dzień nie chce. Wczoraj odebrałam wyniki i mam bakterie i leukocyty w moczu 😱 nigdy nie mialam problemów z pęcherzem... dobrze, że w czwartek wizyta.
Miłego dnia 💚Oliwia23 lubi tę wiadomość
-
Olka.fasolka wrote:Bobo93, kurcze jak tylko sprawdziłam sobie na kiedy mi wypadnie termin to była to moja pierwsza myśl, że biedaczysko nie będzie miało nigdy w przedszkolu, szkole urodzin 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Mi wypada termin na 31.12 ale to narazie wg mojej aplikacji. Jeszcze nie wyliczone przez lekarza. No głupie to bardzo, ja ogólnie jestem tez z grudnia (10) teraz bardzo to lubię bo zawsze mam najpóźniej urodziny z moich znajomych rówieśników prawko nigdy nie było dla mnie problemem też, nie czułam się ostatnia No ale urodziny jednak nigdy mnie nie omijały a to dla dziecka tez ważne. 😬
-
Red555 wrote:Ja jesyem jiz po ostatnim dniu wolnym, szybko ta majówka minęła:)
Niestety...
Jutro do pracy, mala do przedszkola i tak się kręci:( zmęczona mimo wszystko jestem tymi nerwami i już się zastanawiam co jutro zastanę na usg...
Będzie dobrze, na pewno! -
Red555 wrote:Ja jesyem jiz po ostatnim dniu wolnym, szybko ta majówka minęła:)
Niestety...
Jutro do pracy, mala do przedszkola i tak się kręci:( zmęczona mimo wszystko jestem tymi nerwami i już się zastanawiam co jutro zastanę na usg...
Jutro idziesz do doktora Wrony? -
Cześć dziewczyny. Ostatnio mnie nie było bo bardzo mnie dzidziul meczy. Strasznie mnie mdli i okropna zgaga po każdym jedzeniu. W dodatku przyjechalismy do rodziców na majówkę bo mieliśmy komunie w rodzinie… jeju ale mnie to zmęczyło 🙈
Czekam na wizytę - mam w piątek. Piersi mnie mniej bolą No ale inne objawy dają czadu. -
perelkaa wrote:Eh...dziewczyny ja siedzę i ryczę z tej bezsilności.Cale dnie mi tak niedobrze, że już nie daje rady, żeby to człowiek chociaż zwymiotował i ulzylo na jakiś czas.
-
Rozyczka z tego co kojarzę to masz jutro wizytę, trzymam mocno kciuki i będę myślami z Tobą.❤️✊🏻
Dziewczyny, kciuki za jutrzejsze wizyty✊🏻
Ja od jutra do roboty wiec pewnie nie będę miała jak zaglądać. -
Nati94 wrote:Boże mam to samo, jeszcze kilka dni temu bałam się, że coś jest nie tak, teraz umieram. Ciągle kac w ustach, ucisk w żołądku i ssanie, mimo, że jadłam. Tragedia. I szarpie mnie nagle po jedzeniu..wszystko śmierdzi.
Mam to samo🥺 teraz ledwo żyje, byleby zasnąć i jakoś przetrwać kolejny dzień. Dodatkowo jakies dreszcze i stan podgoraczkowy, a mówili że ciąża to piękny czas 🤭 -
Cześć dziewczyny!
Ja wpadam jeszcze tu ze zdjęciem usg - byłam rano na wizycie z pakietu
Pęcherzyk ciążowy, z pęcherzykiem zoltkowym i zalążkiem zarodka (jeszcze nie mierzyła bo byłoby trudno) - wszystko zgodnie z wiekiem ciąży według owulacji (9/10.04).
Nad pęcherzykiem albo mały krwiaczek albo był drugi pęcherzyk i się wchłania. Dostałam inny progesteron - jakiś bensis zamiast duphastonu bo podobno lepszy- zobaczymy. Kazała tez lekarka obgadać z prowadzącym ciąże, czy nie włączyć jakiegoś progesteronu w zastrzykach bo ona niby stosuje przy poronieniach nawykowych.
Za 2 tyg wizyta u mojej gin✊🏻😅🤰🏻🤰🏻gabi5443, Red555, Blondyna.B, Hania007, Mersalla, Szatkownicadojajek, Kornelkanelka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero