X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uznali mój polski test glukoZy :) nie musze powtarzać w UK. Ufffff

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Iruletka, ara, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Emilky jak tak czytam co piszesz to az oczom nie wierze. ja chyba w uk nie mieszkam ... u mnie sa kompletne inne zasady ... 2 usg po 27 tc szok... a ty masz jakies zdrowotne problemy ?
    i ta cala reszta... ja mieszkam w mniejszym miescie niz Oxford ale pierwsze sie spotykam z tym co piszesz.

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    kurcze Emilky jak tak czytam co piszesz to az oczom nie wierze. ja chyba w uk nie mieszkam ... u mnie sa kompletne inne zasady ... 2 usg po 27 tc szok... a ty masz jakies zdrowotne problemy ?
    i ta cala reszta... ja mieszkam w mniejszym miescie niz Oxford ale pierwsze sie spotykam z tym co piszesz.
    Nie mam żadnych problemow zdrowotnych. Wspomniałam tylko o wypadku drogowym z 2015 roku. Ogólnie że mną tu jak z jajkiem się obchodzą. Miałam badania krwi, moczu i posiew. A Petitka mówiła, że jej nie robili posiewu. Mam wizyty co trzy tygodnie. No i też myślałam, że tylko jeden skan ten w 36 tyg a tu będę mieć dwa. Jeden w następnym tygodniu. Ma do mnie zadzwonic kiedy w szpitalu mają wolny termin. Z opowieści słyszałam źle historię o Anglii. Ale może to dlatego, że to jest kliniczny szpital uniwersytetu Oxford.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 15:06

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam wypadek w tamtym tyg i u mbie bylo ciezko ze scanem sprawdzili tylko czy serduszko bije. a wizyty teraz tez sa co 3 tyg ale juz bez scanu. nie mowiac o tym zeby polozna przyszla przed narodzinami.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Wstępnie do piątku mam być w szpitalu.
    O pessarze itp nie bylo mowy. Ja sie o to nie zapytalam. Wydaje mi sie ze juz za późno jest. Tylko leżenie, luteina, magnez, no i sterydy
    Ty już jesteś w dość zaawansowanej ciąży. 31tc to już na pessar wg mnie późno.
    Na pewno jeśli będzie potrzebny lekarz powie
    Czyli te kilka dni w szpitalu trzeba być. Sterydy 2 dni i pewnie jakaś obserwacja

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja mialam wypadek w tamtym tyg i u mbie bylo ciezko ze scanem sprawdzili tylko czy serduszko bije. a wizyty teraz tez sa co 3 tyg ale juz bez scanu. nie mowiac o tym zeby polozna przyszla przed narodzinami.
    Ja nie wiem Aga jak to jest. Mi moja powiedziała, że jeszcze przyjdzie. A dala Ci twoja list terminów by się zapisać do szkoły rodzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 15:12

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadnej listy nie otrzymalam
    .chyba ze jutro cos da bo mam wizyte. narazie byly same ulotki i tyle. a ta szczepionke na whooping cough bralas ?

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    zadnej listy nie otrzymalam
    .chyba ze jutro cos da bo mam wizyte. narazie byly same ulotki i tyle. a ta szczepionke na whooping cough bralas ?
    Dała mi.ulotki do poczytania i kazalansie zastanowić. Na grypę nie chce. A na ksztuscia jeszcze nie wiem. To i jak po 30 tyg więc mam jeszcze czas. A Ty bierzesz?

Odnośnie szkoły rodzenia dostałam to

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd96b9162238.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 15:29

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to część ciuszków, które posegregowalam.
    Ale muszę przejrzeć wszystkie kartony, bo i w tych z większymi ciuszkami trafiają się mniejsze. Na zdjęciu brakuje kombinezonow, kurtek. Czapeczek, skarpetek-ktorych mam zatrzesienie. Oby moje dziecko lubiło skarpetki. To tylko rozmiar 56/62. Zmęczyłam się. Brzuch stwardnial, szyjka kłuje. Czas poleżeć. Sorki za ten bałagan z tylu,ale mąż informatyk robi porządki w swoich rzeczach.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08440095209c.jpg

A tyle tego,ze będę lecieć na bieżąco, dopiero jak będzie się kończyć, to wypiore. Choc myślę,ze zdąży powyrastac z niektórych rzeczy, a niektórych nie zdążę mu założyć

emikey, Aztoria, Iruletka, nataliamonika, Lady Savage, aga1402 lubią tę wiadomość

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woooow nieźle, co za ilość :D

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt lekarskich, to obliczyłam,ze mnie przed porodem czekają jeszcze tylko 3-4wizyty. I to jest przerażające,ze to już. Wczoraj rezerwowalam termin na koniec listopada, to aż mi się dziwnie zrobiło,ze za chwilę skończę swoją przygodę z ciąża, a zaczną inna, piękna-mam nadzieję przygodę. Oby meta tego pierwszego etapu jakoś poszła. Najchętniej na koniec ciaży zabrałabym mojego doktorka do siebie,zeby mnie codziennie zarażal swoim optymizmem i mówił,ze wszystko będzie dobrze

Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty ostatnio też już ustaliłam do końca, zostały mi 4, ostatnią mam mieć 8 grudnia a potem to nie wiem, pewnie jakieś ktg i też miałam takie myśli że w sumie to już niedługo koniec :D

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Ewka094 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebralam tylko dwa worki, zostało mi jeszcze trochę, a tez wybieram ciuszki do 68, resztę zostawiam na pozniej. Jeszcze nie ukladam w szafkach bo czeka nas jeszcze remont sypialni.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    woooow nieźle, co za ilość :D
    Nie robiło na mnie to takiego wrażenia,ze dopuki nie zaczęłam tego układać. Tą najwyższa kolumna, to same pajace w rozmiarze 56. Po tej wstępnej segregacji znalazłam 2kaftaniki-nigdy nie użyte przez moja siostrę. Ale żadnego małego spioszka. Wydawało mi się,ze sa małe, a tu nie ma. Chyba,ze gdzieś jeszcze są. Na tej ilości, to spokojnie dwójkę można by było odchowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka - Ty do 68, ja tylko do 62. 68 będę prac w styczniu. A jeszcze moja siostra przygotowała dla mnie kolejny karton z rozmiarem 74. Ciucholand otworze, jak nic.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    wstałam dzisiaj w samo południe, nie wiem czemu aż tyle spałam. Teraz z niczym nie mogę się wyrobić :-/

Szczęśliwa samych szczęśliwości Ci życzę z okazji urodzin, dużo zdrówka dla Was i aby Ci się spełniło to o czym marzysz :-*

Lady, oby Twoja wizyta w szpitalu trwała jak najkrócej. Znam Twój ból. Jak w maju trafiłam do szpitala to najbardziej tęskniło mi się za synem i trochę się obawiałam jak chłopaki sobie sami poradzą. Poradzili sobie i to świetnie, a ja po 3 dniach pobytu poczułam, że w końciu odpoczywam ;-)

Lura powodzenia!!! Trzymam kciuki.

Beti wg ubranek masz w sam raz. Ja staram się nie przekraczać pewnych ilości bo u mnie to i tak pralka chodzi codziennie.

Neisarah u mnie niestety zaczął się cyrk z zusem, o ile wcześniej płacili mi za zwolnienie. Czyli dostawałam na 3 tyg to kasa przychodziła zaraz po zakończeniu zwolnienia. A teraz jest ku.. w cały świat. Ostatnio wypłacili mi tylko za 30 i 31 sierpnia, 14 września. Podejrzewam, że teraz wypłaty będą za dany miesiąc a nie za zwolnienie.

Lampki nocnej nie będę póki co kupować, bo Tomek będzie spał z nami w sypialni, a w niej mam 2 świetlówki w ramie łóżka z osobnymi włącznikami, które dają bardzo przyjemne i wystarczające światło. Do tego mam wbudowaną lampkę w nadajnik monitora oddechu. Styknie póki co. Za oświetleniem rozejrzę się dopiero jak będziemy urządzać na wiosnę nowe mieszkanie.

dhpclr4.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wizyt to nie wiem jak będzie u nas, mam do 18.10 zwolnienie wiec nastepna bede miala do 18 no i miedzy czasie USG 3 trymestru mnie czeka. Potem nie wiem bo mi gin gadala na poczatku ciazy, ze pod koniec wizyty co dwa tygodnie beds, a ja jednak wolalabym miec jeszcze co 4 tyg.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Co do wizyt lekarskich, to obliczyłam,ze mnie przed porodem czekają jeszcze tylko 3-4wizyty. I to jest przerażające,ze to już. Wczoraj rezerwowalam termin na koniec listopada, to aż mi się dziwnie zrobiło,ze za chwilę skończę swoją przygodę z ciąża, a zaczną inna, piękna-mam nadzieję przygodę. Oby meta tego pierwszego etapu jakoś poszła. Najchętniej na koniec ciaży zabrałabym mojego doktorka do siebie,zeby mnie codziennie zarażal swoim optymizmem i mówił,ze wszystko będzie dobrze
    Zawsze możesz zajść w druga ciążę i kontynuować dwie przygody na raz ;)

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś zamówiłam dwa pajace, dwa body i półspiochy a dla mnie szlafrok i koszule. W końcu ruszyłam i w październiku chce mieć kupione wszystkie drobne rzeczy i zamówiony wózek i fotelik. Na początku listopada kupimy łóżeczko i materac. W porównaniu do was to późno ale za bardzo nie mamy gdzie tego wcześniej trzymać.

Edith lubi tę wiadomość

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja następna wizytę mam 10.10 u polskiego gina. 11.10 mam usg 4d u siebie bo chce żeby mama zobacZyła malego, bo nie zobaczy go zaraz po urodzeniu. Potem mam wizytę 23.10 u angielskiej położonej. W następnym tygodniu mam jeszcZe brytyjskie usg. Konsultacje z brytyjskim lekarZem na dniach ale nie wiem kiedy. Ogólnie sporo tego w październiku mi się nazbierało.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ