X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, z października już 7 dziewczyn rozpakowanych, w tym 2 ciąże mnogie;
    po raz pierwszy tak do nich zajrzałam, chyba muszę się zacząć psychicznie przygotowywać...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natchniona waszymi zdjęciami ciuszków, postanowiłam zrobić trochę z nimi porządku. Ogarnęłam 2kartony, a jutro zrobię resztę. Jest tego taka masa,ze stwierdziłam,ze najpierw popiore 56-62, a resztę będę prac w styczniu. Bo na szambo nie zarobię, No i bez sensu,zeby tyle czasu leżały w szafce. Będę czekać na spokojnie w kartonie. A na poważnie rozważam propozycje mamy, która powiedziała mi,zebym do niej przywiozla te rzeczy, ona wypierze mi i poprasuje

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mi położna bez zapowiedzi!!!!! A mój dom wygląda jak po wybuchu bomby. W kuchni mam rozwalony karton z rzeczami, które przyszły z Polski. W salonie mam sofe w kawałkach bo właśnie przywieźli. A w sypialni pierdolnik. Rzeczy które wypakowałam z kartonu porzucone na lozko. Wczoraj mąż sobie żartował że jakby teraz przyszła to zabrali by nam dziecko! Jak mu wysłali sms że prZyszła to mi tylko odpisal "o k**** dobrze że złożyłem wczoraj krzesła i stół to ma gdZie usiąść". Pokazalabym wam zdjęcia mojego mieszkania ale aż wstydu. Że musiała prZyjść dzisiaj :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey a po co byla u ciebie polozna ? ja pierwsze slysze zeby polozna chodzila po domach bez zapowiedzin i jeszcze ze jestes w ok 28 tc ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 14:21

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna z PL? Bo jeśli tak to nie może tak zrobić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie Emikey w uk mieszka

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Emikey a po co byla u ciebie polozna ? ja pierwsze slysze zeby polozna chodzila po domach bez zapowiedzin i jeszcze ze jestes w ok 28 tc ?
    A czy ja wiem. Wczoraj byłam w klinice na wizycie u swojej położonej a dziś przyszła inna położna. Przyniosła ulotki. I ustaliła że mną charmonogram usg i wizyt z konsultantani. Zapisała mnie do sZkoły rodzenia. Przyniosla też listę wyprawkowa do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 14:38

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Obecnie jestem w UK. W Polsce nie mam położonej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegrzewanie maluszka kiepska sprawa ale do wzystkiego trzeba dojsc po czasie :) kuba z pazdziernika a tam gdzie spal tenp zawsze max 16/17 st nigdy wiecej:) wolalam ubrac a w pokoju chlodno :) nigdy potowek nie mial zimnych raczek nozek tez nie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 14:29

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82
    Długość szyjki zależy od mierzacego i od nacisku głowicy. Ważne żeby zawsze mierzyla ta sama osoba.
    Jeśli chodzi o lejek czyli rozwarcie pewnie jest niewielkie i nie martw się na zapas.
    Ile cZasu planują Cię trzymać?
    Mnie też czeka taki pobyt w szpitalu.
    Planują założyć Ci pessar czy to już bez sensu na tym etapie ciąży ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 14:30

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Hejka.
    My od dziś w szpitalu. Mam dostać dziś sterydy i jutro druga dawke. Szyjka od piątku zjechala z 2,36 do 1,8.
    I jest ten nieszczesny lejek ale jeszcze jeszcze trzyma.
    Czy to możliwe, ze mala od piątku urosla z 1365 do 1500 czy to zależy od pomiarów?
    Możliwe żeby urosła. Możliwe tez ze inny lekarz inne usg. Wystarczy 2mm różnicy a waga wyliczana z automatu różni się o 200g

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dobrych wieści będę mieć jeszcze tu dwa skany :) sZkole Rodzenia za darmo i zajęcia zumby dla bruchatych lol

Aztoria lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Przyszła mi położna bez zapowiedzi!!!!! A mój dom wygląda jak po wybuchu bomby. W kuchni mam rozwalony karton z rzeczami, które przyszły z Polski. W salonie mam sofe w kawałkach bo właśnie przywieźli. A w sypialni pierdolnik. Rzeczy które wypakowałam z kartonu porzucone na lozko. Wczoraj mąż sobie żartował że jakby teraz przyszła to zabrali by nam dziecko! Jak mu wysłali sms że prZyszła to mi tylko odpisal "o k**** dobrze że złożyłem wczoraj krzesła i stół to ma gdZie usiąść". Pokazalabym wam zdjęcia mojego mieszkania ale aż wstydu. Że musiała prZyjść dzisiaj :/
    Masz prawo do tego,żeby Twoj dom wyglądał jak przejsciu huraganu,w końcu jesteś w ciązy i zaczynasz to ogarniać. Śmieci i karaluchy Ci się nie walają. A,że bez zapowiedzi, to już jej problem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj synus dzisiaj urzadza sobie imprezke tak mi brzuszek faluje hihi moje kochanie

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Masz prawo do tego,żeby Twoj dom wyglądał jak przejsciu huraganu,w końcu jesteś w ciązy i zaczynasz to ogarniać. Śmieci i karaluchy Ci się nie walają. A,że bez zapowiedzi, to już jej problem ;)
    Zazwyczaj mam porządek ale wczoraj przywieźli meble z ikea, dziś sofę i zestaw pościeli (bo teście prZyjeżdżają), do tego dpd prZyniosło mój karton z rZeczami dla Gabiego. Wszystko lezy na ziemi i łóżku :/ do tego kartony po złożonych meblach bo mąż nie wyrzucił rano. Ech.....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tym bardziej się nie przejmuj, w końcu urządzacie dom dla Gabiego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 14:45

emikey lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Lura82
    Długość szyjki zależy od mierzacego i od nacisku głowicy. Ważne żeby zawsze mierzyla ta sama osoba.
    Jeśli chodzi o lejek czyli rozwarcie pewnie jest niewielkie i nie martw się na zapas.
    Ile cZasu planują Cię trzymać?
    Mnie też czeka taki pobyt w szpitalu.
    Planują założyć Ci pessar czy to już bez sensu na tym etapie ciąży ?

Wstępnie do piątku mam być w szpitalu.
    O pessarze itp nie bylo mowy. Ja sie o to nie zapytalam. Wydaje mi sie ze juz za późno jest. Tylko leżenie, luteina, magnez, no i sterydy

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    ojej, z października już 7 dziewczyn rozpakowanych, w tym 2 ciąże mnogie;
    po raz pierwszy tak do nich zajrzałam, chyba muszę się zacząć psychicznie przygotowywać...
    Powoli i u nas takie sytuacje będą miały miejsce

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To tym bardziej się nie przejmuj, w końcu urządzacie dom dla Gabiego :)
    No pokaZałam jej łóżeczko i karton w kuchni z rzeczami dla małego. PowiedZiałam, że wysłałam paczek z Polski z pościelą, kocykamiw, ubraniami i zabawkami. Ale i tak całą wizytę byłam mokra i czerwoną ze wstydu :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj brytyjska lista "do szpitala", może komuś coś wpadnie w oko o czym nie pomyślał jeszcze.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48b1f9524a46.jpg

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ