☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
MummyYummy dawaj znać jak u Was!🥰
Businesscare powodzenia!🥰
Malina u mnie ruchy raczej normalnie odczuwalne, zauwazylam nawet że są określone godziny kiedy mała jest bardzo aktywna.
Zagadka też tak mysle,ze lada dzien otworzy sie tu worek z bobaskami, choć sama liczę, że urodzę dopiero w grudniu 😉 a co do skurczów, to u mnie jest to ból idacy od krzyża przez podbrzusze i twardnienie brzucha.
Jej mam dziś tam okrutna zgagę,że nic nie pomaga. Mleko przynosi ulgę ale tylko na chwilę.
Czy u Was też ludzie na Wasz widok wyskakują z pytaniami " to jeszcze chodzisz, nie urodziłaś?" Bo u mnie się powoli zaczyna🙈businesscare, Malina1111, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
#polecajka
Hej, dziś w Lidlu rzucili m.in. koszule nocne flanelowe rozpinane po całej długości:-) wzięłam dwie, po 34 zł sztuka. Jakość adekwatna do ceny, gdzieś tam nitki wystają, ale materiał to 100% bawełna. Na połóg będą w sam raz. Tylko trzeba pilnować rozmiaru, bo np M jest opisany jako 40-42, i faktycznie taki jest, a nie typowy M.
A co do ruchów to u mnie też są trochę rzadziej, ale jak są to mocne. Może się przyzwyczaiłam i nie zwracam uwagi na te delikatniejsze 🙊
spineczka, Mandoriana lubią tę wiadomość
💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
💝 grudzień 2024 - czekamy -
businesscare wrote:My od dziś na patologii ciąży. Termin indukcji miałam na jutro, jednak zadzwonili już dziś. Trochę jestem zła bo lekarz zalecił "obserwacje" i nic nie robią więcej, a skierowanie miałam na indukcję a nie na leżenie i czekanie. No ale zaciskam zęby i zobaczymy co będzie jutro. Prosimy o kciuki🤞
Również kciuki z całych sił za Was🤞🏻🤞🏻🍀 czekamy na wieści❤️businesscare lubi tę wiadomość
-
Mam pytanko do dziewczyn z cukrzycą ciążowa.
Czy wasz szpital wymaga, żeby na poród zabrać dzienniczek samokontroli?
Na stronie szpitala nie widzę takich informacji, czytałam tylko gdzieś, że trzeba mieć glukometr, ale nie wiem właśnie czy ten dzienniczek jest wymagany czy nie 🤔 -
Odnośnie mokrej bielizny i wód płodowych. Majtki od połowy ciąży mam non stop "mokre " wcześniej miałam dopochwowy utrogestan a od 2 tygodni już nie aplikuję natomiast majtki cały czas jakieś takie mokre. Byłam badana w szpitalu więc raczej to nie wody tylko taka wodna wydzielina.
Ruchy czuję cały czas tak samo czyli średnio mocno. Nie mogę narzekać. Nie jestem kopana po zebrach czy pęcherzu. Mała cały czas jest ułożona pleckami do mojego brzucha. Czuję takie rozciągania.
Dziś byłam na kontroli po szpitalu u swojego ginekologa. Szew nadal trzyma. Za półtora tygodnia ściągam szew. Pobrany gbs.
Dostałam nystatyne bo infekcja grzybicza mi się przyplątała.
Trzymam kciuki za was dziewczyny w szpitalach 🙂
Czy jest jeszcze któraś która dopiero pierze i prasuje ubranka? Boże tak bardzo żałuję że tego wcześniej nie zrobiłam ze ogarniał mnie ten dziwny strach 😒 teraz na raz mam tego tak dużo że nie wyrabiam tak kręgosłup mnie boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 21:26
businesscare, spineczka, Natalia K lubią tę wiadomość
Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.
👨👩👧+🐕+👵= 🏠 -
businesscare wrote:My od dziś na patologii ciąży. Termin indukcji miałam na jutro, jednak zadzwonili już dziś. Trochę jestem zła bo lekarz zalecił "obserwacje" i nic nie robią więcej, a skierowanie miałam na indukcję a nie na leżenie i czekanie. No ale zaciskam zęby i zobaczymy co będzie jutro. Prosimy o kciuki🤞
businesscare lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻
Na stronie szpitala nie widzę takich informacji, czytałam tylko gdzieś, że trzeba mieć glukometr, ale nie wiem właśnie czy ten dzienniczek jest wymagany czy nie 🤔Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.
👨👩👧+🐕+👵= 🏠 -
Koku wrote:Odnośnie mokrej bielizny i wód płodowych. Majtki od połowy ciąży mam non stop "mokre " wcześniej miałam dopochwowy utrogestan a od 2 tygodni już nie aplikuję natomiast majtki cały czas jakieś takie mokre. Byłam badana w szpitalu więc raczej to nie wody tylko taka wodna wydzielina.
Ruchy czuję cały czas tak samo czyli średnio mocno. Nie mogę narzekać. Nie jestem kopana po zebrach czy pęcherzu. Mała cały czas jest ułożona pleckami do mojego brzucha. Czuję takie rozciągania.
Dziś byłam na kontroli po szpitalu u swojego ginekologa. Szew nadal trzyma. Za półtora tygodnia ściągam szew. Pobrany gbs.
Czy jest jeszcze któraś która dopiero pierze i prasuje ubranka? Boże tak bardzo żałuję że tego wcześniej nie zrobiłam ze ogarniał mnie ten dziwny strach 😒 teraz na raz mam tego tak dużo że nie wyrabiam tak kręgosłup mnie boli. -
Businesscare mocne kciuki 🍀
Koku, ja też miałam wrażenie że wszystko późno robię, co budziło taki wewnętrzny niepokój, że nie zdążę lub mała nas szybciej zaskoczy. Ale na pocieszenie powiem, że to wszystko to praca do podzielenia spokojnie na kilka dni i wszystko będziesz miała spokojnie zrobione.
Ja teraz też wszystko nadrabiam i czuję ulgę, bo rzeczy małej mam wreszcie w pełni poukładane, wózek czeka na złożenie, zostanie tylko dokończyć łóżeczko i wrzucić kosmetyczkę do walizki 🥰 chciałabym też trochę już ogarnąć porządki na święta, ale tutaj to już ile się uda zrobić to będzie dobrze 😊spineczka, businesscare, Aune lubią tę wiadomość
-
Koku, tak jak jestem na etapie prania 🤗
Pierwsza pralka to były rzeczy wieksze których nie trzeba prasowac ( materacy z gondoli, wkładkę dla noworodka, otulacz, rożki). Druga pralka ciuszki, miałam tyle radości rozwieszajac te cuda wszystko jest takie tyci, mąż nie mógł uwierzyć w "niedrapki" 😆. Dzisiaj omijalam suszarke szerokim łukiem....może jutro coś zacznę prasować, rzeczywiście jest tego sporo A jeszcze mnie czeka co najmniej 1 pranie do prasowania.
Cieszę się że zaczęłam pakować walizeczke, teraz już tylko będę dokładać jak coś mi się przypomni. Narazie pakuje się do takiej małej/kabinowej ( jeśli uznam że za mała to zmienię na większą) + dodatkowa torba podreczna na wode i przekąski.
Udało mi się pobrać ten nieszczęsny gbs, mam już wszystkie aktualne badania i wczoraj odhaczylam szczepienie na krztusiec.
Brzuch dalej mi się spina/kurczy i twardnieje, jest to bezbolesne ale strasznie stresujące. Bóle podbrzusza typowo okresowe.
Skryta19, jestem z Tobą myślami. Będzie dobrze, głowa do góry. Daj znać po wizycie.
Ewelina, mam nadzieję że jestescie już w domku i nie masz czasu napisać...
Dziewczyny powodzenia, kciuki za wszystkie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 22:56
Skryta19, Aune lubią tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Co do ruchów to ja też czuję słabiej, bardziej takie rozciąganie niż jakieś kopniaki. Mam łożysko z przodu, więc pewnie to też amortyzuje te delikatniejsze ruchy. Pewnie maluch już nie ma powoli miejsca na nie wiadomo jakie wygibasy.
Spineczka dzięki za bycie ze mną. Jutro wizyta, staram się nastawiać pozytywnie jeśli chodzi o wagę małego, bo widzę i czuję że rośnie - brzuch jest na pewno większy. Powoli staram się zaakceptować to, że może mieć niedorozwój tego prącia.. czytałam że leczy się to hormonalnie i operacyjnie, więc mam nadzieję, że nie będzie to sytuacja bez wyjścia. Chociaż bardzo mnie boli to, że jak maluch pojawi się na świecie to się nie skończą stresy, a będzie latanie po lekarzach i zabiegi. Serce mi się kraje na myśl o tym, że takie maleństwo już musi przechodzić takie stresy. Sama też nie czuję się na siłach psychicznie, ale nie mam na to wpływu… modlę się, żeby to wszystko okazało się pomyłką, ale staram się chłodno to oceniać i wiem, że zostało to „zdiagnozowane” na bardzo dobrym sprzęcie, więc raczej nikłe szanse na błąd lekarski. Jest mi ciężko dziewczyny. Dookoła mnie najbliższe przyjaciółki są na tym samym etapie co ja, no i nie zrozumcie mnie źle - każdemu życzę dobrze, ale po prostu jeszcze bardziej boli mnie to, że nie mogę się tak po ludzku tym wszystkim cieszyć. Że w przeciwieństwie do wszystkich martwię się bardzo o zdrowie maluszka.
Dzięki za wasze wsparcie. Dam znać jutro, mam nadzieję, że informacje będą dobre. -
Dziewczyny potrzebuje Waszej rady..
Tak mnie głowa strasznie dziś boli.. promieniuje na kark..
Wzięłam o 1 Apap 500 mg
Niby jednorazowo mozno wziąć 1 g ale nie chciałam ryzykować dużą dawką. Powtarzała z Was któraś po 6-8h kolejną dawkę ? Obudziłam się i ból znów wrócił. Niskie ciśnienie dziś a ja sama w sobie mam niskie. -
Kam.ila wrote:Dziewczyny potrzebuje Waszej rady..
Wzięłam o 1 Apap 500 mg
Niby jednorazowo mozno wziąć 1 g ale nie chciałam ryzykować dużą dawką. Powtarzała z Was któraś po 6-8h kolejną dawkę ? Obudziłam się i ból znów wrócił. Niskie ciśnienie dziś a ja sama w sobie mam niskie. -
Mag_len wrote:Hej dziewczyny!
MummyYummy dawaj znać jak u Was!🥰
Businesscare powodzenia!🥰
Malina u mnie ruchy raczej normalnie odczuwalne, zauwazylam nawet że są określone godziny kiedy mała jest bardzo aktywna.
Zagadka też tak mysle,ze lada dzien otworzy sie tu worek z bobaskami, choć sama liczę, że urodzę dopiero w grudniu 😉 a co do skurczów, to u mnie jest to ból idacy od krzyża przez podbrzusze i twardnienie brzucha.
Jej mam dziś tam okrutna zgagę,że nic nie pomaga. Mleko przynosi ulgę ale tylko na chwilę.
Czy u Was też ludzie na Wasz widok wyskakują z pytaniami " to jeszcze chodzisz, nie urodziłaś?" Bo u mnie się powoli zaczyna🙈Mag_len lubi tę wiadomość
-
Mami_35 wrote:#polecajka
Hej, dziś w Lidlu rzucili m.in. koszule nocne flanelowe rozpinane po całej długości:-) wzięłam dwie, po 34 zł sztuka. Jakość adekwatna do ceny, gdzieś tam nitki wystają, ale materiał to 100% bawełna. Na połóg będą w sam raz. Tylko trzeba pilnować rozmiaru, bo np M jest opisany jako 40-42, i faktycznie taki jest, a nie typowy M.
A co do ruchów to u mnie też są trochę rzadziej, ale jak są to mocne. Może się przyzwyczaiłam i nie zwracam uwagi na te delikatniejsze 🙊Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Skryta19 wrote:Hej dziewczyny.
Co do ruchów to ja też czuję słabiej, bardziej takie rozciąganie niż jakieś kopniaki. Mam łożysko z przodu, więc pewnie to też amortyzuje te delikatniejsze ruchy. Pewnie maluch już nie ma powoli miejsca na nie wiadomo jakie wygibasy.
Spineczka dzięki za bycie ze mną. Jutro wizyta, staram się nastawiać pozytywnie jeśli chodzi o wagę małego, bo widzę i czuję że rośnie - brzuch jest na pewno większy. Powoli staram się zaakceptować to, że może mieć niedorozwój tego prącia.. czytałam że leczy się to hormonalnie i operacyjnie, więc mam nadzieję, że nie będzie to sytuacja bez wyjścia. Chociaż bardzo mnie boli to, że jak maluch pojawi się na świecie to się nie skończą stresy, a będzie latanie po lekarzach i zabiegi. Serce mi się kraje na myśl o tym, że takie maleństwo już musi przechodzić takie stresy. Sama też nie czuję się na siłach psychicznie, ale nie mam na to wpływu… modlę się, żeby to wszystko okazało się pomyłką, ale staram się chłodno to oceniać i wiem, że zostało to „zdiagnozowane” na bardzo dobrym sprzęcie, więc raczej nikłe szanse na błąd lekarski. Jest mi ciężko dziewczyny. Dookoła mnie najbliższe przyjaciółki są na tym samym etapie co ja, no i nie zrozumcie mnie źle - każdemu życzę dobrze, ale po prostu jeszcze bardziej boli mnie to, że nie mogę się tak po ludzku tym wszystkim cieszyć. Że w przeciwieństwie do wszystkich martwię się bardzo o zdrowie maluszka.
Dzięki za wasze wsparcie. Dam znać jutro, mam nadzieję, że informacje będą dobre.Skryta19, Mami_35 lubią tę wiadomość
-
Koku wrote:Odnośnie mokrej bielizny i wód płodowych. Majtki od połowy ciąży mam non stop "mokre " wcześniej miałam dopochwowy utrogestan a od 2 tygodni już nie aplikuję natomiast majtki cały czas jakieś takie mokre. Byłam badana w szpitalu więc raczej to nie wody tylko taka wodna wydzielina.
Czy jest jeszcze któraś która dopiero pierze i prasuje ubranka? Boże tak bardzo żałuję że tego wcześniej nie zrobiłam ze ogarniał mnie ten dziwny strach 😒 teraz na raz mam tego tak dużo że nie wyrabiam tak kręgosłup mnie boli.Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Wzięłam o 1 Apap 500 mg
Wzięłam o 1 Apap 500 mg
Wzięłam o 1 Apap 500 mg
Niby jednorazowo mozno wziąć 1 g ale nie chciałam ryzykować dużą dawką. Powtarzała z Was któraś po 6-8h kolejną dawkę ? Obudziłam się i ból znów wrócił. Niskie ciśnienie dziś a ja sama w sobie mam niskie.
Jako pielęgniarka może Ci powiedzieć, że nie ma się co męczyć i lepiej wziąć większą dawkę. Choć sama zawsze rozważam czy mi leki są faktycznie potrzebne, ale lepiej zahamować ból od razu niż potem sue męczyć. U mnie migrena trwa 2-3 dni jeśli w porę nie zareaguje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 07:26