GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Reniferra wrote:Cześć dziewczyny. Dołączam do Was. Planowany termin to 5 grudnia. Jest to moja druga ciąża (mam córkę z 2019r.). Na USG jest pęcherzyk, ale jeszcze serduszka nie widziałam. Pozdrawiam
Cudowne wieści. Kiedy następne usg?ambrozja lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miałam wizytę że względu na wcześniejsze poronienie.
5t4d pojedynczy pęcherzyk ciążowy 11mm, pęcherzyk żółtkowy 3mm i było widać chyba echo zarodka ale to było takie malutkie 1mm więc nawet nie opisywał.
Delikatnie jestem uspokojona. Myślicie że dobre parametry na ta chwilę? -
blackkkwhisky wrote:Hej dziewczyny dołączam do Was.
31-03-2021 bhcg 15 mIU (9dpo)
02-04-2021 bhcg 57 mIU
06-04-2021 bhcg 598 mIU
Od kilku dni dokuczają mi bóle brzucha i ból w dole pleców. Mam nadzieje ze dane mi będzie zostać z Wami do grudnia.
Musi być dobrze. Ja mam już syna z 2018, pamiętam że na początku ciąży mnie też bardzo bolał brzuch i plecy, zupełnie jak na okres, co chwilę latałam do łazienki sprawdzić czy nie krwawie. Lekarz powiedział że to zupełnie normalne, ciąża przebiegała książkowo.
Teraz nie boli mnie zupełnie nic i nie mam żadnych objawów i to mnie martwi, kobiecie nigdy nie dogodzisz 😂
Wczoraj byłam na becie jest 4909 więc przyrost jest trochę mnie to uspokoiło chociaż jak patrze po forum to w tym czasie większość dziewczyn miała dłuższe wartości, no ale mieszczę się w normie i ponoć najważniejszy jest ten przyrost. Mam nadzieję że na badaniu zobaczę serduszko i wtedy będę już dużo spokojniejsza. -
Cytrynka49 wrote:Ja dzisiaj miałam wizytę że względu na wcześniejsze poronienie.
5t4d pojedynczy pęcherzyk ciążowy 11mm, pęcherzyk żółtkowy 3mm i było widać chyba echo zarodka ale to było takie malutkie 1mm więc nawet nie opisywał.
Delikatnie jestem uspokojona. Myślicie że dobre parametry na ta chwilę? -
CarmeLatte93 wrote:Gratulacje 😊
Musi być dobrze. Ja mam już syna z 2018, pamiętam że na początku ciąży mnie też bardzo bolał brzuch i plecy, zupełnie jak na okres, co chwilę latałam do łazienki sprawdzić czy nie krwawie. Lekarz powiedział że to zupełnie normalne, ciąża przebiegała książkowo.
Teraz nie boli mnie zupełnie nic i nie mam żadnych objawów i to mnie martwi, kobiecie nigdy nie dogodzisz 😂
Wczoraj byłam na becie jest 4909 więc przyrost jest trochę mnie to uspokoiło chociaż jak patrze po forum to w tym czasie większość dziewczyn miała dłuższe wartości, no ale mieszczę się w normie i ponoć najważniejszy jest ten przyrost. Mam nadzieję że na badaniu zobaczę serduszko i wtedy będę już dużo spokojniejsza.
Trzymam mocno kciuki za bijące serduszko!09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
CarmeLatte93 wrote:Witaj 😊
Cudowne wieści. Kiedy następne usg?
W przyszłym tygodniu. Nie umówiłam się jeszcze dokładnie. Moją ciążę prowadzi teściowa . Wiem, że dziwnie, ale mam zaufanie.
Bety nie robiłam w ogóle. Założyłam, że wszystko jest ok zamiast się stresować. -
Cześć dziewczyny!
Dołączam do Was chociaż oblicza mi na sam początek stycznia datę porodu 😄
Według miesiączki na sam początek grudnia za to. Jednak ze względu na to ze i tak będę mieć cc to jeśli wszystko będzie dobrze z ciąża, urodzę jeszcze w grudniu ❤️
To moja 3 ciąża jeśli rzeczywiście w niej jestem, planowaliśmy z mężem 3 dziecko, ale za pare miesięcy. Miałam dużo stresów przez co przesunęła mi się owulacja, dzień przed planowaną miesiączka podejrzewam, ze doszło do zapłodnienia. Wyszły mi dwa testy ciążowe pozytywne, kredka bardzo błąd, okres spóźnia się już 10 dni -
Reniferra wrote:W przyszłym tygodniu. Nie umówiłam się jeszcze dokładnie. Moją ciążę prowadzi teściowa . Wiem, że dziwnie, ale mam zaufanie.
Bety nie robiłam w ogóle. Założyłam, że wszystko jest ok zamiast się stresować.
Wow ale super, w każdej chwili mozesz sprawdzić co tam u maluszka
Mlodamama2 witajReniferra lubi tę wiadomość
-
Cześć Kilka dni temu zobaczyłam dwie kreski. Jestem mamą córki z września 2019. Z daty miesiączki termin wychodzi na 12.12.
Jakoś nie pamiętam za bardzo, jak wtedy było, i cała masa rzeczy mnie stresuje. Dopiero jutro jadę na pierwszą betę, a ginekologa mam 19 kwietnia. Czasami boli mnie trochę brzuch i plecy, czasami kłuje, czasem nic. Czy to jest normalne? Wydaje mi się, że z córką też tak mialam. Nie sądziłam, że podczas drugiej ciąży będę świrować z niepokoju jak podczas pierwszej 🙈Lubieswieczki lubi tę wiadomość
-
To i ja się przywitam
Dziś 5+4 wg opóźnionej owulacji. Byłam na usg, jest pecherzyk i pęcherzyk żółtkowy. Czekamy na serduszko Czy powstała może jakaś lista z datami? -
axie92 wrote:Cześć Kilka dni temu zobaczyłam dwie kreski. Jestem mamą córki z września 2019. Z daty miesiączki termin wychodzi na 12.12.
Jakoś nie pamiętam za bardzo, jak wtedy było, i cała masa rzeczy mnie stresuje. Dopiero jutro jadę na pierwszą betę, a ginekologa mam 19 kwietnia. Czasami boli mnie trochę brzuch i plecy, czasami kłuje, czasem nic. Czy to jest normalne? Wydaje mi się, że z córką też tak mialam. Nie sądziłam, że podczas drugiej ciąży będę świrować z niepokoju jak podczas pierwszej 🙈
Hej mam dokładnie to samo jeżeli chodzi o bóle brzucha i pleców, często tez mocno przy wstawaniu kłuje mnie w jajnikach. Podobno to normalne bo zachodzą zmiany w organizmie.09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
Dziewczyny wpadłam w panikę dzisiaj 4 tydzień i 4 dzień, wcześniej beta przyrastala o 300% lub ponad 200%. Zrobiłam dzisiaj betę wynosi 2371 czyli przyrasta w ciągu doby tylko 98%. Z czego może wynikać zwolnienie przyrostu bhcg?09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
blackkkwhisky wrote:Dziewczyny wpadłam w panikę dzisiaj 4 tydzień i 4 dzień, wcześniej beta przyrastala o 300% lub ponad 200%. Zrobiłam dzisiaj betę wynosi 2371 czyli przyrasta w ciągu doby tylko 98%. Z czego może wynikać zwolnienie przyrostu bhcg?
Beta na początku rośnie bardzo szybko, później chyba trochę zwalnia.
U mnie jest 5+2 dzisiaj i pierwsza beta 2450, czyli jak Twoja
-
Cześć dziewczyny, witam się bardzo ostrożnie, bo jestem po biochemie i pozamacicznej. W Wielkanoc wyszedł mi pozytywny test ciążowy (9dpo). Zrobiłam go bez przekonania, bo byliśmy już umówieni na in vitro, a tu niespodzianka. 10dpo beta 29.93. 12 dpo 109. 14 dpo 295. Przestałam już sprawdzać i czekam na wizytę 26.04. Powiedzcie mi jak radzicie sobie z czekaniem? Cały czas panikuję, że coś znowu będzie nie tak...
Według aplikacji data porodu ok 16-18 grudnia.malwka08 lubi tę wiadomość