GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem wlasnie po polowkowych badaniach, i nie zaskocze Was tym ze chlopak 💙 u mnie termin z 1 grudnia przesunął sie na 2 grudnia czyli w sumie bez zmian 😉
Reniferra, Abilify05, Marta..a, malwka08 lubią tę wiadomość
-
BeataX wrote:A mroziłyście swoje mleko na czarną godzinę? Muszę o tym poczytać. Oczywiście, że chciałabym wyjść na kawę z koleżanką albo na spokojne zakupy, wtedy mąż nakarmi Dzidzię 🙂
W ogóle muszę obczaić listy rzeczy do szpitala, bo jeśli chodzi o wyprawkę, to wiem mniej wiecej co.
A co ze szkołą rodzenia? Wybieracie się? 🙂 Jeśli tak to kiedy?
Co do pieluch tetrowych to jestem w szoku, że Chicchic wykorzystywała tylko 2 :o . U mnie non stop. Maja leżała na nich, rzygała i ciągle wymiany. Optimum 10 wg mnie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 21:25
BeataX, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
izakvi wrote:Jestem wlasnie po polowkowych badaniach, i nie zaskocze Was tym ze chlopak 💙 u mnie termin z 1 grudnia przesunął sie na 2 grudnia czyli w sumie bez zmian 😉
Supee, że mleczko można mrozić.
Co do szkoły rodzenia w ogóle nie myślałam jeszcze. Ciekawe jak to jest prowadzone w dobie korony.. no i mój na pewno ze mną nie pójdzie, nie lubi takich "zabaw"Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Pisałyście o ptakach o 3 nad ranem. Nie wiem jakie są u Was, ale przy mewach o spaniu niema mowy vzasemod 2.30. O otwieraniu okna w nocy możemy pomarzyć.
Abilify05 lubi tę wiadomość
-
Jodełka wrote:Dziewczyny, zaczęłyście się już orientować w temacie wózków dla grudniowych bobasow? 🙂
Polecam ten film, babka mówi na co zwrocic uwagę ja sobie dopiero spisuje co musi mieć wózek, na czym mi zależy a potem będę szukać takich używanych w okolicy, bo na pewno nie dam 3000 zł za to..
Jodełka, Babcia lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:https://m.youtube.com/watch?v=VHEXblE_LGw&t=1219s
Polecam ten film, babka mówi na co zwrocic uwagę ja sobie dopiero spisuje co musi mieć wózek, na czym mi zależy a potem będę szukać takich używanych w okolicy, bo na pewno nie dam 3000 zł za to..
Niestety ceny wózków to jest moim zdaniem przesada. Większość kosztuje kilka tysięcy.Abilify05 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Wy też się tak źle czujecie? Nie wiem czy to upały, czy już ten moment ciąży.. Nie mam na nic siły. Staram się z domu nie wychodzić, w domu mam chłodno.. A ja ciągle nie mam siły nawet głupiego jedzenia sobie odgrzać. A jak mam jeść to aż mi coś w gardle staje. Jestem głodna a nic przełknac nie mogę
-
Sisska wrote:Dziewczyny Wy też się tak źle czujecie? Nie wiem czy to upały, czy już ten moment ciąży.. Nie mam na nic siły. Staram się z domu nie wychodzić, w domu mam chłodno.. A ja ciągle nie mam siły nawet głupiego jedzenia sobie odgrzać. A jak mam jeść to aż mi coś w gardle staje. Jestem głodna a nic przełknac nie mogę
Ja jestem niesamowolicie senna. Miedzy godzina 14 a 16 to zasypiam prawie, ze na stojaco i do tego 17 tydzien zaczelam a dalej czasem mdlosci lapia lekkie z samego rana 🙈Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ja czuje się dużo lepiej teraz, bo orawie nie mam mdłości. A miałam 24h na dobę, do tego wymioty lapia mnie vo 2-3 dni i są typowo ciazowe czyli łatwo przyszło i łatwo poszło i czuje się dobrze
Zmęczona jestem ale mniej niż na początku. Nawet zaczęłam gotować bo wcześniej nie było opcji takiej.
Aż musze dzisiaj wieczorem poszukać tętna bo oczywiście mnie to stresuje.
Wózek mam bebetto Tito i nie będę go wymieniać. Ma duza gondole, a na zimę to podstawa zeby się dziecko w kombinezonie/śpiworze zmieściło. Ma plastikowe dno a nie drewniane qiec łatwiej go umyć jedyne czego ki brakowało to widzialam że w innych wózkach da się nad głową az odpiąć wierzchnia cześć i zostawała siatka tak że dziecko leżąc na brzuszku mogło oglądać świat. I to w zasadzie jedyny minus który znalazłam w nim6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Cześć dziewczyny,
My po wizycie, po krwiaku nie ma śladu! Jupi chyba mogę w końcu cieszyć się na całego tą ciążą!
Maleństwo ma już 12 centymetrów i jest dalej prawdopodobnie chłopcem, chociaż dzisiejsza pozycja nie ułatwiała potwierdzenia. 😁
Połówkowe na 09.08
Pozdrawiam Was serdecznie!Marta..a, Sisska, sallvie, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:Ja jestem niesamowolicie senna. Miedzy godzina 14 a 16 to zasypiam prawie, ze na stojaco i do tego 17 tydzien zaczelam a dalej czasem mdlosci lapia lekkie z samego rana 🙈
Sallvie jakbym czytała o sobie, mam dokładnie tak samo, identycznie... Ehh niech te mdłości i senność już sobie idą 😉 -
Mi pewnie lepiej bo cały czas pracuje, chociaż średnio 1-2x w tygodniu żałuję że nie mam zwolnienia jeszcze.
Teraz chyba pójdę w sobotę jeszcze do pracy. Za to 1 dzien urlopu mniej zużyje na wakacje.6cs: 08.2018 - synek
-
malwka08 wrote:Sallvie jakbym czytała o sobie, mam dokładnie tak samo, identycznie... Ehh niech te mdłości i senność już sobie idą 😉
Ale wiesz. Czekam dalej na jakies ruchy nie do pomylenia codziennie wariuje czy jest okej. Glupia detektora nie kupilam a teraz na kilka dni to nie ma sensu kupowac w ogole. Wiec ta sennosc, jakies mdlosci czy zachcianki to zbawienne sa bo tak sobie mysle ze jakby cos bylo nie tak to by tego nie bylo na pewno.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Boże zakochałam się w tym wózku wizualnie https://allegro.pl/oferta/wozek-2w1-adamex-reggio-shine-collection-y220-10604275012?fromVariant=10604186048
Oczywiście drogi, a używany za 1500, to też sporo ale piękny jest
Ja się czuję w sumie dobrze, parę razy mdłości rano miałam, jeszcze walczę z tym uczuciem duszności ale tak to dobrze. Właśnie idzie 5 pralka ciuszków, kupiłam worki próżniowe i już pochowam to wszystko, żeby się nie walało.
Chyba muszę przystopować z zakupami, bo jak tak dalej pójdzie spakuję torbę do szpitala za miesiąc 🙈🙈🙈🙈🙈Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
sallvie wrote:Ale wiesz. Czekam dalej na jakies ruchy nie do pomylenia codziennie wariuje czy jest okej. Glupia detektora nie kupilam a teraz na kilka dni to nie ma sensu kupowac w ogole. Wiec ta sennosc, jakies mdlosci czy zachcianki to zbawienne sa bo tak sobie mysle ze jakby cos bylo nie tak to by tego nie bylo na pewno.
Ja detektora nie kupiłam bo bałam się, że mnie będzie jeszcze bardziej stresował jak nie znajdę tętna.. Ale właśnie pocieszam się, że piersi pobolewają więc coś się dzieje. A jeden dzień miałam, że cukry po każdym posiłku niskie i az się wystarszylam, że coś nie tak heh.
Abilify już pierzesz rzeczy? Ja co kupiłam to spakowałam w reklamówkę i leży sobie w szafie. Zamówiłam za 34 zł na vinted chyba z 17 pajaców 😅🙈 babeczka sprzedawała wszystko razem więc myślę sobie a wezmę hehe. Pewnie po weekendzie dojdzie bo jeszcze nie wysłała dziś.sallvie lubi tę wiadomość
-
Sisska wrote:Ja detektora nie kupiłam bo bałam się, że mnie będzie jeszcze bardziej stresował jak nie znajdę tętna.. Ale właśnie pocieszam się, że piersi pobolewają więc coś się dzieje. A jeden dzień miałam, że cukry po każdym posiłku niskie i az się wystarszylam, że coś nie tak heh.
To mi za to bardzo urosly piersi i sa takie cale obrzmiale i swedza jak nie wiem 🙈Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Mnie dzisiaj zagadał kolega w pracy taki gaduła, a że między działami.musimy chodzić w maseczce to zapytał co mam takie zmęczone oczy. Ja na to że jestem zmęczona i dlatego a o odrazu pokazuje na mój brzuch i mówi czy może gratulować 🙈 nie powiem miło się zrobiło. Tym bardziej że dzisiaj nie miałam ciążowych ciuchów tylko zwykła bluzkę i ołówkowa spódniczkę6cs: 08.2018 - synek
-
sallvie wrote:To mi za to bardzo urosly piersi i sa takie cale obrzmiale i swedza jak nie wiem 🙈
Moje to tylko czasem bolą, sutki są ciągle wrażliwe, i nic po za tym się w nich nie zmieniło 😂 a zawsze myślałam, że pierwszy objaw ciąży to powiększone piersi i ciemne sutki haha a ja już 2 trymestr i nadal nic 😅
Marta to faktycznie miłe! Ja bym chciała już żeby było fajnie widać hehe a przed chwilą stoję i mówię do męża, że wyglądam jakbym sobie porządnie pojadła,ale pocieszył mnie, że już widać, że to ciąża a nie jedzenie 🙈🙊