X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozjaa i MummyYummy gratulacje i świetnie, że wszystko w porządku❤️❤️❤️❤️

aambrozjaa93, MummyYummy lubią tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Wanda_89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

Jestem po prenatalnych, wszystko w porządku ♥️♥️♥️

Oficjalnie poszerzamy grono chłopców 💙💙💙 Jestem mega szczęśliwa 🥰

Gratuluję💙

Kam.ila, MummyYummy lubią tę wiadomość

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3
    Dziewczyny cieszę się że dobre wieści dzisiaj nam przekazałyście :* póki co przewaga chlopcow, nieźle 😀
    Ostatnio tak mnie głowa boli, Was też? Pogoda jest super, słoneczna ale dla mnie za ciepło :) dziewczyny w którym tyg robicie/ robiłyście badania prenatalne? Dzwoniłam aby się umówić i usłyszałam że umawiają dopiero po skończonym 13 tyg.. to jeszcze mieszczę się w tym wyznaczonym czasie ? :) jak np pójdę 13 tydzień 1 dzień?
    Miłego dnia 🌸😊

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny udanych badań ☺️❣️

Ja też wyjątkowo trudno w tym roku znoszę ciepło, a zawsze byłam raczej ostatnią, która narzekała. Ta podwyższona temperatura ciała robi swoje 🙈

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Wanda_89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dzień dobry <3
    Dziewczyny cieszę się że dobre wieści dzisiaj nam przekazałyście :* póki co przewaga chlopcow, nieźle 😀
    Ostatnio tak mnie głowa boli, Was też? Pogoda jest super, słoneczna ale dla mnie za ciepło :) dziewczyny w którym tyg robicie/ robiłyście badania prenatalne? Dzwoniłam aby się umówić i usłyszałam że umawiają dopiero po skończonym 13 tyg.. to jeszcze mieszczę się w tym wyznaczonym czasie ? :) jak np pójdę 13 tydzień 1 dzień?
    Miłego dnia 🌸😊

W placówce, w której ja robie badania, udzielili mi informacji że badanie można wykonać od 11 do 13tygodnia ale powiedzieli ze do końca 13 tygodnia czyli do 13+6.

Sama będę robić w 13+5.

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda_89 wrote:
    W placówce, w której ja robie badania, udzielili mi informacji że badanie można wykonać od 11 do 13tygodnia ale powiedzieli ze do końca 13 tygodnia czyli do 13+6.

Sama będę robić w 13+5.

Aha :) a ten 13+5 u Ciebie to wg USG tak? Ok to trochę mnie uspokoiłas :* :)

Wanda - a jak mam brać jakąś witaminę np do 14 tygodnia to 14+7 ? Tak to się liczy ? 😀

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Malinowa _Mamba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dzień dobry <3
    Miłego dnia 🌸😊

Ja idę dziś w 11+4. Mam nadzieję, że nagle nie okaże się, że jest zbyt wcześnie.
    Prenatalne można wykonać między 11 a 13+6 tak mi powiedziała pani w Boramed.

Dziewczyny zamówiłam sobie spodnie ciążowe na vinted z h&m mama. Odstają mi z tyłu w pasie, ale to był u mnie zawsze standard przy spodniach. Powiedzcie pls czy wszystkie spodnie ciążowe mają aż tak wysoki pas ciążowy pod sam biust?
    Wiem, że byłoby mi w nich wygodnie, bo nic nie ciśnie, ale przeraża mnie wysokość tego pasa zwłaszcza w upały

👨‍👩‍👦
    🩵👶 Aleksander 03.12.2024

age.png
  • Wikta06 Znajoma

Wysłany: 28 maja 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prenatalne za tydzień w środę i to będzie 11+6
    myślicie, że poznam płeć? czy bedzie za wcześnie?
    Wy w którym tyg poznałyście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie, wszystko w porządku, dzidziuś ma już 4,69 cm i bije mu serduszko 162 ❤️
    Co do tego plamienia to ginekolog po sprawdzeniu śluzu z szyjki macicy stwierdziła, że to nie jest plamienie a „wydzielina kawa z mlekiem”, że nie widzi żadnego krwiaka ani czegoś niepokojącego, z kosmówką też jest wszystko ok.
    Przepisała mi luteinę, w razie jakby się pojawiła „brunatna wydzielina”.
    Może za bardzo panikuję, ale wolałam się upewnić, że wszystko ok 😳
    Dzięki za słowa wsparcia, dobrze Was mieć ❤️

Aune, Kam.ila, Merida Waleczna, Nina_02, meowne, Rudylisek, mar.1, Megipta, Fania017, Elewina, Wanda_89, Paula9463, aambrozjaa93, MummyYummy, Rita 💋, Dariaa29, Likela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Nie stresuj się, takie plamienia się zdarzają, oczywiście wizyta to dobry pomysł, uspokoi Cię 😊 trzymam kciuki ✊️😘

Do mnie wróciła infekcja, dostałam jakiś lek, ale sam lekarz powiedział że to taki do zaleczenia, bo w ciąży tylko takie można brać.. nigdy nie miałam probelmu z infekcjami, czuję że w tej ciąży to będzie norma 😭

Dzięki za wsparcie ❤️

Współczuję tej infekcji :( jest mocno dokuczliwa? Czy do przeżycia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam do Was pytanie, czy któraś z Was ma przypadek, że wiek ciąży na usg jest o tydzień „do przodu” w porównaniu do terminu ostatniej miesiączki?
    Wg kalendarza dzisiaj mam 10+4, wg usg wyszło 11+3 i się trochę zdziwiłam 🤔

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa _Mamba wrote:
    Ja idę dziś w 11+4. Mam nadzieję, że nagle nie okaże się, że jest zbyt wcześnie.
    Prenatalne można wykonać między 11 a 13+6 tak mi powiedziała pani w Boramed.

Dziewczyny zamówiłam sobie spodnie ciążowe na vinted z h&m mama. Odstają mi z tyłu w pasie, ale to był u mnie zawsze standard przy spodniach. Powiedzcie pls czy wszystkie spodnie ciążowe mają aż tak wysoki pas ciążowy pod sam biust?
    Wiem, że byłoby mi w nich wygodnie, bo nic nie ciśnie, ale przeraża mnie wysokość tego pasa zwłaszcza w upały

Ja wczoraj byłam w 11+5 także spoko 😁✊

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikta06 wrote:
    U mnie wczoraj nie było widać na tym etapie. 🙂

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    Jeszcze mam do Was pytanie, czy któraś z Was ma przypadek, że wiek ciąży na usg jest o tydzień „do przodu” w porównaniu do terminu ostatniej miesiączki?
    Mi wczoraj na prenatalnych wyszło tak do przodu.miapam 12+5 a z USG wychodziło 13+1 CRL a obwód głowy np. na 13+5Ale lekarz mówił,żeby się nie przejmować. każdy maluch będzie teraz trochę inaczej rósł 🙂

Skryta19, Paula9463 lubią tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikta06 wrote:
    Mi wczoraj na prenatalnych nie powiedział.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Aha :) a ten 13+5 u Ciebie to wg USG tak? Ok to trochę mnie uspokoiłas :* :)

Wanda - a jak mam brać jakąś witaminę np do 14 tygodnia to 14+7 ? Tak to się liczy ? 😀
    Co dk witamin to myślę,że nie ma takiej sztywnej reguły. Ja będę brała te z 1 trymestru do końca opakowania i potem zmienię.

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja po wizycie
    Młody ma 8.5cm

Robił Mostek 🙈🙈

Wszystko Oki 😊
    Edit wizytę mam 28.06 można wpisać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2024, 13:22

rybka8, Nina_02, Smerfetkaa, meowne, Skryta19, Evelle28, businesscare, mar.1, Megipta, Fania017, Merida Waleczna, Elewina, Wanda_89, Aune, Paula9463, aambrozjaa93, MummyYummy, Rita 💋, Dariaa29, Likela lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Hejo, ja po wizycie
    Młody ma 8.5cm

Robił Mostek 🙈🙈

Wszystko Oki 😊

Super wiadomość 🌸 Rosnie Ci akrobata 😻

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Co dk witamin to myślę,że nie ma takiej sztywnej reguły. Ja będę brała te z 1 trymestru do końca opakowania i potem zmienię.

Ja właśnie mam w planach zamówić już Femibion 2 :)

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:

Ja tak mam, ciąża 7 dni starsza niż om 😊 to by się w miarę u mnie zgadzało bo miałam iui w 10dc 😁
    Skryta19 wrote:
    Dzięki za wsparcie ❤️

Współczuję tej infekcji :( jest mocno dokuczliwa? Czy do przeżycia?

W ogóle jej nie czuję, nie mam żadnych objawów. Na początku ciąży lekarka mi powiedziała, a teraz cytologia nie wyszła 😅

Skryta19 lubi tę wiadomość

👩34 ❤️🧔‍♂️35

Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze, że już jesteś Synku 🥰

s-age.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ