X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyli mi balonik i teraz spacerki po oddziale❤️

rybka8, Księgowa, Megipta, Koku, Mag_len, meowne, aambrozjaa93, Aune, mar.1, Nina_02, spineczka, Mami_35, Zagadka919, villemo_gbm, Dariaa29, MummyYummy, Sisi1905, Fania017, Merida Waleczna, Atika, Rita 💋, Paula9463 lubią tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

My od wczoraj z Nikosiem się tulimy 🥰 3900 gramów i 58 cm do kochania 💙

CC okazało się dobrym wyborem nie tylko ze względu na położenie Młodego, ale też moją macicę. Niestety blizna była cienka, ta przy powłokach skórnych też i trzeba było trochę "zmodyfikować" wszystkie te szyte warstwy po ostatnim cięciu.

IMG-20241122-125422.jpg
    darmowe fotki do pobrania

Gratulacje!!!! 😍 😍 😍

Kochana, to ja zabieram tego Twojego brzucha, bo właśnie wczoraj moj 1dc ❤️

Megipta, aambrozjaa93, mar.1, Mandoriana, Nina_02, spineczka, Zagadka919, Dariaa29, MummyYummy, Rita 💋, TęczowaJa lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    businesscare wrote:

To teraz Twoja kolej 🥰

aambrozjaa93, businesscare lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 22 listopada, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

CC okazało się dobrym wyborem nie tylko ze względu na położenie Młodego, ale też moją macicę. Niestety blizna była cienka, ta przy powłokach skórnych też i trzeba było trochę "zmodyfikować" wszystkie te szyte warstwy po ostatnim cięciu.

IMG-20241122-125422.jpg
    Cudownie 🥰 duży chłopczyk 🙂 gratulacje 🥰

ariete, MummyYummy lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 22 listopada, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Dzień dobry Mamusie 🌺

Ściskam, które tego potrzebują, miotają nami wachlarze emocji i ekscytacji 😊 Sama czekam jak na bombie, chciałabym być już po ale z drugiej strony też chciałabym aby był grudniakiem jak ja i mój starszy syn😅 Co prawda dzisiaj ostatni dzień na bycie skorpionem i zacznie się strzelców miesiąc 🤞🤣

U nas pięknie i biało, zrobiłam fotkę w drodze do nowego domu, mieszkamy przy lesie. Jeszcze żeby tylko podłączyli nam prąd i wodę przed świętami to będę zadowolona- póki co rodzina rozbita aż do rozwiązania ciazy- wtedy jedziemy do starszaka z noworodkiem na mazury ponad 200km i zostaniemy tam przez 2 tyg l4 męża na mnie. Jak do tej pory nie będzie medii to mąż wraca sam bo praca a my zostaniemy na mazurach w oczekiwaniu co dalej 🙄 jeśli uruchomią to wszystko wracamy we 4 mieszkać i cieszyć się sobą i domem 🫢
    Trzymajcie się ciepło ☺️
    f7e554e96fd2c.jpghttps://zapodaj.net/plik-4MvkQiwgiu
    Ale widok! 😍 zapiera dech w piersiach 🙂

Megipta lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • meowne Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

IMG-20241122-125422.jpg

Cudownie, gratulacje!!! ❣️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 13:38

MummyYummy lubi tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Dzień dobry Mamusie 🌺

Ściskam, które tego potrzebują, miotają nami wachlarze emocji i ekscytacji 😊 Sama czekam jak na bombie, chciałabym być już po ale z drugiej strony też chciałabym aby był grudniakiem jak ja i mój starszy syn😅 Co prawda dzisiaj ostatni dzień na bycie skorpionem i zacznie się strzelców miesiąc 🤞🤣

Ughhh… mam dokładnie tak samo 😄 Chciałabym być po, ale tez chciałabym grudniowego bobaska no i też czekaliśmy na czas Strzelca, choć mi to akurat wszystko jedno. Fakt tylko, że skorpiony w rodzinie męża są faktycznie trudnymi charakterami i rozumiem obawy po tej stronie, bo to już się u nich zrobiła lekko legendą. Ja totalnie nie patrzę na ludzi przez pryzmat znaku zodiaku, bo to bardzo różnie bywa, a akurat z z tymi trudniejszymi skorpionami akurat zawsze się dogadywałam 😄

Aune, Megipta lubią tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

IMG-20241122-125422.jpg

Gratulacje dzielna mamo🥳❤️ witaj Nikosiu👶🏼🩵 dużo zdrówka dla Was i spokojnego poznawania się nawzajem🍀

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    businesscare wrote:

Czekamy na Kubusia i mocne kciuki za Was żeby wszystko poszło bezproblemowo🤞🏻🤞🏻🍀❤️

spineczka lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Ughhh… mam dokładnie tak samo 😄 Chciałabym być po, ale tez chciałabym grudniowego bobaska no i też czekaliśmy na czas Strzelca, choć mi to akurat wszystko jedno. Fakt tylko, że skorpiony w rodzinie męża są faktycznie trudnymi charakterami i rozumiem obawy po tej stronie, bo to już się u nich zrobiła lekko legendą. Ja totalnie nie patrzę na ludzi przez pryzmat znaku zodiaku, bo to bardzo różnie bywa, a akurat z z tymi trudniejszymi skorpionami akurat zawsze się dogadywałam 😄
    Moja córka jest skorpionem ma 11 lat i nie ukrywam, że dość ciężki charakter , także coś musi być z tą charakterystyką znaków zodiaku 🤣🤣

meowne lubi tę wiadomość

age.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

IMG-20241122-125422.jpg
    Moje gratulacje!! ❤️❤️❤️

age.png
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: 22 listopada, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem skorpionem z 31.10 i no lekko nie jest, przyznaję 😝

meowne lubi tę wiadomość

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne

💊
    Euthyrox N50

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20241122-130948.jpg

U nas tak😍 właśnie wróciłam ze spaceru😃

Mandoriana, mar.1, Nina_02, spineczka, Aune, Mami_35, Zagadka919, Megipta, villemo_gbm, Amra, Koku, MummyYummy, Fania017, Merida Waleczna, Atika, Rita 💋, TęczowaJa, Paula9463 lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Dzień dobry Mamusie 🌺

U nas pięknie i biało, zrobiłam fotkę w drodze do nowego domu, mieszkamy przy lesie. Jeszcze żeby tylko podłączyli nam prąd i wodę przed świętami to będę zadowolona- póki co rodzina rozbita aż do rozwiązania ciazy- wtedy jedziemy do starszaka z noworodkiem na mazury ponad 200km i zostaniemy tam przez 2 tyg l4 męża na mnie. Jak do tej pory nie będzie medii to mąż wraca sam bo praca a my zostaniemy na mazurach w oczekiwaniu co dalej 🙄 jeśli uruchomią to wszystko wracamy we 4 mieszkać i cieszyć się sobą i domem 🫢
    Trzymajcie się ciepło ☺️
    f7e554e96fd2c.jpghttps://zapodaj.net/plik-4MvkQiwgiu
    Wiem jak to jest rozciągnięte w czasie z tymi mediami bo też jesteśmy w trakcie robienia tzn prąd już miesiąc temu się udało a szambo dziś akurat kopia, przyłącze wody będzie w marcu robione i tak nas tam nie ma wszystko zdalnie załatwiamy z Holandii mamy zaufane osoby od tego 😊 tez mieszkamy przy lesie, zakupiliśmy piękne leśne siedlisko o jakim marzyliśmy a teraz tam wszystko przygotowujemy na nasz wielki powrót z.zagranicy po wielu latach emigracji.
    Już się nie mogę doczekać aż zamieszkamy tam wkoncu 😍

spineczka, Aune, meowne, Megipta, Amra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy gratulacje!!🥰

Megipta piękne widoki ❤️ trzymam kciuki żeby jak najszybciej podłączyli Wam media 🍀

Businesscare powodzenia, czekamy na maluszka i trzymam kciuki żeby poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie! 🍀✊

Księgowa trzymam kciuki za pomyślny cykl!🍀✊

Sandrix super, że dostałaś już zaświadczenie! Też się ciągle zastanawiam jak to będzie, życie wywróci się do góry nogami😅 ale będzie dobrze, damy radę 😊

Też bym chciała grudniowego bobasa, a z drugiej strony już trochę się czuję jak na bombie, wszystko się może zdarzyć 🙈
    Chcielibyśmy dać znać rodzinie na spokojnie jak już synek będzie na świecie, po kangurowaniu, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Wiem, że jak napiszemy jak zacznie się coś dziać to nasi rodzice pewnie będą się stresować i ciągle dopytywać w trakcie 😅

businesscare, Sandrix, meowne, Megipta, Księgowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy, ogromne gratulacje dla dzielnej mamy i synka 💙 cieszcie się sobą 🥰

businesscare, powodzenia. Już tak blisko do spotkania z maluszkiem 😍

Megipta, piękna okolica. Nas po nowym roku też czeka przeprowadzka do własnego domku na przedmieściach. Mam nadzieję, że jakoś to ogarnę w połogu 🙈

Sandrix, dobrze że trafiłaś na specjalistę, który chce Ci pomóc. Może faktycznie CC będzie lepszym rozwiązaniem dla Ciebie ❤️

U nas dzisiaj zasypało, na aucie z 15 cm śniegu. Trochę się namachałam, żeby dach odśnieżyć. A jeszcze starszak coś złapał i katar straszny go męczy, więc jeszcze dodatkowe atrakcje na sam koniec. Mam nadzieję, że mnie to nie dopadnie, będę się faszerować czosnkiem z nadzieją, że jednak mnie ominie 🙈 dodatkowo wczoraj byłam na badaniach i muszę powtórzyć przed środową wizyta, bo baba pobrała za mało materiału 🤬 wkurzyłam się, bo średnio mi się uśmiecha jeździć w 9 miesiącu co chwilę do przychodni. Także planować można, a życie i tak po swojemu wszystko 🙈

businesscare, Sandrix, Megipta, MummyYummy lubią tę wiadomość

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest skorpionem i ja akurat nie narzekam😄🤭Moja mama też jest skorpionem i teściowa😅 ale jakoś wolałabym żeby Henio zechciał wyjść w grudniu nawet od razu pierwszego, bo już przywykłam do myśli, że ma być z grudnia tak jak dziadek męża, po którym ma imię🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 21:48

Aune, meowne, Megipta lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na kontroli u poloznej. Wszystko super. Mówiłam jej o tym plamienie ostatnio mówiła że sporadycznie troszke może wystąpić byle nie nagminnie, sprawdziła dla pewności szyjkę macicy i jest ok szczelnie zamknięta. Bobas ma serce jak dzwon, ułożony już do wyjścia, główka przy szyjce macicy, napewno ciąża nie będzie przenoszona bo on już się szykuje do wyjścia byleby czekał do 37 tygodnia. Przy badaniu palpacyjnym i serduszka zaczepnie kopał i boksował jej ręce 😂 Mały zadziorek🤪 Może się spełni moje marzenie o tym by się urodził tydzień przed świętami wszystko na to wskazuje😊🙏

spineczka, Aune, Mami_35, Megipta, villemo_gbm, Paula9463 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy ogromne gratulacje 😍 odpoczywajcie 💕 dużo zdrówka dla Maluszka i Mamusi ❤️

businesscare powodzenia i czekamy na wieści 😍

Księgowa trzymam kciuki ✊✊✊❤️

Ja poprosiłam Męża i nie będziemy informować nikogo jak się zacznie 😊 on jest taki że zadzwonił by od razu do wszystkich w drodze na porodówkę🙈 ale nie chcę co chwilę wiadomości czy to już, damy znać jak już Mały będzie na świecie 😊 tak będzie spokojniej dla nas i dla najbliższych 😊

U mnie wczoraj trochę upławów zabarwionych na różowo 😬 czasami mam wrażenie że czop po kawałeczku odchodzi 😬 jakieś skurcze wczoraj mnie łapały nieregularnie, czekam jak na szpilkach 😅

ja to bym chciała żeby Synek był już na świecie, nie zależy mi żeby czekać do grudnia 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 14:37

Mandoriana, meowne, Megipta, villemo_gbm, Aune, Księgowa, aambrozjaa93, MummyYummy, mar.1 lubią tę wiadomość

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 22 listopada, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Businesscare powodzenia!

MummyYummy gratuluje🥰 odpoczywajcie 🙂

Ja bym chciała poczekać do końca przyszłego tygodnia z porodem 🙃 ale mój mąż twierdzi, że widzi po mnie,że to juz niedługo. Wczoraj wieczorem jak oglądaliśmy serial bardzo bolały mnie biodra i krzyż i miałam wrażenie, że mała bardzo prze na dół, do tego stopnia, że nie mogłam wysiedzieć na kanapie. A dziś mam wrażenie, że brzuch mi się obniżył. I ogół ie zaczęłam czuć taka presję czasu. Zrobiłam dwa prania, żeby mieli wszystko na bieżąco, mężowi listę zakupów żeby dziś zrobił, dzieciom ubrania przejrzałam i poszłam na zakupy żeby dokupić najstarszej kilka rzeczy bo powyrastala 🙈 choć dalej bardzo liczę, że w poniedziałek zalucze pasowanie synka to jednak rozum każe się szykować 😀

Mami_35, meowne, Aune, MummyYummy, mar.1 lubią tę wiadomość

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ