X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Rudylisek Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja zapracowana tak, że nie miałam siły wczoraj nic pisać i po pracy poszłam od razu spać.
    U mnie wczoraj pierwsze wymioty i trochę mocniejszy, ale krótki ból brzucha. Dzisiaj tylko lekkie nudności rano i ból krzyża.
    Witam wszystkie nowe dziewczyny!🌷
    Ja też pracuje w szpitalu, ale na ten moment nie planuje L4. Jakoś tak mam cały czas w głowie, że jeśli znowu bym poroniła, to łatwiej będzie mi wrócić w ten sposób do pracy. Ostatnio poszłam od razu na L4 i powrót wiązał się z tak ogromnym stresem i plotami w pracy, także wolałbym tego uniknąć drugi raz...

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    02.04 beta 3504, prog 35,5
    04.04 beta 6922, prog 34,3
    08.04 beta 22092
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
    21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼

💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane

Rośnij kruszynko 🍀

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    U mnie plecy przestały, a teraz brzuch, dzisiaj takie kombo mam 😅 hehe ale Ty w pracy z tą miska siedzisz czy zdalnie z domu pracujesz ? :)

U mnie tez naprzemiennie coś 😅 Pracuję zdalnie i miałam już dość takiego trybu, ale teraz to znacznie ułatwia życie 🥹

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Miłego weekendu😎
    Ja niedawno miałam wizytę, stres mnie zżerał, bo nie wiedziałam dlaczego przyspieszyli mi wizytę, ale o to i jestem! Ja i nasz malutki zarodek🥹❤️ jeszcze nie usłyszeliśmy serduszka, bo ciąża młodsza- moja owulacja była tydzień później. Przyspieszyli mi wizytę, bo Mam anemię i skoczyło mi znów tsh, więc włączyliśmy żelazo i nową dawkę Euthyroxu.
    Przestaje już brać zastrzyki, ale zostaje dalej obstawiona progiem.
    Doktor też jest bardzo zadowolona i dziś wystawiła mi „zakaz pracy” także zaczynamy wakacje😎🏝️🍹😂
    Następna wizyta 6 maja, więc do tego czasu chyba zniosę jajo😅🙈 od dziś przestaje się stresować! Czuję, że będzie wszystko dobrze💖🤞🏽
    928a64807b648.jpghttps://zapodaj.net/plik-AwAg0goMGK

aambrozjaa93, Mag_len, Elewina, Megipta, Nina_02, meowne, Rita 💋 lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Kasiaanna Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Cześć dziewczyny! Miłego weekendu😎
    Ja niedawno miałam wizytę, stres mnie zżerał, bo nie wiedziałam dlaczego przyspieszyli mi wizytę, ale o to i jestem! Ja i nasz malutki zarodek🥹❤️ jeszcze nie usłyszeliśmy serduszka, bo ciąża młodsza- moja owulacja była tydzień później. Przyspieszyli mi wizytę, bo Mam anemię i skoczyło mi znów tsh, więc włączyliśmy żelazo i nową dawkę Euthyroxu.
    Przestaje już brać zastrzyki, ale zostaje dalej obstawiona progiem.
    Doktor też jest bardzo zadowolona i dziś wystawiła mi „zakaz pracy” także zaczynamy wakacje😎🏝️🍹😂
    Następna wizyta 6 maja, więc do tego czasu chyba zniosę jajo😅🙈 od dziś przestaje się stresować! Czuję, że będzie wszystko dobrze💖🤞🏽
    928a64807b648.jpghttps://zapodaj.net/plik-AwAg0goMGK

Też mam wizytę na 06.05 i nie wiem co zrobić żeby nie oszaleć do tego czasu 🙄

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaanna wrote:
    Też mam wizytę na 06.05 i nie wiem co zrobić żeby nie oszaleć do tego czasu 🙄

Ja już sobie planuje generalne porządki w domu, o ile nie złapie mnie znów cały tydzień spanie 😅😂😂

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Kasiaanna Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Ja już sobie planuje generalne porządki w domu, o ile nie złapie mnie znów cały tydzień spanie 😅😂😂

Haha 😅 ja muszę chyba mniej w internecie siedzieć bo czytam i później się nakręcam nie potrzebnie 😏

• Nina_02 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:

O to to! Też już mam zaplanowane co posprzątam jak już nie będę pracować 🤣
    Narazie robię porządki "po sobie"w pracy żeby osoba na zastępstwo nie miała żadnego problemu 😊 no i właśnie skończyłam 🙈 mogę iść 😁

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    O to to! Też już mam zaplanowane co posprzątam jak już nie będę pracować 🤣
    Narazie robię porządki "po sobie"w pracy żeby osoba na zastępstwo nie miała żadnego problemu 😊 no i właśnie skończyłam 🙈 mogę iść 😁

I od czego zaczynasz porządki w domu?😁😂💪🏽

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaanna wrote:
    Haha 😅 ja muszę chyba mniej w internecie siedzieć bo czytam i później się nakręcam nie potrzebnie 😏

No to już znajdź sobie jakiś fajny serial i nawet nie zauważysz kiedy dni ci zlecą😁

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    No to już znajdź sobie jakiś fajny serial i nawet nie zauważysz kiedy dni ci zlecą😁

To jest racja 🤣 ja też odpoczywałam bo miałam plamienia a jak minęły to dalej oglądam serial 🤣i tyle z wielkich planów 😁

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    To jest racja 🤣 ja też odpoczywałam bo miałam plamienia a jak minęły to dalej oglądam serial 🤣i tyle z wielkich planów 😁

A długo leżałaś i plamienia minęły ? :) Ojj widzę że dużo kobietek na początku ciąży takie ma, może to efekt że naczynka pękają? Zachodzą tam w środku wielkie zmiany hmm? A jaki serial oglądasz ? Ja aktualnie turbulencje na Netlix 😻 polecam 💫

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam Uwięzione 😜

Nie mam nic do oglądania ale nie zaczynam na chwilę obecną, bo lato się zaczyna a ja mam trochę pracy wkoło domu 😄😄

A porządki to mi w domu szafa jedna została, tak to mam ogarnięte wszystko, bo w lutym coś mnie ruszyło na porządki "wiosenne"🤭

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    A długo leżałaś i plamienia minęły ? :) Ojj widzę że dużo kobietek na początku ciąży takie ma, może to efekt że naczynka pękają? Zachodzą tam w środku wielkie zmiany hmm? A jaki serial oglądasz ? Ja aktualnie turbulencje na Netlix 😻 polecam 💫
    Ja plamiłam już parę dni przed planowanym okresem aż do momentu jak zaczęłam brać duphaston od lekarza. Jak wzięłam tabletki od razu plamienia zniknęły.
    Ja już turbulencje przerobiłam. Teraz oglądam czarną listę też na netflixie 😁

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudylisek wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja zapracowana tak, że nie miałam siły wczoraj nic pisać i po pracy poszłam od razu spać.
    U mnie wczoraj pierwsze wymioty i trochę mocniejszy, ale krótki ból brzucha. Dzisiaj tylko lekkie nudności rano i ból krzyża.
    Witam wszystkie nowe dziewczyny!🌷
    Ja też pracuje w szpitalu, ale na ten moment nie planuje L4. Jakoś tak mam cały czas w głowie, że jeśli znowu bym poroniła, to łatwiej będzie mi wrócić w ten sposób do pracy. Ostatnio poszłam od razu na L4 i powrót wiązał się z tak ogromnym stresem i plotami w pracy, także wolałbym tego uniknąć drugi raz...
    Rozumiem. Też czasem myślę,jakby to było gdybym musiała nagle wrócić... Jeśli nie bądź bardzo obciążającej pracy i warunków szkodliwych to spoko 🙂

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja chętnie przyjmę polecenia na coś fajnego do obejrzenia na Netflixie 🙂najlepiej serial🙂

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Ooo ja chętnie przyjmę polecenia na coś fajnego do obejrzenia na Netflixie 🙂najlepiej serial🙂

Hmm Emily w Paryżu fajny serial też 🥰

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, a bierzecie espumisan? :)

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na ból ucha ?
    Boli mnie dziś dodatkowo mam 37,3 pewnie od tego.
    Wypiłam herbatę z miodem i czosnkiem i wlałam raz sobie krople ototalgin ale nie mam doświadczenia z takim bólem w ciąży. Cholera wie co można a czego nie.

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 😊😊
    Miałam nadzieję, że się dzisiaj wyśpię, ale niestety odkąd jestem w ciąży mam bardzo słaby sen, dzisiaj też już od 5 nie śpię. 🙄 Czy któraś z Was też ma problemy ze snem w tak wczesnej ciąży?

Smerfetka ja nie biorę espumisanu, ale wieczorami mam tak wzdęty brzuch, że wyglądam jak w 5 miesiącu ciąży 🙈

Czy @Bee90 odzywała się po swojej wizycie w środę u lekarza? Jeśli nie, to daj koniecznie znać czy wszystko w porządku!

Miłego dnia Wam życzę 🥰

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też obudziłam się o 5 🙄 Najgorszy jest ten poranny głód połączony z wstrętem do wszystkiego co w lodówce. To zaczyna być moją traumą. Odruch wymiotny z pustym bolącym z głodu żołądkiem to coś strasznego 🫣

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ