☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ambrozjaa i MummyYummy gratulacje i świetnie, że wszystko w porządku❤️❤️❤️❤️
aambrozjaa93, MummyYummy lubią tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Dzień dobry
Dziewczyny cieszę się że dobre wieści dzisiaj nam przekazałyście :* póki co przewaga chlopcow, nieźle 😀
Ostatnio tak mnie głowa boli, Was też? Pogoda jest super, słoneczna ale dla mnie za ciepło dziewczyny w którym tyg robicie/ robiłyście badania prenatalne? Dzwoniłam aby się umówić i usłyszałam że umawiają dopiero po skończonym 13 tyg.. to jeszcze mieszczę się w tym wyznaczonym czasie ? jak np pójdę 13 tydzień 1 dzień?
Miłego dnia 🌸😊Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Gratulacje dziewczyny udanych badań ☺️❣️
Ja też wyjątkowo trudno w tym roku znoszę ciepło, a zawsze byłam raczej ostatnią, która narzekała. Ta podwyższona temperatura ciała robi swoje 🙈
aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Dzień dobry
Dziewczyny cieszę się że dobre wieści dzisiaj nam przekazałyście :* póki co przewaga chlopcow, nieźle 😀
Ostatnio tak mnie głowa boli, Was też? Pogoda jest super, słoneczna ale dla mnie za ciepło dziewczyny w którym tyg robicie/ robiłyście badania prenatalne? Dzwoniłam aby się umówić i usłyszałam że umawiają dopiero po skończonym 13 tyg.. to jeszcze mieszczę się w tym wyznaczonym czasie ? jak np pójdę 13 tydzień 1 dzień?
Miłego dnia 🌸😊
W placówce, w której ja robie badania, udzielili mi informacji że badanie można wykonać od 11 do 13tygodnia ale powiedzieli ze do końca 13 tygodnia czyli do 13+6.
Sama będę robić w 13+5.
-
Wanda_89 wrote:W placówce, w której ja robie badania, udzielili mi informacji że badanie można wykonać od 11 do 13tygodnia ale powiedzieli ze do końca 13 tygodnia czyli do 13+6.
Sama będę robić w 13+5.
Aha a ten 13+5 u Ciebie to wg USG tak? Ok to trochę mnie uspokoiłas :*
Wanda - a jak mam brać jakąś witaminę np do 14 tygodnia to 14+7 ? Tak to się liczy ? 😀Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Dzień dobry
Miłego dnia 🌸😊
Ja idę dziś w 11+4. Mam nadzieję, że nagle nie okaże się, że jest zbyt wcześnie.
Prenatalne można wykonać między 11 a 13+6 tak mi powiedziała pani w Boramed.
Dziewczyny zamówiłam sobie spodnie ciążowe na vinted z h&m mama. Odstają mi z tyłu w pasie, ale to był u mnie zawsze standard przy spodniach. Powiedzcie pls czy wszystkie spodnie ciążowe mają aż tak wysoki pas ciążowy pod sam biust?
Wiem, że byłoby mi w nich wygodnie, bo nic nie ciśnie, ale przeraża mnie wysokość tego pasa zwłaszcza w upały👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Dziewczyny jestem po wizycie, wszystko w porządku, dzidziuś ma już 4,69 cm i bije mu serduszko 162 ❤️
Co do tego plamienia to ginekolog po sprawdzeniu śluzu z szyjki macicy stwierdziła, że to nie jest plamienie a „wydzielina kawa z mlekiem”, że nie widzi żadnego krwiaka ani czegoś niepokojącego, z kosmówką też jest wszystko ok.
Przepisała mi luteinę, w razie jakby się pojawiła „brunatna wydzielina”.
Może za bardzo panikuję, ale wolałam się upewnić, że wszystko ok 😳
Dzięki za słowa wsparcia, dobrze Was mieć ❤️Aune, Kam.ila, Merida Waleczna, Nina_02, meowne, Rudylisek, mar.1, Megipta, Fania017, Elewina, Wanda_89, Paula9463, aambrozjaa93, MummyYummy, Rita 💋, Dariaa29, Likela lubią tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Nie stresuj się, takie plamienia się zdarzają, oczywiście wizyta to dobry pomysł, uspokoi Cię 😊 trzymam kciuki ✊️😘
Do mnie wróciła infekcja, dostałam jakiś lek, ale sam lekarz powiedział że to taki do zaleczenia, bo w ciąży tylko takie można brać.. nigdy nie miałam probelmu z infekcjami, czuję że w tej ciąży to będzie norma 😭
Dzięki za wsparcie ❤️
Współczuję tej infekcji jest mocno dokuczliwa? Czy do przeżycia? -
Malinowa _Mamba wrote:Ja idę dziś w 11+4. Mam nadzieję, że nagle nie okaże się, że jest zbyt wcześnie.
Prenatalne można wykonać między 11 a 13+6 tak mi powiedziała pani w Boramed.
Dziewczyny zamówiłam sobie spodnie ciążowe na vinted z h&m mama. Odstają mi z tyłu w pasie, ale to był u mnie zawsze standard przy spodniach. Powiedzcie pls czy wszystkie spodnie ciążowe mają aż tak wysoki pas ciążowy pod sam biust?
Wiem, że byłoby mi w nich wygodnie, bo nic nie ciśnie, ale przeraża mnie wysokość tego pasa zwłaszcza w upały
Ja wczoraj byłam w 11+5 także spoko 😁✊ -
Skryta19 wrote:Jeszcze mam do Was pytanie, czy któraś z Was ma przypadek, że wiek ciąży na usg jest o tydzień „do przodu” w porównaniu do terminu ostatniej miesiączki?
Wg kalendarza dzisiaj mam 10+4, wg usg wyszło 11+3 i się trochę zdziwiłam 🤔Skryta19, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Aha a ten 13+5 u Ciebie to wg USG tak? Ok to trochę mnie uspokoiłas :*
Wanda - a jak mam brać jakąś witaminę np do 14 tygodnia to 14+7 ? Tak to się liczy ? 😀 -
Hejo, ja po wizycie
Młody ma 8.5cm
Robił Mostek 🙈🙈
Wszystko Oki 😊
Edit wizytę mam 28.06 można wpisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 13:22
rybka8, Nina_02, Smerfetkaa, meowne, Skryta19, Evelle28, businesscare, mar.1, Megipta, Fania017, Merida Waleczna, Elewina, Wanda_89, Aune, Paula9463, aambrozjaa93, MummyYummy, Rita 💋, Dariaa29, Likela lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Hejo, ja po wizycie
Młody ma 8.5cm
Robił Mostek 🙈🙈
Wszystko Oki 😊
Super wiadomość 🌸 Rosnie Ci akrobata 😻KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Mag_len wrote:Co dk witamin to myślę,że nie ma takiej sztywnej reguły. Ja będę brała te z 1 trymestru do końca opakowania i potem zmienię.
Ja właśnie mam w planach zamówić już Femibion 2Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Skryta19 wrote:Jeszcze mam do Was pytanie, czy któraś z Was ma przypadek, że wiek ciąży na usg jest o tydzień „do przodu” w porównaniu do terminu ostatniej miesiączki?
Wg kalendarza dzisiaj mam 10+4, wg usg wyszło 11+3 i się trochę zdziwiłam 🤔
Ja tak mam, ciąża 7 dni starsza niż om 😊 to by się w miarę u mnie zgadzało bo miałam iui w 10dc 😁
Skryta19 wrote:Dzięki za wsparcie ❤️
Współczuję tej infekcji jest mocno dokuczliwa? Czy do przeżycia?
W ogóle jej nie czuję, nie mam żadnych objawów. Na początku ciąży lekarka mi powiedziała, a teraz cytologia nie wyszła 😅
Skryta19 lubi tę wiadomość