☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula9463 wrote:Dobry wieczór💐
Nie miałam jak nadrobić...
Za dużo się dzieje.
W tamtym tygodniu umarł mój ojczym którego traktowałam jak tatę (mój nie żyje od 28lat, więc ten był jedynym jakiego znalam). W ten sam dzień dowiedziałam się o złych wynikach prenatalnych. Spędziłam cały tydzień w szpitalu I wyszłam w dniu pogrzebu, ale mąż tak się bał że nie poszłam na niego. Pójdę kiedy indziej. A ojca widziałam w dzień jak krwawienia dostałam. Na wychodne ze szpitala nie zrobili po raz kolejny usg... w nosie mają...
,
Co do badań prenatalnych, wyszło Ci wysokie ryzyko? Będziesz się decydowała na amniopunkcję czy może badania z krwi?
Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🌸☀️
U nas dziś wizyta, więc zobaczymy co słychać u naszej Księżniczki 😍 Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku 🙏🏼
Życzę Wam miłego dnia ! 💋Nina_02, Megipta, Kam.ila, Aune, KarolinaAnastazja, Dariaa29, Skryta19, Mag_len, Księgowa, spineczka, Wanda_89, Merida Waleczna, mar.1, Wikta06 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, urlop czas zacząć 😁
Rodzice już wiedzą, wczoraj przekazaliśmy informacje. Jedna strona powiedziała, że to wspaniale, odmłodzi nas, a druga strona ciut sceptycznie, że dlaczego tak późno..... 🧐
Ale ogólnie cieszyli się i gratulowali. Ulżyło nam trochę. Reszta pewnie dowie się jak już będzie widać . 😉
Miłego dnia 🍀Amra lubi tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Już martwiłam się, że tylko ja mam takie bóle...
Ja mam je codziennie wieczorem gdy chcę zmienić stronę, a co zabawne lepiej śpi mi się na prawym boku 🧐
Kilka razy też miałam aż taki przeszywający ból w podbrzuszu co bardzo mnie stresuje, a do wizyty jeszcze ponad tydzień...
Podbijam pytanie jednej z Was o Cybexa Balios, bo widzę, że nie ma odpowiedzi - ma któraś z Was lub się przymierzałyście? -
Dziewczyny znacie kogoś kto miał covid w ciąży i wszystko było ok ? Zrobiłam sobie test z apteki i wyszedł mi pozytywny 😭 już napisałam do ginekologa ale jestem przerażona że coś się może stać dziecku 😭
rybka8 lubi tę wiadomość
-
Sisi1905 wrote:Dziewczyny znacie kogoś kto miał covid w ciąży i wszystko było ok ? Zrobiłam sobie test z apteki i wyszedł mi pozytywny 😭 już napisałam do ginekologa ale jestem przerażona że coś się może stać dziecku 😭
-
Sisi1905 wrote:Dziewczyny znacie kogoś kto miał covid w ciąży i wszystko było ok ? Zrobiłam sobie test z apteki i wyszedł mi pozytywny 😭 już napisałam do ginekologa ale jestem przerażona że coś się może stać dziecku 😭
Mam koleżanke, która miała covid w ciąży, ale juz w zaawansowanym etapie jakoś po 30 tygodniu, nie miało tp wpływu na dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 14:52
Sisi1905 lubi tę wiadomość
-
Moja bratowa miała pod sam koniec, zdrowy synek prawie 3 latka 😁Sisi1905 lubi tę wiadomość
-
Mag_len wrote:Ojej... Nie znam osobiście takiego przypadku więc nie pomogę. A Ty jak się czujesz?
-
Szwagierka się zaszczepiła e.ciazy na covid po czym wylapala covida, dziecko całe i zdrowe się urodziło;)1️⃣8️⃣☘️
👱♀️ 27lat
🩹IO'24 = - 10kg
▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
👨🦰 29lat
❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1
12.2023 IUI ❌️
03.2024 IUI ⏸️🍀
Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447
02.04-Mamy❣️😍
16.04-1.6cm Dzidzionka👶🏻
08.05 4.0cm Słoneczka🌞
13.05 5.2cm Misia🐻❄️
NIFTY -niskie ryzyka 🫶🩵🫶
22.10-2700g Dinusia🦕
-
Moja koleżanka miała, ale jak się nie mylę w 3 trymestrze.
Ginekolog kazał jej zbijać gorączkę (miała 39) idużo pić👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Sisi1905 wrote:Ogólnie nie jest źle, jak przeziębienie i bez gorączki. Katar, gardło, suchy kaszel ale też nie jakiś męczący. Lekarz powiedział że to przeziębienie bo osłuchowo czysto ale podkusiło mnie zrobić ten test poczwórny z apteki i proszę. Myślę że złapałam od jakiejś klientki bo miałam ostatnio wysyp takich „niewyraźnych” które Uparcie twierdziły że są zdrowe 😔
Mandoriana, Skryta19 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki..
Dzisiaj chciałam napisać tak ogólnie.. poruszyć kilka tematów 😉
Po pierwsze do @Sisi będzie dobrze 💪 covid to jak przeziębienie.. pij dużo wody i odpoczywaj ✊
Drugie co chciałam napisać to przeczytałam u którejś z Was teraz nie pamiętam której.. o komentarzu, że mogli się wcześniej zabrać za dziecko 🤣 nie mogę z tego typu tekstów nigdy się nie dogodzi za wcześnie, za późno itp. mi to już truli dawno.. albo słyszałam, że mam wąchać patrzeć i się brać jak byłam świeżo po poronieniu 😉. A teraz już usłyszałam że to jak teraz dziewczynka to potem od razu robić chłopca 🤣 najlepsze, że ten komentarz od osoby co ma dzieci z różnica wieku 20 lat 🤣.
Tak mi się zebrało na historyjki 🤣Atika, rybka8 lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie.
Z małą wszystko w porządku 😍 zdrowa i śliczna dziewczynka 😍
Niestety mam łożysko na przedniej ścianie. Jeżeli nie zechce się przesunąć to czeka mnie cesarka 🙈
Na razie się tym nie przejmuje.
Najważniejsze, że córcia zdrowa ♥️♥️
Rybka nie martw się, te bóle to najprawdopodobniej rozciągające się więzadła i powiększająca macica. Ja też się nimi przejmowałam, a dziś na wizycie wszystko wzorowo. Szyjka długa i pięknie trzyma, córeczka zdrowa 😉 U Ciebie też tak na pewno jest 😉Kam.ila, MummyYummy, Atika, Dariaa29, Nina_02, Megipta, Wikta06, spineczka, rybka8, Merida Waleczna lubią tę wiadomość
-
Ja mialam. 😊 Corcia jest zdrowa, fajna dziewczynka. 😊
Lekow żadnych nie bralam. Lezalam w łóżku i czekalam az minie 🤷♀️
Amra, lozysko na przedniej ścianie czy przodujące?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Amra wrote:Ja juz po wizycie.
Z małą wszystko w porządku 😍 zdrowa i śliczna dziewczynka 😍
Niestety mam łożysko na przedniej ścianie. Jeżeli nie zechce się przesunąć to czeka mnie cesarka 🙈
Na razie się tym nie przejmuje.
Najważniejsze, że córcia zdrowa ♥️♥️
Rybka nie martw się, te bóle to najprawdopodobniej rozciągające się więzadła i powiększająca macica. Ja też się nimi przejmowałam, a dziś na wizycie wszystko wzorowo. Szyjka długa i pięknie trzyma, córeczka zdrowa 😉 U Ciebie też tak na pewno jest 😉
Łożysko na przedniej ścianie chyba nie jest wskazaniem do cesarki? Czy masz na myśli łożysko przodujące bo to chyba dwie różne sprawy ;pPaula9463 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny pocieszyłyście mnie🩷 mam nadzieję że będzie dobrze, wypoczywam i jestem dobrej myśli ✊🩷
Aune lubi tę wiadomość
-
Sisi1905, wracaj do zdrówka i nic się nie martw! W pandemii było dużo przypadków covida w ciąży i nawet porody z covidem. Teraz to już jak zwykła infekcja. Odpoczywaj i się regeneruj 😊
Co do tego twardnienia brzucha to czasem wieczorem mi się zdarzało, że był jakby bardziej wzdęty, ale nie miałam aż tak twardego, raczej też nie bolą mnie plecy ani brzuch, drugi trymestr faktycznie jest łaskawszy niż pierwszy, mam więcej energii i ogarniam już trochę pokój, który ma być przeznaczony dla synka 😊 Mąż musi jeszcze go potem przemalować 😅
Bardzo polecam ogólnie wizyty u dobrego fizjoterapeuty, ale jeśli chodzi o przygotowanie krocza do porodu to głównie 3 trymestr, miesiąc przed porodem można zacząć pić napar z liści malin, brać olej z wiesiołka i masować krocze, wcześniej lepiej nie, bo można coś niepotrzebnie przyspieszyć. Mam to szczęście, że mam fizjo w domu, więc jestem ustawiona 😂 nie specjalizuje się w urogin, ale i tak wybawienie, chociaż jak na razie nie musiałam za dużo korzystać.
Odnośnie Cybexa Bailos to widziałam w sklepie gondolę i widziałam u sąsiadów już w wersji spacerowej i średnio mi się podoba, ale ciężko mi powiedzieć jaki w użytkowaniu na co dzień i nie pytałam ich jak się korzystało z gondoli 🤔
Po wizycie w sklepie jestem już raczej zdecydowana na Roan Ivi 2.0, dobrze się prowadzi i ma fajnie zabudowaną gondolę na zimę i spoko wentylację na lato, ale raczej w sierpniu/wrześniu będę zamawiać.
edit:
jest kilka grup na FB odnośnie wózków, można poczytać opinie, odnośnie Cybexa też na pewno jest dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 22:08
Mandoriana, Sisi1905 lubią tę wiadomość
👩34+🧔40 +🐈⬛
endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024
⏸️31.03.2024
04.04.2024 beta HCG 980
🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
🩺 7.05 crl 2.47
🩺 27.05
🏥 USG prenatalne 3.06
crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
Połówkowe 30.07 i 12.08
🩺 26.08 💙🐻 800 gram
🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
🩺23.09 szyjka 4.1cm
🩺 14.10 💙🐻2300 g
🩺 7.11 💙🐻 3400 g
🩺 18.11
-
Hej!
Melduję się po wczorajszej wizycie. Szyja długa na 5 cm, to zdecydowanie mój rekord 🙈😅 Z Dziewczynami miałam 4 i wydawało mi się, że to i tak dużo. Lekarz przepisał mi jeszcze luteinę z uwagi na te bóle/twardnienia i mam się oszczędzać. Dodatkowo magnez i NoSpa. Wizyta za trzy tygodnie właśnie z uwagi na takie odczucia, a za tydzień mam prenatalne, także zapowiada się spokojny lipiec z regularnym podglądem maluszka 🥰
Ogólnie wczoraj badanie było dla mnie mega stresujące - spędziłam w gabinecie ponad godzinę, z czego 40 minut trwało USG. Maluszek bardzo się pieklił (nie dziwię mu się, bo o takiej porze to już raczej "zmieniał bok" do spania 😁), a lekarz chciał dokładnie sprawdzić serduszko, na które cień rzucał kręgosłup. W końcu się udało i wygląda na to, że jest w porządku. Narządy było ciężko znaleźć z uwagi na słabszą widoczność (ostatecznie się udało i też wygląda ok), za to stópkami wypychał się tak, że można było liczyć paluszki 🤭
Zastanawia mnie jednak jedna rzecz - na USG prenatalnym mam napisane, że łożysko jest na ścianie tylnej, nisko schodzące. Wczoraj na wizycie mój lekarz stwierdził, że ono jest na przedniej ścianie i nie miał żadnych wątpliwości, nawet tłumaczył mi każdą warstwę od głowicy i dokładnie to pokazał. Tylko wychodzi na to, że ktoś się jednak musiał pomylić, bo tak sobie łożysko że ściany na ścianę się nie przenosi...
Ma któraś z Was pomysł, o co właściwie chodzi? Oczywiście już próbuję przeanalizować poprzednie USG, żeby zobaczyć, czy po prostu nie ma błędu w opisie z badań prenatalnych, ale znam się na tym dość średnio 😎Aune, Rita 💋 lubią tę wiadomość
-
Myślę, że na spokojnie 😘 Każda infekcja to jest jakiś stres, ale mnóstwo kobiet w ciąży coś kapie, w tym covid i jest ok 😊
Rozumiem, że się martwisz, rozmawiałaś że swoim ginem? Może on Cię trochę uspokoi?Sisi1905 lubi tę wiadomość