☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Ja zapracowana tak, że nie miałam siły wczoraj nic pisać i po pracy poszłam od razu spać.
U mnie wczoraj pierwsze wymioty i trochę mocniejszy, ale krótki ból brzucha. Dzisiaj tylko lekkie nudności rano i ból krzyża.
Witam wszystkie nowe dziewczyny!🌷
Ja też pracuje w szpitalu, ale na ten moment nie planuje L4. Jakoś tak mam cały czas w głowie, że jeśli znowu bym poroniła, to łatwiej będzie mi wrócić w ten sposób do pracy. Ostatnio poszłam od razu na L4 i powrót wiązał się z tak ogromnym stresem i plotami w pracy, także wolałbym tego uniknąć drugi raz...Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼
💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane
Rośnij kruszynko 🍀
-
Smerfetkaa wrote:U mnie plecy przestały, a teraz brzuch, dzisiaj takie kombo mam 😅 hehe ale Ty w pracy z tą miska siedzisz czy zdalnie z domu pracujesz ?
U mnie tez naprzemiennie coś 😅 Pracuję zdalnie i miałam już dość takiego trybu, ale teraz to znacznie ułatwia życie 🥹Smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Miłego weekendu😎
Ja niedawno miałam wizytę, stres mnie zżerał, bo nie wiedziałam dlaczego przyspieszyli mi wizytę, ale o to i jestem! Ja i nasz malutki zarodek🥹❤️ jeszcze nie usłyszeliśmy serduszka, bo ciąża młodsza- moja owulacja była tydzień później. Przyspieszyli mi wizytę, bo Mam anemię i skoczyło mi znów tsh, więc włączyliśmy żelazo i nową dawkę Euthyroxu.
Przestaje już brać zastrzyki, ale zostaje dalej obstawiona progiem.
Doktor też jest bardzo zadowolona i dziś wystawiła mi „zakaz pracy” także zaczynamy wakacje😎🏝️🍹😂
Następna wizyta 6 maja, więc do tego czasu chyba zniosę jajo😅🙈 od dziś przestaje się stresować! Czuję, że będzie wszystko dobrze💖🤞🏽
https://zapodaj.net/plik-AwAg0goMGKaambrozjaa93, Mag_len, Elewina, Megipta, Nina_02, meowne, Rita 💋 lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Cześć dziewczyny! Miłego weekendu😎
Ja niedawno miałam wizytę, stres mnie zżerał, bo nie wiedziałam dlaczego przyspieszyli mi wizytę, ale o to i jestem! Ja i nasz malutki zarodek🥹❤️ jeszcze nie usłyszeliśmy serduszka, bo ciąża młodsza- moja owulacja była tydzień później. Przyspieszyli mi wizytę, bo Mam anemię i skoczyło mi znów tsh, więc włączyliśmy żelazo i nową dawkę Euthyroxu.
Przestaje już brać zastrzyki, ale zostaje dalej obstawiona progiem.
Doktor też jest bardzo zadowolona i dziś wystawiła mi „zakaz pracy” także zaczynamy wakacje😎🏝️🍹😂
Następna wizyta 6 maja, więc do tego czasu chyba zniosę jajo😅🙈 od dziś przestaje się stresować! Czuję, że będzie wszystko dobrze💖🤞🏽
https://zapodaj.net/plik-AwAg0goMGK
Też mam wizytę na 06.05 i nie wiem co zrobić żeby nie oszaleć do tego czasu 🙄 -
Kasiaanna wrote:Też mam wizytę na 06.05 i nie wiem co zrobić żeby nie oszaleć do tego czasu 🙄
Ja już sobie planuje generalne porządki w domu, o ile nie złapie mnie znów cały tydzień spanie 😅😂😂👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Ja już sobie planuje generalne porządki w domu, o ile nie złapie mnie znów cały tydzień spanie 😅😂😂
O to to! Też już mam zaplanowane co posprzątam jak już nie będę pracować 🤣
Narazie robię porządki "po sobie"w pracy żeby osoba na zastępstwo nie miała żadnego problemu 😊 no i właśnie skończyłam 🙈 mogę iść 😁aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:O to to! Też już mam zaplanowane co posprzątam jak już nie będę pracować 🤣
Narazie robię porządki "po sobie"w pracy żeby osoba na zastępstwo nie miała żadnego problemu 😊 no i właśnie skończyłam 🙈 mogę iść 😁
I od czego zaczynasz porządki w domu?😁😂💪🏽👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Kasiaanna wrote:Haha 😅 ja muszę chyba mniej w internecie siedzieć bo czytam i później się nakręcam nie potrzebnie 😏
No to już znajdź sobie jakiś fajny serial i nawet nie zauważysz kiedy dni ci zlecą😁👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Kam.ila wrote:To jest racja 🤣 ja też odpoczywałam bo miałam plamienia a jak minęły to dalej oglądam serial 🤣i tyle z wielkich planów 😁
A długo leżałaś i plamienia minęły ? Ojj widzę że dużo kobietek na początku ciąży takie ma, może to efekt że naczynka pękają? Zachodzą tam w środku wielkie zmiany hmm? A jaki serial oglądasz ? Ja aktualnie turbulencje na Netlix 😻 polecam 💫Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Ja skończyłam Uwięzione 😜
Nie mam nic do oglądania ale nie zaczynam na chwilę obecną, bo lato się zaczyna a ja mam trochę pracy wkoło domu 😄😄
A porządki to mi w domu szafa jedna została, tak to mam ogarnięte wszystko, bo w lutym coś mnie ruszyło na porządki "wiosenne"🤭 -
Smerfetkaa wrote:A długo leżałaś i plamienia minęły ? Ojj widzę że dużo kobietek na początku ciąży takie ma, może to efekt że naczynka pękają? Zachodzą tam w środku wielkie zmiany hmm? A jaki serial oglądasz ? Ja aktualnie turbulencje na Netlix 😻 polecam 💫
Ja już turbulencje przerobiłam. Teraz oglądam czarną listę też na netflixie 😁 -
Rudylisek wrote:Cześć dziewczyny!
Ja zapracowana tak, że nie miałam siły wczoraj nic pisać i po pracy poszłam od razu spać.
U mnie wczoraj pierwsze wymioty i trochę mocniejszy, ale krótki ból brzucha. Dzisiaj tylko lekkie nudności rano i ból krzyża.
Witam wszystkie nowe dziewczyny!🌷
Ja też pracuje w szpitalu, ale na ten moment nie planuje L4. Jakoś tak mam cały czas w głowie, że jeśli znowu bym poroniła, to łatwiej będzie mi wrócić w ten sposób do pracy. Ostatnio poszłam od razu na L4 i powrót wiązał się z tak ogromnym stresem i plotami w pracy, także wolałbym tego uniknąć drugi raz... -
Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból ucha ?
Boli mnie dziś dodatkowo mam 37,3 pewnie od tego.
Wypiłam herbatę z miodem i czosnkiem i wlałam raz sobie krople ototalgin ale nie mam doświadczenia z takim bólem w ciąży. Cholera wie co można a czego nie. -
Cześć dziewczyny! 😊😊
Miałam nadzieję, że się dzisiaj wyśpię, ale niestety odkąd jestem w ciąży mam bardzo słaby sen, dzisiaj też już od 5 nie śpię. 🙄 Czy któraś z Was też ma problemy ze snem w tak wczesnej ciąży?
Smerfetka ja nie biorę espumisanu, ale wieczorami mam tak wzdęty brzuch, że wyglądam jak w 5 miesiącu ciąży 🙈
Czy @Bee90 odzywała się po swojej wizycie w środę u lekarza? Jeśli nie, to daj koniecznie znać czy wszystko w porządku!
Miłego dnia Wam życzę 🥰 -
Też obudziłam się o 5 🙄 Najgorszy jest ten poranny głód połączony z wstrętem do wszystkiego co w lodówce. To zaczyna być moją traumą. Odruch wymiotny z pustym bolącym z głodu żołądkiem to coś strasznego 🫣